Dodaj do ulubionych

Jesień, jesień, echże ty...

IP: *.acn.waw.pl 10.09.03, 12:00
Moi mili,

Mamy piękną jesień, aż chce się żyć! Dlatego tak rzadko ostatnio tu zaglądam.
Na tym forum to wiadomo jak jest, można złapać doła, jak się czyta o sytuacji
polskiej radiofonii, szczególnie publicznej.

A tu wpadam i co widzę? Nic nie widzę! Nie widzę rzadnego wątku na temat
zmian w ramówce PR3, który zawierałby więcej niż trzy posty na krzyż! Jak
widzę, protestÓjących nie interesuje specjalnie okrojenie
ostatnich "mówionych" audycji w tej stacji.

No tak, gdyby Świętej Kaczce obcięli kwadransik, to podniosłoby się larum. A
Klubu to pewnie tylko Lesiek słucha...

Ech, wy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Filip Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 13:27
      No dobra, tym razem ciotce odpowiem.
      Oto link:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7642228&a=7642228&v=2&strona=0

Tu wyraziłem swoją opinię co do skrócenia Klubu, nawet jak jeszcze nie było
      wiadomo o tym oficjalnie, tzn. tylko Pan Andrus wyrwał się z informacją, że PzR
      będzie o 22:30, a ja już sobie dośpiewałem całą resztę (tj., że Klub zostanie
      na stałe skrócony, a nie tylko na wakacje).
      Później przełożono przesunięcie PzR, więc myślałem, że jednak ręka boska czuwa.
      Niestety, myliłem się.
      A przesunięcia obowiązują dopiero od poniedziałku (mamy środę), więc uprzedziłą
      mnie ciotka, bo właśnie chciałem coś więcej na ten temat napisać. Tylko
      chciałem to napisać na spokojnie, a ostatnio czasu na to troszkę mniej (ciotka
      też tu nieczęsto zagląda, więc trochę wyrozumiałości dla innych, którzy mają
      podobnie). No ale jak ciotka wywołała temat do tablicy ...

Poza tym, to jak ciotka słusznie zauważyła (aż sam nie wierzę w to, co piszę) w
      poście do atomowego, nowa ramówka (???) nie zostałą jeszcze oficjalnie
      ogłoszona - to znaczy nie bylo przecięcia wstęgi, fanfar, i chyba nawet
      Trójkowy PR się na ten temat nie wypowiedział. Więc może niektórzy się jeszcze
      łudzą (sam się trochę łudzę), że dopiero testują reakcję. Ja także nie wiem,
      czy to tak już zostanie, czy np. za dwa tygodnie dErekcja nie zmieni zdania (a
      jak widać, dErekcja zmienia zdanie często - patrz przesunięcie przesunięcia
      PzR). A może po prostu oni sami nie wiedzą, co robią. Nie myślą o
      przeprowadzanych zmianach, tylko je wprowadzają i patrzą, co będzie. Czyli
      klasyczne - nikt (albo mało kto) nic nie wie.

Więc czekałem (a raczej chciałem poczekać) dłużej z PONOWNYM wyrażeniem
      oburzenia skróceniem Klubu. Uważam to za dużej klasy sk...rwysyństwo.
      Audycji "mówionych" jest w Trójce coraz mniej, a chyba nie po to jest radio
      publiczne, aby tylko grać. Nie mam nic przeciwko Chill Out ani PzR, ale na
      Boga, nie kosztem skracania Klubu Trójki (czyli Klubu + MBK + reportażu).
      • Gość: Filip Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.03, 13:33
        Jeszcze PS.

O skróceniu Klubu Trójki pisałem jeszcze w zupelnie innym wątku, cztery dni
        temu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=483&w=7805534&a=7831074
        Zalogowany byłem, więc może ciotka nie zauważyła ;-)
    • Gość: Lesiek Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: 195.205.139.* 10.09.03, 13:52
      Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> Moi mili,
      >
      > Mamy piękną jesień, aż chce się żyć! Dlatego tak rzadko ostatnio tu zaglądam.
      > Na tym forum to wiadomo jak jest, można złapać doła, jak się czyta o sytuacji
      > polskiej radiofonii, szczególnie publicznej.
      >
      > A tu wpadam i co widzę? Nic nie widzę! Nie widzę rzadnego wątku na temat
      > zmian w ramówce PR3, który zawierałby więcej niż trzy posty na krzyż! Jak
      > widzę, protestÓjących nie interesuje specjalnie okrojenie
      > ostatnich "mówionych" audycji w tej stacji.
      >
      > No tak, gdyby Świętej Kaczce obcięli kwadransik, to podniosłoby się larum. A
      > Klubu to pewnie tylko Lesiek słucha...

A cioci by się nie znudziło pisanie tego samego (z dokładnością do kolejnych
      likwidowanych lub skracanych audycji) od trzech lat?
    • Gość: Jarek Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.03, 16:10
      Ciotka też już przynudza...
      j.
      • Gość: ciocia Hela Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.acn.waw.pl 12.09.03, 14:17
        Ja przynudzam?! Cóż za potwarz!

Zawsze możesz zaproponować jakiś interesujący Cię temat. Zobaczymy wtedy, czy
        będzie ciekawie.
    • Gość: janusz Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: 195.85.227.* 10.09.03, 16:13
      Mnie już mało obchodzi czy to radio będzie jeszcze trochę gorsze, czy dużo
      bardziej gorsze, czy zacznie nadawać już tylko muzykę pop. Już nie słucham tego
      dziadowstwa.
    • Gość: MArCello Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.03, 11:00
      > A tu wpadam i co widzę? Nic nie widzę! Nie widzę rzadnego wątku na temat
      > zmian w ramówce PR3, który zawierałby więcej niż trzy posty na krzyż!

Trudno ciągle pisać o stacji, z którą nie ma się już niewiele wspólnego...bo to
      już nie PR3, więc jaka różnica, że gorsze stanie się trochę lepsze lub tochę
      jeszcze gorsze...
    • obserwator17 Re: Jesień, jesień, echże ty... 12.09.03, 11:57

> A tu wpadam i co widzę? Nic nie widzę!
      > Nie widzę rzadnego wątku na temat

"rzadnego"? No tak... "trUjka rulez". Po co wam znajomość ortografii, nie?

> zmian w ramówce PR3, który zawierałby więcej
      > niż trzy posty na krzyż! Jak widzę, protestÓjących

tu się nie czepiam, bo to wygląda na celowe "zbłądzenie"

> nie interesuje specjalnie okrojenie
      > ostatnich "mówionych" audycji w tej stacji.

"Okrojenie ostatnich"? Przecież i tak było wiadomo, że dla was, co mówione - to
      wróg, więc i tak obetniecie. Co to za sensacja, jak wszyscy wiedzieli, co
      będzie? I komu tłumaczyć? Tym, którym mimo potężnej kasy na promocję znowu
      udało się spaść w badaniach? Przecież nie dotrze. Cioci Heli? Nie dotrze tym
      bardziej.

Cicho?
      Może ludzie zrobili tak jak ja i olali trUjkę ciepłym parabolicznym.
      Wyniki badań słuchalności wydają się to potwierdzać. Kolejny sukces trUjki:
      kasa w błoto, wyniki znowu w dół.

> No tak, gdyby Świętej Kaczce obcięli kwadransik,
      > to podniosłoby się larum.

A tnijcie sobie, mnie tam rybka. Świętemu Niedźwiedziowi też. Przestałem
      trUjczanego chłamu słuchać, to nawet nie zauważę. Chcieliście się pozbyć
      słuchaczy myślących, to się pozbyliście, zostały wam spadające słupki, to
      kombinujcie. Ale obawiam się, że teraz nawet gdyby trUjkę całkiem wyłączyć i
      zaorać, to nikt by nie zareagował. Bo co za różnica: jest Trujka czy jej nie
      ma? Jeden chłam w tę, jeden chłam w tamtą stronę... bez różnicy. Tnijcie,
      tnijcie, nawet całość.
      • Gość: ciocia Hela Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.acn.waw.pl 12.09.03, 14:13
        obserwator17 napisał:

> Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):
        >
        > > A tu wpadam i co widzę? Nic nie widzę!
        > > Nie widzę rzadnego wątku na temat
        >
        > "rzadnego"? No tak... "trUjka rulez". Po co wam znajomość ortografii, nie?

No tak... To się skompromitowałam. Spalam się ze wstydu i obiecuję więcej nie
        słuchać Trójki, bo to NA PEWNO dlatego.

Pozostałej części postu nawet nie komentuję, bo nie ma co. Widzę, że cały czas
        boli, a tylko to chciałam sprawdzić.
        • obserwator17 Re: Jesień, jesień, echże ty... 12.09.03, 15:05
          Boli? hehe.. dobre, dobre :-))
          To na wszelki wypadek jeszcze raz, bo widzę, że nie dociera i trzeba prościej:

Mnie nie boli. Mnie to już wisi.
          Chcecie - tnijcie, nie chcecie - nie tnijcie. Nie słucham - nie zauważę nawet.
          Nie mój problem, tylko wasz. Nowi słuchacze nie przyszli, a starzy... nie wiem,
          jak inni, ale ja już nie wrócę. Tyleście osiągnęli, "gotowi na 30%, sukcesem
          będzie 10%, musimy mieć 6%" :-)
          Wisi, co jeszcze w trUjce stanie, wisi mi nisko i powiewa. Tnijcie sobie Manna,
          Kaczkowskego, Niedźwieckiego, słowne, muzyczne, Kostrzewę, Rokosa, kogo
          chcecie. Mnie to rybka.

Ale ortografii się, trUjczarze, nauczcie, bo wstyd na całą Polskę. Czy to na
          forum, czy dawniej w Tajniaku, czy w Witrualnych Mediach, po tym jednym można
          zawsze było poznać wielbiciela nowej trUjki: po błędach ortograficznych i
          gramatycznych. Wszyscy je robiliście (wszyscy sześcioro :-)))). Bez wyjątku.
          No, ale skoro nawet dyrektorzy takie "babole" robią - czego wymagać od cioć,
          nie?
          • Gość: ciocia Hela Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.acn.waw.pl 12.09.03, 17:55
            obserwator17 napisał:

> Boli? hehe.. dobre, dobre :-))

Widzę, że nawzajem się rozśmieszamy.

> Mnie nie boli. Mnie to już wisi.

A ja absolutnie nie wierzę, że Ci wisi. Gołym okiem widać, że Cię boli. I co Ty
            na to? Będzie jeszcze śmieszniej?
        • fdj Re: Jesień, jesień, echże ty... 13.09.03, 13:28

> No tak... To się skompromitowałam. Spalam się ze wstydu i obiecuję więcej nie
          > słuchać Trójki, bo to NA PEWNO dlatego.

Nie, to nie dlatego. To działą w drugą stronę.
          To dlatego, że ciotka taka właśnie jest, to się właśnie ciotce CAŁA nowa Trójka
          bezkrytycznie podoba. TAKIM właśnie ludziom się ona w CAŁOŚCI podoba ;-)

> Pozostałej części postu nawet nie komentuję, bo nie ma co. Widzę, że cały
          > czas boli, a tylko to chciałam sprawdzić.

Jasne. Jak się nie ma nic do powiedzenia, to się wyskakuje z takimi właśnie
          tekstami, że się nie będzie komentować ;-PPP

Filip
          • Gość: ciocia Hela Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.acn.waw.pl 14.09.03, 14:01
            fdj? Rany boskie, Filip, co to za nick? Już lepiej pisz niezalogowany.

Nigdy nie twierdziłam, że mi się cała obecna Trójka podoba. Zabawne, że wszyscy
            na tym forum dla własnej intelektualnej wygody od razu to założyli, a niektórzy
            podejrzewali wręcz, że jestem Smolarem (niewykluczone, że nim jestem).
            Natomiast nikomu nie przyszło do głowy, żeby zapytać mnie o opinię na różne
            Trójkowe sprawy. Czuję się mocno urażona, zwłaszcza że - jak wiadomo - mam
            opinię na każdy temat.

Ale jak nie, to nie.
            • fdj Re: Jesień, jesień, echże ty... 14.09.03, 16:15

> Nigdy nie twierdziłam, że mi się cała obecna Trójka podoba. Zabawne, że
              > wszyscy na tym forum dla własnej intelektualnej wygody od razu to założyli
              (...)
              > Natomiast nikomu nie przyszło do głowy, żeby zapytać mnie o opinię na różne
              > Trójkowe sprawy.

Nikt tak nie zakładał (ani od razu, ani potem), niech sobie ciotka nie kadzi,
              że ludzie tutaj nie mają nic innego do roboty, tylko gdybać, co ciotce tam w
              głowie siedzi. Po prostu nigdy ciotka (no może prawie nigdy, ale to z reguły
              wyglądało na złośliwości w stronę ulubieńców kilku tu osób, niż na autentyczną
              niestrawność wobec nich) nie napisała, aby coś jej się nie podobało.

I nie jest ciotka nikim wyjątkowym, aby się specjalnie ją tu pytać, o opinię na
              temat "różnych Trójkowych spraw". To jest "forum", każdy może tu wejść i
              napisać coś na emat, ale nikt nie jest zmuszany. Jest tu wystarczająco dużo
              wątków, aby na nie po prostu wejść i napisać, czy się coś podoba, czy nie.
              Będzie ciotka chciała i miała coś do powiedzenia, to ciotka na nie wejdzie i
              napisze. Nie, to nie. Ale wymagnie, aby specjalnie ciotkę o to prosić, jest po
              prostu śmieszne.

Nie, to nie.

Filip (a jakże)
            • Gość: jarek Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.03, 20:07

> Natomiast nikomu nie przyszło do głowy, żeby zapytać mnie o opinię na różne
              > Trójkowe sprawy. Czuję się mocno urażona, zwłaszcza że - jak wiadomo - mam
              > opinię na każdy temat.
              >
              > Ale jak nie, to nie.

hahaha, a może tak derektory trUjczane zapytałyby sie słuchaczy o opinie na
              temat "ich" programu?:-) ... ale jak nie, to nie.
              j.
    • Gość: Gosc Re: Jesień, jesień, echże ty... IP: 213.199.199.* 15.09.03, 21:55
      Do Góry!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka