kicior99 11.12.03, 14:01 oto mojetypy 1. Marek Brezinski - Paryz (PR, RFI) 2. Wojciech Hernes - Berlin (Zet) 3. Marek Suchowiejko (Sofia, PR) 4. Ludwik Lewin (Paryz, BBC) W Katgorii najgorszy - Iza Weglarczyk, Waszyngton (BBC) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tvnmaniak Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:33 moje typy: 1. Wojciech Hernes - Berlin 2. Jacek Pałasiński - Rzym 3. Piotr Milewski - Nowy Jork 4. Mariusz Kukliński - Londyn Wyszyscy z Radia ZET, bo innej stacji nie słucham i się nie orientuję kto, co, gdzie, jak i kedy... pozdrawiam, tvnmaniak ____________________ www.tvnmaniak.prv.pl - wszystko to, co chcesz wiedzieć o tvn ____________________ wiadomości bywają dobre lub złe, informacje potwierdzają się lub nie, FAKTY są niepodważalne Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 12.12.03, 13:10 w Zetce dawno temu byl Eli Barbur. Kapitalne korespondencje! Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:34 Ja założę inną kategorię: Korespondent zagraniczny, który najbardziej zapadł ci w pamięć i w tej kategorii moją zdecydowaną faworytką jest Maria de Hernandez-Paluch (Paryż - dawny, dobry RMF; teraz chyba w Gazecie Krakowskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:38 viking73 napisał: > Ja założę inną kategorię: > Korespondent zagraniczny, który najbardziej zapadł ci w pamięć Pamiętasz, był taki korespondent z Moskwy... Witold Laskowski- tak chyba się nazywał... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:39 Jakaś taka mało wyrazista postać. Co on teraz robi? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:46 viking73 napisał: > Jakaś taka mało wyrazista postać. Co on teraz robi? ;-))) Wiesz,on był tak mało wyraźny i tak mało ciekawy,że nie interesował mnie jego los. Może północną Rosję zwiedza? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:48 Może jest tam na kursie dokarmiania niedźwiedzi polarnych? Chociaż chyba nie, niedźwiedzie to on by najchętniej na śmierć zagłodził :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:52 Może ślizga się tam na bele czym? ;))) Gorzej, jak doślizgnie się do Krakowa... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:56 W sumie mógłby się doślizgnąć i objąć patronatem jakieś małe, lokalne niezależne radio. Mniejszy wymiar szkód by był:-) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 14:58 Takie życzenia masz dla małych, lokalnych stacji????!!!! No wiesz!!!! :)) Ale jakby się doślizgnął, to można by było zapoznać go ze smokiem... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 15:03 _Lokalne_ i _niezależne_ stacje lokalne. A są to w ogóle jeszcze takie? To taka metafora była;-)) A ze smokiem to najlepiej, żeby go zapoznał Szewczyk Dratewka. Może by mu dał coś do zjedzenia? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 11.12.03, 15:13 O wawelskim smoku (A. Waligórski) Pod Wawelem był smok w grocie, Co jadał różne łakocie: Sznycle, dropsy, ptaszki, mszyce, Ale najchętniej dziewice. Jak codziennie jedną wpieprzy, To ma zaraz humor lepszy. Nawet staje na ogonie I prześlicznie ogniem zionie. Więc król kazał swej policji Utrzymywać go w kondycji, Ale wnet dziewic zabrakło, Choć jeździli aż pod Nakło! Smok schudł, osowiały siedział, Jak mu pomóc, nikt nie wiedział. Aż ktoś wpadł na pomysł z rana, By smokowi dać barana, Co ma równie głupie lica I jest durny jak dziewica. Niestety, po takiej porcji Smok natychmiast dostał torsji, Wodę z Wisły wypompował I jak pershing eksplodował! Wniosek: Przez błędne metody Mamy dziś deficyt wody! Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: najlepszy korespondent zagraniczny 12.12.03, 13:18 Tzn Dratewka - Laskowskiemu ma podrzucić jakies jadowite mięsko? Bo nie sądzę, żebyście chcieli zrobić krzywdę temu sympatycznemu smokowi. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ya Re: najlepszy korespondent zagraniczny 12.12.03, 13:34 brunosch napisał: > Bo nie sądzę, żebyście chcieli zrobić krzywdę temu sympatycznemu smokowi. > Oczywiście, że nie chcemy!!!! (przynajmniej ja, a Viking- nie wiem,mam nadzieję,że też nie) Szkoda by było lokalnej maskotki!!!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: najlepszy korespondent zagraniczny 12.12.03, 13:08 w tej kategorii - zawsze Jacek Kalabinski Odpowiedz Link Zgłoś