przycinek.usa
29.08.12, 20:09
Otoz dziwi mnie wiele rzeczy, ale niektore z nich sa po prostu tak zaskakujace, ze nie moge dojsc do ladu z tymi informacjami. Pierwsza z nich jest oczywiscie przywrocenie Stoczni Gdanskiej imienia Lenina. To jest po prostu szok. Ale dopiero pierwszy, bo po tym jak obywatele wreszcie w drodze protestu odpilowali nazwe z bramy - to jeszcze wiekszym szokiem jest obrona tej nazwy przez jednego debila z PO.
Tam zreszta bylo wiecej takich szokujacych spraw - m.in. bezskuteczne apele o to, aby te nazwe zlikwidowac i przywrocic calkiem dobra nazwe jaka byla stocznia Gdanska. W tym sensie dziwi mnie ogolne poparcie PO dla tej incjatywy, bo przeciez tusku tez jest z trojmiasta, to chyba wie co sie tam dzieje, nie? I nikt tego typa z Gdanska jeszcze nie odwolal? To moze poparcie tej incjatywy idzie z Warszawy? Najwyrazniej jakims debilom z obecnych wladz komunistyczna nazwa Lenia szalenie sie podoba. Dla mnie to uraga dobremu imieniu nas wszystkich, stocznia jest symbolem walki o uniezaleznienie sie od komuny i co? Ktos nam pluje w twarz. Przeciez zalatwienie zmiany nazwy dla stocznie to nie jest taka prosta sprawa - musi byc cala grupa ludzi ktorzy to popychaja do przodu - zatem to nie jest tylko jeden debil - ale cala grupa, ktora niczego sie nie boi i nie martwi sie o to, ze glupie spoleczenstwo zaprotestuje. No i ma racje. Prawie nikt nie protestuje. I to mnie dziwi.
Kolejna sprawa, to kwestie dokumentow komisji Milera. Niby wszystko pieknie, ale okazuje sie, ze Milerowcy a wlasciwie powinno sie powiedziec tuskowcy - nie przekazali waznych dowodow w sprawie do prokuratury i jest sprawa. Na razie w prokuraturze. I nie mozna tego wytlumaczyc tym, ze samolot jest w USSR, ani tym, ze pisma trzeba tam posylac pisane cyrylica, tylko jest to proste mataczenie tuskowcow/milerowcow. I dlaczego tak jest?
No coz, najprawdopodobniej dlatego, ze te materialy dowiodlyby innych przyczyn zamachu, a wtedy mielibysmy do czynienia ze swiadomym manipulowaniem prawda, za co oczywiscie groza duzo wyzsze wyroki. Tutaj moje zdziwienie jest tym wyzsze, ze ta grupa ludzi od milera podpisala ten caly raport POMIMO TEGO, ze zdawali sobie sprawe, ze podpisuja sie pod nieprawda. Ja tego nie rozumiem. To naprawde dziwne. Czy ci ludzie sa az tak glupi? No najwyrazniej chyba tak. Najwyrazniej nikt ich nie poinformowal, ze z prokuratura to sie nie gra w gluchy telefon, bo to sie zwykle zle konczy. Zwlaszcza, ze dowody sa na pismie.
Przypominam tutaj sprawe protokolow oblotu TU154. O tej sprawie jest w mediach calkowita cisza. Sprawa smierdzi na 15 tysiecy kilometrow. Tych protokolow chyba NIKT NIE MA. Gdzie one sa? Czy tusku je da? Czy nie? I to mnie dziwi, ze ludzie nie protestuja. Nikogo to nie obchodzi.
Kolejna zaskakujaca sprawa jest skarga tego idioty z Gdanska, napisana do poslow w sprawie tej nieszczesnej bramy Leninowskiej. Ten czyn (skarga na pismie) jest dla mnie porazajacym dowodem braku kompetencji wladzy w Gdansku. Przeciez to jest tak glupie - ze NIEMOZLIWE, zeby taki idiota byl prezydentem! Jak on zostal prezydentem? Kto go wybral?
Czy wy ludzie naprawde juz zapomnieliscie jak bylo? Czy ja wam musze pisac z Ameryki? Jak mozecie pozwalac na to, zeby taki debil byl tam prezydentem? Pozwalacie aby takie gnoje tam rzadzily? To mnie dziwi najbardziej, to spoleczne przyzwolenie na takich debili.
Jednak to jest chyba ogolno polskie zjawisko, bo jak sie czyta to:
www.michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=2598
"poseł Palikot szczerze powiedział, że chodzi o to, by nasz nieszczęśliwy kraj stał się częścią składową europejskiego cesarstwa, rezygnując nawet z symbolicznych atrybutów niepodległości, jak konstytucja, flaga, czy hymn państwowy. Te symboliczne atrybuty są bowiem według posła Palikota, reliktami nacjonalizmu, który jest przyczyną wojen."
Trudno nie zauwazyc kolejnego wariata. Jak to mozliwe, ze taki typ chodzi po ulicach?
To jest dokladnie ta sama kategoria czynu, ten sam styl - i on jeszcze zbiera glosy. Nie do wiary. Przeciez to jest normalny zdrajca. Czy obywatele tego nie widza? Naprawde?
Od komuny minelo raptem ~25 lat i zapomnieliscie? Tabula raza?