robisc 18.01.04, 15:57 Wspaniałe dwa konkursy. Tylko TVSLD zepsuła troche widowisko tym ciągłym lansowaniem Kwacha, jakby to on był najważniejszy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vico1 Re: Małysz jest wielki! 18.01.04, 17:58 To Kwach tez skakal? Niestety nie ogladalem tej imprezy Odpowiedz Link
robisc Re: Małysz jest wielki! 18.01.04, 20:56 vico1 napisał: > To Kwach tez skakal? Niestety nie ogladalem tej imprezy Masz czego żałować - najwyższy poziom sportowy, pełne trybuny, emocje no i Małysz. A Kwach owszem - skakał od jednej kamery do drugiej. Żenujące. Odpowiedz Link
bebokk Re: Małysz jest wielki! 19.01.04, 09:36 Małysz jest wieli, a ten biedaczyna-dziennikarz co na klęczkach rozmawiał z Kwaśniewskim jest wku.wiający. Odpowiedz Link
robisc Teraz Polska 19.01.04, 18:13 Kiedyś reklamował chociaż polskie meble, a teraz zagraniczną odzież. Aleksander Kwaśniewski kibicuje i reklamuje Na turnieju skoków w Zakopanem jak co roku nie zabrakło prezydenta Kwaśniewskiego. Znalazł też czas na kilkuminutową rozmowę przed kamerami telewizji publicznej. Kwaśniewski wystąpił w czerwonej kurtce sportowej. Na wewnętrznej stronie prezydenckiego kołnierza miliony telewidzów oglądających transmisję bez trudu mogły przeczytać nazwę producenta kurtki. Trudno było nie zwrócić uwagi na wyraźny napis Tenson. Zwłaszcza że prezydent, wzorem skoczków, miał mocno odwinięty kołnierz. Narciarze jednak, w przeciwieństwie do głów państw, są zobowiązani umowami reklamowymi do prezentacji logo sponsorów. Dla osób związanych bliżej ze skokami reklama na prezydenckiej kurtce mogła być dodatkowym zaskoczeniem. Szwedzka firma odzieżowa, w której stroju prezydent wystąpił, do niedawna ubierała kadrę polskich narciarzy. W październiku zeszłego roku Polski Związek Narciarski zerwał jednak z firmą Tenson umowę. "Powiadomiliśmy o wszystkim FIS" - informuje szwedzka firma na swojej stronie internetowej, nazywając decyzję PZN "skandaliczną". Niedawno nasze władze narciarskie podpisały umowę na ubieranie kadry z inną firmą, a Tenson pozwał PZN do sądu. "Pierwszy kibic Rzeczypospolitej", jak nazwał wczoraj Aleksandra Kwaśniewskiego prowadzący transmisję w Jedynce Maciej Kurzajewski, nie musi się orientować w niuansach dotyczących sponsorowania i ubierania skoczków. Więcej uwagi mógłby jednak zwracać na własny strój, jeśli nie on sam, to na pewno powinni tego pilnować jego współpracownicy. Zwłaszcza że Aleksander Kwaśniewski już kiedyś miał problemy, gdy wytknięto mu reklamowanie mebli jednej z firm. Bo wkrótce możemy zobaczyć prezydenta na stronie internetowej szwedzkiej firmy, w galerii zdjęciowej, reklamującego tam kurtkę. Znalazłby się w towarzystwie, choćby wspomnianego Macieja Kurzajewskiego, którego duże zdjęcie w stroju Tenson już tam jest. Kazimierz Groblewski www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040119/publicystyka/publicystyka_a_4.html Odpowiedz Link
robisc Mam podobne odczucia 19.01.04, 18:28 ŻENUJĄCE ZACHOWANIE PREZYDENTA POD SKOCZNIĄ Autor: Gość: sławomir IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl Data: 18.01.2004 21:08 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list + odpowiedz cytując ------------------------------------------------------------------------------- - To ewenement - jedyny prezydent w Europie, który poświęca czas na zawody PŚ w skokach (dyscypliny bądź co bądź marginalnej, niedofinansowanej, bez znaczących reklamodawców). Nawet gdy Hannawald/Shmitd brylowali w prestiżowych jak na tą całą biedę konkursach TCS nikt nie znalazłby pod skocznią prezydenta czy kanclerza Niemiec (co najwyżej kogoś z landu). Chciałoby by się by prezydent był kimś dystyngowanym, poważanym, mającym prestiż. Tymczasem TV (w zamierzeniu zapewne w lizusowskim geście) eksponowała człowieka zachowującego się emocjonalno-spazmatycznie, z łzami w oczach, żenującego rozdygotanego kibica. Histeryczny komentator w iście szaleńczo-orgastycznych uniesieniach wrzasku dopełniał obrazu żenady. Jest to tym bardziej żałosne, że oparte zaledwie na singiel-skoczku. Można mniemać, ze za granicą odbierane jest to jako śmieszna eksplozja czegoś na kształt szownizmu, ufundowanego na kuriozalnych podstawach. Pytanie dlaczego - albo chodzi tu o pasozytnicze wykorzystanie skoczka do próby podniesienia swojej popularności, "ogrzania" się w jego sławie (czyli kolejna forma pasożytowania na biednym "bohaterze", tak jak uskutecznia to wielu w tym trener). Albo jest to nieudawane - jeżeli tak, to już chyba dramat. Odpowiedz Link
cesarok Re: Małysz jest wielki! 25.01.04, 07:14 Tak, na pewno Adaś jest wielki. Byłem w Zakopanem dwa lata temu i byłem teraz. Podzielę się z Wami spostrzeżeniami. Na pewno organizacyjnie dużo, dużo lepiej. Faktem jest, że dwa lata temu chyba nikt nie spodziewał się takiego napływu kibiców (ok.70 tyś). Dwa lata temu ochraniarze przyszli na skocznię ok. 6 rano, kiedy już w nocy kibice opanowali trybuny. Kiedy przyszliśmy na skocznię ok.1 godziny przed zawodami nikt nie sprawdzał biletów, ludzie wchodzili jak chcieli, wpuszczano wszystkich. Niestety odbiło się to na warunkach w jakich przyszło oglądać zawody. Po skończonych zawodach uciekałem wraz 8 letnim synem przez barierki bojąc się dociśnięcia przez tłum napierający na wyjście. Tłum był niewinny z uwagi na jedno wielkie lodowisko na trybunach. Zachowanie samych kibiców dwa lata temu również znacznie odbiegało od tegorocznego. Przede wszystkim gwizdano na największych rywali Adama - zwłaszcza Hannawalda. Owacyjnie był witany tylko Goldi, Shmidt i Roberto Cecon. W tym roku było znacznie lepiej. Widoczna była zwłaszca ochrona. Przechodziło się przez trzy punkty kontroli. Bardzo dobre było zachowanie kibiców, którzy dopingowali wszystkich zawodników. Chociaż nie do końca. W niedzielę po drugim skoku Adama, którym objał prowadzenie w konkursie, każdy nastepny skok był przyjmowany w milczeniu, natomiast wielka radość była wykazywana, gdy zawodnik lądował blisko. Niepodobało się to zwłaszca Ljoekelsoey-owi, który podnosząc ręce po dalekim lądowaniu zachęcał kibiców do aplauzu. Najważniejsze jednak, że nie było gwizdów na żadnego skoczka. Organizacyjnie było jeszce trochę braków przede wszystkim w zakresie, posypania oblodzonych odcinków dojścia do trybun (również samych trybun). Brak dostatecznej ilości ubikacji (stało się w potężnych kolejkach), kosze nie były na bieżąco opróżniane. A to wszystko stanowiło wodę na młyn dla takich telewizji jak ZDF, której kamery filmowały z uwielbieniem przepełnione kosze. Tak na marginesie chciałem zapytać rodaków oglądających tę telewizję, czy rzeczywiście było to pokazanane na wizji. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
robisc Re: Małysz jest wielki! 25.01.04, 09:16 cesarok napisał: > Tak, na pewno Adaś jest wielki. Byłem w Zakopanem dwa lata temu i byłem > Tak na marginesie chciałem zapytać rodaków oglądających tę telewizję, czy > rzeczywiście było to pokazanane na wizji. Ależ skąd. U nas była wyłącznie propaganda sukcesu, z Kwachem na pierwszym planie. O zjeżdzaniu, zamist schodzeniu z trybun opowiedział mi mój klient, który rónież był na zawodach. Ponadto doszło do bijatyk z ochroniarzami, który nie wpuścili wszystkich posiadających bilety. Ale w sumie to szczegóły. Szkoda, że w Japonii forma opuściła Adama, ale to przeciez tylko sport. Odpowiedz Link