Dodaj do ulubionych

o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje

29.04.15, 13:17
1. fak...t
Wizyta Bronisława Komorowskiego w Koszalinie miała miejsce 17 marca. Gościł w Filharmonii Koszalińskiej i wziął udział w specjalnej sesji z okazji 25-lecia samorządu terytorialnego w Polsce, a następnie spotkał się z mieszkańcami miasta. Okazało się, że urzędnicy, którzy pojawili się na spotkaniu z prezydentem, dostali premię w wysokości 400 złotych!

2. fak...t
Prokurator Krzysztof Drygas, który rozważał postawienie zarzutów ministrowi Cezaremu Grabarczykowi, został odsunięty od śledztwa - do tych informacji dotarli reporterzy śledczy RMF FM. Chodzi o postępowanie prowadzone przez Prokuraturę Okręgową w Ostrowie Wielkopolskim, która wyjaśnia, czy minister sprawiedliwości powinien odpowiadać za niejasne (jakie niejasne?!!! - to mój wtręt) uzyskanie zezwolenia na broń. Przełożeni prokuratora Krzysztofa Drygasa zaprzeczają, że ma to związek z planami stawiania zarzutów ministrowi Grabarczykowi.

3. fak...t
Prokuratura umorzy jutro śledztwo ws.kilometrówek dotyczące 15 parlamentarzystów, w tym marszałka Sejmu Radosława Sikorskiego.

i tutaj powinien pójść motyw muzyczny pt. "Ukochany kraj, umiłowany kraj" ewentualnie "Mamy super rząd i extra prezydenta - jest super, jest super, więc o co ci chodzi".

Na deser.
Na oficjalnym koncie prezydenta Komorowskiego "ktoś" napisał dziś taki oto komunikat, komunikat specjalny, (ponieważ niektórzy tutaj nie wiedzą co oznacza cudzysłów, to informuję że cytuję dosłownie, litera po literze): "Wszyscy jesteśmy pod ogromnym wrażeniem katastrofy w Nepalu. Trzeba pomocy całego świata dla nepalczyków".
Obserwuj wątek
    • leny20-4-7 Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 29.04.15, 14:23
      "Łamiąca wiadomosc"

Z akt śledztwa w sprawie kupowania przez PO głosów w Wałbrzychu wynika, że płacono m.in. cebulą i ziemniakami. I to nie jest żart.

Kiedyś ktoś tu próbował przekonywać mnie, że PIS to partia dla lumpenproletariatu i generalnie ludzi, którym w życiu nie wyszło, a PO, to...
      • dorota_333 Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 29.04.15, 14:51
        Leny, ja piszę o tym, że śp. mąż posłanki Arciszewskiej spory majątek wytransferował na Cypr, a Ty o ziemniakach i cebuli. Nie zajmuj się detalem smile

Nie mówiąc już o tym, że w tych dyskusjach forumowych (czysto politycznych) dominuje wzajemne podgryzanie się. Chyba już tu nikt nikogo nie przekona...
        • przycinek.usa Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 29.04.15, 16:14
          "w tych dyskusjach forumowych (czysto politycznych) dominuje wzajemne podgryzanie się. Chyba już tu nikt nikogo nie przekona... "

taki narzucilas styl i taki styl panuje.
          to jest wlasnie najbardziej zaskakujace w zyciu - ze bardzo czesto ludzie reaguja negatywnie - nawet jesli ma sie racje.
    • klip-klap ch, dupa i kamieni kupa 29.04.15, 20:23
      Jak mozesz sugerowac, ze prokuratura jest upolityczniona?
      Ci obroncy prawa wystapili o uchylenie immunitetu Korwinowi, uzasadniajac to tym, ze spoliczkowanie kapusia Boniego uniemozliwilo temu ostatniemu wykonywanie jego funkcji publicznych. To ma sens, czyz nie?
      Widzisz, jak chca to moga!

A tak serio to wychodzi na to, ze 99% postow o IIIRP bede musial tytuowac jak wyzej.

> Na deser.
      > Na oficjalnym koncie prezydenta Komorowskiego "ktoś" napisał dziś taki oto komu
      > nikat, komunikat specjalny, (ponieważ niektórzy tutaj nie wiedzą co oznacza cud
      > zysłów, to informuję że cytuję dosłownie, litera po literze): "Wszyscy jesteśmy
      > pod ogromnym wrażeniem katastrofy w Nepalu. Trzeba pomocy całego świata dla ne
      > palczyków".

Oficjalnego nie czytam, ale podejrzewam, ze roznic z nieoficjalnym nie ma za wiele.
      twitter.com/komorowskipl
    • szutnik Kratokracja w natarciu... 30.04.15, 08:49
      Ktoś w Polszcze wymyślił był bardzo ładny termin na to, co obserwujemy : Kratokracja ; dosłowne tłumaczenie jest lekko bezsensowne w stylu "masło maślane" mianowicie: "Władzowładza", ale realnie termin ma jak najbardziej sens, zwłaszcza w obecnych warunkach krajowych. Chodzi o "władzę dla samej władzy" w wykonaniu kompletnych bezideowców.

Oto mamy niegdyś "liberalno - kapitalistyczną" w warstwie słownej PO, która gładko przepoczwarzyła się w partię lewicowo - lewacką społecznie (gender, marksizm - feminizm itp), używającą wymierających w tej partii konserwatystów jako listka figowego dla swych dawnych wyborców, mającego przykryć ową zmianę.
      Ale płonne nadzieje środowisk lewicowych na osiągnięcie przewagi dzięki PO.
      PO to "farbowana lewica", która na zimno wykalkulowała sobie jazdę na lewo jako sposób na zdobycie głosów poprzez odebranie ich SLD i Palikotom, co jak na razie im się udało. Bez żalu pożegnają się z lewicowym przechyłem ideolo , jeśli z kalkulacji wyjdzie im, że wahadło nastrojów w Polsce i w Europie poszło ku konserwatyzmowi. Wtedy nagle przypomną sobie, że oni byli zawsze konserwatywno - liberalni...

Przypomina się postać Gnębona Puczymordy z "Szewców" Witkacego i jego słynnego cytatu: "Socjalista czy faszysta, ja w tym serze jako glista!"

I tak z resztek "liberalnej prawicy" i AWS udało się zbudować pierwszą kratokratyczną partię w Polsce...
      • herr7 Re: Kratokracja w natarciu... 30.04.15, 14:49
        PO pod względem piaru (czytaj propagandy) spełnia oczekiwania części ćwierćinteligencji w tzw. sferze liberalnej. Ćwierćinteligent chce być "postępowy", wiec wtłacza mu się do pustej główki, że te wszystkie prawa gejów, seksualnych odmieńców czy tzw. gender stanowią samo jądro "postępowości". W istocie z lewicą to ma niewiele wspólnego, gdyż lewica z założenia walczy o równiejszy podział narodowego bogactwa, podczas gdy "liberalna lewica" tym tematem się nie interesuje. "Liberalna lewica" to wymysł "mainstreamu", w celu odwrócenia uwagi od spraw istotnych.
        • dorota_333 Re: Kratokracja w natarciu... 30.04.15, 15:59
          Szafowanie epitetami w rodzaju "ćwierćinteligent" świadczy tylko o tym, że nie potrafi się opisać rzeczywistości. To tylko bezsilność.

Prawa "seksualnych odmieńców" nikogo nie obchodzą (poza tymi 2-3 procentami społeczeństwa). Gendera natomiast nikt nie widział na oczy smile Wymyślił go kościół katolicki, żeby mieć jakiegoś wroga. To wszystko o czym piszesz, jest kompletnie nieistotne. Nie rozumiesz świata, który Cię otacza.

• herr7 Re: Kratokracja w natarciu... 01.05.15, 07:53
            Z tego co piszesz wynika, że TVN i Wyborcza to media "kościelne" i być może Michnik codziennie spowiada się ojcu Rydzykowi. W końcu, są to czołowe "liberalne" media w Polsce. A że skierowane są do odbiorcy, który co prawda uważa się za inteligenta, ale który daje się łatwo manipulować.
          • przycinek.usa Re: Kratokracja w natarciu... 01.05.15, 10:32
            czekaj, zaraz - dlaczego?
            "ćwierćinteligent" jest genialnym okresleniem. he he he.

To wojna w narodzie jest, nie?
            Jedni mowia, ze jest A a drudzy B i konflikt gotowy.
            Znamy to skas? Nie?

Czyms trzeba te gazety zapisywac, to wymyslili temat, ktory faktycznie odrzuca czytelnikow.
            I potem ludzie sobie dyskutuja i zawracaja wisle kijem. A wystarczy tylko zastanowic sie moment - co mysli druga strona.
      • leny20-4-7 Jest nadzieja 30.04.15, 22:13
        Szutnik, te wszystkie "nie mam z kim przegrac" lub "Tusku musisz", ta cała medialna ochronka, czy przejęcie i rozdawnictwo WSZYSTKIEGO w tym kraju, przyśpieszyło proces DEGENERACJI (w wersji light demoralizacji) środowiska partii władzy. Ja wiem, że czasem/często(?) tak jest,że człowiek stara się bardziej, gdy czuje oddech konkurencji, a opozycję
        mieliśmy/mamy(?) szczególnie po IV.2010 r. tylko taką, jaka się ostała, a do tego kto mógł ten zaprzedawał się PO...dla fruktów takich, czy innych.

Uwiąd "rządowych", nie może miec jednak ŻADNEGO usprawiedliwienia. Efekty/bilans 8 lat rządów PO-Pesel (z czego 5 władzy absolutnej) unieważnia dalsze stawianie alternatywy/pytania: "jeśli nie PO, to co/kto?".

Wydaje mi się, że szansą na zmianę jest...przegrana PO i/lub Komorowskiego. Nie musi byc dotkliwa, szczególnie ta jesienna. Tylko dzięki temu nastąpi nowe rozdanie, tak w samej partii, jak i poza nią. Zresztą chyba takowe ruchy wyprzedzające już mają miejsce. Ruch obywatelski Kukiza (bazuje w zasadzie na programie PO przed 2007 r.!!!), Partia Balcerka-Petru-Frasyniuka, otoczenie Wiplera.

Nawet sam diabeł=pis, nie jest taki straszny jak go malują, a dzisiejszy drugi szereg od przyszłego roku, będzie przecież wiódł prym. Spójrz na tego Dudę. Facet naprawdę daje nadzieję przynajmniej w miękkich sprawach i nei chodzi mi o to, że ładniejsza aparycja, języki, otrzaskanie...ale o zdrowy rozsądek, takt, czy kindersztubę. Przypomnij sobie jak rozbroił bombę z jego mamą zbierającą podpisy dla niego na uczelni..."to przecież matka", ale także PRZEPROSIŁ, bo przyznał, że to niewłaściwe zachowanie, które nie powinno miec miejsca(!). Dziś o nowym ministrze sprawiedliwości wypowiedział się słowami: "to bardzo zdolny prawnik i jako poseł jest koleżeński" albo "wierzę w to, że będzie wykonywał swoje zadania uczciwie". I przypomnij sobie zaklinania w stylu "nic się nie stało", "o co chodzi", "to przecież nie ja", "to nie krzesło...a podest"...albo niesłynne "życzę Polsce i Polakom jak najgorzej" po wygranej PiSu w 2005 r.

Mówię Ci, jest nadzieja! Raz, że tłuste/syte misie odejdą, dwa 4władza będzie znowu patrzyła na ręce władzy, trzy polska scena polityczna znowu będzie wielobiegunowa!!!
    • glupi_jasio Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 03.05.15, 21:33
      jak to kontratakuje?

Rozpanoszone jest, jak bylo, tylko w kampanii nerwy puszczaja.

Sypia sie umorzenia, awanse generalskie w specsluzbach, wlatuja cudownie nowe nagrania z tupolewa, niszcza SKOKI (wbrew pozorom, motywacja polityczna moze byc tu nawet mniej wazna, niz czysto finansowa - dorwanie sie do kilkunastu miliardow depozytow, a co jeszcze wazniejsze - do portfeli biednych ludzi, ktorzy biora kredyty w trudnych sytuacjach zyciowych, przez co sa gotow placic wysooookie odsetki, na ktorych sciaganie jest mnostwo chetnych).

Do tego dochodza skandaliczne, polityczne procesy przeciw waznych politykow opozycji, takich jak Ziobro, czy Kaminski.

A naiwne dzieci i/lub cwani propagandzisci cos bzdurza o nowych, wspanialych antysystemowcach, pryncypialnie potepiajacych PiS za stan panstwa, ktore, w sferze politycznej, od lat sluzy glownie niszczeniu PiS.

Jak czytam to forum, to mi sie smiac chce, choc, przyznaje, czasem z nuta smutku, gdy czytam, jak niektorzy ze starych kolegow przez te nascie lat dzialania PiG nie tylko niczego sie nie nauczyli, ale wrecz zaliczyli wyrazny regres.

• przycinek.usa Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 04.05.15, 08:57
        osobiscie wolalbym, jakby padly jakies konkrety - bo napisales to tak, ze w zaden sposob nie da sie wykombinowac, czy masz do kogos z nas konkretnie pretensje, czy nie?

Ja np. zmienilem calkowicie zdanie w sprawie JKM.
        Dawniej uwazalem, ze on ma rozsadne podejscie do zycia i polityki.
        Teraz uwazam calkiem przeciwnie - uwazam, ze jest zlym kandydatem, jest fatalnym czlowiekiem i ma - krotko mowiac - niewyraznie pod sufitem.

Tymczasem nadal wyborcy na niego glosuja - w sytuacji, kiedy dla mnie jest jasne, ze on sie nie nadaje na eksponowane stanowiska, ani zwykle poselskie, a co dopiero na prezydenture.

I teraz mamy na forum osobe, ktorej zdanie czesto jest waznym wkladem w nasze dyskusje, ale mimo to, ta osoba najwyrazniej nadal wierzy temu czlowiekowi i chyba bedzie na niego znowu glosowac.

Czy to jest taki regres o ktorym mowisz?

Ja nie ide na wybory, prawde mowiac nawet mnie te wybory nie emocjonuja. Mam oczywiscie swoja sympatie, ale nasze glosy polonijne nie maja zadnej sily i sa po prostu jedynie symboliczne. Z tego wzgledu w tym roku wstrzymam sie od glosowania.
        • leny20-4-7 Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 04.05.15, 11:07
          PKP...wstrzymam się od głosu=przyzwalam, aby było jak jest.

• glupi_jasio Re: o fak...t!!! lub Imperium kontratakuje 04.05.15, 11:24
          przycinek.usa napisał:

> osobiscie wolalbym, jakby padly jakies konkrety - bo napisales to tak, ze w zad
          > en sposob nie da sie wykombinowac, czy masz do kogos z nas konkretnie pretensje, czy nie?

Nie mam pretensji, martwie sie uporczywym kreowanie mitu antysystemowosci pewnego europosla w muszce wink I w ogole martwie sie bardzo narracja, wg ktorej za system monopartyjny wykreowany za eurokase i dlug publiczny - przez PO i wylacznie dla ich wladzy i korzysci - chca teraz obciazac opozycje, przez ten system systematycznie niszczona. To zwyczajnie glupie i prowadzi do blednych wnioskow i wyborow.

Wladza PO chwieje sie dzis w posadach i trzeszczy od srodka, ze az hej, to sie nagle obudzily cale zastepy "prawdziwych antysystemowcow".

>
          > Ja np. zmienilem calkowicie zdanie w sprawie JKM.
          > Dawniej uwazalem, ze on ma rozsadne podejscie do zycia i polityki.
          > Teraz uwazam calkiem przeciwnie - uwazam, ze jest zlym kandydatem, jest fatalnym czlowiekiem i ma - krotko mowiac - niewyraznie pod sufitem.

Nie oceniam go az tak ostro, jako ideologa, natomiast to jest anty-polityk, niczego konkretnego nie zrobil i nie zrobi. Dlatego warto powaznie brac jego ogolne idee, natomiast absolutnie nie wolno pokladac w nim nadziei, jako w polityku. To naiwnosc i marnowanie zasobow. No i, w istocie, martwi mnie bardzo jego ogolnie przyzwalajacy stosunek do poczynan Putina.

> Tymczasem nadal wyborcy na niego glosuja - w sytuacji, kiedy dla mnie jest jasn
          > e, ze on sie nie nadaje na eksponowane stanowiska, ani zwykle poselskie, a co d
          > opiero na prezydenture.
          >
          > I teraz mamy na forum osobe, ktorej zdanie czesto jest waznym wkladem w nasze d
          > yskusje, ale mimo to, ta osoba najwyrazniej nadal wierzy temu czlowiekowi i chy
          > ba bedzie na niego znowu glosowac.
          >
          > Czy to jest taki regres o ktorym mowisz?
          >

Tak, dla mnie to regres; o tyle dla mnie przykry, ze bardzo cenie i lubie te osobe smile

> Ja nie ide na wybory, prawde mowiac nawet mnie te wybory nie emocjonuja. Mam oczywiscie swoja sympatie, ale nasze glosy polonijne nie maja zadnej sily i sa po prostu jedynie symboliczne. Z tego wzgledu w tym roku wstrzymam sie od glosowania.

Hm, zadziwiles mnie. Mamy wyjatkowy rok wyborczy, podwojne wybory, realne szanse na oderwanie PO od wladzy, a Ty, de facto, namawiasz polonie na nieglosowanie. Zadziwijace...

• leny20-4-7 subiektywny opis sceny politycznej nad Wisłą 04.05.15, 11:29
            w sąsiednim wątku napisałem:

po 2. błędnie opisujesz sytuację. nie ma PO, nie ma PiSu czy faceta w muszce...chociaż każdy widzi, że są. Ale sztuka w tym, aby zoabczyc las, a nie drzewa. Ten zaś wygląda następująco. Mamy partię/środowisko władzy czyli PO - degenerujące się poprzez swoją władze absolutną na wszystkich szczeblach, mamy ich "sojusznika", a tak naprawdę tłuste misie z Peselu, które rządzą tym krajem min 20 lat i mamy oponentów. Oponenci ci są, albo realni, albo wystawiani/zbratani z systemem. Pan z muszką w stanie wojennym miał 4 telefony i dobrze prosperującą oficynę wydawniczą, która wydawała...liberałów! Do tego słynne zdjęcie gdy stylizowany na Lenina (bródka) tłumaczy coś Milerowi, Olowi, Borowskiemu i jakiemuś 4 z obecnego SLD, a wówczas nadziei PZPRu, a oni wpatrzeni w niego jak w obraz łykają każde słowo!!! Mamy muzyka, który otwartym textem mówi, że zna się z Grzegorzem i go podziwia(ł), że jak mu PR 3 nie puszczał piosenek na Liście Przebojów, to zadzwonił na prywatny numer do (zgadnij do kogo!) i od razu utwór znalazł sie na 2 misjcu w/w Listy! Wreszcie ten Pan demaskuje się, że z kampanią ruszył od marca gdy wpłynęły datki od wyborców, bo nie miał...a w chwilę później odgraża się SONY music i Guglowi swoimi londyńskimi prawnikami i PROCESEM! Mamy kolejnego (zapomniałem jak ma na nazwisko!) ale reprezentuje on pogrobowców Narodowej Demokracji....i robi sobie fotkę do plakatu z...Piłsudskim! Mamy była prezenterkę TVNu, która ma ładne nogi i buzię i nawet po kolei w głowie...ale zupełny brak zaplecza poparcia. Kogo więcej? aaaa jest Brown (pisany przez "un"), który jako jedyny z tych oponentów miewa ciekawe idee/analizy, ale który...chce intronizować Chrystusa na Króla Polski!
            Mamy też kandydata, które system autentycznie się obawia, któremu ani Kuźniar, anu Kolenda Zalewska, ani "powiatowy", nie przybijają piątki...no ale to jest przecież ten "brak alternatywy"...no bo przecież przez niego znowu muszę się wstydzic, ze głosuje na "siarę" aka Bronka.
            po 3. w kwestii Syrizy czy Podemosa, to wydaje misię, że jesteś poza krajem (to nie zarzut), i nie czujesz tego co się tutaj dzieje. Ludzie oddają się takim "oponentom" dopiero wówczas gdy wali im się świat na głowę, gdy partia władzy SAMA ODDAJE POLA, bo kończą im się proste rezerwy do przeżarcia...a to jeszcze nie tutaj! NAd Wisłą trochę prostych rezerw jeszcze jest. Do tego wszyscy liczą, że 15 i 16, to będą względnie optymistyczne lata dla gospodarki...nawet służby/macherzy nie wykreują takiego ruchy niezadowolonych, gdy ludzie generalnie są zadowoleni!

i jeszcze dla wszystkich w tym wątku. Zostanie w domu, bojkot wyborów, czy brak kandydata= oddanie głosu na Bronka i PO. Bo tak po prostu działa system
            • glupi_jasio Re: subiektywny opis sceny politycznej nad Wisłą 04.05.15, 11:48
              leny20-4-7 napisał:

> Mamy muzyka, który otwartym textem mówi, że zna się z Grzegorzem i go podziwia(ł), że jak mu PR 3 nie puszczał piosenek na Liście Przebojów, to zadzwonił na prywatny numer do (zgadnij do kogo!) i od razu utwór znalazł sie na 2 misjcu w/w Listy!

wink))

Ten radykalnie antysystemowy utwor, ta zywa "mowa nienawisci"?

www.youtube.com/watch?v=ALP2ZFypnHY
              Grana w kulturalnej i systemowj "Trojce"? Na prywatny telefon do kogos? Nie sciemniasz cos aby?

W mojej ocenie goscia emocje ponosza, przez co mozna nim znakomicie manipulowac.

Odswiezylem sobie piosenke, ktora dala mu slawe: "Juz ZCHN sie zbliza", polityczny paszkwil antykoscielny, grany na bardzo wazna melodie religijna.
              Podobno, jako czlowiek gleboko wierzacy, chcial w ten sposob bronic czystosci wiary... coz, kolejny przyklad na to, ze dobrymi checiami wybrukowane jest pieklo.

Niech nas niebiosa strzega przed takimi obroncami...

+
              • leny20-4-7 Jasiu za kogo Ty mnie masz? 04.05.15, 12:41
                za "rządowego"? Piszę jak jestsmile zresztą sam czek wis aut!

Tutaj cytat z wypowiedzi KUKIZ15: "Nie mogłem się jednak powstrzymać przed napisaniem sms do Grasia, w którym poinformowałem go o sytuacji i zakomunikowałem, że przebili komunę w cenzurze prewencyjnej. Po paru dniach otrzymałem od niego sms o treści: „Byłem dziś rano w Trójce u Michniewicz w audycji. Poprosiłem, żeby puścili twój kawałek „Old Pank” z płyty „Siła i Honor” ….. I puścili. I zaczęli puszczać codziennie. I piosenka dotarła do drugiego miejsca ich listy przebojów, Może i na pierwszym była ale Duch Tajnych Współpracowników, którym Trójka zionie poinformowania o tym słuchaczy już chyba by nie przeżył A teraz zapraszamy do Trójkismile. Miłego poranka z Radiem Wolności smile))"

ps. wszystkie emoty nie moje. kopia znak w znak.
                ps 2. dużo mówi o kondycji i niezależności wszelakich list, plebiscytów, czy szerzej...mediów aka 4 władzy.
                • glupi_jasio Re: Jasiu za kogo Ty mnie masz? 04.05.15, 17:12
                  leny20-4-7 napisał:

> za "rządowego"?

No co Ty! Po prostu nie moge w to uwierzyc, ze antyestabliszmentowy Kukiz sobie u rzecznika rzadu zalatwial (i zalatwil) promocje piosenki w panstwowym radio...

No ale przeciez establiszment jest wszedzie, tylko nie w przemysle muzycznym, w koncu kazdy zdolny, mlody muzyk moglby napisac sms do rzecznika rzadu i zalatwic sobie granie swojej piosenki w radio, nie?

Idzie prosto, oj prosciutko!

> Piszę jak jestsmile zresztą sam czek wis aut!
                  >
                  > Tutaj cytat z wypowiedzi KUKIZ15: "Nie mogłem się jednak powstrzymać przed napisaniem sms do Grasia, w którym poinformowałem go o sytuacji i zakomunikowałem, że przebili komunę w cenzurze prewencyjnej. Po paru dniach otrzymałem od niego sms o treści: „Byłem dziś rano w Trójce u Michniewicz w audycji. Poprosiłem, żeby puścili twój kawałek „Old Pank” z płyty „Siła i Honor” ….. I puścili. I zaczęli puszczać codziennie. I piosenka dotarła do drugiego miejsca ich listy przebojów, Może i na pierwszym była ale Duch Tajnych Współpracowników, którym Trójka zionie poinformowania o tym słuchaczy już chyba by nie przeżył A teraz zapraszamy do Trójkismile. Miłego poranka z Radiem Wolności smile))"

Pieknie, k... , pieknie, on chyba naprawde nawet nie ogarnia tego, ze na swoim polu robi dokladnie to, za co tak ogniscie atakuje innych...

Niemniej ciekawe jest dosc to, ze powtarza sie sytuacja z JKMem z zeszlego roku, a Palikotem sprzed 4 lat - kandydat, jak krolik z kapelusza, lep na mlodocianych wyborcow.

Widac, ze mlodzi widza i rozumieja, ze jest duszaca czapa systemu, ze panstwo pod rzadami PO jest statyczne, nieciekawe, gaszace ludzi, konserwujace dominacje krewnych i znajomych krolika, wiec diagnoza jest OK. Tylko, niestety, leczenie jest znachorskie, brak im rozumu i odwagi, by wybrac solidna opozycje, ktora naprawde jest w stanie zmienic panstwo.

• leny20-4-7 Re: Jasiu za kogo Ty mnie masz? 05.05.15, 13:53
                    Graś, to była jednak persona jak na lokalne warunki! Słynne cieciowanie Niemcowi w jego zamku pod Krakowem chyba, oficjalnie za...Bóg zapłac, albo fałszowanie podpisów (sprawa podobna jak obecna Grabarczyka, który poleciał, a był nie do ruszenia!!!), które tak zostały wyciszone, że mało kto o nich pamięta, albo równie (nie)słynne spotkanie na pewnym śmietniku z właścicielem "opozycyjnej" gazety, tuż przed publikacją trotylu na Tupolewie, dzięki czemu "rządowi" dostali kilka godzin extra na przygotowanie riposty, albo text dekady..."premier (Tusk) nigdy nie kłamie". Znam tylko jedną osobę, która mu się postawiła...pewien policjant z Lubelszczyzny, który wlepił mu mandat 500zł i 10p. karnych. Ale to był wówczas postrach tamtych terenów i nie było dla niego świętości.

Rynek muzyczny...no proszę Cię! Swego czasu taka artyska/piosenkarka jak Kasia Nosowska, rok w rok dostawała nagrodę środowiska muzycznego - Fryderyk - i pewnego razu, nawet ona wypaliła text..."za co?, przecież w tym roku nic nie nagrałam". Nie wiem, czy przepadasz za Coryllusem, ale koleżka kiedyś łebsko powiedział o Kukizie...strzeżcie się ludzi, którzy za młodu robią za wielką karierę, bo za nimi musi stac potężny mocodawca.

Dopiero będzie się działo, jak KUKIZ15 naprawdę uwierzy w swoją siłę i sprawczosc, i jesienią zerwie się ze smyczy i skuma z tym...Kaczafim! Jakiż znowu podniesie sie krzyk o "egzotycznej koalicji", o "lumpenproletariacie" o "frustratach".

no pozdro Jasiu!
                    • dorota_333 Kukiz z Kaczyńskim? Hehe 05.05.15, 15:48
                      Po pierwsze: żaden z nich NIE chce przejąć władzy (ani dostać się do niej jako mniejszościowy koalicjant). A to dlatego, że rządzenie wymaga wzięcia odpowiedzialności. Rola wiecznego opozycjonisty jest o niebo bardziej wygodna, a frukta dla przybocznych (i siebie) też jakieś są.

Po drugie: nawet gdyby Kaczyński próbował utworzyć rząd (po wygranych wyborach, hehe) to Kukiz nie jest aż tak świeży w polityce, żeby nie wiedział o losie Giertycha i Leppera. Na przystawkę jest chyba jednak zbyt cwany.

Niestety, Leny, zostanie w tym kraju, jak jest. Opozycja nie istnieje tak naprawdę.
                    • glupi_jasio Re: Jasiu za kogo Ty mnie masz? 06.05.15, 12:08
                      leny20-4-7 napisał:

> Graś, to była jednak persona jak na lokalne warunki!

He, he, dozorcowal nie tylko niemiecka wille, ale takze samego Tuska, chyba znacznie pilniej...

> Dopiero będzie się działo, jak KUKIZ15 naprawdę uwierzy w swoją siłę i sprawczosc, i jesienią zerwie się ze smyczy i skuma z tym...Kaczafim! Jakiż znowu podniesie sie krzyk o "egzotycznej koalicji", o "lumpenproletariacie" o "frustratach".

Kukiz moze i chce dobrze, ale, moim zdaniem, rozegraja go z latwoscia. Zaczal za bardzo rosnac, wiec od razu nasz czolowy "antysystemowy europosel", czyli JKM go ostentacyjnie sfaulowal (nota bene, merytorycznie bez zarzutu, jak by to forum czytal wink ).

Pozdro Leny
                      • leny20-4-7 Re: Jasiu za kogo Ty mnie masz? 06.05.15, 13:51
                        Szczególnie to o Grasiu NAJWYŻSZA PÓŁKA!
                        dzięki Jasiek za dyskusję!

ps. nie wiem czy pamiętasz naszą korespondencję sprzed kilku lat. to korzystając z okazji pochwalę się, że mam właśnie powtórkę z ówczesnej rozrywki! smile
    • glupi_jasio Underwood i "spoldzielnia" 04.05.15, 17:22
      Imperium, imperium, ale ktora frakcja?

Przeszlo tu niemal niezauwazone, ze wazna persona we frakcji w PO, zwanej "spoldzielnia", czyli Cezary Grabarczyk padl.

Grzegorz pracuje? wink

A ta dymisja - krotko po tym, jak dymisje odebrala p.o. szefowa GDDKiA, 23 kwietnia, na kilka tygodni przed wyborem nowego szefa. Zlosliwi twierdza, ze nieudolna inscenizacje wsi patimkinowskiej wink))

telewizjarepublika.pl/komorowski-na-budowie-obwodnicy-inowroclawia-odwiedzil-swoja-niespelniona-obietnice,19453.html

Prezydent Bronisław Komorowski pojawił się na obwodnicy Inowrocławia, gdzie mówił o obietnicach sprzed pięciu lat. Lokalne media zwracają przy tym uwagę na „ustawkę”, podczas której pokazano, jak wre praca na "nieistniejącej" budowie.

Kilka koparek i ciężarówek jeździło w tę i z powrotem, gdy podinowrocławskie Jacewo odwiedził prezydent Bronisław Komorowski. Oglądał on początek robót przy obwodnicy Inowrocławia – pisał Express Bydgoski.

Jeszcze w dniu wczorajszym teren widoczny na filmie był nietknięty! Dokładnie o godzinie 15:00, 20.04.2015 wjechał tam ciężki sprzęt, który trochę poudawał. Dziś gdy byłem na wystąpieniu Bronka działo się to co na filmiku! Pojazdy jeździły od lewej do prawej i z jednej kupki na drugą kupkę przerzucały żwir i piasek. Do tego walec jeździł do przodu i do tyłu po jednej linii – czytamy z kolei na portalu wykop.pl (...)

Wyglada to troche jak pozar w domu uzytecznosci publicznej...
      • leny20-4-7 Re: Underwood i "spoldzielnia" 05.05.15, 14:17
        Dobre pytanie! W 2010 r. przyrównałem PO do Sanacji i prognozowałem, że stopniowo zewnętrzny monolit będzie pękał, ze względu na walki/tarcia pomiędzy obozem Tuska, Sikorskiego i Prezydenta(analogicznie do tego co działo się przed 1939 r.) W tej chwili widac już, że zaplecze Sikorskiego było stosunkowo najsłabsze i on sam przejawiac zaczyna coraz większą podległości Belwederowi. Po tym jak słabe było przemówienie Tuska nad trumną sp. Bartoszewskiego, jak bardzo starał się PODCZEPIC do towarzycha, przypomniec mu o tym, że jeszcze niedawno cokolwiek tutaj znaczył, wnioskuję że on również (w tej chwili, bo w przyszłosci będzie można go odgrzac ludowi i przedstawic jako zbawcę) nie ma miru wśród PO. Po tym jak bardzo bronił się Grabarczyk i czego przeciwko niemu użyto (sprawy sprzed 3 czy 4 lat!!!), wnioskuję że przystąpiono do spacyfikowania ostatniej realnej siły. Zostaje scenie: Bul z Szogunem i Nałęczem oraz Grzegorz "zniszczę cię" Schetyna. Pytanie, czy obaj panowie (ponieważ w/w prezydenckie nazwiska, to tylko marionetki, to sklejam je jako jedną osobę) grają razem w jednej drużynie, czy to był/jest tylko sojusz psa z kotem przeciwko kucharzowi?

Mylisz się jednak Jasiek z tym pożarem, bo co do burdelu, to of kors masz rację. Pożaru jeszcze nie ma. Po prawdzie to nie wiem nawet, czy będzie! Jak dla mnie mamy 3 stopień zagrożenia, jest zakaz wstępu do lasu, strażacy w pogotowiu.

Dlatego tak bardzo życzyłbym sobie i Polsce, aby naród podziękował Broniowi i go nie wybierał na kolejną kadencję. Szansa jest taka sobie, ale dopóki jest, to jest i nadzieja.

• glupi_jasio Re: Underwood i "spoldzielnia" 06.05.15, 12:20
          Tak, nie ma jeszcze pozaru, ale wysuszone wszystko na wior.

Co ciekawe, podzial, ktory nam sie dzis rysuje w PO, zywo przypomina podzial w sluzbach: na wojskowe i cywilne.

Wojskowi obecnie, chcac nie chcac (z kwasnymi minami), to opcja atlantycka, cywilni - raczej niemiecka. Opcja rosyjska mocno wypychana na aut, probuje cos ugrac na melodie neoendecka.

Tylko ze to sa wciaz przepychanki w "partii wewnetrznej", na koszt dlugow, pozartych OFE, eurodotacji, nie majace duzego wplywu na to, jak sie zyje Polakom.

Po 25 latach GUS nauczyl sie rzetelnie informowac o poziome wynagrodzen Polakow.

Redaktorzy GW, oczywiscie, bardzo zaskoczeni...

wyborcza.biz/biznes/1,100896,17860612,Ile_naprawde_zarabia_Polak__Zaskakujace_dane_GUS.html
          W poniedziałkowej "Wyborczej" pisaliśmy o złudnej magii GUS-owskiego średniego wynagrodzenia. Według statystyków przeciętna płaca wynosi obecnie 4,2 tys. zł brutto, czyli 3 tys. zł na rękę. Problem w tym, że dwie trzecie Polaków zarabia mniej lub dokładnie tyle, więc termin "przeciętne" nie do końca pokrywa się z realiami.

Nie oznacza to, że GUS nie dysponuje danymi, które są bliższe faktycznej objętości naszych portfeli. Po prostu chwali się nimi znacznie rzadziej niż popularną średnią.

Raport "Struktura wynagrodzeń według zawodów" publikowany jest bowiem co dwa lata. Najnowszy pojawił się w lutym 2014 r. i bazuje na danych z 2012 r. Czytamy w nim m.in., że w owym czasie przeciętne miesięczne wynagrodzenie brutto dla firm zatrudniających powyżej dziewięciu osób wyniosło co prawda 3895,72 zł (2,78 tys. zł netto), ale najczęstsze miesięczne wynagrodzenie brutto (dominanta) otrzymywane przez pracowników to już tylko 2189,11 zł, czyli niecały 1,6 tys. zł na rękę. Jeszcze inną wartość otrzymano po wyliczeniu mediany. To wartość ustalona przy założeniu, że połowa pracujących zarabia więcej, a połowa mniej. Ta z kolei wyniosła 3115,11 zł brutto (2,2 tys. zł netto).
    • leny20-4-7 Prokuratura prewencyjnie niszczy dziennikarza? 06.05.15, 18:27
      Paweł Miter

"Moje oświadczenie w sprawie doniesień radia Zet i panów ze służb. Ja rozumiem, że to ma byc uderzenie wyprzedzające by mnie zdyskredytowac przed planowaną publikacją o nieślubnym dziecku Bronisława Komorowskiego i jego zbieraniu haków na polityków opozycji. Bo jak inaczej nazwac ten przeciek z zielonogórskiej prokuratury? Wrzutka mająca zdetonowac publikację w Warszawskiej GAzecie. Schemat do żywego przypomina mi obsrywanie innej dziennikarki sprzed 5 lat, gdzie tak samo zanim przeczytała akt oskarżenia mogła o nim poczytac na stronach radia Zet. I na koniec przy sprawie Amber Gold i sędziego Milewskiego miałem na stole 150 tys. złotych, których nie tknąłem dla zasady. O więcej proszę mnie nie pytac, a czytac ze zrozumieniem."

www.warszawskagazeta.pl/felietony/pawel-miter/itemlist/user/425-pawe%C5%82miter
      Materiał o Komorowskim niestety przesuwają po 1 turze, bo wydawca "spękał". Szkoda, byc może Wujo przejdzie jednak do 2 tury dzięki temu...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka