Dodaj do ulubionych

Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia.

17.11.03, 09:20
Pomyślałam,by stworzyć takie Muzeum.By "ocalić od zapomnienia" to,co
wiąże się z Programem III. I być może takie muzeum powstanie.
Podczas weekendowego pobytu Tuhanki w Krakowie zrobiłysmy mały projekt,który
niedługo będzie można obejrzeć na Jej stronie.
Powiedzcie,proszę, czy podoba Wam się idea, projekt, czy
dysponujecie "eksponatami",które dałoby się umieścić?
Obserwuj wątek
    • Gość: ciocia Hela Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 11:11
      to.ya napisała:

> Podczas weekendowego pobytu Tuhanki w Krakowie zrobiłysmy mały projekt,który
      > niedługo będzie można obejrzeć na Jej stronie.

A to jest post na poważnie czy może należysz do naszej małej paczki nabijającej
      się z Tuhanki? Pytam, bo nie do końca łapię, a jednak trochę się uśmiecham...
      • to.ya Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 17.11.03, 11:20
        Gość portalu: ciocia Hela napisał(a):

> A to jest post na poważnie
        JAK NAJBARDZIEJ NA POWAŻNIE!!!

czy może należysz do naszej małej paczki nabijającej
        >
        > się z Tuhanki?
        TO MOŻE TA MAŁA PACZKA SIĘ UJAWNI? O ILE CIOCIA I TROLLLL TO NIE JEDNA
        I TA SAMA OSOBA...

Pytam, bo nie do końca łapię,
        CÓŻ...
        a jednak trochę się uśmiecham...
        Z POWODU? CIOCIA PEWNIE MYŚLI,ŻE PROJEKT NIE WYJDZIE?
        LUB, ŻE LUDZIE DAWNO POZBYLI SIĘ NP. Z PAMIĘCI WSZYSTKIEGO,
        CO DOTYCZYŁO PROGRAMU III?

Drukowane- by było bardziej przejrzyste.
    • Gość: jw Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia IP: *.torun.mm.pl 17.11.03, 11:31
      Pomysł fajny, bo na razie te eksponaty ;-) są rozproszone po wielu stronach i
      wielu nagraniach domowych. Też musze poszukać, na razie na kasecie znalazłam
      koncert Stacey Kent, zapowiadany przez Niedźwiedzia, ale nie wiem, z którego
      roku ;-)
    • Gość: Jureek Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia IP: 212.20.131.* 17.11.03, 11:52
      Nie będę wypowiadał się za ciocię Helę, chciałbym tylko podzielić się moim domysłem. Otóż wydaje mi się, że podejrzenia i uśmiech cioci Heli wzbudziło napisanie przez Ciebie zaimka "jej" (czyli Tuhanki) z wielkiej litery.
      Według mnie to po prostu literówka, ale ciocia Hela mogła wyciągnąć dalej idące wnioski.
      Jura

P.S. Na wszelki wypadek zaznaczam, że nie jestem w koalicji nabijających się z Tuhanki.
      • tuhanka Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 17.11.03, 12:15
        Jurku, nie podejrzewaj, proszę To.yi o złe zamiary :) Znamy się krótko, ale
        mogę zaświadczyć, że to wspaniały człowiek - ogromnie życzliwa ludziom i oddana
        sercem sprawie dawnego Programu III. Spędziłyśmy wspólnie weekend i efektem
        tych dwóch dni jest projekt wirtualnego muzeum Programu III. Jeżeli nie ma już
        tego radia, jeżeli protesty niewiele dają efektów, to może jakieś działanie
        pozytywne? Jakieś artykuły, zdjęcia, wspomnienia słuchaczy, archiwalne
        jingle... Wydaje mi się, że projekt (pomysł rzuciła To.ya) jest bardzo
        interesujący...
        • Gość: Jureek Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia IP: 212.20.131.* 17.11.03, 12:45
          Tuhanko,
          nie podejrzewam to.yi o złe zamiary, a pomysł mi się podoba.
          Tzn. wolałbym jednak żywe, dobre radio, ale od czasu do czasu można i powspominać dobre czasy.
          Niestety, nie będę mógł wiele pomóc w realizacji, mam tylko na kasetach trochę starych nagrań Listy Przebojów. Będę miał jednak problem techniczny z zapisaniem tych nagrań na komputerze.
          Pozdrawiam
          Jura
      • to.ya Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 17.11.03, 12:30
        Szanowny Jurku,
        Nauczono mnie,by jeżeli pisze się o kims z imienia (tu: z nicku),
        później nawiązując do tego pisać zaimki z dużej litery.
        Tak więc NIE JEST to literówka. Zapewniam,że o kim bym nie pisała
        zastosowałabym się do tej zasady.
        Pozdrawiam Cię serdecznie życząc słońca i dobrego dnia,Ewa.
        P.S. A ciocia Hela- hmmmmmmm.
    • kicior99 Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 17.11.03, 13:44
      Mam 100 wydanie LP III na rozadajacaj sie kasecie... chyba nie da sie z tego
      zrobic mp3.
    • Gość: Łukasz Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia IP: 80.51.74.* 26.11.03, 19:51
      Pomysł mi się baaaaaaaaaardzo podoba :-)))))
    • peter.steele Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 26.11.03, 20:06
      Czy beda tam stare jingle trójki?
      • to.ya Re: Wirtualne Muzeum Programu III Polskiego Radia 27.11.03, 10:10
        peter.steele napisał:

> Czy beda tam stare jingle trójki?
        Mam nadzieję, że tak. Że albo moje z kaset będą się nadawały albo Ludzie
        podeślą. Przepraszam wszystkich zainteresowanych obejrzeniem projektu, który
        obiecałam,że będzie dostępny na stronie Tuhanki. Nie ma go tam jeszcze, bo jak
        na razie mam zdecydowanie ważniejszą sprawę na głowie: orgaznizowanie imprezy
        charytatywnej (wątek pt. "BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!") dla dzieciaka z
        nowotowrem. Ale już niedługo postaram się to zrobić.
        Ewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka