Dodaj do ulubionych

....Zima, zima, zima

IP: *.it-net.pl 17.11.08, 20:31
Kurzy śniyg, bielućko, na Kasprowym - 8, kierowcy noga z gazu i
opony zimowe mus! No i ryktować narty i kondycje na narty!
Piyknie do cudu, Rezerwować juz trza se miyjsca na witacke Nowego
Roku. Piyknie pytomy do nos!
Obserwuj wątek
    • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 20:34
      Ja już mam zarezerwowane na marzec:)
      • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima 17.11.08, 22:53
        Ty myślisz z wyprzedzeniem... Mnie sie mani na witacke Nowego Roku.
        Kto to wie jaka ta zima będzie. Strach podróżować busami przy
        opadach śniegu.Zostaje pociąg. Daleko to i tyle.
      • czarna.kotka.psotka Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 08:41
        A ja mam na styczeń. I już się me serducho raduje, że znowu ujrzy
        swojego ukochanego śpiącego rycerza i będzie się włóczyć po
        Krupówkach ;-).
        • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 09:58
          Zamierzasz włóczyć się po Krupówkach? Nie żal Ci czasu? Przecież wszystko co
          kochasz jest w górach;))
          • czarna.kotka.psotka Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 10:43
            Na wszystko jest swój czas w Zakopanem. Na góry (spacerek do
            Kuźnic, "wspinaczka" w rejonie skoczni albo wjazd na Gubałówkę),
            jakieś muzeum (w końcu wychowałam się m. in. na Makuszyńskim), a
            wreszcie, jak człek będzie wieczorem umęczony i lekko przemarznięty
            (mam nadzieję, ze mróz i śnieg nie zawiodą), to i herbatkę z prądem,
            albo pstrąga do organizumu winien wprowadzić. Wiesz, ja jestem
            właściwie ceper, to w zimie na szlaki pchać się nie będę, coby GOPR-
            u na koszty nie narażać, a samemu wywieźć przyjemne wspomnienia i
            chęć powrotu za jakiś czas.
            • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 10:50
              ;)
              • czarna.kotka.psotka Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 10:59
                poraj55 napisał:
                > ;)

;-) :-)
        • weekenda Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 10:22
          ja jadę w grudniu :) już nie mogę się doczekać :)
          • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 10:53
            Próba ocieplenia wizerunku?
            Chyba za późno i na próżno.
            • weekenda Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 11:29
              pępek świata się odezwał... myślisz, że cały świat kręci się
              poraja55? się mylisz chłopaku.

;)
              • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 11:39
                Spytaj innych co o Tobie myślą;))
                Pępkiem świata nie jestem, bo jest nim jak wiadomo Zakopane, a "chłopakiem" dla
                C i e b i e również nie jestem, więc proszę na przyszłość bez tych poufałości;)
                • weekenda Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 13:27
                  :D jeśli myślisz, że mnie obchodzi co inni o mnie myślą to jesteś w
                  wielkim błędzie! A już najmniej zależy mi na zdaniu czy opinii
                  anonimowych nick'ów, co to chowają się za monitorem i myślą, że
                  wolno im napisać cokolwiek i w stosunku do wszystkich. Bez
                  zastanowienia się, bez szczypty rozsądku, bez kultury i bez
                  jakiegokolwiek samokrytycyzmu.

Spójrz poraju55 na kamerkę na Tatry! życie od razu staje się
                  prostsze:
                  www.zakopaneonline.pl/webcam/
                  • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 14:02
                    Tym co napisałaś powyżej wystawiłaś sobie sama jak najgorszą opinię. Jak może
                    być "opiekunem" forum osoba mająca tyle pogardy dla innych ludzi, och
                    przepraszam, nie dla ludzi. Dla anonimowych nicków!
                    • weekenda Re: ....Zima, zima, zima 18.11.08, 15:26
                      ojoj... a gdzież i jakim cudem wyczytałeś o pogardzie??? no trzeba
                      długo o tym myśleć aby takie "coś" napisać. Już wiesz dlaczego nie
                      warto przejmować się nickiem na monitorze? Nie znasz mnie, nic o
                      mnie nie wiesz a takie insynuacje na mój temat wypisujesz. Tym
                      bardziej, że rozmawiasz nie z adminem tylko z użytkownikiem tego
                      forum. Nie widzisz różnicy? Mogło być miło a Ty to niszczysz. I
                      dziwisz się, że jest nie halo na forum. Zacznij od siebie chłopaku!

