byly-kadi
09.04.13, 14:45
Juz 3 lata, prosze jak zlecialo.
Osobiscie dalej nie wierze w zamach. Wydaje mi sie mocno ze najmocniej winic nalezy niechlujstwo i arogancje. Tak w przygotowaniu wyprawy jak i w samym locie, miedouczeniu zalogi, wtracaniu sie do jej pracy etc. Team walkowano, mozna odpuscic.
Strona sowiecka rowniez ma sporo „za uszami”. Tu nie mam rowneiz watpliwosci. Obama by na takim lotnisku nie ladowal....
Bulwersuje tez i budzi niesmak to co sie dzialo przez te trzy lata po. Niechlujne sledztwo od samego poczatku, brak przygotowania panstwa na sytuacje kryzysowa, zenujace zamiany zwlok przy pochowku, caly ten jarmark z obwinianiem sie stron.
Zenada jest robienie przez wladze idiotow z ludzi, ktorzy uwazaja, ze samolot spadl w wyniku zamachu. To ze ja uwazam akurat inaczej, nie znaczy ze zamachu definitywnie nie bylo. Sledztwo, niechlujne, niesystematyczne, jakby celowo sabotowane przez obie strony, polska i sowiecka, niczego tak naprawde definitywnie nie wyjasnilo i malo wskazuje na to, ze zostanie w jakis logiczny sposob zakonczone i da konkluzje ktora przyjmie zdecydowana wiekszoc. A nawet jesli, to i tak nie utnie to dyskusji. Radio Maryje ciagnie swoje i PO z Wyborcza pod pache ciagnie swoje. Jedna i druga strona daje niezle do pieca. O idiotycznych filipkach typkow jak Sikorski nie wspominam, bo to temat na kolejny post chyba.
Nic to, zycze spokojniejszych kolejnych 3 lat.