Dodaj do ulubionych

11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników PiS

12.11.13, 12:39
Zaskakuje mnie brak na tym zacnym Forum tradycyjnego flejma, jaki towarzyszył nam zwykle o tej porze roku (tak niebezpiecznej dla Polaków wink ). Brak mi gorących tyrad w obronie Patriotów w szalikach katowanych na ulicach Warszawy przez krwawy reżim Tuska. Brak mi wzruszenia losem małego Bodzia, owego Orlęcia warszawskiego tak dzielnie stającego przeciw uzbrojonym po zęby zastępom.

Jarosław Kaczyński udał się chwilowo na emigrację do Krakowa (pokłosie niegdysiejszej fatalnej decyzji arcybiskupa Dziwisza) i warszawskie demonstracje patriotów pozostały bez opieki medialnej PiSu. I tak nie wiem, co mam myśleć na temat bohaterskiej szarży na squot i palenia tęczy.

No to jak, Panowie, kto demonstrował w tym roku w Warszawie? Patrioci? Czy jacyś inni?
Obserwuj wątek
    • dexxton Relacja Republika TV 12.11.13, 14:12
      Chyba tutaj sobie o tym nie porozmawiasz, więc można zamiast tego się pośmiać z pseudopatriotycznego pseudodziennikarstwa:
      www.youtube.com/watch?v=3cBofeo1Y74
    • jeepwdyzlu Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 14:48
      dorota afera z rosyjską ambasadą wygląda na prowokację
      i próbę zdyskredytowania prawicy
      Jak inaczej wyjaśnisz brak osłony policyjnej?
      Mają wśród kiboli i nacjonalistów agenturę - zatem taki atak można łatwo sprowokować....
      A dziś umywać rączki i udawać niewiniątko...
      Jeśli się mylę - tym gorzej - bo to oznacza, że zarówno komendant stołeczny policji jak i Minister Sienkiewicz - powinni się podać do dymisji.
      Zwróć uwagę na BRAK reakcji Sikorskiego.
      Zatem Moskwa huczy i podkręca się coraz bardziej.
      Kto na tym korzysta?
      Tylko PO

jeep
      • dexxton Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:07
        > dorota afera z rosyjską ambasadą wygląda na prowokację
        Jak wszystkie akcje, w których pseudopatrioci się błaźnią. Brak ochrony policyjnej został wyszarpany przez organizatorów Marszu, wszystkim miała zająć się Straż Marszu, która pod rosyjską ambasadą była i... przyglądała się. I tak dobrze, że w innych miejscach jedni Strażnicy Marszu zająci byli ganianiem innych gdy odkryli, że to: "kurwy z Polonii". smile

> Kto na tym korzysta? Tylko PO
        Oczywiście, a Ty myślałeś, że rządzą 2 kadencje i mają spore szanse na trzecią, bo są tacy zajebiści? Nie są, ale skoro bezpośredni konkurenci to po prostu zgraja idiotów, nieudaczników i awanturników, to wybiera się mniejsze zło...
        • jeepwdyzlu Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:12
          z tą szansą na trzecią to pojechałeś smile)
          jeep
          • leny20-4-7 Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:18
            jeep, dzis-jutro, wpadnij do mnie na blog. mam trochę materiału ktory przygotowałem wczoraj na Marszu oraz tuż po. zapewniam, że trochę sie "rozjaśni".
            • dorota_333 Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:43
              Tylko Jeep może wpaść? Jeżeli reszty nie zapraszasz, to może tutaj krótko podsumuj.
            • dexxton Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 17:23
              Jak się domyślam, Twój materiał będzie dotyczył PROWOKATORÓW. Trafiłem?
      • dorota_333 No, ba, prowokacja 12.11.13, 15:52
        Jeżeli głupota przekracza pewne granice, to pojawia się takie podejrzenie. Jednak ja myślę, że patrioci w szalikach po prostu tak maja, że najpierw uczynią, a potem pomyślą. Nikt nie musi prowokacji montować.

Pamiętam niedawny incydent z banerem na stadionie: "Litewski chamie, klęknij przed polskim panem". To było tak bydlęco głupie i niekorzystne dla interesu Polski, że tylko prowokacją można to tłumaczyć. Lub odmóżdżeniem.

Zresztą - jak sobie wyobrażasz specjalną ochronę ambasady rosyjskiej? Wyobrażasz sobie, jakie byłoby wycie w mediach: "Tusk broni ruskich"? To zresztą tylko podbechtałoby kiboli do ataku.

Czekam jednak na komentarz od forumowych Patriotów. Kiedyś mieli gęby pełne gniewnych frazesów. Gdzież są teraz? wink
    • forall4a Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:31
      w Twoim przemówieniu narodowym występuje za dużo przymiotników.
    • wodnik_jancio Re: 11 listopada. Wymowne milczenie zwolenników P 12.11.13, 15:52
      Kaczyński w Krakowie oznacza odcięcie się PiSu od konkurencji spod znaku Nowej Prawicy, dla której poparcie systematycznie rośnie.
      PO potrzebuje PiS z Kaczyńskim i Macierewiczem i odwrotnie.
      To jak w fizyce: naczynia połączone, lub w biologii symbioza.
      Może to jest taj, że Nowa Prawica za bardzo urosła w siłę i obie partie postanowiły potencjalnie groźną konkurencje spuścić do kanału...
      Wszak symbioza sprawdza się świetnie od 8lat.
      • herr7 to prawda... 12.11.13, 17:03
        z tym, że żadna z dwóch głównych partii nie ma pomysłu na Polskę, np. jak zatrzymać młodzież w kraju, czy jak usprawnić służbę zdrowia. Sztafaż patriotyczny w wykonaniu PIS, czy "europejski i postępowy" PO tak naprawdę mają zasłonić ubóstwo intelektualne tych formacji.
    • szczurek.polny O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 20:18
      https://m.ak.fbcdn.net/photos-d.ak/hphotos-ak-frc3/s720x720/1452348_617338054971484_989571751_n.jpg
      m.ak.fbcdn.net/photos-d.ak/hphotos-ak-frc3/s720x720/1452348_617338054971484_989571751_n.jpg
      Kto ma oczy, ten widzi.
      • bagracz Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 21:34
        To jest absolutnie piękne zdjęcie, doskonale posumowywujące ten wątek. Wątek założony przez zaskoczonych przeżuwaczy rzeczywistości medialnej. Oni na taki wątek czekali i taki wątek był im potrzebny. Dokładnie tak samo jak to spalenie tej tęczy. Nie ma szalikowców. Odmóżdzonych oczywiście. Zostali tylko odmóżdzeni przeżuwacze telewizyjnej papki.
        • dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 22:46
          Tak, drodzy Państwo! Są piękne zdjęcia!

https://inf.re/partyhard2

Ku chwale!
          • bagracz Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 23:13
            Trudno oczekiwać od aktywnego budowniczego medialnej rzeczywistości jakiegoś komentarza do tej faktycznej rzeczywistości. Ja to rozumiem.
            Ja nawet rozumiem, że starasz się jak możesz przekonać wszystkich o prawdziwości tej medialnej rzeczywistości. I rozumiem, że stoisz na straconej pozycji, bo ona nie jest prawdziwa. Ale w końcu czy tro ważne?
            Ciągle nie mogę jednak zrozumieć, czego Ty tu szukasz? Głupszych od siebie?
            • dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 23:41
              Oczywiście naruszenie terytorium obcego państwa to tylko rzeczywistość medialna, fotomontaż tak?
              • bagracz Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 12.11.13, 23:48
                Oczywiście, jak zwykle, starannie omijasz zdjęcie szczurka.
                Tobie się chyba naprawdę wydaje, że rozmawiasz z durniami.
                • dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 00:11
                  Nie, z pewnością durniami nie są ludzie, którzy nie widzą nic dziwnego lub podejrzanego w zdjęciu szczurka. Bo raczej trudno oczekiwać, że podpalacze nie ulotnią się pośpiesznie, po nich nie przyjedzie policja, która czekając na straż zabezpieczy teren, a tłumek gapiów zbierze się dopiero po chwili.

> Tobie się chyba naprawdę wydaje, że rozmawiasz z durniami.
                  Niestety nie, za prowokowanie prawackich durni mam o 3gr na poście więcej. smile
                  • bagracz Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 01:00
                    Medialna rzeczywistość wymaga sporo gimnastyki. Trzeba umieć ją odpowiednio interpretować by nie popaść w paranoję. Najlepiej w takich razach, paranoikami nazywać tych, którzy widzą rzeczywistość nieco inaczej.
                    Szkoda, że nie ma filmiku z szalikowcami, którzy podpalają tęczę. Zaraz potem zjawia się, sprawna niezywkle policja i czeka spokojnie na opieszałą jak zwykle straż pożarną. Tak by ta niepalna tęcza mogła się do końca widowiskowo spalić.
                    Bajki dla naiwnych możesz sobie pooglądać w telewizji. Mnie ich nie sprzedawaj bo już dawno skończyłem szkołę.
                    • dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 01:16
                      To takie dziwne, ze aurat w tym momencie policja miała dosłownie kilka kroków z każdej strony, a straż niekoniecznie?

> Szkoda, że nie ma filmiku z szalikowcami
                      Jakby był, to byś napisał, że to policyjni prowokatorzy i też by było w dechę.
                      • bagracz Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 01:31
                        No popatrz, jak to wszystko zależy od odpowiedniej interpretacji.
                        Ktoś widzi prowokatorów a inny zamachowców. Zależy tylko od widzimisię, kasy, siły, strachu. A w szczególności od rozumu. Np. w Syrii zależało to od siły. Bo filmiki na youtube też były.
                        W Gliwicach youtuba jeszcze nie było. Dla postronnych zawsze zależy to od rozumu. Kto zyskuje, kto traci to stara rzymska zasada, która ułatwia rozeznanie. Ty masz to gdzieś, bo dla Ciebie zawsze wersja medialna jest ok. Można i tak. Ale jak chcesz zrobić z siebie durnia, to nie mieszaj do tego innych.
                    • dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 01:56
                      > Szkoda, że nie ma filmiku z szalikowcami, którzy podpalają tęczę

W sumie to jest i wygląda na to, że cała akcja wygląda tak jak napisałem, szczurek odruchowo zapodaje materiały, które mu pasują do spiskowej wizji świata, ty je łykasz jak pelikan. Czyli Business as usual.

tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,moment-podpalenia-teczy-na-filmie-internauty,105431.html
                • glupi_jasio Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 00:28
                  bagracz napisał:

> Oczywiście, jak zwykle, starannie omijasz zdjęcie szczurka.
                  > Tobie się chyba naprawdę wydaje, że rozmawiasz z durniami.

To nie całkiem tak, tu założenia są inne: że to forum czytają durnie (mnie się zdaje, że fałszywe). Piszący tutaj, jak sądzę, bez wyjątku, są świadomi tego, że w socjalistycznej fasadowej demokracji nie ma publicznego forum dyskusyjnego bez kapusia, natomiast czytający takiej jasności mieć nie muszą, choć ja sądzę, że i mili czytelnicy tego forum ją mają*) wink

====

*) oczywiście, słowo "mili" nie dotyczy obserwatorów tego forum z ramienia Partii, Służby i Gazety, pomimo, że to może być nasza najliczniejsza klientela wink

• dexxton Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 00:30
                    Swoją drogą, forumowy zlot w realu to musiałaby być ostra jazda. Dorota i vice-versa przy jednym stoliku... Jakieś boksy by trzeba było najpierw...
          • szczurek.polny Kaczyński z prawej, ale podpis od Komorowskiego 13.11.13, 00:30
            No właśnie. O tym pisałem. Kto ma oczy, ten widzi na twoim filmie Kaczyńskiego. Twarzy nie widać za dobrze, ale dżinsy na sto procent jego.

A podpis do filmu to na bank sam Komorowski robił. On lubi taką czcionkę.
      • krakatitum Re: O! Tu widać, jak Kaczyński podpala tęczę! 13.11.13, 00:00
        Za Onetem:
        "Ogromne straty po niedzielnych demonstracjach

Straty po niedzielnych demonstracjach w Warszawie oszacowano na 20 tys. zł. Kolejne 30 tys. zł to koszt sprzątania ulic. (..)"

wiadomosci.onet.pl/kraj/zawisza-kibicom-szacun-a-pania-wzywam-do-poprawy/8t85k
    • glupi_jasio wymowny żal... ;) 12.11.13, 21:34
      Jako konserwatysta z odchyleniem liberalnym, lub vice versa, wyrażam uznanie dla:

-obywateli, którzy, jak co roku, wbrew nagonce lewactwa, organizują i uczestniczą w oddolnej, obywatelskiej demonstracji umiłowania polskości w polskie Święto Niepodległości oraz osobom, które zabiegają o to, by polskie wartości narodowe i państwowe były dobrze reprezentowane, mimo prób ich destrukcji przez infantylne, ośmieszające akcje, typu "Orzeł może"

-polityków PiS, którzy nie wahają się wrócić do korzeni polskiej państwowości, tych starych, symbolizowanych przez królewski Kraków i tych nowoczesnych, symbolizowanych przez Józef Piłsudskiego, przypominając o podstawach polskości, jakie dają tradycja i mądrość

Jednocześnie, stanowczo potępiam:

-lewactwo, któremu, po raz kolejny, polskie Święto Niepodległości i jego obywatelskie obchody, stają kością w gardle, co skutkuje próbami sabotażu obchodów

-prowokatorów, którzy próbują przemienić najważniejsze święto państwowe w gnój

-lewackie media, które promują te prowokacje

-władze państwowe, dla których obywatele, czczący polską niepodległość to wrogowie, a nie przedmiot dumy

-tych nadzorców i przedstawicieli służb wszelakich, dla których polskie Święto Niepodległości jest narzędziem i przedmiotem politycznej prowokacji...

Inaczej mówiąc, podpisuję się pod wartościami narodowymi, realizowanymi oddolnie, a także, pod poważną realizacją polityczną, w wykonaniu PiS, ubolewam nad katastrofalnym stanem trójnogu, na którym opiera się władza Platformy: rząd - służby - media.

Na szczęście, ta maszynka się zaciera... zgraliście się, towarzysze szulerzy wink))
      • dexxton Re: wymowny żal... ;) 12.11.13, 23:03
        Żal? Ciekaw jestem czy zdobędziesz się na jakiś gdy pojawią się trupy. A pojawią się na pewno, no bo co się robi ze Zdrajcami Prawdziwej Polski?
        • glupi_jasio Re: wymowny żal... ;) 13.11.13, 00:18
          dexxton napisał:

> Żal? Ciekaw jestem czy zdobędziesz się na jakiś gdy pojawią się trupy. A pojawi
          > ą się na pewno, no bo co się robi ze Zdrajcami Prawdziwej Polski?

Primo: trupy już, niestety były. W Smoleńsku i po nim, m.in. wskutek działalności niejakiego Ryszarda Cyby, niegdyś członka Platformy Obywatelskiej.

Secundo: Żal, że PiS nie wzmaga emocji wokół Marszu Niepodległości wyraził kilka dni temu nie kto inny, a pułkownik służb tajnych, o nazwisku Sienkiewicz, w służbie PO, w randze ministra. Dorota tutaj tylko powiela to stanowisko.

Tertio: z całym szacunkiem, dla aparatu przemocy, służb państwowych jawnych i tajnych, ja uważam, że te organizacje nie powinny zatrudniać [...autocenzura...]. W istocie, to są zbyt poważne sprawy.

Więc, drogi głośniczku, oddal się łaskawie w jakieś inne miejsce.
          • dexxton Re: wymowny żal... ;) 13.11.13, 00:26
            Nie mam na myśli wariatów, którym po prostu chcą odtrzelić jakiegoś polityka i trafiają akurat na PiS, tylko np. kogoś kto nasłucha się Macierewicza i naprawdę uwierzy np. w to, że to oderwane bombą skrzydło zawróciło jak bumenrang by paść tam, gdzi leżało. Uwierzy, że zamordowali, że zbrodniarze, a jak zbrodnia to i kara musi być adekwatna przecież smile Co WTEDY napiszesz? Że nie miałeś z tym nic wspólnego?

> W istocie, to są zbyt poważne sprawy.
            W istocie, za skłanianie Ciebie do pisania mam +6gr(od każdego Twojego postu), więc sam widzisz, że to nie przelewki. smile
            • glupi_jasio Re: wymowny żal... ;) 13.11.13, 00:36
              dexxton napisał:

> Nie mam na myśli wariatów, którym po prostu chcą odtrzelić jakiegoś polityka i
              > trafiają akurat na PiS,

Kłamca.

I dlatego właśnie (choć nie tylko) na tym forum masz i będziesz mieć adekwatny status, także w kolejnych wcieleniach.
              • dexxton Re: wymowny żal... ;) 13.11.13, 00:51
                www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/269719,Ryszard-C-chcial-zabic-waznego-polityka
                Napastnik mówił, że od długiego czasu - od ponad roku - planował zabicie jednego z najważniejszych polskich polityków. Wyjaśnienia Ryszarda C. relacjonował posłom w Sejmie szef MSWiA Jerzy Miller. - W jedną z sobót pojechał do Warszawy, czekał przed lokalem SLD, z zamiarem zabójstwa. Nie doszło do zamachu, bo nie rozpoznał polityka na którego czekał. Gdy dowiedział się, że już przeszedł, postanowił zrezygnować – mówił Miller.

Tyle w temacie mojego "Kłamania".
                  • dexxton Re: "chcialem zabić Kaczyńskiego..." 13.11.13, 01:14
                    Owszem, chciał zabić kogoś z PiS(Kaczyńskiego, jak nie wyszło to kogoś mniej znacznego), lub też kogoś z SLD. Tak jakby spory rozrzut, motywacja też chaotyczna. Z karaniem zbrodniarzy smoleńskich sprawa będzie się miała inaczej i będzisz współwinny, jasiu. Winny jak cholera, choć oczywiście nie ty jeden.
                    • glupi_jasio Re: "chcialem zabić Kaczyńskiego..." 13.11.13, 07:47
                      Dziękuję za dostarczenie kolejnych bezpośrednich dowodów na Twoje bezczelne zakłamanie. Szkoda, że przy takiej paskudnej okazji, ale to jednak bezcenne.

Horrendalny passus smoleński skomentuje pytaniem, czy szykujecie jakąś grubszą prowokację? Bo jak nie, to nie ten wątek, prowokatorze, coś Ci się zdrowo pozajączkowało, w piętkę gonisz...

Muszę sobie ograniczać dawki obrzydzenia, więc nie licz na dalsze odpowiedzi; poza tym znów zalewasz forum chłamem, przyhamuj.
                • frusto Re: wymowny żal... ;) 14.11.13, 11:21
                  Dexxon, Cyba nie chciał zabić "jakiegoś" polityka. Wyraźnie osobiście powiedział, że nienawidz PiSu; inne jego pojawienia się rzekomo pod SLD itd okazały się mitami, nei wiadomo po co zmyślonymi.
      • dorota_333 "Wartości narodowe, realizowane oddolnie" :) 13.11.13, 11:55
        Tą wypowiedź skomentuję, bo Jasio nam się załgał już na amen. Przy tym kapitalnie zabawnie.

> -obywateli, którzy, jak co roku, wbrew nagonce lewactwa, organizują i uczestnic
        > zą w oddolnej, obywatelskiej demonstracji umiłowania polskości w polskie Święto
        > Niepodległości
        smile Była "oddolna" aż do bólu. Trudno być niżej.

> -polityków PiS, którzy nie wahają się wrócić do korzeni polskiej państwowości,
        > tych starych, symbolizowanych przez królewski Kraków
        smile Jasiu, oni dali nogę po prostu. Bardzo zresztą słusznie.

> -lewactwo, któremu, po raz kolejny, polskie Święto Niepodległości i jego obywat
        > elskie obchody, stają kością w gardle, co skutkuje próbami sabotażu obchodów
        big_grin Lewactwo próbowało sabotować, ale Patrioci ich i tak dopadli.

> -prowokatorów, którzy próbują przemienić najważniejsze święto państwowe w gnój
        O, tu prawie zgoda. Niestety, do gnoju nie trzeba ich prowokować.

> -lewackie media, które promują te prowokacje
        Bo pokazują, co się działo. Taka to lewacka swołocz.

> -władze państwowe, dla których obywatele, czczący polską niepodległość to wrogo
        > wie, a nie przedmiot dumy
        smile Ja też nie rozumiem, jak "młodych patriotów" można uważać za wrogów. Trzeba mieć wyjątkowo złą wolę.

> -tych nadzorców i przedstawicieli służb wszelakich, dla których polskie Święto
        > Niepodległości jest narzędziem i przedmiotem politycznej prowokacji...
        Znowu prowokacja. Jak wyżej.

> Inaczej mówiąc, podpisuję się pod wartościami narodowymi, realizowanymi oddolnie
        big_grin Tu komentarz byłby naprawdę zbędny. Ten tekst broni się sam.

Jasiu, dziękuję za ten post. Dawno się tak nie uśmiałam. A lead: "wartości narodowe, realizowane oddolnie" pozwolę sobie przyswoić.
        • dexxton Re: "Wartości narodowe, realizowane oddolnie" :) 13.11.13, 13:09
          Zrozum trochę jasia, przecież on najzwyczajniej w świecie NIE MOŻE potępić lub odciąć się od jakichkolwiek przejawów "oddolnie relizowanych wartości", niezależnie od tego jak gwałtowne i brutalną przybiorą oblicze. No bo jakie znaczenie ma spalona budka lub rzucona na teren ambasady petarda, skoro rzecz dotyczy kraju, który ZAMORDOWAŁ NASZEGO PREZYDENTA? Czy gdybyś Ty tak WIERZYŁA W ZAMACH jak chce tego dla Ciebie Macierewicz to nie byłby to dla Ciebie niewspółmierny tylko drobny i nieadekwatny wyraz niezadowolenia? I tak, to jest pułapka, w którą dał się złapać każdy "zamachowicz", który teraz MUSI choćby milcząco podpisać się po każdym aktem terroru wymierzonym w ZDRAJCÓW. Sądzę, że jasio musi to jeszcze przetrawić, ale już taki vice-versa wie dokładnie w jakim stoi miejscu i nie zawachałby się pociągając za spust.
          • dorota_333 Re: "Wartości narodowe, realizowane oddolnie" :) 13.11.13, 13:39
            Antyrosyjskość swoją drogą, ale myślę, że tak śmieszne "zakiwanie" się Jasia bierze się z istotnego zwrotu w polityce Prezesa wobec ruchu narodowego - z którym pisowskie doły jeszcze nie są oswojone.

No bo jak mają to przyznać, że nie "patrioci", a zwykli kibole, skoro bardzo niedawno jeszcze piali publicznie peany zachwytu nad oddolną realizacją smile To przestawienie wajchy musi trochę potrwać. Na razie lekko wycofują się bokiem bredząc o prowokacjach (szczególnie lewackich).

Dla mnie prawdziwą radochą będzie obserwowanie, jak niedawni pupile PiS zwracają się przeciw swoim promotorom. "Jarek, matole, twój rząd obalą kibole" - to tylko kwestia czasu. Radochę będę miała z faktu, że bydlęcy cynizm Prezesa zostanie ukarany. Własne psy, hodowane do ataku na innych, zagryzą go.

> jasio musi to jeszcze przetrawić, ale już taki vice-versa wie dokładnie w jakim stoi
            > miejscu i nie zawachałby się pociągając za spust.
            Nie doceniasz Jasia. Obaj są ultrasami, Jasio tylko trochę lepiej racjonalizuje.
            • dexxton Re: "Wartości narodowe, realizowane oddolnie" :) 13.11.13, 15:52
              V-V służy idei, Jasiu partii. To spora różnica.
            • dexxton Prowokatorzy 13.11.13, 17:13
              "Jarek, matole, twój rząd obalą kibole"

No, Bossak ma już ciepło. Zdemaskował "lewackiego" prowokatora i okazało się, że to jego własny kibol smile
              http://c3201142.cdn03.imgwykop.pl/comment_0f9l7LxOsKcoos8j8EvkpUV79wzkxCqX,wat400.jpg?author=marcin-&auth=f68cf88574a9a51a2a06312974c846f1

Tutaj lista prowodyrów, zapraszam do rozpoznawania i zgłaszania na Policje:
              pokazywarka.pl/marsz-niepodleglosci-2013-prowokatorzy/
        • glupi_jasio Re: "Wartości narodowe, realizowane oddolnie" :D 13.11.13, 21:58
          Byłem przekonany, że Dorota_333 nie wyłapie tego, że jest wkręcana formą mojego postu, celowo groteskową (choć treść jest, jak najbardziej, correct wink )

No i się potwierdziło smile

Muszę przyznać, że mam spory ubaw, obserwując jak Dorota_333 robi wszystko, włącznie z poleganiem na najniższej formie forumowej egzystencji, której nick litościwie pominę (ale nie pominę nazwania tego typa kapusiem wink ), by pompować ten wątek, który ma jedną, jedyną funkcję - obronę porażki władzy PO i środowisk lewackich na dwu płaszczyznach: ideowej (obywatelskie Marsze Niepodległości pokazują jak drastyczne jest oderwania rządów PO od obywateli i ich potrzeb) i politycznej (kilka dni temu, minister Sienkiewicz, jak dla mnie, dość jasno i konkretnie dał wyraz rozczarowaniu, że nie da się wykorzystać incydentów w czasie Marszu Niepodległości przeciw opozycji...).

Jesteście bardzo zabawni, towarzysze, w swojej nieudolności.

Przegrywacie i przegracie, całkowicie zasłużenie, bo nic sobą nie reprezentujecie.
          • dorota_333 ... lub nieudolnie 13.11.13, 22:49
            Ależ ja dworuję sobie właśnie z tej treści, jakże correct.
            Rzucasz ręcznik, jak widzę. Słuszna decyzja.

• glupi_jasio ręcznik?! 14.11.13, 00:19
              Doroto, skąd te bokserskie/kąpielowe porównania w nocnej porze?!

Jakiś Tiger Woods Ci się marzy, czy jak?!

Ja bardzo przepraszam, ale nocne nawiązania do ręczników wydają mi się mało smakowite...

• dorota_333 Re: ręcznik?! 14.11.13, 12:00
                Tiger Woods to golfista.
                • glupi_jasio Re: ręcznik?! 14.11.13, 12:40
                  dorota_333 napisała:

> Tiger Woods to golfista.

Otóż to! wink

Pomyślałem, że taka ambitna dziewczyna marzy po nocach, jednak, o kimś z klasą wink

Miłego dnia!
      • klip-klap nie ma UE, witaj nacjonalizmie 13.11.13, 13:03
        > -lewackie media, które promują te prowokacje

No ale po poprzednich dwoch latach klamst mediow w sprawie obchodow 11go, to juz tylko glupcy im wierza.

> -władze państwowe, dla których obywatele, czczący polską niepodległość to wrogo
        > wie, a nie przedmiot dumy

Spoko, nacjonalisci pewnie pamietaja. Jak beda eliminowac elity, to watpie by bylo duzo protestow. Ja nacjonalizmu nie popieram i wolalbym by Tusk i Kaczynski staneli przed sadami, ale mowi sie trudno.
    • byly-kadi A co? Tęczy zal :) 12.11.13, 23:09
      Pedalstwo siem zaplacze.
      • dexxton Re: A co? Tęczy zal :) 12.11.13, 23:40
        Akurat o przetrwanie pedalstwa bym się nie martwił, bo to rzecz trwalsza niż wszystkie doktryny polityczne i w sumie raczej nieszkodliwa. Na marginesie, pewnie wielu spośród podpalaczy uważa się za ideowych dziedziców Spartan, których orientacja.... cóż... smile
        • krakatitum Re: A co? Tęczy zal :) 12.11.13, 23:58
          No tak, jak już nareszcie będzie dopuszczona adopcja przez kochających inaczej to problem przetrwania zostanie definitywne rozwiązany, prawda?
          Mało tego, otworzą się pewne możliwości ekspansji.

• dexxton Re: A co? Tęczy zal :) 13.11.13, 00:14
            Temat na inny wątek, roboczo powiem, ze świat i Polska mają o wiele poważniejsze zmartwienia. No chyba, że ktoś boi się, że go przecwelą tą propagandą smile
      • szczurek.polny Trochę żal :) 13.11.13, 00:25
        Trochę żal. Taka specjalna była, absolutnie niepalna. Zagraniczną farbą zabezpieczającą przed spalaniem pomalowana była. A wszystko to kosztowało miasto 64 tysiące, bo musi być drożej, aby było niepalne. I jeszcze dlatego wyszło drożej, bo się musieli z tą tęczą ekspresem uwijać, żeby przed 11 Listopada zdążyć. W sobotę, 9 listopada dopiero kończyli, a robota w sobotę drożej musi kosztować.
        wiadomosci.onet.pl/warszawa/tecza-na-pl-zbawiciela-znow-pobudza-kreatywnosc-warszawiakow/0p7gh
        No bo ona, ta tęcza znaczy się, to się już cztery razy paliła przedtem i teraz musieli zdążyć przed Dniem Niepodległości:
        tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,tecza-plonela-juz-piec-razy,105318.html
        • dexxton Re: Trochę żal :) 13.11.13, 00:28
          No tak, ciekawe z czego teraz ją zrobią. Może beton? Ale wtedy wejdą i narobią na szczycie smile
          • szczurek.polny Re: Trochę żal :) 13.11.13, 00:40
            Nie ważne z czego. Ważne na kiedy. Na kiedy znów będzie potrzebna warszawiakom.
            • dexxton Re: Trochę żal :) 13.11.13, 00:56
              www.facebook.com/Tecza.przyjazni.Polsko.WegierskiejKompromis?
              • dexxton Re: Trochę żal :) 13.11.13, 00:57
                Zły link, do wywalenia
        • klip-klap to wszystko juz bylo 13.11.13, 12:49
          www.youtube.com/watch?v=uPZj1p_smCA
          • klip-klap btw, zwroccie uwage na tlo filmiku nt 13.11.13, 13:11

• glupi_jasio Re: btw, zwroccie uwage na tlo filmiku nt 13.11.13, 21:26
              wink))

"Miś reloaded"

Czasem historia powtarza się jako farsa do kwadratu, no bo, np. kto mógłby wymyślić wnuka Henryka Sienkiewicza, autora "Krzyżaków", w roli szefa wszystkich tajniaków pod rządami Donalda Tuska, co rok odznaczanego przez niemiecką panią kanclerz, wnuczkę Polaka, córkę enerdowskiego pastora, który to wnuk Henryka Sienkiewicza daje zdecydowany odpór polskim obywatelom, walczącym o polskie wartości narodowe, ku pokrzepieniu polskich serc... Panie Sienkiewicz, co Pan robisz ze swoim nazwiskiem, na litość najważniejszego bohatera "Quo vadis"?

Na mamonę rozmieniasz?

Esbecja był i jest efektywna w sprowadzaniu do parteru ludzi słabych i próżnych..

• dorota_333 PiS wyhodował agresywną sforę 13.11.13, 11:16
      Mam Wam przypomnieć, Panowie, zblatowanie PiS ze środowiskami kibolskimi, kreowanymi przez Waszych propagandzistów na "młodych patriotów"? Mam przypomnieć twarde popieranie ekscesów kibolskich na tym Forum?

Mam wreszcie przypomnieć, jak niejaka Kempa - wówczas posłanka PiS - ręczyła za prawego (i pewnie sprawiedliwego) obywatela Starucha? Towarzyszyło temu ówczesnemu zblatowaniu duże zadowolenie z faktu, że można posłać na przeciwnika politycznego bojówki wyjące "twój rząd obalą kibole". Inna sprawa, że nie obalili.

Teraz prezes Kaczyński (zresztą bardzo sprytne posunięcie, w końcu póltora roku przed wyborami), próbuje sie dystansować od swojego dzieła. Ale sfora już z łańcucha spuszczona i hula.

To skrajnie cyniczne uaktywnienie polityczne kibolstwa będzie miało skutki przez wiele lat. Jeśli PiS dojdzie do władzy, to sam zderzy się z tą agresją. Bez złudzeń, Panowie, sami zostaniecie pogryzieni. Kibole są anty-mainstreamowi. Zawsze.

No i wtedy usłyszymy na tym Forum głosy świętego oburzenia na wybryki zamaskowanej bandyterki.
      • byly-kadi A ja wole agresywnego kibola 13.11.13, 14:42
        Od powloczystego, zblazowanego , kiwajacego glowka na boki i mowiacego wysokim glosikiem pedala.
        A jak wam do teczy teskno, to goraca ( naprawde) zachecam do wizyty w NY w czasie gdy idzie ulicami parada pedalow. Oficjalna czesc sie konczy i wtedy zaczyna sie walenie w dupe po bramach,sranie na chodnikach ( podwyzszona aktywnosc sekzualna „zon”? ), bojki, bicie przypadkowych , normalnych przechodniow takze z malymi dziecmi i ublizanie kazdemu, kto na pedala nie wyglada. Raz w to wszedlem, raczej wjechalem rowerem bo nei wiwedzialem ze sie tego dnia zjezdzaja tu z calego swiata i gdyby nie ten rower to kto wie czy by mi dupy nie przetrzepali.
        Oczywiscie, gdyby to nie byla holubiona mniejszosc, to policja wdeptala by ich w ziemie, ale przeciez wystarczyby jeden cios w pedalski ryj, zeby huk poszedl na caly swiat.

• dorota_333 Kadi, mniejszości nie są przedmiotem tego wątku 13.11.13, 15:00
          zapewniam Cię, że ja też jestem przeciwna propagacji pewnego stylu życia. Ale to nie powód, żeby puścić z dymem miasto.

BTW, styl życia kiboli nie jest chyba lepszy niż to, co opisujesz. Choć różny w szczegółach.
        • glupi_jasio Re: A ja wole agresywnego kibola 13.11.13, 21:41

W Marszu Niepodległości, w dzień 11 listopada, brali i biorą, przede wszystkim, najnormalniejsi zwyczajni Polacy, którzy kochają tę wielką wartość, jaką jest Polska suwerenna, niepodległa.

Incydenty, które towarzyszą patriotycznym demonstracjom obywatelskim o tej skali (50-100 tys ludzi), zważając na to, jak liczne i jak mocno wspierane przez aktualne polskie władze (zwłaszcza wykonawczą i czwartą) są inicjatywy obstrukcyjne wobec tych manifestacji, są dość drobne na tle europejskim, te o wydźwięku międzynarodowym, wynikają jedynie z (faktycznej lub imitowanej) nieudolności i propagandy Waaadzy sad

Skoro nie zadziałały gwizdki pewnego redaktora GW z 2010, to pewnie trzeba zwalczać obywatelskie na inne, bardziej profesjonalne sposoby.

Tzw. "kibol" to użyteczny mit, w Marszach Niepodległości, gros z dziesiątek tysięcy uczestników, to najporządniejsi Polacy pod słońcem.

• dorota_333 Re: A ja wole agresywnego kibola 13.11.13, 22:55
            > Tzw. "kibol" to użyteczny mit, w Marszach Niepodległości, gros z dziesiątek tys
            > ięcy uczestników, to najporządniejsi Polacy pod słońcem.

Kibol to fakt. Patriotyzm narodowców to mit.
            Może pora, żeby "najporządniejsi pod słońcem" zastanowili się, w jakim towarzystwie świętują. Jarek miał taką refleksję i udał się do Krakowa. Bardzo, ale to bardzo rozsądnie.

A ja z ciekawością obserwuję, którą stronę bierzesz, Jasiu. Czy tych "patriotów" warszawskich, czy tych krakowskich smile (to mi powie wszystko o Twojej afiliacji).
            • glupi_jasio Re: A ja wole agresywnego kibola 14.11.13, 00:27
              dorota_333 napisała:

>
              > A ja z ciekawością obserwuję, którą stronę bierzesz, Jasiu. Czy tych "patriotów
              > " warszawskich, czy tych krakowskich smile (to mi powie wszystko o Twojej afiliacji).

Prawie tak kocham tak krakowiaków i górali, jak Warszawiankę smile

A Ty, Dorotko, kogo bardziej lubisz, rosyjskich, czy niemieckich? Bo chyba nie goroli? wink

• dexxton Re: A ja wole agresywnego kibola 13.11.13, 23:48
            > Tzw. "kibol" to użyteczny mit, w Marszach Niepodległości, gros z dziesiątek tysięcy uczestników, to najporządniejsi Polacy pod słońcem.

Pewnie, że mit. Rosyjscy, ukraińscy, niemieccy, szedzcy, holenderscy, angielscy i w ogóle wszyscy inni nacjonaliści to są "kibole", nasi to są wzorcowe rodzinki z roześmianymi od ucha do ucha dziećmi. smile Wszak musi tak być, skoro nasz nacjonalizm jest DOBRY, a ich ZŁY. Zdajesz sobie w ogóle sprawę z tego, że >90% Twoich wpisów to właśnie takie infantylne opowiastki?
      • frusto Kto wyhodował lewackie bojówki? 14.11.13, 11:23
        Lewacy co pewien czas również napadają, tłuką, mają swoje listy prawicowców, i fora na których się chwalą, jak to prawicowcowi przylutowali aż mu kredki wypadły z tornistra.

Kto ich wyhodował? PO? GW?
        • dorota_333 Re: Kto wyhodował lewackie bojówki? 14.11.13, 11:59
          Potrafiłbyś zacytować choć jedną wypowiedź polityka PO, który silnie akceptująco wypowiada się o lewakach tak, jak silnie akceptująco wypowiedział się o kibicach Kaczyński nazywając ich "młodymi patriotami"?
          Naprawdę widzisz jakieś poparcie dla skrajnego lewactwa ze strony PO? Konkrety proszę.
    • byly-kadi A macie alternatywe ? Nie ? To o spokoj prosze. 14.11.13, 14:51

Silna partie o nastawieniu narodowym , z ktorej „postepowa” czesc narodu nie bedzie sobie robic jaj?

Jasne, ze burdy na ulicach nie wygladaja dobrze w oczach Europy do ktorej probujecie sie wpasowac. I olac to, ze nie zyskuja poparcia pie..onej Europki.

To znaczy do ktorej wpasowuje was ta „postepowa” , rozowa waaadza, tnaca swe wlasne interesy wprzy okazji, w dobra wole polskich wladz w typie PO absolutnie nie wierze. Stad dyskusjie i glosowania o rytualnych ubojach, obozach dla biednych, przesladowanych uchodzcow, slubach dla pedalow, skupiajace nawiedzonych „postepowych”, palajacych swietym oburzeniem gdy ktos da po lbie pedalowi, Murzynowi czy biednemu przesladowanemu przez Rosjan Czeczenowi .

Nie miejscie zludzen, do czego prowadzi bycie „postepowym” i liberalnym na modle europejska- popatrzcie na Francje, Niemcy, czy nawet USA, do ktorych wali leniwa biedota z calego swiata, nieroby , ktorym nie w glowie praca i rozwoj, tylko leniwe zycie za wasza kase. Macie tyle tej kasy, bi ich brac na hol? Watpie.

Ja nie mam nic przeciwko Murzynowi, Arabowi, ani uchodzcy z tybetu, mieszkajacemu ze mna drzwi w drzwi. Niech sie dostosuje do zachodniego stylu zycia skoro tu chce zyc, niech nie uprawia w publicznych miejscach swych halasliwych lub smierdzacych gusel, niech nie drze ryja ze mu sie krzywda dzieje, bo sie obnosil ze swa religia, zwyczajami, pedalstwem na ulicy i ktos mu w zdrowym porywie trzasnal w ryja. Niech sobie nawet nsza swoje stroje i manifestuja w ten sposob swe pochodzenie jesli im to poprawia samopoczucie, ale nich nie sadza mej firmy i miliony, tylko dlatego ze nie moga zalozyc na pusty leb kasku ochonnego, b o na tym lbie siedzi turban.
      Niech podnosza dupe do pracy co ranka jak ja a nie grzeja jej do 15 na moj koszt. Jesli jakis lewak ma chcec to tolerowac to prosze , ale za swe wlasne pieniazki a nie za moje.
      Tak wiec, Dorota, poki nie ma sily, mogacej zachowac te na dzis jedna z najwiekszych polskich wartosci, te polska odmiennosc i specyficznosc w odroznieniou od od zglupialej Europy, to nic innego nie pozostaje , jak podkuty but kibola na ryjach tych co wam te Polske planuja rozpirzyc w puch pod teczowymi sztandarami „postepu”.
      • dorota_333 Co z tego 14.11.13, 17:07
        że bezalternatywni w swojej niszy? Beznadziejni. W każdym tego słowa znaczeniu.

Kadi, polski "ruch narodowy" to są popłuczyny prawicowe w rodzaju Zawiszy (kurdupel, który chce szturmować Wilno i Lwów, poważnie) tudzież g...niarze szukający swojego miejsca w polityce na prawo od PiS. Np. Winnicki i np. Bosak (ciacho lansujące się kiedyś w Tańcu z gwiazdami).

Nie mają żadnego programu dla Polski, z wyjątkiem pobrzękiwania szabelką: "buty naszych żołnierzy załomoczą o bruk Wilna i Lwowa" smile (autentyk!). W ich programie jest wyłącznie agresja wobec każdego, kto jest choć trochę inny (Żyd, pedał, bezdomny, ktokolwiek). Mocno odradzam Ci przekomarzanie się z takimi bucami gdzieś przy barze. Nie mają poczucia humoru (a dla nich Ty też jesteś inny).

Niestety, z częścią Twojego postu musze się zgodzić. Nie ma w Polsce normalnej prawicy - lewactwu promowanemu przez Unię nie ma się kto przeciwstawić. Albo smoleńskie "fijuu bzziu" (i ciężki cynizm Prezesa), albo niepiśmienne łyse pały.
        Na ich tle już nawet Giertych lepiej wygląda smile
        • byly-kadi Re: Co z tego 14.11.13, 17:30
          Krotko mowiac, nie ma dla Polski nadzieji. Skreslam ojczyzne z koncowki listy miejsc na ew. Emeryture i powazniej potraktuje wyjazd do Arizony ( celem szukania miejsca na zlota jesien zycia, hehe) . Nowy Jork odpada, tu tez nadchodza czerwoni, zwani w USA liberalami albo demokratami ( nieslusznie). Burmistrz –elekt z rozbrajajaca szczeroscia wyznaje na lokalnym kanale, ze nie ma jeszcze pomyslu na obsadzenie kluczowych stanowisk w miescie....a skad niby ma miec, jak dostal 75% glosow apelujac do kretynstwa reklamami opowiadajacymi, ze w miescie nierowno jest, bo jedni maja rezydencje na 5 Ave, nianki do dzieci i butlerow a i nni maja tylko zasilki ? Njoooo, i on, Pan Burmistrz, ma syna czarnucha, zone czarnuche i jest poprawny politycznie.

I t ow 21 , k..a mac, wieku ktos to jeszcze lyka ??

Wyobrazasz sobie Polske za lat 10, 15 pod przywodztwem pro junijnych , zawodowych politykierow , jadacych na prostocie szarego wyborcy, zalewana z 3 a moze i 4 stron ( jesli imigranci wsiada na lodzie...) przez tych, ktorym mimo wszystko bedzie w PL lepeij niz tam skad przyjechali ? Spedalala, teczowa, ze zdegradowanym lub kompletnie wyeliminowanym KK, z narkomanem srajacym w dzinsy na kazdym rogu wiekszego skrzyzowania mialka, slaba miagwe , postaw sukna czy jak to tam bylo w historii.

• dorota_333 Re: Co z tego 14.11.13, 21:01
            Nie widze tego tak czarno, przynajmniej co do Polski. My nie mamy kolorowej lub/i muzułmańskiej, agresywnej mniejszości - tak jak Stany a szczególnie jak zachód Europy. I nigdy nie będzie nas stać (na szczęście!) na rozbuchany socjal, stąd do nas raczej po socjal nikt nie przyjedzie. W dodatku jesteśmy zaściankowi katolicy smile - nowinki genderowe to tylko w większych miastach.

Kadi, lewactwo i kolorowi prędzej dopadną Cię w Arizonie. Wracaj na stare śmieci, przynajmniej będziesz 1. miał na co narzekać i 2. mógł ponarzekać w ojczystym (jakby nie było) języku smile Nigdzie Ci tak źle nie będzie.

A tak nawiasem mówiąc: prawica powoli zdobywa Europę. Córeczka LePena zbiera 15% w wyborach, kiedyś rzecz absolutnie nie do pomyślenia. Grunt, żeby to była prawica, co już zeszła z drzewa. Nasza jeszcze nie zeszła.
            • byly-kadi Re: Co z tego 15.11.13, 15:15
              E, do narzekanai to siem I tu cus zawsze znjdzie, na szczescie, ostatnio nawet duzo tego od kiedy waaadze przejmuja kretyni spod znaku sierpa I mlota.
              Na szczescie USA sie blyskawicznie rozwarstwiaja, analizowali to komunisci w New York Times niedawno- libropedaly ciagna (wink na wybrzeza , a konserwa do srodka- Texas, Arizona , etc. Poza tym- texas sie preznie rozwiaj ekonomicznie, co nei dziwi, jakims cudem czerownki i rozowi nie maja duzego talentu do ekonomii i finansow. Za to do opowiadania bajek- jak malo kto. Teraz nastapi exods kasy z NY, a sciagnie tu biedota wabiona obietnicami jak muchy wonia swiezego gowna .
              Co do Polski to sie mylisz- zycie w obosie dla uchodczcow jest rajem dla pastucha z glebokiej dziczy, gdzie woda pitna jest nieopisanym bogactwem.
    • dexxton prof. Jacek Bartyzel 16.11.13, 03:37
      warsztaty.org.salon24.pl/548511,prof-jacek-bartyzel-dlaczego-wystepuje-z-kp-marszu-niepodleglosc
      Bardzo fajne spojrzenie z "narodowej" pozycji. Jak widać, nie każdy jest jasiem, który akceptuje oddolno-narodowe ruchy bezwarunkowo, nawet w najbardziej sprarszywiałej formie.
      • dorota_333 "Masa odpadowa" :) 16.11.13, 16:15
        Kapitalny artykuł. Szczególnie ten podsumowujący akapit:
        "Nadal wierzę w dobre intencje i szczerą wolę dokonania autentycznego przełomu u kierowników Ruchu Narodowego, acz wskazywane cele są wciąż dość mgliste, zaś program właściwie nie został dotąd zarysowany. Jednak realnym problemem, z którym muszą się oni zmierzyć jest jakość „materiału ludzkiego”, który zdaje się stanowić ich „odwody”, i który zarazem kreuje wizerunek całości. To jest niestety masa odpadowa totalnie splebeizowanego i zgnojonego przez komunę „narodu peerelowskiego”, który jeszcze przez ostatnie dwadzieścia lat przeszedł przez drugą maszynkę ze śmieciami demoliberalnej popkultury i nawet jeśli buntuje się przeciwko lansowanym przez nią „wartościom”, to czyni to w podobnym stylu, z wyuczonymi od niej odruchami."

No i coś dla naszych forumowych "patriotów":
        "Już Norwid i w wierszach i w listach gorzko puentował tę najciemniejszą stronę naszego patriotyzmu, który nie cofa się przed oszkalowaniem a bywa, że i fizycznymi zniewagami właściwie każdego, kto wybija się ponad przeciętność. Tym terrorystom patriotycznej opinii po prostu nie przychodzi do głowy, że ktoś może samodzielnie – może błędnie, ale na własny rachunek – myśleć, analizować, wyciągać wnioski, tylko zawsze musi być albo agentem, albo tchórzem, albo co najmniej kimś zmanipulowanym."

Coś mi to przypomina smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka