Gość: stefan IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 12.11.03, 22:44 Ludzie wrazliwi, to sa ostatni Mohikanie . Jakie to szczescie , ze realizuje sie takie filmy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: Film IP: *.devs.futuro.pl 13.11.03, 10:54 Oglądałam film w TV. Wyciszony i piękny. Ale ilu ludzi zwróci nań uwagę. Równolegle w kinach szedł mocno nagłośniony film o ptakach. Też ogromnych tłumów nie było, choć kampania promocyjna była imponująca. Ludzi jakby mniej interesuje otaczająca ich przyroda, albo żyje dla nich za mało spektakularnie. Gratuluję Panu Matyskowi: talentu, zapału, cierpliwości. Oby jak najwięcej ludzi obejrzało ten film. I uświadomiło sobie, że nie jest efektem sprytnych zabiegów z efektami specjalnymi, tylko cierpliwym zapisem podglądanego trzy lata życia na skraju puszczy. To dopiero jest sztuka! Odpowiedz Link Zgłoś
kolorka2 Re: Film 13.11.03, 12:42 Rewelacyjny film, mam go na dvd. Polecam - aż trudno uwierzyć, że w Polsce taka przyroda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: Film IP: *.chello.pl 13.11.03, 14:30 tez mam dvd bylo pierwsza pozycja na mojej liscie sugerowanych prezentow w ramach niedawnych urodzin pan Matysek zrobil cos genialnego chyle czola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iko Gratuluje i bardzo sie ciesze! IP: *.dip.t-dialin.net 13.11.03, 15:10 Gratuluje Panu Matyskowi przede wszystkim filmu, a w drugiej kolejnosci nagrody. Ponad rok temu, jeszcze przed premiera filmu, czytalem wywiad z autorem. Zdradzal w nim tajemnice powstawania tego dziela, watpliwosci jaki nim targaly a nawet zwatpienie. Momentem przelomowym podczas krecenia filmu, bylo kilka minut w czasie ktorych pojawil sie wyczekiwany przez kilkanascie miesiecy orzel bielik. Udalo sie uwiecznic go na tasmie i wtedy autor wiedzial, ze film jest skonczony. Nawiazujac jeszcze do wspomnianego wywiadu, sadze, ze dzisiaj autor i jego rodzina pozytywnie spogladaja na swoja decyzje dotyczaca rezygnacji z zycia w "normalnym" wielkomiejskim swiecie i przeniesienia sie do prawdziwego swiata w glebi puszczy. Gratuluje raz jeszcze i zycze by orzel znow sie pojawil. W innym filmie. Zapewne o innej tematyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dinozaur Re: Film IP: 213.213.222.* 14.11.03, 02:15 To prawda, jestesmy ostatnimi Mohikaninami, dinozaurami i innymi kuriozami - my nadwrazliwi. KOCHAM RODZIMA NATURE . Film rewelacyjny, gratuluje autorowi dumnie piers wypinajac, boc to rodak. Odpowiedz Link Zgłoś