Wolę rozmawiać o śniegu, Tatrach i Zakopanem! :)
                      • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 15:49
                        Tu już BYŁO milej;))
                        Wolisz rozmawiać o śniegi, Tatrach i Zakopanem?
                        Tylko z kim?
                        Nie można ludzi traktować jak śmieci, a potem rżnąć głupa i zachęcać do "miłej"
                        rozmowy. Zacznij porządki od siebie pańciu!
    • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 14:15
      Ciupazko, przepraszam Cię, że wdając się wymianę zdań z "opiekunką" przyczyniłem
      się do zapaprania takiego fajnego wątku.
    • Gość: córka rybaka Re: ....Zima, zima, zima IP: *.cable.ubr08.hari.blueyonder.co.uk 18.11.08, 21:25
      Hej Ciupazka!
      Jadę do Zakopanego na Sylwestra na 10 dni. może podrzucisz jakieś pomysły na to
      czego nie wolno ominąć zimą w zakopanym i okolicach. Koleżanka z Mazur
      • Gość: ciupazka Re: ....Zima, zima, zima IP: *.it-net.pl 18.11.08, 21:59
        Atrakcje same będą się pchały w ocyska. Kup se przewodnik po
        Zakopanem, mapke, studiuj i sama wybieraj. Przygotuj sie do wyjazdu
        prawie tak, jak na mature, he, he. Narty za rzyciom bier, wypróbuj
        na Mazurach, czy jak sie przewrócisz to Ci sie wypinają. Ma być
        Sylwester na powietrzu, to sprawę rozwiązuje. Zawody - skoki na
        pewno też , trzeba je zaliczyc! Kuligi, partnera pod pache i na
        kulig z góralską herbatką w termosie. Na miejscu kazda knajpa do
        wizyty Gości przygotowana trzeba je pozwiedzać. No i woreczek pełny
        kasy , ale nosić go na cyckach, coby Ci nie ukradli.Bankomaty i
        poczty będą oblężone. Stanie po forse w kolejkach to strata czasu.
      • Gość: ciupazka Re: ....Zima, zima, zima IP: *.it-net.pl 18.11.08, 22:01
        A co Ty robisz na Ukrainie?
        • Gość: córka rybaka Re: ....Zima, zima, zima IP: *.cable.ubr08.hari.blueyonder.co.uk 18.11.08, 22:20
          No w końcu jakaś zachęta. ten post o Sywestrze na Krupówkach gdzie nie słychać
          muzyki a butelki walają się pod nogami - przyznam: mina mi zrzedła. Przewodnik
          na pewno kupię a i stanik większy nałożę :)
        • Gość: córka rybaka Re: ....Zima, zima, zima IP: *.cable.ubr08.hari.blueyonder.co.uk 18.11.08, 22:34
          na Ukrainie wiodę życie człowieka poczciwego. W Zakopanem za to chce się
          wyszaleć (u nas zimą ciiicho) więc szukam jakiś pomysłów na noc sylwestrowa u
          was. Jest coś co byś szczególnie polecił?
          • Gość: ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima IP: *.it-net.pl 19.11.08, 00:13
            Zorganizowany wieczór z muzyka góralską, o ile lubisz... u "Sabały"
            albo pod Krokwią. Tam fajne lokale.
            • ciupazka Re: .. Narty , łyżwy , deski, gotowe? 19.11.08, 12:34
              Hej, hej ,uprawiamy sporty zimowe, szykować narty!!!W ten weekend
              będzie można pod Tatrami pojeździć na nartach. Oby!
              Pracę rozpoczęły już na stokach armatki śnieżne. Pozwoliła na to
              ujemna temperatura, panująca przez ostatnie dni. Właściciele stacji
              narciarskich zapewniają, że jeśli lekki mróz utrzyma się do końca
              tygodnia, to już w ten weekend będzie można pod Tatrami pojeździć na
              nartach. Śnieg pojawił się już w poniedziałek wieczorem. Do tego
              zrobiło się zimno – miejscami temperatura spadła w nocy do minus 10-
              12 stopni. Kontrola wyciągów zrobiona?
            • poraj55 Re: ....Zima, zima, zima 20.11.08, 10:09
              U tego Twojego ujka ceny są po byku;)
              • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima 20.11.08, 10:14
                No, godos, ze PO zdziercy? Zolezy dlo kogo...Dlo dziadów, nawet z
                rodziny , to tak...Dlo mafii nie.
                • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 10:33
                  Oj chyba go nie lubisz?
                  • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima 20.11.08, 10:37
                    Po cym tak uwazujys? Mom takom, fajnom, starom płaskorzeźbe Sabały
                    z drzewa na ścianie, prezent of teścia, Sabała polowac, to i flinta
                    tyz mu pasuje.
                    • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 10:46
                      Dla Sabały flinta jak najbardziej, a rodzina najlepsza na zdjęciu;))
                      • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima 20.11.08, 10:55
                        Porajku, komu w droge temu czas...Jedziemy do Nałęczowa na
                        zakończenie Roku Żeromskiego. Hej, a leje... życz nam szerokiej
                        drogi.
                        • Gość: poraj Re: ....Zima, zima, zima IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.08, 10:59
                          Szerokiej jak najszerszej:)
                          Jak wrócisz to opisz jak było.
                          Co prawda to nie na temat ale może nie wytną...
                          • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima 20.11.08, 19:06
                            No, deszcz nam nie przeszkadzał, a uczta duchowa, foty, koncert,
                            dałam cynk w: "a mnie poniesło..." A W-wa tyz była, bajako, sam
                            dyrektor Muzum Niepodległości w W-wie, dr Andrzej Stawarz, miał
                            wykład. Kielce tyz nyły.. no i kupa luda. A temat Zakopiański
                            poruszony był jak najbardziej, Rzeczpospolita Zakopiańska i
                            Żeromski. Pasjonat, prof. dr Z. Adamczyk z Kielc o tym mówił
                            bardzo ciekawie. Plus wystawa. Piękne spotkanie i uczta duchowa.
                            Telo.
                            • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima - kamerki 21.11.08, 19:14
                              Zima! W kamerkach też?

www.e-gory.com/kamery.php
                              • Gość: ciupazka Re: ....Zima, zima, zima - kamerki IP: 84.201.210.* 25.11.08, 21:59
                                Wyciągi nadal nie działają, warunki do jazdy samochodem fatalne, na
                                bieżąco zaglądać do Zakopanego tu:

www.z-ne.pl/
                                • turnplayer Re: ....Zima, zima, zima - kamerki 27.11.08, 11:53
                                  Witam
                                  Podobno dzis ruszyl wyciag na szymoszkowej?Czy jest ktos kto empirycznie to
                                  sprawdzil?z gory dzieki za informacje o warunkach narciarskich.
                                  I pytanie podstawowe,czy w Zakopanem jest snieg?moze to potwierdzic ktos kto to
                                  widzial,bo co portal z pogoda to inne opinie.
                                  • Gość: ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima - kamerki IP: *.it-net.pl 27.11.08, 19:02
                                    Na razie ciepło, po kątach śnieg zalega, stoki- armatki na nich pracują, w
                                    weekend będzie można jeździć. Przyjeżdżaj!
                              • ciupazka1 Re: ....Zima, zima, zima - kamerki 28.11.08, 10:13
                                Zapraszamy!

Zima! W kamerkach na razie słabo widać, mgła, ale weekend mo być
                                piykny! Temp.-3 na górze a na dole do + 7i słonecko.

> www.e-gory.com/kamery.php
                                • ciupazka Re: ....Zima, zima, zima - kamerki 09.12.08, 15:06
                                  Wróciła sie do nos zima, kurzy, do M.Oka mozecie juz spacerować.Na całe Podhale
                                  i w Tatry wróciła zima. Od soboty znowu pada śnieg. Ryktować sprzęt i kondycję,
                                  telo atrakcji co tyj zimy, świąt i Sylwestrowej Nocy nie nońdziecie nika, jako
                                  u naos. Bedom i kumoterki w kozdyj gminie, góniacka na nartak, kuligi, bale ,
                                  baseny, teatrzyki, występy, ino przydzie Wom spiywać ze świerckami pod powałom
                                  (w ockach) : Zakopane, Zakopane...
                                  i "Ostatnia noc w Zakopanem"
                                  Twój piękny uśmiech, cudnych oczy blask
                                  W pamięci wciąż się tli
                                  Kiedy szeptałaś: Miły, kocham cię
                                  Wspomnienie tamtych dni

Niech halny wiater szczęście niesie ci
                                  Hen z pod samiućkich Tatr
                                  Gdy serce tęskni, a za oknem noc
                                  Piosenka płynie w świat

Ostatnia noc w Zakopanem, więc żegnaj miła ma
                                  Może znów kiedyś spotkamy się tu, w blasku księżyca, wśród Tatr
                                  Pocałuj nie moja miłąa ja nie zapomnę cię
                                  Piosenka ta niechaj płynie hen w dal kołysząc dziewczę me

W upalne lato, czy w zimową noc
                                  Jesienny ranek, smutny dzień
                                  Spełnienia marzeń, sto lat, szczęścia moc
                                  Serce życzenia śle

Gdy ciemna nocka nad Tatrami lśni
                                  A góral żegna Halkę swą
                                  Gorzałka płynie, a kapela gra
                                  I śpiewa piosnkę tą
                                  Ostatnia noc w Zakopanem, więc żegnaj miła ma
                                  Może znów kiedyś spotkamy się tu, w blasku księżyca, wśród Tatr
                                  Pocałuj nie moja miła, ja nie zapomnę cię
                                  Piosenka ta niechaj płynie hen w dal kołysząc dziewczę me.
                                  • Gość: ciupazka Re: ....Zima, zima, zima - kamerki IP: 84.201.219.* 21.12.08, 19:16
                                    Sypie, sypie, 20 cm juz śniegu momy... No i na Święta piyknie zaprosomy. Hej!

www.zakopane.tv/video/98/Aquapark-Bukowina-Tatrza%C5%84ska
                                    • ciupazka2 Re: ....Zima, zima, zima - kamerki, fotki 30.12.08, 02:09
                                      Obejrzyjcie sobie fotki, super, to jest to i ta zima w Taterkach! Pogoda
                                      Gościom dopisuje! Nie dziwota, ze najazd Gości momy na Zakopane, nie dziwota.

www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=galeria&id=193
                                      www.zakopane.tv/video/98/Aquapark-Bukowina-Tatrza%C5%84ska
                                      • przeszlakowska Re: ....Zima, zima, zima - Morskie Oko 31.12.08, 20:53
                                        31 grudnia 2008 - tak jest w Morskim Oku, ostrzegamy turystów, droga do
                                        Morskiego Oka jest także narażona na lawiny!!!:

www.tygodnikpodhalanski.pl/www/index.php?mod=galeria&id=196
                                        • przeszlakowska Re: ...Tatrzańska zima 31.12.08, 22:34
                                          Brawo "Watra" i fotografowie!Stęsknionym gór i TATR serwujemy:" Cuda zimy na
                                          Kasprowym i Tomanowej"...

www.watra.pl/rozne/skialpinizm/kaspr_tom.html
                                          • ciupazka1 Re: ...Tatrzańska zima 31.12.08, 23:16
                                            I jeszcze dla narciarzy:
                                            pejzaze.onet.pl/56626,gr,8,27,0,piekna_narciarska_polska,galeria.html
                                            • ciupazka2 Re: ...Tatrzańska zima 13.01.09, 01:56
                                              Fotki z wędrówek 12 stycznia:

fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/0fxazSapFWgoAbI6JB.jpg
                                              fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/PR56B3G5ssq0aK1ZiB.jpg
                                              fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/ZSW7SjDx6BAuSeIbiB.jpg
                                              fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/VlHB5BqBAK8x06bL2B.jpg
                                              fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ve/sa/r2hs/Pq7wFwzeLGFk4Kj50B.jpg
                                              Zapraszamy!
                                              • ciupazka Re: ...Tatrzańska zima 21.02.09, 19:18
                                                TOPR ostrzega! Podobno dalyj mo kurzyć... Moze juz dość...A cy sie fto nos słucho?

www.topr.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka