Dodaj do ulubionych

Słuchacz za stówę

16.10.03, 13:33
Niedawno Eska Kraków zaczęła rozdawać słuchaczom "stówę na drobne wydatki" co
dwie godziny. Trzeba było tylko zadzwonić pod odpowiedni numer i opowiedzieć
za co się kocha Eskę (albo nie kocha, ale co Eska ma zrobić, żeby ją dany
słuchacz pokochał).
Dziś rano zatrzymałem się przypadkowo na częstotliwości Radia Plus Kraków i
ku mojemu wielkiemu zdziwieniu usłyszałem, że i tam słuchacz właśnie
wygrał "sto złotych na kieszonkowe". Wnioskuję, że to teraz obowiązująca cena
za zwabienie słuchacza. Czekam w napięciu kiedy TrUjka skopiuje ten
fantastyczny i skuteczny pomysł na przyciągniecie słuchacza:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:39
      viking73 napisał:

Czekam w napięciu kiedy TrUjka skopiuje ten
      > fantastyczny i skuteczny pomysł na przyciągniecie słuchacza:)

Tu jednak trzeba będzie zaoferować 200 zł:-)
      • viking73 Re: Słuchacz za stówę 16.10.03, 13:43
        Gość portalu: kass napisał(a):

>
        > Tu jednak trzeba będzie zaoferować 200 zł:-)

Ale co będzie gdy inna stacja da 250 zł? Nie wiem czy TrUjka wytrzyma takie
        obciążenie;)
        • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 13:51
          viking73 napisał:

> Gość portalu: kass napisał(a):
          >
          > >
          > > Tu jednak trzeba będzie zaoferować 200 zł:-)
          >
          > Ale co będzie gdy inna stacja da 250 zł? Nie wiem czy TrUjka wytrzyma takie
          > obciążenie;)

Da więcej, chyba że ją odetniemy od źródła finansowania - abonamentu:-)

• viking73 Re: Słuchacz za stówę 16.10.03, 14:00
            Uszami wyobraźni już słyszę te hałaśliwe jingle: "Słuchaj Trujki i wygrywaj! Co
            godzinę trzy stówy mogą być twoje! Zadzwoń!":)
            • viking73 Albo tak: 16.10.03, 14:04
              TRZY stówy co TRZY godziny!

Taniej wyjdzie, a lepiej zabrzmi;)

• Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:17
              viking73 napisał:

> Uszami wyobraźni już słyszę te hałaśliwe jingle: "Słuchaj Trujki i wygrywaj!
              Co
              >
              > godzinę trzy stówy mogą być twoje! Zadzwoń!":)

Mnie to już nie wzrusza, po porcji "panie doktorze jestem erotomanem" i "jadę
              maleńka tam na mnie czekają" mój organizm uruchomił odruch obronny i do północy
              ta stacja dla mnie nie istnieje, w drobnymi wyjątkami oczywiście i niech sobie
              hałasują do woli:-))
              • viking73 Re: Słuchacz za stówę 16.10.03, 14:33

- mój organizm uruchomił odruch obronny i do północy ta stacja dla mnie nie
                istnieje, w drobnymi wyjątkami oczywiście i niech sobie hałasują do woli:-))

Mój już od roku uczulony, więc nawet nie znam tych nowych «alergenów»
                wymienionych przez Ciebie:)
                • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 14:51
                  viking73 napisał:

> Mój już od roku uczulony, więc nawet nie znam tych nowych «alergenów&raqu
                  > o;
                  > wymienionych przez Ciebie

Czasem warto sprawdzić, jak daleko posunęła się degrengolada:-(
                  Radio eM okazało się dla mnie na tyle przyjazne, że "brzęczy" mi przez cały
                  czas, jak kiedyś PR III i była Trójka:-))
                  • viking73 Re: Słuchacz za stówę 16.10.03, 15:01

- Radio eM okazało się dla mnie na tyle przyjazne, że "brzęczy" mi przez cały
                    czas, jak kiedyś PR III i była Trójka:-))

Ooo, no to dobrze, że Ci się spodobało. Byle czego bym przecież nie polecał:)
                    W ciągu dnia jest przyzwoicie (czasem trafi się jakaś "mina" ale ogólnie jest
                    nieźle) za to wieczory są naprawdę bardzo dobre. Z audycji autorskich o 21
                    najchętniej słucham poniedziałkowej "Małej sceny" i środowej audycji "Uszy
                    duszy". A od 22 to już codziennie sama przyjemność słuchać. No i prezenterzy
                    sympatyczni przez cały dzień.
                    Cały czas mam w sobie jednak taki niepokój, że pewnego pięknego poranka włączę
                    i usłyszę "złote przeboje jeden po drugim" albo "hity na czasie najlepsze w
                    mieście". Oby nie. Mam nadzieję, że przynajmniej katowicki arcypiskup nie
                    zgłupiał na punkcie słupków:)
                    • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 20:11
                      viking73 napisał:

Byle czego bym przecież nie polecał:)

hmmm, I see:-))
                      • viking73 Re: Słuchacz za stówę 17.10.03, 11:45
                        I jak się zamówi jakąś mało znaną piosenkę to zagrają:) Ja poprosiłem o "Say
                        something" zespołu Haven i było wczoraj. Kilka tygodni temu prosiłem o nagranie
                        włosko-brazylijskiego zespołu Zurawski pt. "Lei che" i też poszło. No i
                        wystarczy wystać emaila ze strony www.radioem.pl a nie słać esemesów po
                        2.44 PLN jak do Muzycznej Poczty UKF w której i tak nie zagrają żadnych
                        wynalazków tylko po raz kolejny powtórzą hity z trujkowej playlisty.
                        • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.03, 12:58
                          Słuchałam wczoraj - była m.in. norweska, elektroniczna, muzyka jazzowa i Jan
                          Garbarek, dla mnie prawdziwa rewelacja a po 22.00 Gabriel, Myslovitz & Sthur,
                          Dylan,Clapton i gospel z A.Franklin. Dzisiaj słucham od rana i żadnej "powtórki
                          z rozrywki" co za ulga:-)
                          Życzę miłego słuchania.
                          • viking73 Re: Słuchacz za stówę 17.10.03, 13:06
                            Wzajemnie:) Czyli Radio eM ma już co najmniej dwójkę zadowolonych słuchaczy:)

• viking73 Cieszyłem sie jak dziecko... 20.10.03, 12:05
                              ... kiedy wczoraj przed 21 jakiś słuchacz z Krakowa (o imieniu Tomek) wygrał w
                              Radiu eM 107.6 FM płytę w konkursie odpowiadając poprawnie na pytanie dotyczące
                              grupy Pink Floyd. Co najmniej jak bym to ja sam wygrał. Cieszyłem się, bo
                              wygląda na to, że jednak ktoś poza mną także słucha Radia eM w Krakowie. Oby
                              nas było jak najwięcej zarówno na Śląsku jak i w Krakowie:)
                              • Gość: kass Re: Cieszyłem sie jak dziecko... IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 14:08
                                viking73 napisał:

> ... kiedy wczoraj przed 21 jakiś słuchacz z Krakowa (o imieniu Tomek) wygrał
                                w
                                > Radiu eM 107.6 FM płytę w konkursie odpowiadając poprawnie na pytanie
                                dotyczące
                                >
                                > grupy Pink Floyd. Co najmniej jak bym to ja sam wygrał. Cieszyłem się, bo
                                > wygląda na to, że jednak ktoś poza mną także słucha Radia eM w Krakowie. Oby
                                > nas było jak najwięcej zarówno na Śląsku jak i w Krakowie:)

To był cover High Hopes z płyty Division Bell wykonany przez Gregorian, też
                                słuchałam:-)
                                • viking73 Czyli już jesteś stałą słuchaczką? 20.10.03, 15:04
                                  Dziś po 21 też będzie czego słuchać - "Mała scena" z Darkiem Żbikowskim i Anetą
                                  Grzyb:)
                                  • Gość: kass Re: Czyli już jesteś stałą słuchaczką? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 15:29
                                    viking73 napisał:

> Dziś po 21 też będzie czego słuchać - "Mała scena" z Darkiem Żbikowskim i
                                    Anetą
                                    >
                                    > Grzyb:)

Nie tylko po 21.00, teraz również słucham; Aneta ma radiowy głos, bez kataru i
                                    polipa:-)
                                    • viking73 Re: Czyli już jesteś stałą słuchaczką? 20.10.03, 15:40

- Nie tylko po 21.00, teraz również słucham; Aneta ma radiowy głos, bez kataru
                                      i polipa:-)

Też ją bardzo lubię. Ula Czerniak między 10 a 14 równie dobra. No i męska ekipa
                                      poranna, jak i np. wspomniany przeze mnie wcześniej Darek Żbikowski tak samo
                                      znakomita. Zresztą - nie mam w tym radiu jakiejś radiowej antypatii. Wszyscy
                                      mówią do mnie jak do człowieka, a nie mizdrzą się do mnie głupio ani nie
                                      traktują mnie jak przygłupa, który nie potrafi samodzielnie myśleć.
                                      • viking73 Słuchałaś "Underground"... 20.10.03, 21:56
                                        ...w "Małej scenie" ? Ja jestem pod wrażeniem.
                                        Po prostu Bardzo Dobra Polska Rozgłośnia promuje Bardzo Dobry Polski Zespół -
                                        tylko tak to mogę skomentować.
                                        • viking73 i nawet znalazłem ich stronę www 21.10.03, 14:32
                                          bastus11.webpark.pl/miasto.htm
                                        • Gość: kass Re: Słuchałaś "Underground"... IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 12:15
                                          viking73 napisał:

> ...w "Małej scenie" ? Ja jestem pod wrażeniem.
                                          > Po prostu Bardzo Dobra Polska Rozgłośnia promuje Bardzo Dobry Polski Zespół -
                                          > tylko tak to mogę skomentować

Słuchałam i skorzystałam z linku (dziękuję) a swoją drogą zastanawiam się czy
                                          oni grają Queen i Eltona Johna, ja przynajmniej nie słyszałam:-).Słuchałam
                                          również pewnego felietonu (po północy, w poniedziałek) w nawiązaniu do
                                          tegorocznej nagrody Nobla, który nafaszerowany był demagogią, ale nikt nie jest
                                          doskonały:-(
                                          pozdrawiam
                                          • viking73 Re: Słuchałaś 'Underground'... 22.10.03, 12:39

- Słuchałam i skorzystałam z linku (dziękuję) a swoją drogą zastanawiam się czy
                                            oni grają Queen i Eltona Johna

Chyba nie. Ja też nie słyszałem, ale przyznam, że nie odczuwam braku. Queen i
                                            Eltona Johna można znaleźć chyba w każdej «złotoprzebojnej» rozgłośni.

- również pewnego felietonu (po północy, w poniedziałek) w nawiązaniu do
                                            tegorocznej nagrody Nobla, który nafaszerowany był demagogią, ale nikt nie jest
                                            doskonały:-(

Też słuchałem. W poniedziałki prowadzi Krzysztof Łęcki i też jak dla mnie
                                            czasem jest zbyt ortodoksyjny. Z jego felietonami można raz się zgadzać, raz
                                            nie (podobnie jak i z innymi autorami w tym paśmie), ale przynajmniej poruszają.

Też pozdrawiam:)
                                            • Gość: kas Re: Słuchałaś 'Underground'... IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 19:20
                                              Wątpliwości rozwiane, właśnie leci Queen:-)
                                              • viking73 Re: Słuchałaś 'Underground'... 22.10.03, 21:10
                                                Też słyszałem - "it's a kind of magic":) Swoją drogą, czy to nie dziwne, że
                                                akurat dzisiaj, kiedy ten problem padł na tym forum to w tajemniczych
                                                okolicznościach pojawia się u nich właśnie zespół Queen? Czyżby Radio eM
                                                podczytywało to forum? ;)

PS. Właśnie się zaczynają "Uszy duszy". Oczywiście słucham:)
                                                • Gość: kass Re: Słuchałaś 'Underground'... IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 21:55
                                                  Właśnie się kończą "Uszy Duszy" - Reed,Marcus, Lennon i na końcu Stan Getz, też
                                                  słuchałam:-)
                                                  • viking73 I Jan Garbarek w powtórce 23.10.03, 12:33
                                                    też był dziś w nocy, podobnie jak Kjetil Bjerstad (chyba tak się pisze).
                                                    Posłuchałem za Twoją namową tej audycji w powtórce i... chyba zostanę jej
                                                    stałym słuchaczem:) Kiedyś w czwartek po 21 trafiłem na «szarpany jazz» i się
                                                    trochę zniechęciłęm, bo za taką muzyką akurat nie przepadam, ale jeśli to był
                                                    tylko nieszczęśliwy przypadek a zazwyczaj w tej audycji miałby dominować
                                                    skandynawski smoothjazz (?) to będę jej słuchał z duuuużą przyjemnością. Trochę
                                                    mi przypomina "w tonacji Trójki" z Markiem Niedźwieckim.
                                                    No to słuchamy dziś po 21:)
                                                  • Gość: kass Re: I Jan Garbarek w powtórce IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 17:14
                                                    viking73 napisał:

> No to słuchamy dziś po 21:)

Słucham do północy a póżniej przerzucam się na Kaczora:-)

• viking73 Re: I Jan Garbarek w powtórce 23.10.03, 21:32
                                                    A ja już całkowicie zaprzedałem się Radiu eM:-)
                                                    Teraz w "Skrzyżowaniu" Ella Fitzgerald z Björk - całkiem ciekawe zestawienie.
                                                    No a prowadzący Andrzej Kalinowski - kolejny znakomity głos w tej rozgłośni:)
                                                  • Gość: kass Re: Ella Fitzgerald i Björk IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.03, 22:03
                                                    viking73 napisał:

> A ja już całkowicie zaprzedałem się Radiu eM:-)
                                                    > Teraz w "Skrzyżowaniu" Ella Fitzgerald z Björk - całkiem ciekawe zestawienie.
                                                    > No a prowadzący Andrzej Kalinowski - kolejny znakomity głos w tej rozgłośni:)

Byłam od zawsze wielbicielką Elli, ale pomysł na połączenie obydwu pań w
                                                    audycji, rzeczywiście podkreśla niewątpliwy talent Björk.
                                                    Teraz duet Kukiz i Nosowską -"Rzadko cię widuję z dziewczętami", nie słyszałam
                                                    tego już od dawna, ale tu takie rzeczy jeszcze grają:-)
                                                  • viking73 Re: Ella Fitzgerald i Björk 24.10.03, 11:46
                                                    Też słyszałem. Między innymi za takie wynalazki ciągle ich słucham z tak dużą
                                                    przyjemnością:) Duużo takich fajnych piosenek grają, np. cover Boney M "Daddy
                                                    cool" w wykonaniu Placebo, który u nich chyba jest na playliście A (czyli w
                                                    przypadku tej stacji jest odtwarzany maksymalnie dwa razy na dzień).
                                                  • viking73 Dziś 'Mała scena" 27.10.03, 21:24
                                                    ale w Krakowie dziś strasznie szumi i prawie w ogóle nie słychać Radia eM 107.6
                                                    FM:(((((((
                                                    Nie wiem, czyżby komuś zależało na tym, żeby Radia eM nie można było słuchać w
                                                    Krakowie? Mam nadzieję, że to tylko przejściowe zakłócenia, bo już nawet
                                                    nożyczki powieszone na końcu wyciągniętej maksymalnie do końca anteny nie
                                                    pomagają :(((
                                                  • Gość: kass Re: Dziś 'Mała scena" IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 21:32
                                                    U mnie świetny odbiór, ale dzięki za przypomnienie, słuchałam PIN-u:-)
                                                    PS. Właśnie prezenter mówi o zakłóceniach w Krakowie, współczuje i życzę
                                                    lepszego odbioru :-)
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Mała scena' 28.10.03, 12:00
                                                    Dziś już dobrze odbiera:)))) Nie wiem czy to przez samoloty podchodzące do
                                                    lądowania w Balicach te zakłócenia czy co, ale na szczęście dziś już po
                                                    wszystkim. Wczoraj w "Małej scenie" też mi się podobał ten nowy zespół. Chyba
                                                    się nazywał Toster i chyba pochodził z Pszczyny, ale głowy nie daję, bo spod
                                                    tych szumów to trudno było wyraźnie usłyszeć. Gdzie oni w tym Radiu eM
                                                    wynajdują takie fajne kapele???? Tak czy owak - jak zawsze duuuże brawa:)
                                                  • Gość: kass Re: Dziś "Uszy Duszy" IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:02
                                                    Słuchamy, oby bez zakłóceń w Krakowie:-)
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Uszy Duszy' 29.10.03, 19:15
                                                    Niestety - dziś też zakłócenia:((( Może do 21 przejdą, ale od rana jest jak w
                                                    poniedziałek. Może to teraz taka norma będzie - co dwa dni szum. Już nawet do
                                                    nich nie piszę i się skarżę, bo to ponoć nie od nich zależy.
                                                  • Gość: kass Re: Dziś 'Uszy Duszy' IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 19:30
                                                    Spróbuj przez sieć:-)

www.plus.katowice.opoka.org.pl/
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Uszy Duszy' 29.10.03, 20:51
                                                    Dzięki, ale sprzęt nie ten:( A w radiu dalej szumi:(((
                                                  • viking73 Nadaktywne słońce 29.10.03, 21:49
                                                    Właśnie przed chwilą telewizor powiedział, że w tych dniach słońce jakoś
                                                    nadaktywnie promieniuje co może powodować kłopoty m.in. z odbiorem
                                                    telewizyjnych stacji naziemnych albo utrudniać działanie mikrofalówek. To
                                                    pewnie stąd te trudności z odbiorem Radia eM w Krakowie - tak przypuszczam.
                                                    Zastanawiam się tylko jak długo jeszcze słońce bedzie takie nadaktywne?
                                                  • Gość: Greg F. Uszy duszy :-) IP: *.pl 29.10.03, 22:12
                                                    Słuchałem przez internet i jestem oczarowany. Skąd ten prowadzący wygrzebuje
                                                    takie perełki jak Alanis śpiewająca po węgiersku? :-)
                                                  • viking73 Re: Uszy duszy :-) 29.10.03, 23:33
                                                    Nie wiem, ale to jest właśnie Radio eM :))) Witaj w klubie:)
                                                    Jutro o 21 też audycja warta polecenia - "Skrzyżowania" prowadzi Andrzej
                                                    Kalinowski. Mam nadzieję, że do jutra słońce już nie będzie tak zabójczo
                                                    promieniować i będe mógł słuchać w normalnych warunkach a nie w takim szumie
                                                    jak dziś. A tak przy okazji - już chyba możemy założyć Ogólnopolski Fanclub
                                                    Radia eM 107.6 FM;)
                                                  • Gość: Greg F. Re: Uszy duszy :-) IP: *.pl 29.10.03, 23:52
                                                    viking73 napisał:

> A tak przy okazji - już chyba możemy założyć Ogólnopolski Fanclub
                                                    > Radia eM 107.6 FM;)

Faktycznie. Kto zostaje przewodniczącym? ;-)
                                                  • viking73 Re: Uszy duszy :-) 30.10.03, 12:06
                                                    Gość portalu: Greg F. napisał(a):

- Faktycznie. Kto zostaje przewodniczącym? ;-)

Proponuję Kass, bo ma najbliżej do Centrali;-)

PS. Burze słoneczne chyba w końcu ustąpiły i dziś w Krakowie na szczęście już
                                                    normalny odbiór:)
                                                  • Gość: kass Re: Uszy duszy :-) IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.03, 21:03
                                                    Dziękuję za wyróżnienie, do radia mam o rzut kamieniem:-)Mam jednak nieciekawe
                                                    przeżycia, bo chociaż mam dwa źródła odbioru, to "katastrofa" energetyczna
                                                    pozbawiła mnie możliwości słuchania całej audycji. Jednak fragmenty powieści
                                                    Hermana Brocha oraz strofy z Różewicza "Matka Odchodzi" a także dwa utwory Lou
                                                    Reed'a, szczególnie Halloween Parade a także opowieści o Galatei i cyklopie
                                                    Polifemie dostarczyły i tak niezapomnianych przeżyć. Dziękuję prof.Tadeuszowi
                                                    Sławkowi za tę audycję a Kaczorowi za to, że pokochałam Reeda:-)

PS. Teraz również słucham:-)
                                                  • viking73 Re: Uszy duszy :-) 30.10.03, 22:30
                                                    I ja słucham w spokoju. Nie ma ani katastrofy energetycznej ani burzy
                                                    słonecznej. Dziś słychać prawie tak jakby nadajnik mieli na sąsiedniej ulicy.
                                                  • Gość: kass Re: Uszy duszy :-) IP: *.polnex.pl / 192.168.5.* 12.11.03, 16:58
                                                    Słuchamy oczywiście, gratulacje:-)
                                                  • viking73 Re: Uszy duszy :-) 12.11.03, 20:50
                                                    Rozumie się samo przez się, że słuchamy :-)
                                                    Dziękuję serdecznie:-)
                                                  • Gość: kass Re: Dziś 'Mała scena' IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 18:29
                                                    Wracamy na stare śmieci, przeziębienie i szampon z odżywką mi nie służą:-)
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Mała scena' 03.11.03, 19:47
                                                    Wracamy:) Ciekawe jaki nowy zespół będą dziś promować? U mnie dalej bardzo
                                                    dobry odbiór, więc znowu posłucham z przyjemnością.
                                                    A tak przy okazji - RMF CLASSIC RMFem CLASSIC i dobrze, że się pojawił w
                                                    Krakowie, ale Radia eM bynajmniej nie zamierzam porzucać. Można się tylko
                                                    cieszyć, że będą już dwie nadające się do słuchania rozgłośnie.
                                                  • Gość: kass Re: Dziś 'Mała scena' IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 19:57
                                                    Oby tylko nowa stacja nie okazała się kolejną fatamorganą:-)
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Mała scena' 03.11.03, 20:00
                                                    Też się tego obawiam, ale na razie jest całkiem nieźle:)
                                                  • Gość: Greg F. Re: Dziś 'Mała scena' IP: *.pl 03.11.03, 20:17
                                                    viking73 napisał:

> Też się tego obawiam, ale na razie jest całkiem nieźle:)

Jest MTV Classic, jest RMF Classic - to może by tak któraś z sieci uruchomiła
                                                    również stację Trójka Classic, będącą antytezą TrUjki (z wyjątkiem nocy) i
                                                    adresowaną do miłośników dawnego Programu III. Tylko musi ona nadawać również
                                                    na Pomorzu ;-).
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Mała scena' 03.11.03, 21:46
                                                    Kto wie może i do tego dojdzie;)
                                                    PS. Dziś w "Małej scenie" Radia eM nie ma jednego konkretnego artysty, ale i
                                                    tak jak zwykle bardzo dobrze grają. No i można wygrać płytę Underground, którą
                                                    baaardzo chciałbym wygrać.
                                                  • Gość: kass Re: Dziś "Gram Swoje" IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 14:58
                                                    Czy tego warto słuchać?
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Gram Swoje' 04.11.03, 15:05
                                                    Z audycji autorskich o 21 tej słucham najrzadziej. "Mała scena" i "Uszy duszy"
                                                    bardzo dobre, "Skrzyżowanie" jeśli akurat nie ma w nim ortodoksyjnego jazzu
                                                    też, ale "Gram swoje" i "Historii długogrającej płyty" jeszcze nigdy nie udało
                                                    mi się wysłuchać w całości.
                                                  • Gość: kass Re: Dziś 'Gram Swoje' IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 15:11
                                                    Dzisiaj spróbuję posłuchać w całości:-)
                                                  • viking73 Re: Dziś 'Gram Swoje' 04.11.03, 15:14
                                                    Ja też się postaram, ale nie gwarantuję szczęśliwego dotrwania do końca:-)
                                                  • viking73 No i jak? 04.11.03, 21:10
                                                    Zacząłem słuchać. Kolejna próba dotrwania do końca. Przypuszczam, że jednak
                                                    kolejna nieudana;) Chyba jednak przełącze na (testowy na razie) RMF CLASSIC, a
                                                    do Radia eM wrócę za 50 minut:)
                                                  • Gość: kass Re: No i jak? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 21:29
                                                    Ja słucham i jest bardzo dobrze:-)
                                                  • viking73 Re: No i jak? 04.11.03, 22:26
                                                    Przełączałem tak od czasu do czasu (taki radiowy zapping między Radiem eM a
                                                    RMFem CLASSIC) no i rzeczywiście była jedna dobra rzecz - dwa nagrania
                                                    kanadyjskiej grupy Circus du Soleil (chyba tak się pisze). To mi się podobało.
                                                    Ale potem B. Marley, J. Hendrix i The Doors, a to już niezupełnie mój klimat:(
                                                    Tak czy owak teraz już na dobre mam włączone Radio eM. Jutro "Uszy duszy" i nie
                                                    trzeba będzie będzie zappingować:)
                                                  • Gość: kass Re: No i jak? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.03, 22:43
                                                    Mnie się podobało, zresztą rzadko przełączam teraz stację i tak niczego
                                                    lepszego nie znajdę a gdy mi się znudzi mam PIN i Jazz:-)
                                                  • viking73 Radio eM zyskało cennych reklamodawców 05.11.03, 19:30
                                                    Dziś usłyszałem w Radiu eM reklamy kart VISA. Niedawno zaczęła się u nich
                                                    reklamować też m.in. sieć IDEA. Ciekawe, czy im się słuchalność ostatnio tak
                                                    poprawiła, czy ci nieliczni słuchacze tacy cenni, że przyciągają aż takich
                                                    reklamowych gigantów;-)

PS. Dziś "Uszy duszy". Oczywiscie słucham - jak zwykle:-)
                                                  • Gość: kass Re: Radio eM zyskało cennych reklamodawców IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.03, 21:34
                                                    viking73 napisał:

> PS. Dziś "Uszy duszy". Oczywiscie słucham - jak zwykle:-)
                                                    Słucham i Iron Maidan w balladzie też:-)

• viking73 Re: Radio eM zyskało cennych reklamodawców 05.11.03, 21:58
                                                    Jak zwykle się nie zawiodłem:)
                                                  • Gość: kass I co:-) IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 16:45
                                                    Słuchamy dzisiaj?
                                                  • viking73 Re: I co:-) 06.11.03, 19:23
                                                    Dziś słuchamy "Skrzyżowania" rzecz jasna:-) Mam nadzieję, że będzie jakaś
                                                    skandynawska muzyka elektroniczna albo coś w tym klimacie.
                                                    Na razie słuchamy "Mojej muzyki" w której właśnie idzie Dave Gahan.
                                                  • Gość: kass Re: I co:-) IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 19:32
                                                    viking73 napisał:

> Na razie słuchamy "Mojej muzyki" w której właśnie idzie Dave Gahan.

Wojtek wygrał bilecik na koncert:-)
                                                  • viking73 Re: I co:-) 06.11.03, 20:48
                                                    Wojtek z Żor :-)
                                                  • viking73 Telepatia ??? 06.11.03, 22:24
                                                    Dziś znowu był Kjetil Bjørnstad! Ciekawe skąd Andrzej Kalinowski wiedział, że
                                                    czekam na skandynawską muzykę elektroniczną? Przecież nie wysyłałem do niego
                                                    żadnych roszczeniowych maili:)
                                                    Nowatorska muzyka też ciekawa. Tylko to, co się panu kojarzyło z dźwiękiem
                                                    magistrali internetowej mnie bardziej przypominało odgłos motocykla
                                                    startującego na mrozie, ale może mamy inne skojarzenia. Podobała mi się też
                                                    wokalistka z Brazylii (ostatnie nagranie w programie) i zespół z
                                                    muzyką «kosmiczną». Jak widać można zrobić dobre i ciekawe radio nie dostając
                                                    ani grosza z abonamentu...
                                                  • Gość: kass Re: Telepatia ??? IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.03, 22:51
                                                    viking73 napisał:
                                                    Ciekawe skąd Andrzej Kalinowski wiedział
                                                    > , że
                                                    > czekam na skandynawską muzykę elektroniczną?

Może tu zagląda, może wie co dobre a może i jedno i drugie?
                                                  • viking73 WYGRAAAŁEM !!! 10.11.03, 21:51
                                                    W "Małej scenie" u Anety i Darka najnowszą płytę zespołu Underground pt. "Kto
                                                    jest kim". Nareszcie wygrałem coś, co rzeczywiście chciałem wygrać i z czego
                                                    autentycznie się cieszę :)))
                                                    Dzięki, dzięki, dzięki Radio eM 107.6 FM :)))
                                                  • Gość: Greg F. Re: WYGRAAAŁEM !!! IP: *.pl 11.11.03, 00:15
                                                    Gratuluję serdecznie :-).
                                                  • viking73 Re: WYGRAAAŁEM !!! 11.11.03, 14:25
                                                    Szczerze dziękuję:)
                                                    Trzeba było umotywować dlaczego to ty drogi słuchaczu /droga słuchaczko
                                                    powinieneś wygrać tę płytę.
                                                    Napisałem, że ja, aby słuchać dobrego radia i dobrego rocka muszę (czasem) w
                                                    moim radioodbiorniku wieszać na końcu anteny nożyczki, żeby mieć lepszy odbiór
                                                    (Radia eM), ale że dla dobrego radia i dobrego rocka warto tak się poświęcać.
                                                    Argumenty, jak widać, okazały się na tyle przekonujące, że to ja wygrałem tę
                                                    płytę. Już się nie mogę doczekać, kiedy listonosz zadzwoni z przesyłką:)

• spatologizowana_sempiterna Re: Słuchacz za stówę 17.10.03, 22:02
      Co Eska musi zrobić? Ja bym powiedział, że musi zniknąć z eteru. Ale nie wiem
      czy bym na 100 zasłużył.
    • Gość: obi A w trUjce słuchacz za 1000PLN! IP: *.icpnet.pl 27.10.03, 19:17
      P.K.P.!
      PiaR trUjczany zapodał:
      "Trójkowy bankomat, czyli Trójkomat!

3 listopada rozpoczyna się nowy konkurs w radiowej Trójce. Słuchacze porannej
      audycji Zapraszamy do Trójki będą mogli skorzystać z usług radiowego
      bankomatu. Warunkiem zrealizowania porannej wypłaty będzie odgadnięcie
      prawidłowego numeru PIN. Piotr Baron będzie codziennie podpowiadał słuchaczom
      o godzinie 6:10, 6:42, 7:46 oraz 8:50 , podając na antenie Trójki cztery
      cyfry. Zadaniem wszystkich, którzy zechcą wziąć udział w zabawie, będzie
      ułożenie ich w takiej kolejności by powstał kod PIN pasujący do karty
      płatniczej będącej „bohaterką” konkursu danego dnia.
      Spośród prawidłowych odpowiedzi, które dotrą do Trójki za pośrednictwem SMS-
      ów, zostanie wylosowana jedna. O godzinie 9:10 nadawca szczęśliwego SMS-a
      będzie musiał odpowiedzieć na antenie Trójki na dodatkowe pytanie z dziedziny
      finansów.
      Zwycięzca otrzyma 1000 złotych, które zostaną przekazane na jego konto bankowe
      za pomocą przelewu, bądź przesłane przekazem pocztowym.
      Fundatorem nagród w konkursie Trójkomat jest PKO BP."
      ---------------
      Ciekawi mnie jeszcze cena tego esemesa :-P
      Kochany słuchaczu - przybywaj, mamy kasę dla ciebie, wyłącz mózg, włącz
      komórkę (GSMową), wyślij esemesa, może ci coś odpalimy z puli.
      A nagrodę z rozkoszą wręczy ci Rokos!
      Bleeeeee!
      • Gość: kass Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 19:44
        A viking miał wątpliwości:-)
        • viking73 Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! 27.10.03, 20:14
          Czyli Forum Radio skarbnicą pomysłów dla trujczanej derekcji;)
          • fdj Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! 27.10.03, 20:30
            Ja pi..dolę, qwa nać ...
            A jak czytałem te powyższe żarciki, to sobie myślałem, że to jest
            chyba "konkurs" tak głupi, że do niego Trójka nie nawiąże ... A tu proszę
            bardzo.
            To już nawet nie trzeba zgadywać tytułów filmów ani zawodów ... zresztą, co za
            różnica ...
            Idę podnieść szczękę z podłogi, bo z taką oklapniętą chodzić, to nie wypada.

Filip
            • Gość: kass Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 20:34
              A będzie jeszcze co zbierać z tej podłogi:-)
          • Gość: obi Forum skarbnicą pomysłów IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 00:04
            A jakże!
            A ostatnio to zastąpili "Listy do innych redakcji" jakimiś "60 sekund na
            minutę". Niby nic, ale:
            a) tytuł bezczelnie uzurpuje sobie prawo do kontynuacji kultowej niegdyś
            audycji.
            b) zawartość tego minutowego gniota to jakaś niestworzona kompilacja m. in.
            różnych forumowych postów (SIC!) - a przynajmniej było tak raz (jeden jedyny
            przeze mnie usłyszany), kiedy to natchniony lektor czytał coś w
            stylu "programu na jutro". Miałem wybitne poczucie deja vu (a raczej deja
            lu/entendu), i to wcale nie z powodu znakomitego niegdyś skeczu Stanisława
            Tyma, ale właśnie z powodu lektury forum.
            c) taniej wychodzi od miksowania wypowiedzi polityków i nie trzeba kupować
            prasy kobiecej i młodzieżowej.
            Brawo, brawo, co za pomysły!
      • mh2 Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! 27.10.03, 23:11
        To ja, przepraszam, mam nieśmiałe pytanie. A skąd trUjczany target weźmie konta
        bankowe. Panią Perek to już całkiem pogięło?
        • Gość: kass Re: A w trUjce słuchacz za 1000PLN! IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 23:58
          PKO im założy konta, przecież ma w tym swój interes, zresztą z zapowiedzi
          wynika, że będą również płacić przekazem pocztowym; zapomnieli tylko dodać, że
          potrącą 10 % podatku dochodowego, ale to drobiazg przy Takiej kasie:-)
    • Gość: Greg F. Re: Słuchacz za stówę IP: *.pl 27.10.03, 21:04
      viking73 napisał:

> Czekam w napięciu kiedy TrUjka skopiuje ten
      > fantastyczny i skuteczny pomysł na przyciągniecie słuchacza:).

No tośmy wykrakali :-(. TrUjka zaczyna pukać w dno od spodu...
      • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 21:08
        Gość portalu: Greg F. napisał(a):

> No tośmy wykrakali :-(. TrUjka zaczyna pukać w dno od spodu

Ja myślałam, że już dno wybiła:-)
        • Gość: Greg F. Re: Słuchacz za stówę IP: *.pl 27.10.03, 21:43
          Może dopiero, jak po tym idiokonkursie słuchalność TrUjki zleci poniżej 4%, to
          się w końcu ktoś opamięta (w Zarządzie PR, bo na oświecenie dyrekcji nie liczę).
          • viking73 Re: Słuchacz za stówę 27.10.03, 22:38
            Wtedy trzeba będzie wymyślić kolejny idiokonkurs, żeby słuchalność spadła
            poniżej 3%. Potem jeszcze trzy podobne idiokonkursy i...
            • Gość: Greg F. Re: Słuchacz za stówę IP: *.pl 27.10.03, 22:44
              viking73 napisał:

> Wtedy trzeba będzie wymyślić kolejny idiokonkurs, żeby słuchalność spadła
              > poniżej 3%. Potem jeszcze trzy podobne idiokonkursy i...

... i TrUjka odnotuje słuchalność niższą od Radia Bis ;-).
              • viking73 Usłyszałem trailer... 29.10.03, 21:56
                zapowiadanej audycji. W słowach to w nim nie przbierali. Żadne tam "W Trujce
                możesz wygrać pieniądze" albo przynajmniej "W trujce wygrasz czystą żywą
                gotówkę" tylko od razu: "Możesz wygrać KASĘ". Ot co. To i tak chyba szczyt
                puryzmu językowego. W nastęnym trailerze spodziewam się usłyszeć coś w
                stylu "Trujka rozdaje KAPUCHĘ" a wersji dla poetów-grafomanów: "u nas wygrasz
                KASZ"...
    • Gość: kass Skrzyżowanie IP: *.polnex.pl / 192.168.5.* 13.11.03, 21:41
      Dzisiaj Andrzej Kalinowski skrzyżował saksofon ze skrzypcami i jazz z muzyką
      filmową, niezły coctail:-)
      • viking73 Re: Skrzyżowanie 13.11.03, 22:46
        Słuchałem. Też mi się podobało :-)
        • viking73 Boska Dwunastka 15.11.03, 14:13
          Po tytule możnaby się spodziewać w tej audycji raczej muzyki w rodzaju Arki
          Noego, a ona tymczasem klimatem bardziej przypomina "Markomanię". Słuchałaś?
          Mnie się całkiem podobało.

PS. Jak po koncercie?
          • Gość: kass Re: Boska Dwunastka IP: *.polnex.pl / 192.168.5.* 15.11.03, 14:32
            viking73 napisał:

> Po tytule możnaby się spodziewać w tej audycji raczej muzyki w rodzaju Arki
            > Noego, a ona tymczasem klimatem bardziej przypomina "Markomanię". Słuchałaś?
            > Mnie się całkiem podobało.
            >
            > PS. Jak po koncercie?

Nie słuchałam, inne zajęcia po nocy z Owczarkiem:-) Koncert był doskonały,
            jeszcze mam w uszach te piękne solówki Steve'a, warto było tego posłuchać na
            żywo - żałuj:-)
            Dzisiaj mnie bolą dłonie od klaskania:-(
            • viking73 Dziś 'Mała scena" 17.11.03, 13:08
              Słyszałem w zapowiedziach, że ma być zespół Avalon (chyba tak się pisze - nie
              wiem na pewno tylko ze słuchu podaję nazwę). W "Dobrym wyjściu" w sobotę
              zagrali ich jedno nagranie i zabrzmiało całkiem zachęcajaco...
              PS. Coraz lepszych mają reklamodawców. Dziś rano po raz pierwszy u nich
              usłyszałem reklamę podpasek Bella (anatomiczne kształty, do każdego rodzaju
              odzieży) i kart kredytowych banku BPH PBK. Chyba im jednak coś drgnęło w
              słupkach...
              • to.ya Re: Dziś 'Mała scena" 17.11.03, 13:20
                viking73 napisał:

> Słyszałem w zapowiedziach, że ma być zespół Avalon (chyba tak się pisze - nie
                > wiem na pewno tylko ze słuchu podaję nazwę).
                Witaj Viking!
                Znalazłam strony: www.caladan.art.pl/recenzje_sc.php?id=44
                www.mfk.torun.pl/scena/avalon/
                które może Ci się do czegoś przydadzą. Gdybym mogła w czymś pomóc,
                to daj proszę znać.Może dam radę.
                Serdecznie pozdrawiam,
                Ewa :)
                • viking73 Re: Dziś 'Mała scena' 17.11.03, 13:28
                  Dzięki za pomoc:) Dziś wieczorem mam zamiar posłuchać więcej to będę miał
                  pełniejsze zdanie nt. tego zespołu. Po jednym nagraniu mogę tylko powiedzieć,
                  że brzmią zachęcająco.
                  • viking73 Poprawna nazwa zespołu 17.11.03, 22:22
                    to The Avalanche (lawina). Niezłe. Część piosenek już znałem z anteny Radia eM,
                    ale nie wiedziałem, że to ten zespół.
                    Brawa dla Radia eM 107.6 FM za podjęcie heroicznej próby wypromowania kolejnego
                    dobrego polskiego zespołu rockowego. Oby tak dalej:-)
    • Gość: kass Re: Słuchacz za stówę IP: *.polnex.pl / 192.168.5.* 19.11.03, 20:13
      Słuchamy ?
      • viking73 Re: Słuchacz za stówę 19.11.03, 20:16
        Of Course:) "Cześć tu Artur Rojek - Myslovitz, Lenny Valentino. Pozdrawiam
        wszystkich słuchaczy Radia eM". A teraz Stereophonics:)

PS. Dziś "Uszy duszy" :)
      • Gość: kass Uszy Duszy!!!!!!!! IP: *.polnex.pl / 192.168.5.* 19.11.03, 20:16
        Tytuł był okropny, wprowadzam korektę:-)
        • viking73 Re: Uszy Duszy!!!!!!!! 19.11.03, 20:18
          Korekta zatwierdzona:-)
        • viking73 Płyta "Underground" dziś dotarła:) 19.11.03, 20:45
          Właśnie przesłuchuję. Jestem przy nagraniu nr 11 pt."odwieczny znak".
          Bardzo dobrze chłopaki grają:)
    • Gość: robotnik Re: Słuchacz za stówę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:37
      to dobry pomysł można sobie dorobic do pensji słuchając ulubionego radia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka