Dodaj do ulubionych

Sluzby Specjalne

04.10.14, 22:55
www.youtube.com/watch?v=IrI_5bSytxw
Zostawiam bez komentarza.
Obserwuj wątek
    • herr7 Re: Sluzby Specjalne 05.10.14, 08:48
      Uważasz, że używając poetyki Stanisława Michalkiewicza Polską rządzą "bezpieczniackie watahy" czyli tzw. "razwiedka"? Mam prostsze wytłumaczenie. Po 89 r koniec smyczy z Kremla powędrował do Waszyngtonu, a peerelowskie służby specjalne były w "awangardzie" tych przemian.
      • sevenseas Re: Sluzby Specjalne 05.10.14, 12:29
        Nie, uwazam ze ten film jest warty ogladniecia, dlatego wkeilem.

" A journey of a thousand miles begins with a single step" - Lao Tzu.
        • herr7 Re: Sluzby Specjalne 05.10.14, 13:46
          Nie wiem czy pójdę, ale mógłbyś umotywować dlaczego jest warty obejrzenia? Pokazuje mechanizmy władzy? działania służb specjalnych? krytykuje rozwiązanie WSI?
          • sevenseas Re: Sluzby Specjalne 05.10.14, 15:29
            Nie.
            • przycinek.usa Re: Sluzby Specjalne 05.10.14, 17:13
              Ja dziekuje za link.
              Dla mnie najbardziej interesujacy jest sam fakt, ze ktos takie cos nakrecil.
              Technicznie film jest zle zagrany - tekst o tym, ze przyszlismy zrobic tobie samobojstwo jest dosyc zabawny - nie pasuje do sytuacji - to jest wrecz zgrzyt w akcji, i nie podobaja mi sie wulgaryzmy w wykonaniu tych agentow. To jest nienaturalne. Ale z tematycznego punktu widzenia jest OK.
              Ciekawe, czy ten caly film okaze sie byc takim kolejnym kompletnym gniotem z przeslaniem.

Jakbyscie poszli - to opiszcie wrazenia. To jest faktycznie interesujace.

• soniafonia Re: Sluzby Specjalne 06.10.14, 13:49
                podłączam się pod pytanie o wrażenia. na razie opinie, które pojawiają się w necie, nie są zbyt dobre. Niemniej - chcę ten film zobaczyć i wyrobić sobie własne zdanie. Myślę że bardzo trudno jest oceniać obiektywnie coś, co pamiętamy. obraz filmu trzeba zestawić z własnymi odczuciami z czasu, gdy to się działo.
                • przycinek.usa Re: Sluzby Specjalne 07.10.14, 05:26
                  mozesz podac jakies linki do tych opinii?
                  • soniafonia Re: Sluzby Specjalne 08.10.14, 13:48
                    czytałam dośc rozproszone wypowiedzi w kilku miejscach, ale pamiętam, że tuż po pokazie pisał coś Łukasz Warzecha. Właściwie szkoda, bo samo podjęcie wątku jest wg mnie interesujące.
        • lukaszyn Re: Sluzby Specjalne 27.10.14, 13:32
          No podobno interesujący film... Myślicie, że dużo ma wspólnego z rzeczywistością? Bo zastanawiam się, ile jest w nim prawdy a ile tzw. fikcji literackiej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka