Dodaj do ulubionych

Cos przegapilam?

13.03.12, 21:45
Starzy bywalcy forum gdzies znikneli , pojawiaja sie nowe nicki , z braku wpisow?
Ktos tu placze nad losem zwierzat , inny bedzie prawil o nieszczesciu kur w kurnikach. Czy cos przegapilam? Los zwierzat mnie oczywiscie interesuje, podobnie jak kur w kurniku , ale jaki to ma zwiazek z tym forum? I czemu przypisac to rozmnozenie nowych nickow?
Obserwuj wątek
    • bagracz Re: Cos przegapilam? 13.03.12, 23:10
      tartaczek napisał:

> Starzy bywalcy forum gdzies znikneli , pojawiaja sie nowe nicki , z braku wpiso
      > w?
      > Ktos tu placze nad losem zwierzat , inny bedzie prawil o nieszczesciu kur w kur
      > nikach. Czy cos przegapilam? Los zwierzat mnie oczywiscie interesuje, podobnie
      > jak kur w kurniku , ale jaki to ma zwiazek z tym forum? I czemu przypisac to ro
      > zmnozenie nowych nickow?

Mnie się wydaje, że to jest stary bywalec. Pan z kropeczką. A obecnie nawet dwoma.
      Wyjątkowo obrzydliwa ideologia, która chce ludzi zamienić w zwierzęta. Zapewne adepci nie zdają sobie z tego nawet sprawy. Ale nie ma się co dziwić. Na tej wegańskiej diecie można co prawda, przeżyć. Ale o logicznym myśleniu można zapomnieć.
    • viper39 Re: Cos przegapilam? 14.03.12, 16:49
      tartaczek napisał:

> Starzy bywalcy forum gdzies znikneli , pojawiaja sie nowe nicki , z braku wpiso
      > w?
      > Ktos tu placze nad losem zwierzat , inny bedzie prawil o nieszczesciu kur w kur
      > nikach. Czy cos przegapilam? Los zwierzat mnie oczywiscie interesuje, podobnie
      > jak kur w kurniku , ale jaki to ma zwiazek z tym forum? I czemu przypisac to ro
      > zmnozenie nowych nickow?

nie wszyscy znikneli ale zaczeli obserwowac co sie dzieje z tymi "niby nowymi", zasmiecanie for istnieje od dawna... sama wiesz

poza tym, gdybys nie wiedziala to w USA trwa okres tzw podatkowy i wiele osob poprostu wlasnie zaczelo kompletowac "kwity" aby sie rozliczyc z podatkow...

a reszta... samo zycie, czasami poprostu brak czasu na forum
      pozdrowienia
    • lastboyscout Re: Cos przegapilam? 14.03.12, 19:39

Forum niezwykle wyraznie zmienia charakter na niezwykle wyrazne zyczenie adminow.

Naturalna rzecza jest, ze emigruja z niego (lub pojawiaja sie juz tylko sladowo) forumowe indywidualnosci a wraz z nimi ich unikalny styl myslenia i pisania.

Jezeli kierownictwo uznaje, ze osobowosci funkcyjnych i styl ich wypowiedzi jest tym czego potrzebuje to forum to taka od-nowa bedzie dobra.
      Pytaniem pozostanie: dla ...KOGO?
      • tartaczek Re: Cos przegapilam? 14.03.12, 19:57
        Byloby to z wielka szkoda dla forum. Pseudointeligentnego belkotu jest od zarabania gdzie indziej. Licze , ze koledzy nie dadza sie splawic tak latwo. A belkot mozna omijac szerokim lukiem i starac sie z nim nie dyskutowac.
        • lastboyscout Niechaj wiec bedzie glupio, pyskato i rozowo! 14.03.12, 20:46

Podzielam twoje zdanie co do szkody dla tego forum i pseudointelektualnego belkotu.

www.youtube.com/watch?v=zmbf7cVCmSM
          Omijac sie tego jednak nie da i nie wolno. To sie usuwa bo ludziom godnym nalezy sie godnosc a nie lawirowanie pomiedzy goownami.

Jezeli jednak ci co maja to potrafic rozrozniac i usuwac uwazaja, ze jest funkcjonariusze i idioci sa fajni to niech forum takim pozostanie ... Bez nas.
          • viper39 Re: Niechaj wiec bedzie glupio, pyskato i rozowo! 15.03.12, 12:44
            hmm... tak dzis sobie znow zagladnalem....
            znow powrocil sluzby zagluszajace...

masz w sumie racje LBS...
            mocniejsza ocena z naszych "palcow" byla wycinana,
            no ale zagluszacze sa tolerowani... widac to w tym temacie, oraz jakis nowy temat o swiniaku sie pojawil...
            gratuluje "dogladaczom tego forum"
            • frusto kto ma inne zdanie niz LBS i viper -- jest z SB! 17.03.12, 17:00
              Zaiste, dla was każdy jest "zagłuszaczem" i "funkcjonariuszem", jeżeli tylko ma inne zdanie na temat rzeczywistości niż wy. Albo przynajmniej "lemingiem". Mnie też wszak na tym forum ochrzczono funkcjonariuszem swego czasu.

• lastboyscout Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie mylic 17.03.12, 23:15

"Zapomniales" wspomniec i jeszcze kilku osobach a glownie o Przycinku, ktory ma z nas najskrajniejsze zdanie co do tego co wydarzylo sie w Polsce, co sie tam dzieje i czym sie to skonczy.

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,134309722,134313932,Re_CWIERC_MILIONA_ludzi_nie_istnieje_.html

Nie zastanawia cie dlaczego podzial na tym forum glownie przebiega miedzy POlskimi rozowymi wyksztalciuchami a emigrantami ?

Nie zastanawia cie KOGO poglady pozytywnie weryfikuje rozwoj sytuacji ?

Nie zastanawia? To zycze wszelkiego powodzenia ...

---
                Podstawa ustroju i organizacji III RP jest prosta zasada: wydrzec ile sie da i jak kto potrafi (a najlepiej potrafia ci ktorzy maja najmniej skrupulow i przyzwoitosci).
                Niektorzy myla ten rewolucyjny system spoleczno-polityczny z liberalizmem czy z
                kapitalizmem.
                Bush_w_wodzie

www.youtube.com/watch?v=TOFyl4JIxkU

• nsfast Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 17.03.12, 23:53
                  > Nie zastanawia cie dlaczego podzial na tym forum glownie przebiega miedzy POlskimi rozowymi wyksztalciuchami a emigrantami ?

Nie tylko tutaj i jest to b. ciekawa kwestia. IMHO, emigranci po prostu zafiksowali się na wizerunku Polski jaki mieli w momencie jej opuszczenia. Wszystko inne jest konsekwencją tego faktu. Także i to, że Ty uważasz, że jesteśmy niejako w stanie wojny, kont(rewolucji) czy czegoś w tym rodzaju i to usprawiedliwia drastyczne działania takie jak np. ograniczenie wolności wypowiedzi.
                  • przycinek.usa Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 18.03.12, 08:37
                    "IMHO, emigranci po prostu zafiksowali się na wizerunku Polski jaki mieli w momencie jej opuszczenia."

Skoro cie to interesuje, to podpowiem, ze Polacy - ktorzy w Polsce pozostali maja zupelnie odmienny sposob myslenia. Przemysl to sobie. Oryginalni Polacy maja specyficzny sposob oceny otaczajacej ich rzeczywistosci. Myslicie inaczej.
                    • nsfast Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 18.03.12, 12:22
                      Owszem, my(pozostali) jesteśmy praktykami. Wy niestety nie - większość doświadczeń i emocji na podstawie których budujecie swoje sady odnosi się do świata, który od ponad 20 lat już nie istnieje. Czy To wam daje przewagę, czy dzięki temu Wasze opinie są lepsze? Są tu plusy dodatnie i ujemne, ale sądzę, że w ogólnym rozrachunku jednak... nie.
                      • tartaczek Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 23.03.12, 22:41
                        @nsfast
                        Pitu,pitu.
                  • szczurek.polny Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 18.03.12, 12:55
                    > IMHO, emigranci po prostu zafiksowali się na wizerunku Polski jaki mieli w momencie jej
                    > opuszczenia.

IMHO, mylisz się. Czynisz dziwne założenie, że w momencie przekroczenia granicy, albo nawet gdy tylko koła samolotu oderwą się od betonu pasa startowego, wszelki kontakt z krajem się urywa i pozostaje jedynie w pamięci jego fotografia, takim jakim był wtedy. To nie jest tak. Wielu emigrantów śledzi dość dokładnie co się w Polsce dzieje, utrzymują prywatne kontakty z rodziną i znajomymi w kraju, bywają w Polsce mniej lub bardziej regularnie. Właśnie takie wizyty, co rok lub pół roku, pozwalają lepiej zauważyć zmiany, które dla was przebiegają niezauważalnie, zbyt wolno aby być bolesne. Ci, którzy się zerwali wszelkie kontakty i się sytuacją w Polsce nie interesują, nie pisują na polskojęzycznych forach. Ci, którzy tu piszą, są w jakiś sposób losami Polski wciąż zainteresowani i z pewnością każdy z nich stara się być z polskimi sprawami na bieżąco, na swój sposób.

Myślę, że główną przyczyną jest to, że wy po prostu nie znacie innego sposobu. Nie macie rzeczywistego doświadczenia życia w innym systemie, w społeczeństwie zorganizowanym w inny sposób, skupionym wobec innych wartości. Jest to pewien rodzaj wiedzy, który moim zdaniem można nabyć wyłącznie poprzez osobiste doświadczenie. Nie wystarczy poczytać na wikipedii opisy systemów wyborczych w kilku krajach. Chodzi o coś więcej. Na przykład o to, w jaki sposób społeczeństwa reagują na niektóre zjawiska, pewne zachowania członków elity politycznej, jak oceniają obecną sytuację i jakie działania uznają za właściwe i pożądane. Dla was pewne rzeczy, które są, po prostu muszą takie być. Dla nas nie. My widzimy alternatywę.

Dam ci taki przykład najprostszy z możliwych. Donald Tusk. Dlaczego Donald Tusk musi być premierem Polski. No bo nie ma innego wyjścia. Co jeśli nie Tusk? Kto jeśli nie Tusk? Kaczyzm? Nie ma wyboru, bo jeśli nie Tusk to może być tylko gorzej. Więc lepiej niech już będzie ten Tusk, ze wszystkimi swoimi wadami. Problem z emigrantami jest taki, że my wiemy, że to nie musi być Donald Tusk. Więcej - my wiemy, że to nie powinien być Donald Tusk, że powinien przestać być premierem w ciągu 15 minut. A skąd to wiemy? Bo pewne rzeczy, które w Polsce mu uchodzą, "bo nie ma innego wyjścia", po prostu w innych krajach by mu nie przeszły. Taki Donald Tusk nie mógłby być na przykład premierem Irlandii dłużej niż jakieś 2 godziny. No jak ty to sobie wyobrażasz, żeby taki Tusk był premierem Irlandii i cały parlament, cała opinia publiczna na to nic?

To nie jest tak, że gdzieś tam jest idealnie. My widzimy również patologie społeczeństw, w których żyjemy, a które w Polsce nie występują lub występują w znacznie mniejszym stopniu. Ale nie o tym tutaj dyskutujemy. Tu jest polskojęzyczne forum, gdzie siłą rzeczy mówi się głównie o Polsce. Tak więc niejako naturalnie nasze widzenie polskich problemów zostaje tu wzmocnione.
                    • frusto Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 18.03.12, 16:58
                      szczurek.polny napisał:

> Dam ci taki przykład najprostszy z możliwych. Donald Tusk. Dlaczego Donald Tusk
                      > musi być premierem Polski. No bo nie ma innego wyjścia. Co jeśli nie Tusk? Kto
                      > jeśli nie Tusk? Kaczyzm? Nie ma wyboru, bo jeśli nie Tusk to może być tylko go
                      > rzej. Więc lepiej niech już będzie ten Tusk, ze wszystkimi swoimi wadami. Probl
                      > em z emigrantami jest taki, że my wiemy, że to nie musi być Donald Tusk.

Nie. To nie tak. Problem nie polega na tym, że wy wiecie, że to nie musi być Donald Tusk. Problem polega na tym, że uważacie, że każdy, kto woli Tuska z obojętnie jakich przyczyn, na pewno musi być różowym wykształciuchem i jego pogląd jest gorszy. Nie wiem jak nsfast, ale ja na Tuska nie głosuję i głosować nie zamierzam. PiS uważam za partię z wielu przyczyn keipską, ale jednak za lepszą niż PO i Tusk. Niemniej jednak zostałem uznany za funkcjonariusza i, jak się zdaje także za różowego wykształciucha).
                      • tartaczek Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 23.03.12, 21:02
                        @frusto
                        Nie bierz wszystkiego tak osobiscie. Mnie tez przycinek swojego czasu grozil banem.
                        Nie dorocie, nie nsfast , ale mnie. Ja to odbieram jako komplement.
                        Na razie nie mam nic do Ciebie, jak bede miala to nie omieszkam Ci powiedziec. O przeszlosci nie moge sie wypowiadac, bo nie pamietam sytuacji dotyczacej Ciebie , ale widac ,ze Cie to boli.
                  • tartaczek Re: Jesli ktos widzi tu jakisproblem to musi sie 23.03.12, 20:53
                    @nsfast
                    P......e kotka za pomoca mlotka. Tak mozna w skrocie podsumowac Twoje wypociny. Zapominasz, ze niektorzy emigrowali doslownie za miedze i sa w Polsce czesciej niz Ty jedziesz nad morze czy w gory.
                • przycinek.usa Jakie skrajne zdanie? 18.03.12, 07:50
                  "glownie o Przycinku, ktory ma z nas najskrajniejsze zdanie co do tego co wydarzylo sie w Polsce"

Naprawde nie rozumiem o co chodzi. Jakie skrajne zdanie?
    • nsfast Re: Cos przegapilam? 14.03.12, 23:38
      Na przykład poszi zmył się stąd określając to miejsce zgrabną nazwą "Paranoja i Gospodarka". Sądzę, że wiele osób zmywa się stąd po angielsku z podobnych przyczyn - mnie na ten przykład totalnie rozłożył wątek w "Wunderdrugu" na raka. To nie jest poziom z którym dałoby się w jakikolwiek sposób normalnie dyskutować.
      • przycinek.usa Jest to jedyny wartosciowy watek na calym forum. 15.03.12, 06:29
        Twoja opinia na ten temat jest dla mnie warta ZERO. A dlaczego? To proste - bo to dziala. OK? Ta cholerna roslina ratuje zycie. Zadne plucie takich jak ty tego nie zmieni. Wlasnie taki prymityw, taka pospolita roslina - rozpuszczona w spirytusie. Kto by pomyslal? Nie?
        Jak ci sie nie podoba moj sposob dzielenia sie ta informacja, to po prostu odejdz stad.
        • nsfast Re: Jest to jedyny wartosciowy watek na calym fo 15.03.12, 09:04
          Nie, nie działa przecinku. Mylisz się tutaj tak bardzo, że jedyne co można napisać to to, że to po prostu nieprawda. Bardzo to przykre, ale raczej brak jest ozdrowieńców w przypadku glejaka wielopostaciowego.

>Kto by pomyslal? Nie?
          No właśnie. Pomijając wszystkie inne kwestie to jest to skuteczny lek na rak jest wart miliardy, więc jeśli naprawdę w to wierzysz to czemu w to poważnie nie zainwestujesz tylko kombinujesz jakby tu złapać jakiś dołek lub górkę na giełdzie?
          • tartaczek Re: Jest to jedyny wartosciowy watek na calym fo 15.03.12, 10:08
            Troche sie interesowalam roslinami leczniczymi. Pewne rosliny zostaly zakazane nie dlatego ,ze nasi "opiekunowie" boja sie , ze zrobimy sobie kuku, tylko dlatego , ze po zazyciu pewnych roslin zmienia sie nasz sposob patrzenia na ten swiat. Do tego sa skuteczne w leczeniu.
            Nie ma jednego leku na kazda chorobe. Rozmawialam z ludzmi , ktorzy po zazyciu grzybkow przestali "zagladac do kieliszka". Innym przedluzylo zycie o wiele lat . A jeszcze inni po regularnym zazyciu innej roslinki zostali wyleczeni z ostatniego stadium nowotworu. Wiele uleczen jest udokumentowane medycznie. To pewnie cud , bo coz by innego , skoro niby te rosliny nie dzialaja. Jedni wierza w cuda , a inni w lecznicze mozliwosci roslin. Dla kazdego cos milego.

• hej-hey-hej Czas to zmiany 15.03.12, 10:58
              Tak czy inaczej to nie jest powod dla ktorego ludzie po jakim czasie odchodza. Powodow jest wiele i jest to zupelnie mormalne.

Zycie jest ciagla zmiana. Nic nie stoi w miejscu. Indywidualni ludzie w najrozniejszych sytuacjach pisza te posty, nawet jesli sa anonimowi i daja w ten sposob wrazenie "virtualnego ducha" a nie zywego czlowieka.

Moze im sie znudzilo. Moze sa zbyt zajeci. Moze powiedzieli juz wszytko co mili powiedziec i nie chca sie powtarzac... Moze mieli "moment clarownosci" (jak to sie zdarza alkoholikom jesli wierzyc Pulp Fiction) i zobaczyli zmarnowany czas przed komputerem... Owszem, pyskowki obrzydzja miejsca takie jak to. Owszem sa tematy ktore nie przyciagaja, inne ktore wrecz odpychaja
              • hej-hey-hej zly link 15.03.12, 11:00
                w poprzedniem poscie

www.cs.uni.edu/~wallingf/personal/bokonon.html
                • tartaczek Re: zly link 15.03.12, 14:58
                  Nie rozumiem czemu ma sluzyc przytoczony przez Ciebie link.
                  • hej-hey-hej Re: zly link 16.03.12, 00:53
                    Pytanie "gdzie sie podziali" przypomnialo mi ten wierszyk Vonneguta ktory wstawilem (Odpowiedz: "poszli sobie" z humorem). Poniewaz vonnegu przypisywal te madrosci jednemu ze swoich bohaterow Bokononowi, wstawilem wiec link do strony internetowej gdzie ktos powaznie traktuje madrosci Bokonona. Najbardziej podoba mi sie wiersz o zrodle samej religi Bokononizmu:

On the creation of Bokononism: [ 58 ]

I wanted all things
                    To seem to make some sense,
                    So we could all be happy, yes,
                    Instead of tense.
                    And I made up lies
                    So that they all fit nice,
                    And I made this sad world
                    A par-a-dise.

Ten wiersz rownie dobrze moglby byc o "neo-klasycznej" ekonomi (zeby uzyc nazwy Grzegorza, ktora jest obelga dla tych ktorzy szanuja klasykow)...
                    • hej-hey-hej jeszcze jeden link 16.03.12, 22:35
                      ten "can break your heart" jak to mowi amerykanski idiom... znalazlem go przypadkowo idac tropem Vonneguta "man done gone"

www.youtube.com/watch?v=dVY3EuZaHFk&feature=results_video&playnext=1&list=PLBFD413861F5E9186
                      Moze wiec sobie wszycy poplaczemy i bedzie wszystkim lepiej... :-}
              • tartaczek Re: Czas to zmiany 15.03.12, 15:04
                Nie do konca sie zgadzam z Twoja ocena "znikania" wartosciowych ludzi z forum. Widzialam posty vice_versy gdzie indziej , tu juz sie prawie nie udziela. Koledzy wyzej prawidlowo zdiagnozowali sytuacje. Za duzo tu etatowych macicieli. Wstawki pokroju -" rolnik ze wsi" to tylko malenki przyklad.
              • przycinek.usa powod 18.03.12, 07:55
                "Tak czy inaczej to nie jest powod dla ktorego ludzie po jakim czasie odchodza. Powodow jest wiele i jest to zupelnie mormalne."

Powod z ktorego ruch na forum spadl - jest salon 24
                Mnie formula blogowania nie odpowiada z powodow wymogu pisania artykulow.
                S24 jest miejscem gdzie ludzie produkuja artykuly. Na forum natomiast mozna zamiescic krotki komentarz i ciagnac w formie watku w miare pojawiania sie nowych informacji. To jest jakby notatnik publiczny. Mysle, ze wiekszosci osob to nieodpowiada i odchodza na S24.

• tartaczek Re: Czas to zmiany 23.03.12, 21:16
                @hej x3
                Nie spodobala mi sie Twoja analogia do alkoholikow. To tak na marginesie.
                Ci starzy bywalcy, a o tych mi chodzilo w moim watku, na alkoholikow nie wygladaja.
                Wiec" moment klarownosci" u nich jest pernamentny, a nie chwilowy.
    • glupi_jasio Re: Cos przegapilam? 15.03.12, 22:13
      Jeśli o mnie idzie, to jestem dość mocno zajęty. Oczywiście odwiedzam forum i czytam, ale już nie daję rady pisać porządnie, a byle jak - nie lubię.
    • sowietolog dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 00:37
      Witaj Tartaczkowink Rzeczywiście, forum tak jakby trochę przymarło, ale to raczej efekt sezonowy i chyba jakiegoś zmęczenia materiału. Na szczęście jest Przycinek i inni, którzy trzymają rękę na pulsie. Ja bywam regularnie i czytuję, natomiast piszę rzadziej. Brak czasu, energii i właśnie również zmęczenie materiału. Nick mam inny, ponieważ "Dirloff" za pisanie o WSI na innym forum na portalu Gazety.pl dostał bana... wink

PS. Pamiętam, że lubisz wkraczać w "strefę mroku", dlatego polecam ten mój wątek o najnowszych, tajemniczych badaniach jonosfery, które przeprowadzi NASA:
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,134288114,134288114,NASA_jonosfera_i_niezbyt_wiarygodne_badania_.html
      www.tvnmeteo.pl/informacje/ciekawostki,49/rakiety-nasa-zbombarduja-jonosfere-czego-szukaja-w-niej-naukowcy,38563,1,0.html
      PPS. Osobiście bardzo żałuję, iż przez uleganie własnym emocjom w pewnym sensie przyczyniłem się do ewakuacji szacownego Polarbeera... Mam kaca z tego powodu... sad
      • tartaczek Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 10:54
        Dobrze, ze napisales o zmianie nicku. Co do emocji, to sa rzecza ludzka , a obrazanie sie, to jest to co mnie osobiscie sie nie podoba u innych. Mozna sie czuc urazonym z jakiegos powodu, ale jezeli osoba przeprosi szczerze, to dla mnie nie ma sprawy i przechodze nad tym do porzadku dziennego. Inaczej nie byloby z kim rozmawiac. Trudno sie domyslec co dla kogos innego moze byc "czulym" punktem. W sprawach konfliktowych zwykle pierwsza wyciagam reke, ale taki juz mam charakter. Nie lubie sie gniewac. Nikomu to nie pomaga. A nagromadzona zlosc czy uraza szkodzi wszystkim zainteresowanym.
        Ciesze sie, ze jednak starzy bywalcy tu zagladaja. A polarbeer moglby wrocic tak jak bagracz. I wszyscy by sie ucieszyli. No, ale to on sam musialby sie przelamac. Nic na sile.
      • nsfast Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 18:16
        O tak. Trzyma. Ich posty i teorie są bardzo ciekawe ale ja ostatecznie zdecydowałem, że jednak preferuje zależności przyczynowo-skutkowe. Sądzę, że z tematem o wyciąganiu raka z człowieka na stronie głównej nie powinniście się dziwić jeśli nowe tematy coraz bardziej będą przypominać te z prawda2 lub paranormalne.pl
        • tartaczek Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 19:08
          Stara zasada , ze jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniadze.
          Wypraktykowalam na sobie pare roslinek z bardzo dobrym skutkiem, gdzie leki tylko potegowaly dolegliwosci zamiast je zwalczac. Nalezy to oczywiscie Twoim zdaniem zaliczyc do zjawisk paranormalnych .
          Wszystko co tanie i skuteczne jest spychane w niebyt lub prawnie zakazane.
      • viper39 Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason? 16.03.12, 18:52
        @ dirloff / sowietolog
        ja pamietam to forum od poczatku jak zalozone bylo przez robisc-a
        wygladalo ono troche inaczej...

jak przycinek zabral sie za moderowanie to pozwolil na to aby idioci mieli swoje forum, bylo tutaj wielu zagluszaczy pod roznymi nickami... nic nie wnosili do rozmow ale rozwalali to forum, robili z niego miejsce gdzie mozna bylo w zasadzie zrobic kupke na stole...

w mojej opinii to wlasnie dzieki przycinkowi tak sie dzialo...

sowietolog napisał:

> Rzeczywiście, forum tak jakby trochę przymarło, ale to racze
        > j efekt sezonowy i chyba jakiegoś zmęczenia materiału. Na szczęście jest Przyci
        > nek i inni, którzy trzymają rękę na pulsie.

ciekawe, to co mowisz... ludzie tutaj piszacy nie sa sezonowi, bo wiekszosc z nas ma nazwijmy to "posady biurowe" (heheheh niezle co?), wiec sezon nie ma tu nic wspolnego z pisaniem
        na pulsie powiadasz.... no to poczytaj sobie niektore wypowiedzi zagluszaczy, popatrz kiedy sie oni zjawiaja, itd, popatrz co sie wtedy robi z dyskusja i popatrz czy watki czy posty sa usuwane

> Ja bywam regularnie i czytuję, nato
        > miast piszę rzadziej. Brak czasu, energii i właśnie również zmęczenie materiału

co to znaczy regularnie? codziennie?
        niestety ja nie moge sie pochwalic regularnoscia, czasami zbiera mnie na wymioty jak czytam wypociny "coponiektorych", i to nie tylko tych co pisza na forach (bo nam sie zdarza pisac nazwijmy to "na skroty") ale mam na mysli poziom dziennikarstwa w tej czy innej gazecie, az czytac sie nie chce... dodaj do tego opinie o faktach a nie fakty, dodaj do tego krzywienie sytuacji na swiecie, dodaj do tego... no jest tego duzo sam wiesz.... nie bede wymienial....
        grafomania, styl, informacja... to sie nie liczy tania sensacja to jest to!

> . Nick mam inny, ponieważ "Dirloff" za pisanie o WSI na innym forum na portalu
        > Gazety.pl dostał bana... wink

czyzby pokaz super demokracji w Polsce? bo michnik uwaza sie za Polske....
        czyli widzisz jak to dziala

>
        > PPS. Osobiście bardzo żałuję, iż przez uleganie własnym emocjom w pewnym sensie
        > przyczyniłem się do ewakuacji szacownego Polarbeera... Mam kaca z tego powodu.
        > .. sad

czlowiek to zwoj emocji ktore sa potrzebne do funkcjonowania, opanowanie ich? a raczej umiejetne uzywanie ich jest wazne w naszym istnieniu
        nie kazdy mysli tak jak TY, nie kazdy reaguje tak jak TY, wiec trzeba uwazac jak i co sie mowi, moze musisz zweryfikowac swoje wypowiedzi? to nie znaczy ze opanujesz swoje emocje zawsze, bo to nie mozliwe... czasami lepiej nic niw mowic, bo i po co, inni wiedza napewno lepiej i wiecej, a zycie i tak skoryguje nasze myslenie / opinie...
        ale tutaj... nie tylko polarbear sie wyprowadzil.... to juz nie to forum, nie ten zapal...
        • tartaczek i o to chodzi 16.03.12, 19:20
          No , ale wlasnie na zmeczenie "materialu" licza Ci, ktorzy postanowili, aby to forum przestalo byc opiniotworcze. Z tego co z doskoku obserwuje na innych forach, to chyba wiekszosc z nich ma "opiekunow" , ktorzy weksluja dyskusje na "wlasciwe" tory. Roznymi metodami.
        • damkon Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 21:41

> jak przycinek zabral sie za moderowanie to pozwolil na to aby idioci mieli swoje forum, bylo
          > tutaj wielu zagluszaczy pod roznymi nickami... nic nie wnosili do rozmow ale rozwalali to
          > forum, robili z niego miejsce gdzie mozna bylo w zasadzie zrobic kupke na stole...
          >
          > w mojej opinii to wlasnie dzieki przycinkowi tak sie dzialo...

Uważam, że Twoja ocena, co do Przycinka jest zarówno nieuprawniona jak i całkowicie niesprawiedliwa. Oczywiście masz prawo do swojego zdania. Jednak sam fakt, że po tylu latach ciągle wspólnie się tutaj spotykamy to bezdyskusyjna zasługa nikogo innego tylko właśnie Przycinka. To z powodu jego dużej wiedzy, przenikliwości, wysokiej kultury osobistej i co jeszcze bardzo istotne – dzięki specyficznej kontrowersyjności jego poglądów ciągle mamy ochotę tutaj zaglądać.
          • lastboyscout Kazda wladza demoralizuje ... 16.03.12, 22:10

> Jednak sam fakt, że po tylu latach ciągle wspólnie się tutaj spotykamy to bezdyskusyjna >zasługa NIKOGO INNEGO TYLKO właśnie Przycinka.

No tak to bylo barrrrrdzo mile dla reszty wieloletnich forumowiczow ... adminie ...

Jestes pewny, ze Przycinek zyczylby sobie abys kreowal go na Umilowanego Przywodce?

> To z powodu jego dużej wiedzy, przenikliwości, wysokiej kultury osobistej i co jeszcze >bardzo istotne – dzięki specyficznej kontrowersyjności jego poglądów ciągle mamy ochotę >tutaj zaglądać.

Bardzo cenie wiedze Przycinka ale to niedobrze naduzywac wazeliny ...

A moze przypomnisz nam nieprzenikliwym, niekulturalnym i niekontrowersyjnym ile to razy Przycinek powinien juz zapuscic brode? wink
            • damkon Re: Kazda wladza demoralizuje ... 16.03.12, 22:25

No tak, zapomniałem przecież o Tobie. wink

A tak na poważnie, to o nikim tutaj nie zapomniałem, zareagowałem jedynie na niesprawiedliwą moim zdaniem ocenę dokonań Przycinka dla tego forum.
              • lastboyscout Re: Kazda wladza demoralizuje ... 16.03.12, 23:13

Yeah, sure.
          • viper39 Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 22:32
            damkon napisał:

>
            > > jak przycinek zabral sie za moderowanie to pozwolil na to aby idioci miel
            > i swoje forum, bylo
            > > tutaj wielu zagluszaczy pod roznymi nickami... nic nie wnosili do rozmow
            > ale rozwalali to
            > > forum, robili z niego miejsce gdzie mozna bylo w zasadzie zrobic kupke na
            > stole...
            > >
            > > w mojej opinii to wlasnie dzieki przycinkowi tak sie dzialo...
            >
            > Uważam, że Twoja ocena, co do Przycinka jest zarówno nieuprawniona jak i całkow
            > icie niesprawiedliwa.

nieuprawniona???? chyba sie Tobie kolego czasy i kraje pomylily
            kto sprawia ze ocena moze byc uprawniona???
            jakis formularz trzeba wypelnic? gdzies sie zapisac?
            oswiec mnie Kolego.... bom niedouczony

> Oczywiście masz prawo do swojego zdania.

az bardzo podziekuje ze mam prawo do wlasnego zdania a nie musze z kartki czytac mojego zdania ktore mi komitet centralny wyznaczyl... dzieki wielkie!
            uffff... az sie spocilem z wrazenia ze obudzilem sie w nie w tych czasach co trzeba..wink)

> Jednak sam fakt,
            > że po tylu latach ciągle wspólnie się tutaj spotykamy to bezdyskusyjna zasługa
            > nikogo innego tylko właśnie Przycinka.

no nie do konca, wiele osob odeszlo, inni jakos sie mniej udzielaja, za to nie brakuje zagluszaczy, czasami sie zastanawiam czy to forum nie istnieje wlasnie dla zagluszaczy aby ktos tam sie wykazal lepsza wiedza od zagluszacza
            hmmm.. zapominajac ze zagluszacze wiedze maja ograniczona, oni maja sprowadzic to forum w bagno, zdolowac i zmarginalizowac... co sie dzieje (no nie tylko to forum, oni dziajala wszedzie gdzie ktos ma nazwijmy to niekonwencjonalne, kontrowersyjne a przede wszystkim opinie odbiegajace od kierunku wyznaczonego przez "komitet centralny")

> To z powodu jego dużej wiedzy, przenikl
            > iwości, wysokiej kultury osobistej i co jeszcze bardzo istotne – dzięki s
            > pecyficznej kontrowersyjności jego poglądów ciągle mamy ochotę tutaj zaglądać.
            >

zgadzam sie z LBS, poziom wazeliny podskoczyl wysoko
            a ja w sumie lubilem np czytac Ciebie Damkon.... (i nie tylko), w sumie czytam chyba zbyt duzo, chyba to zle.... bo czasami wole przemilczec niz wlaczac sie w dyskusje...
            ale my ze wsi tak mamy..wink)

pozdrowienia i milego weekenda.... (pisac w weekend mi sie nie chce.. wole cos innego, mam nadzieje ze komitet centralny bedzie bardzo mi wdzieczny ze nie zasmiece zadnego forum.. wink ... )
            • damkon Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 16.03.12, 23:02

„Nieuprawniona” ma jeszcze inne znaczenia niż takie, jakie napisałeś np. może znaczyć, że coś jest bezpodstawne bądź niekompetentne.
              Natomiast, nie myśl sobie, że chciałem zwoływać Forumowy Komitet Centralny do zbadania zasadności Twojej wypowiedzi.

Zapewniam Cię, że daleko mi do takich zapędów. wink
        • glupi_jasio Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 17.03.12, 00:38

Panowie, ja tego czytać nie mogę spokojnie. Początki PiG były świetne, bo była duża grupa pasjonatów, mocne emocje i silne kontrowersje między ludźmi dobrej woli.

A teraz się wzięło i posprawdzało, wiele z tego, co PiG wróżyło globalnie - i co? I pstro. Tylko skala oszustwa wzrosła.

No to się pasjonaci wzięli za uprawę ogródka, grę w tenisa, czy co tam kto lubi. A tam, gdzie jest pusto i niemrawo, to trolle bardziej widać.

Ja tam uważam, że dobrze, że jest Przycinek. Co poniektórzy admini, w obecnym nastroju, to by chyba wszystkich wywalili, ze sobą na pierwszym miejscu wink

Oczywiście żartuję, ale... dajcie spokój Panowie, na PiG jest dla konserwatystów niemalże cieplarka. Tylko, niestety, wygląda to tak, że niemal nikomu się już nie chce sad

I tu widzę problem, miejmy nadzieję, że czasowy.

Miłego!

• tartaczek Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 17.03.12, 22:05
            @jasia
            Poniewaz byles tu od poczatku wiec masz pewne porownanie. Czy aktywnosc trolli czy zagluszaczy byla podobna jak obecnie, a jesli nie to dlaczego w ostatnich czasach wzrosla. Ja przezylam niejaka dorotke, ktora byla wyjatkowo skuteczna w uwalaniu forum czy tez w zmianie kierunku jazdy i byla tu przez dlugi czas tolerowana. Dorotka ma obecnie sobowtora.

• nsfast Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 17.03.12, 22:26
              Sorry, ale sądzę że właśnie dlatego, że obowiązuje tutaj "kierunek jazdy" to forum przypomina 1001 innych miejsc w których wypisuje się niestworzone rzeczy typu: "Elvis żyje".
              • llukiz Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 17.03.12, 22:31
                > rum przypomina 1001 innych miejsc w których wypisuje się niestworzone rzeczy ty
                > pu: "Elvis żyje".

ale jednak człowieka dziw bierze, że akurat tutaj wygłaszasz swoją opinię, a nie w 1001 innych miejscach. Co różni to miejsce od tamtych, że akurat ono zwróciło twoją uwagę i poświęcasz mu czas?
                • nsfast Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 17.03.12, 22:58
                  Nie tylko tu. Na s24 pisze jako niespieszny na przykład. Czemu akurat tutaj? Teraz to chyba z przekory, może... tnij.org/dlategotupisze Akurat teraz w temacie rakowym prostuje rewelacje przecinka bo uważam, że rozsiewanie takich "sensacji" jest niejednoznaczne moralnie.
                  • glupi_jasio Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 18.03.12, 00:32

Och, to Twój - co najmniej - 3-ci nick po 3-cim pożegnaniu.

Jakbyś nie zrozumiał: jeśli Twój wkład w forum nadal będzie ograniczał się do plucia w zupę (wyrzekanie, jakie to straszne forum) i zaczepek, to, imho, zwiększasz szansę na rekord Guinnessa w ilości i częstotliwości odejść (w tym wspomaganych przez wkurzonych adminów) i powrotów.

Bezjajeczne to strasznie.

Do ilu razy sztuka?

• nsfast Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 18.03.12, 00:38
                      Drugi nick, po drugim pożegnaniu, nie pamiętam żeby ktoś mnie wspomagł(banował). Jeśli zaś sam fakt pożegnania Ci przeszkadzał, to witam ponownie Ciebie i wszystkich!

Akurat ten wątek chyba jest poświęcony wyrzekaniu i generalnie analizie jakości forum, więc Twoja uwaga jest chyba akurat nie na temat.

> Do ilu razy sztuka?
                      Nie wiem, nie pisałem kilka tygodni i jakoś tęskno mi się zrobiło.
                      • glupi_jasio Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 18.03.12, 00:59
                        Whatso, bez jaj.

Jeśli idzie o mnie - nic się nie zmieniło, nadal nie znoszę trolli. W tym trolli masochistów.

Więc, witaj na forum nowy nicku. Tu są życzliwe porady administracji, dzięki którym będziesz mógł korzystać z dobrodziejstw tego forum:

-pisz konkretnie, merytorycznie na temat;

-nie zaczepiaj uczestników personalnie

-unikaj erystyki

-staraj się być grzeczny, jak ktoś prosi, byś się odczepił, to postaraj się odczepić

-wprowadź sobie jakieś limity, np. 1 post wyrzekający na forum na 20 merytorycznych (jak już koniecznie musisz jęczeć)

-staraj się zrozumieć, że jak przychodzisz do kogoś w gości, to próby rozstawiania po kątach twórców danego miejsca i wybrzydzania na takie miejsce, to zwykłe chamstwo. Podoba Ci się - piszesz i rozwijasz forum, nie podoba się, to spadaj.

Z mojej strony koniec rozmowy.
            • glupi_jasio Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 18.03.12, 01:24
              tartaczek napisał:

> @jasia
              > Poniewaz byles tu od poczatku wiec masz pewne porownanie. Czy aktywnosc trolli czy zagluszaczy byla podobna jak obecnie,

Nie była, jeśli pominąć moją wink

> a jesli nie to dlaczego w ostatnich czasach wzrosla.

Widzę dwie przyczyny:

-pierwsza - za mało ciekawych wątków piszemy, za mało dobrych dyskusji toczymy. Dlaczego? Powiedzmy eufemistycznie - dlatego, że kluczowa ekipa forum jest bardziej zajęta i rozproszona.

-druga - w międzyczasie, PiG zyskało markę, gdy się okazało, że opisy kryzysu deflacyjnego i eurosceptyczne prognozy PiG okazały się, w zadziwiająco sporym zakresie trafne. Skutkiem tego, PiG się rozchybotało, no i weszło chyba w jakiś szerszy obieg, może nawet służbowy wink

> Ja przezylam niejaka dorotke, ktora byla wyjatkowo skuteczna
              > w uwalaniu forum czy tez w zmianie kierunku jazdy i byla tu przez dlugi czas tolerowana. Dorotka ma obecnie sobowtora.
              >

Znam sprawy dobrze, ale nie będę komentował. Powiem tak: nie ma lepszej maści na trolle, niż dobre, interesujące posty merytoryczne. A jak ich nie ma, to i troll staje się lokalną atrakcją - a dokładnie to trolle przyciąga.

Na przykład: mnie nie obchodzi Dorota wcale, mnie jest tęskno do ekonomicznych analiz Przycinka, trzeźwych uwag Robiego i Klipa, klasycznej ideowości Damkona, bezkompromisowości LBS, kreatywności Vice, dyskusji z udziałem Bagracza, Zenka, Bieda Inwestora, uwag Wolo, wglądu a sprawy USA Vipera, dystyngowanej, złotej elegancji Polarnego, uczciwości polemicznej Frusto... i jeszcze wkładu kilku innych świetnych gości, jak Llukiz (piszę z ułomnej chwilowej pamięci, lista nie jest ani pełna, ani jakkolwiek posortowana).

Konkluzja: trolle się ignoruje, dopóki nie przegną, forum ma być atrakcyjne dobrymi dyskusjami. A jak nie będzie o czym gadać, to będziemy rozmawiać o trollach, co je ściągnie jak światło ćmy.

Z pozdrowieniami
              • glupi_jasio Re: dzięki Przycinkowi i innym forum trzyma fason 18.03.12, 01:38

Ech, w mojej nocnej wyliczance ciekawych osobowości PiG - oczywiście zapomniałem o najbardziej chyba energicznym i konstruktywnym Lennym, przy którym się czuję jak dinozaur na emeryturze wink

@#!%%%!!!! , i jak tu nie wierzyć w magię nicków? Mój jest wyjątkowo trafny smile

Aż strach pomyśleć, co jeszcze zmalowałem, więc na ten wieczór kończę.

Ukłony Lenny!

• leny20-4-7 W ramach offsetu -Hołd- zatem obowiązkowo...lenny 21.03.12, 16:12
                  Jasiu pomyśl coby było gdybyś obrał za swoje zawołanie np.: "stetryczały tetryk"!

Doceń to co masz, Mistrzusmile

podpisano - LENY - przez jedno "n"smile

• glupi_jasio Re: W ramach offsetu -Hołd- zatem obowiązkowo... 21.03.12, 21:18
                    leny20-4-7 napisał:

> Jasiu pomyśl coby było gdybyś obrał za swoje zawołanie np.: "stetryczały tetryk
                    > "!

Wolałbym już "wesoły tetryk" wink))

www.youtube.com/watch?v=qu7Y-Ww6s0w
                    >
                    > Doceń to co masz, Mistrzusmile
                    >

Link jak wyżej wink))

> podpisano - LENY - przez jedno "n"smile

No tak, ta moja sławna pamięć do imion, nazwisk i nicków i ten nieszczęsny preprocesor tekstu wink

Co gorsza, całkiem zapomniałem o Szutniku, Jacku, Kadim, Szczurku, Hey-hey-hey, obecnie Sowietologu a co najgorsze, o pani Tartaczek smile

Jak tak zacząć myśleć, to fajną mamy tę forumową ekipę.

Echhh....

Kłaniam się smile

• tartaczek Re: W ramach offsetu -Hołd- zatem obowiązkowo... 23.03.12, 20:48
                      @jasia
                      No i za to cie lubie. Uzupelniles liste i nawet wlaczyles moja skromna nawiedzona osobe.
        • przycinek.usa jaja sobie robisz? 18.03.12, 04:27
          W zasadzie unikam wypowiadania sie na takie tematy - ale skoro powiedziales to:

"jak przycinek zabral sie za moderowanie to pozwolil na to aby idioci mieli swoje forum, bylo tutaj wielu zagluszaczy pod roznymi nickami... nic nie wnosili do rozmow ale rozwalali to forum, robili z niego miejsce gdzie mozna bylo w zasadzie zrobic kupke na stole...
          w mojej opinii to wlasnie dzieki przycinkowi tak sie dzialo..."

to przypominam, ze NIGDY na forum nie bylo tak malej liczby adminow jak obecnie - od poczatku, przez wiekszosc czasu adminow bylo wiecej od 7 - w zwiazku z tym moja rola w moderacji byla duzo mniejsza jak obecnie. Wlasciwie jaki masz interes w tym, aby mnie obwiniac o takie rzeczy? Jakies dowody? Obwiniasz mnie o degrengolade internetu?

Wrazliwosc na 'ubogie' komentarze zlosliwych osob jest proporcjonalna do obrazalstwa uczestnikow. Admini nie maja short fuse - if you know what I mean. W ogole twoja opinia mnie sie nie podoba - jest po prostu nieuczciwa. Przypominam, ze kilka lat temu sam robiles tutaj burdel - co skonczylo sie banem. Obrazales sie, ze juz wiecej tutaj nie bedziesz pisac i tak dalej. Potem ktorys z adminow ban wykasowal - i tak pozostalo. Zle ci?
    • bieda_inwestor Re: Cos przegapilam? 17.03.12, 16:17
      mysle, ze nie wydarzylo sie nic nadzwyczajnego - ot, po prostu zycie. A jesli nie interesuja Cie jakies tematy to polecam moj patent z tego postu:

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,117735576,117766598,do_kadi_laka_doroty_3_i_dirloff_a.html
      Na prawde sprawia, ze na forum jest przejrzysciej i nie trace tyle czasu na cos co mnie nie interesuje.
    • lastboyscout Re: Cos przegapilam? 18.03.12, 13:28

Masz racje Tartaczku.
      Nie tylko ryba psuje sie od glowy.
      • viper39 Re: Cos przegapilam? 19.03.12, 13:50
        lastboyscout napisał(a):

> Masz racje Tartaczku.
        > Nie tylko ryba psuje sie od glowy.
        >

sorry LBS ale w twoim poscie odpowiem paru osobom...
        zgadzajac sie z Toba ....

@tataraczek
        no widzisz co narobilas (hehehehe) poruszylas temat bolacy... i pewnie wiele osob mialo to na mysli ale jakos nie chcialo go poruszac

@Jasio
        dziekuje za pamiec i uznanie...
        choc sam wiesz ze nasze (bo nie tylko moje ale i innych ktorych lubie czytac) sa tylko dla malej grupy ludzi,
        masy nie ogarniaja ze im sie wciska kit, one ida jak owce za baranem ktory beczy najglosniej
        my jestesmy jakimis "odmiencami" ktorym sie pomylilo i nadal mysla, niektorzy z nas nawet mysla / wierza w to ze moga cos zmienic... (np przycinek zmieniajacy zagluszacza... on wierzy ze on cos zmieni w zagluszaczu, a zagluszacz z kartki odpowiada nie wiedzac o czym przycinek mowi... nie tylko przycinek ma z tym problem, my wszyscy czasami mamy ten problem)

druga rzecz to sprawa pisania mniej: wiesz forum nie jest moim calym zyciem, ja zagladam tutaj sporadycznie jak mam chwile czasu no i ochoty... lubie poczytac niektorych ludzi nie bede ich wszystkich wymienial, bo Ty zrobiles dobra liste.... tak czytam tez przycinka bo czesto wrzuca ciekawe tematy

@przycinek
        mowisz ze nie odpowiadasz na takie tematy... jak nie odpowiadasz to nie odpowiadaj, ale TY zawsze odpowiadasz
        co do liczby adminow, to sam wiesz ze nie liczy sie ilosc a jakosc, to forum to nie manufaktora jakiejs chinskiej plastikowej tandety ale mialo byc excluzywne forum dla kilku myslacych inaczej niz nam to funduja media opiniotworcze... no ale mnie sie poprostu tak wydawalo
        nie obwiniam Ciebie o degrengolade internetu, TY nie masz takiego zasiegu... nie przeceniaj swoim mozliwosci..wink
        w mojej opinii przyczyniles sie do rozmycia tego co bylo dobre w tym forum, i nadal sie przyczyniasz do tego... jest wiele powodow...
        dowody? poczytaj siebie...
        ja nie mam interesu w obwinianiu Ciebie, ja poprostu mam taka a nie inna opinie.... a ze mam prawo do swojej opinii (niektorym juz sie zachcialo odbierac mi to prawo... heheh) to moja opinie wypowiadam...

"Wrazliwosc na 'ubogie' komentarze zlosliwych osob jest proporcjonalna do obrazalstwa uczestnikow"
        no nie do konca, pomysl sobie, wskoczyl bys do basenu w ktorym by plywalo jedno g&^wno i bylo nasikane tylko w jednym miejscu? no przeciez basen jest duzy?
        widzisz nie rozumiesz nadal ze nikt sie nie obraza, tu nie jestesmy bo musimy, no przynajmniej ja nie musze... ale jest to jakas intelektualna rozrywka, porozmawianie z ludzmi z roznych miejsc, roznego doswiadczenia, innego spogladania na otaczajacy nas swiat, roznego wyksztalcenia (i z roznych miejsc)... itd... na rzeczy ktore nas otaczaja (media, polityka, gospodarka, itd...) co czyni miejsce excluzywnym to ograniczona dostepnosc i... no wlasnie i to cos co bylo kiedys w dyskusjach, przeciez nie bylo tak ze wszyscy spiewali w jednym glosem... ale byla to dyskusja merytoryczna na jakis ciekawy temat...
        powracajac do basenu... to jak rozumiesz moja analogie teraz?
        wpuszczajac "zagluszaczy" sprowadzasz TY jako admin dyskusje do parteru.... nie ja, bo ja wyciac gada nie moge, TY (i kto tam jeszcze jest adminem) sprowadzasz te dyskusje do parteru
        ludzie maja jakas tam cierpliwosc, ona jest wieksza lub mniejsza, czasami komus sie cos "wymsknie" spod "palcow", mnie juz to nie grozi, ja poprostu zwisa odpowiadanie trolom, ja ich ignoruje...
        co do Ciebie... TY trolow nie ignorujesz, Ty z nimi dyskutujesz czym dajesz im satysfakcje na dorbze zrobiona robote... nie wiem czy myslisz ze ich nawrocisz? a moze lubisz pokazywac ze wiesz wiecej od nich? sprawia to TOBIE satysfakcje? bo jesli tak to osiagasz jakis tam cel wazny dla CIEBIE, ale forum idzie w dol....
        ciezko zauwazyc swoje bledy, nie tylko TY je popelniasz, my - ludzie - popelniamy bledy...
        masz w tym zabawe... no to juz wiemy dlaczego jest jak jest...

"Admini nie maja short fuse - if you know what I mean" - a jestes tego pewien? bo ja pamietam Ciebie wycinajacego np mnie a zostawiajacego troli

"W ogole twoja opinia mnie sie nie podoba - jest po prostu nieuczciwa" - no wiesz mnie sie wiele osob nie podoba, ale jest jak jest, moja opinia jest moja opinia czy to sie komus podoba czy nie, a moze Ty za Damkoniem wyskoczysz z tym ze jest ona "nieuprawniona"?
        mysle ze w tych czasach to my juz nie jestesmy, i na razie nie jestesmy... co nei znaczy ze nie bedziemy... czasy sa takie ze wszystko moze sie zdarzyc
        a co czyni opinie uczciwa lub nie? a moze to tylko TWOJA opinia?

"Przypominam, ze kilka lat temu sam robiles tutaj burdel - co skonczylo sie banem" - burdel moze zrobic tylko ten kto ma kontrole na tym co sie dzieje, TY miales, TY zrobiles ...

"Obrazales sie, ze juz wiecej tutaj nie bedziesz pisac i tak dalej. " - ja sie nie obrazalem, poprostu przestalem pisac... nie pamietam bana, ale jak mowisz ze wstawiles to pewnie tak zrobiles...
        no to okazuje sie ze robienie burdelu, o ile nie wskazuje sie palcem na admina (np Ciebie) jest OK, ale jak mowi sie glosno co sie mysli?.... o to jest to albo "nieuprawnione" lub "nieuczciwe"... normalnie zartownisie z WAS chlopaki...hehehe

"Zle ci?" – bardzo obszerne pytanie…. Ale co to za roznica dla Ciebie “jak mi”?

sluchaj, jak wspomnialem wczesniej, lubie tez i Ciebie czytac... temat dla mnie staje sie nudny w momencie jak zaczynasz dyskutowac z trolami, rozmieniasz sie na drobne... i to jest MOJA opinia,

chcesz miec dobre forum? trzeba o nie dbac.... tak jak o trawnik, jak zbytu duzo chwastow sie pojawi to nie opanujesz trawnika.... no i to samo z forum...

jesli forum potrzebuje mojej NIEobecnosci, to proste.... wystarczy mi to powiedziec... ja tutaj nie musze byc...
        • tartaczek Re: Cos przegapilam? 19.03.12, 15:14
          @viper39 , Lsb
          Forum zaczelo dostawac zadyszki, pewnie mu zaczely przeszkadzac te smieci zamiatane sukcesywnie pod dywan. Otworzy sie okna, przewietrzy i bedzie prawie jak nowe tzn. jak stare.. he,he. Na jakis czas.
          Lubie Was chlopaki i wolalabym nadal miec mozliwosc Was czytac.
          W tym dzisiejszym przylizanym swiecie niewiele osob ma odwage myslec inaczej niz wypada. Indywidualizm + niezaleznosc myslenia nie sa w obecnych czasach dobrze wyceniane.
          Zgadzam sie z ocena, ze tolerowanie troli dawalo sie wyraznie odczuc i tylko czasami byli lekko karceni.
          • jeepwdyzlu tartaczek 20.03.12, 11:49
            Ty jesteś ostatnią osobą, która ma prawo lać łzy z powodu stanu tego forum.
            Forsowałaś tu poglądy wymagające nie dyskusji, ale leczenia farmakologicznego (żeby przypomnieć tylko plany mordowania milionów przez podawanie szczepionek).
            Efekt? Zaśmiecanie forum.
            I drugi powód - eliminowanie trolli - jak ślicznie nazywacie myślących inaczej - to bany np dla mnie. Przez ponad rok nie mogłem tu zabrać głosu, a zmiana nicku to zabawa dla 10 latków, nie dla mnie.
            Forum opanowali zwolennicy PIS i katastrofy smoleńskiej. Dla niech pozostali - to zaprzańcy. Nawet w tym wątku ktoś pyta jak funkcjonuje ten kraj skoro tylko 20% to normalni.
            Dobre pytanie.
            jeep
            • nsfast Re: tartaczek 20.03.12, 14:06
              Tak naprawdę w tym wątku są prowadzone dwie dyskusje. W jednej z nich o jakości forum świadczy jakość rozmowy i różnorodność poglądów. W drugiej rozmowa to kolaboracja, a różnorodność to obrzydliwa "różowość". Bez zrozumienia tego fundamentalnego podziału trudno jest dojść w tym wszystkim do ładu.

PS: Tartaczek stanowi jakość odrębną, fakt. Dużo częściej takie osoby spotyka na się forach poświęconych b. odjechanym teoriom (humanoidalne jaszczury rządzące światem, nazistowskie bazy na księżycu). To forum chyba JESZCZE nie takim miejscem nie jest.
              • tartaczek Re: tartaczek 21.03.12, 10:25
                @nsfast
                Pracujesz na pol etatu czy na caly?
                W kazdym razie nie zazdroszcze charakteru pracy. Widze, ze dziwne rzeczy musisz czytac w trakcie tej pracy i ze wszytko Ci sie juz miesza. O nazistach na Antarktydzie to juz gdzies czytalam, ale na ksiezycu jeszcze nie, wiec chetnie poczytam, bo do tej pory o tym nie slyszalam. Wskaz linki gdzie sie jeszcze sluzbowo udzielasz, chetnie sie doksztalce w kwestii odjechanych teorii, jak to nazywasz, wiec bedziemy mogli podyskutowac jak rowny z rownym , bo jak widac mam nadal braki na tym polu.
                A jaszczurki to lubie ogladac na tzw.Karaibach jak sobie wolno biegaja. Ale nie zauwazylam, zeby chcialy czymkolwiek rzadzic.
                Wez sobie urlop i odpocznij.
            • tartaczek Re: tartaczek 21.03.12, 09:51
              Nie przypominam sobie, abym gdziekolwiek pisala o mordowaniu za pomoca szczepionek. Nie ma to ja pisanie polprawdy. Polprawda to raczej nalezy do kategori g...o prawda.
              Obawialam sie tylko przymusu szczepien, bo szczepienie a szczegolnie szczepienie na wyimaginowana chorobe nie potwierdzonymi wystaczajaco szczepionkami niesie ze soba mozliwosc powiklan, ktore sie zreszta potwierdzily - narkolepsia o niektorych szczepionych + pojedyncze zgony.
              • nsfast Re: tartaczek 21.03.12, 10:28
                No ja kojarzę wątek o dziurach w Ziemi świadczących o tym, że Ziemia jest pusta w środki i o tym, że wydarzenia w świecie realnych naśladują scenariusze hollywoodzkich filmów. Wtedy byłaś jakoś tam awangardowa. Dzisiaj przecinek serwuje znachorskie przepisy na leczenie niewyleczalnych nowotworów, więc można powiedzieć, że poziom się jakoś wyrównuje.
                • glupi_jasio Re: tartaczek 21.03.12, 21:19
                  Odczep się od pani, bezczelny trollu.
                • tartaczek Re: tartaczek 23.03.12, 22:27
                  @nsfast
                  Posluchaj trolu. Znachorzy byli zanim pojawili sie doktorzy. W miedzyczasie albo przedtem byli felczerzy , szamani , zielarze (curandero). Felczerzy wygineli. Reszta zostala.
                  Zapyta sie jeepa dlaczego na forum Meksyk probowal sciagnac z Meksyku lek dla kogos z rodziny. Nie wierzy medycynie oficjalnej? Nastepny nawiedzony?
                  Co do pustej albo pelnej ziemi. Masz dowody na jedno lub drugie, poza doniesieniami Tv? Jak nie wiesz co to hipoteza, to nie mamy o czym gadac. Ja widzialam zdjecia satelitane, byc moze falszywe, tego nie wiem. Na biegun sie nie wybieram, ponoc jest zakaz latania nad biegunami. Ciekawe dlaczego. Przy tym duze zainteresowanie miedzynarodowe Antarktyda. Za to bardzo malo w mediach.
                  Ci co latali nad biegunem i cos tam dojrzeli zostalu zakwalifikowani jako niepelnosprawi psychcznie mimo , ze byli w stopniu admirala. I z ta niepelnosprawnoscia zostali szefami kolejnej wyprawy. A co do hipotez - kiedys Slonce krecilo sie wokol Ziemi, tylko jacys nawiedzeni uwazali, ze jest odwrotnie.
            • tartaczek Re: tartaczek 23.03.12, 22:51
              @jeep
              Lekarstwo z Meksyku pomoglo rodzince? Ktos przywiozl?
              Ale to pewnie byl inny jeep.
              Trzeba sie bylo zaszczepic wbrew pogladom min.zdrowia.
        • przycinek.usa Re: Cos przegapilam? 21.03.12, 06:53
          "jak nie odpowiadasz to nie odpowiadaj, ale TY zawsze odpowiadasz"

no widzisz, mam odmienne zdanie nawet w tym miejscu - ale nic to. -)

"bo ja pamietam Ciebie wycinajacego np mnie a zostawiajacego troli"

no niezupelnie - to bylo dawno temu - wiec nie bede kategorycznie zaprzeczal, ale podejrzewam, ze jesli cos wycialem - to wyjatkowo.

"nie pamietam bana, ale jak mowisz ze wstawiles to pewnie tak zrobiles... "

ban byl za cos, co bylo tak dawno temu, ze nawet nie pamietam, mozliwe tez, ze te bany sam wykasowalem - po prostu pare osob do mnie napisalo maile i prosilo o zdjecie blokad i zdjalem. Po wspolnej pogadance z adminami i decyzji kolektywu, ze tak powiem - i tak jak w zyciu - kazdy ma druga szanse.

"chcesz miec dobre forum? trzeba o nie dbac.... tak jak o trawnik, jak zbytu duzo chwastow sie pojawi to nie opanujesz trawnika.... no i to samo z forum... "

OK. Przyjalem Twoja opinie do wiadomosci.
          Na razie jednak wszystko pozostaje po staremu.
          • vice_versa Re: Cos przegapilam? 21.03.12, 14:53
            > "chcesz miec dobre forum? trzeba o nie dbac.... tak jak o trawnik, jak zbytu du
            > zo chwastow sie pojawi to nie opanujesz trawnika.... no i to samo z forum... "
            >
            >
            > OK. Przyjalem Twoja opinie do wiadomosci.
            > Na razie jednak wszystko pozostaje po staremu.

Właśnie o to chodzi, że NIE JEST po staremu.
            Popatrz sobie na wątek Wielka Smuta i popatrz co ten nagminny wkurwiacz tam wyczynia.
            Nie pamiętam żeby 5lat temu tak wyglądały wątki... Więc widocznie ma być "po nowemu".
            Dlatego życzę Wam powodzenia i złożyłem Wam gratulacje.
            • tartaczek Re: Cos przegapilam? 23.03.12, 21:43
              @V-v
              Bardzo Cie prosze, nie odchodz i pisz dalej, bo po pierwsze sprawisz przykrosc Twoim fanom, w tym mnie, dasz satysfakcje trolom, zatrudnionym tu sluzbowo, do tego Lsb nie bedzie mial z kim polemizowac. No nie wyglupiaj sie.
              Jasio byl bardzo dzentelmenski rozszerzajac grono dyskutantow, ktorych czyta. Ja jako kobieta, zaczynam lektore postow od tych w ktorych Ty sie udzielasz. Wiec badz czlowiekiem. Sa ludzie , ktorzy Cie czytaja i do ktorych dociera to co piszesz. To jest praca u podstaw i pod gorke, musisz sie z tym liczyc.
              Mialam studiowac prawo, ale los zgotowal dla mnie inny scenariusz i mial racje. Nie mam Twojej elokwencji, ale w moim zawodzie nie jest to niezbedne.
              To co robisz jest bardzo wazne i stad aktywnosc troli.
              Pozdrawiam
              • tartaczek Re: Cos przegapilam? 23.03.12, 22:32
                oczywiscie mialo byc lekture.
    • byly-kadi Czas na zycie 21.03.12, 16:04
      A nie pieprzenie. Forum jest ciekawe i warto je poczytac, ale czy koniecznie pisac? Zawsze komus nadepniesz na odcisk i beda ci walic zla karme.
      Osobiscie dopiero co znow wrocilem z kolejnej podrozy do PL, szykuje sie juz do nastepnej- zmarla moja Matka i trzeba sie zajac spadkiem a to nie takie proste bo mamusia lubila miec rozne roznosci. Kto przez to przeszedl w PL to pewnie wie ze to nie takie proste jak z pozoru siem moze wydawac.
      Tak wiec after all, moze emerytura nie bedzie jednak taka tragedia jaka nam szykuje nasz kochany gubernator Cuomo od siedmiu bolesci.
      • tartaczek Re: Czas na zycie 23.03.12, 21:28
        Kadi to sa Twoje prywatne sprawy. Jaki to ma zwiazek z forum?
        • tartaczek Re: Czas na zycie 23.03.12, 22:39
          @kadi
          Kondolencje z powodu smierci matki.
          Przykro, ze dopiero w kolejnym poscie, ale jakos dziwnie to napisales. Bardziej w kontekscie spraw do zalatwienia niz straty. Ale moze to ja to jakos inaczej odebralam.
      • przycinek.usa Re: Czas na zycie 25.03.12, 22:19
        Bardzo mi przykro - szczere wyrazy wspolczucia Kadilak.
        • byly-kadi Re: Czas na zycie 02.04.12, 18:06
          Dziekuje.
          Kadi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka