24.05.15, 22:52
Cieszycie sie? Na pewno : )

Arogancja zostala ukarana. Pewnie nawet wlsciwie dobrane oprawki do okularow , co sugerowalem uslluznie, nie pomoglyby Komorowskiemu. ( teraz bedzie mial duzo czasu isc do optyka i sobie je starannie dobrac, buahahaha).
Obserwuj wątek
    • glupi_jasio Re: Duda 24.05.15, 22:59
      Mam nadzieje, ze pamieta, ze wzial glosy ludzi widzacych w nim ucznia Lecha Kaczynskiego i uczciwego republikanina.
      • glupi_jasio a poza tym... ;) 24.05.15, 23:33
        ...jesli sie potwierdzi, to kawal dobrej roboty Andrzeja Dudy i gratulacje za odwage i skutecznosc!

I najlepsze zyczenia dla niego i wszyskich, ktorym zawdzieczamy te dobra zmiane!

smile
        • klip-klap Re: a poza tym... ;) 25.05.15, 00:00
          >I najlepsze zyczenia dla niego i wszyskich, ktorym zawdzieczamy te dobra zmiane!

No bez przesady, juz jeden taki dostal Nobla za nic.
          • glupi_jasio Re: a poza tym... ;) 27.05.15, 01:40
            klip-klap napisał:

> >I najlepsze zyczenia dla niego i wszyskich, ktorym zawdzieczamy te dobra z
            > miane!
            >
            > No bez przesady, juz jeden taki dostal Nobla za nic.
            >

Czy tak ucza w UK honorowac spore ryzyko, dobre pomysly, ciezka prace zakonczona spektakularnym i niespodziewanym sukcesem?

Dajze spokoj z tym kwasem, na razie Duda zaskoczyl in plus, ma szanse byc znakomitym prezydentem i w interesie Polski i Polakow jest, by ten potencjal zrealizowal, nie?

• lukalien Re: Duda 25.05.15, 20:24
        glupi_jasio napisał:

> Mam nadzieje, ze pamieta, ze wzial glosy ludzi widzacych w nim ucznia Lecha Kac
        > zynskiego i uczciwego republikanina.
        Duda w mediach istnieje od niedawna ale w pis jest juz od kilku lat i rozłam raczej nie nastąpi także możesz być spokojny
    • poszi Wygrał populizm 24.05.15, 23:45
      I to już po pomiędzy turami, bo obaj kandydaci zaczęli się bawić w dobrych wujków sypiących publicznym groszem na lewo i prawo. Nie ma to w zasadzie żadnego przełożenia na nic, bo prezydent może niewiele, ale rząd teraz przestanie się krepować pragnąc ratować swoje stołki przed jesiennymi wyborami.

Jest dla mnie fascynującym fakt, że populizm działa. Co jak co, ale w Polsce, gdzie niechęć do zamożniejszego sąsiada ma się ciągle dobrze, jakoś niechęci do uprzywilejowanych górników, rolników, mundurowych, sędziów i całej masy "równiejszych" specjalnie nie ma.

Ciekaw jestem, kiedy młodzi zrozumieją, że będą mieli głodowe emerytury, mimo że płacą drakońskie składki ZUS, bo dobrzy wujkowie i z Solidarności, i od towarzysza Millera rozdali to wszystko na prezenty dla starszych pokoleń.
      • vice_versa POpulizm? POpulizm RZĄDZI OD 8miu LAT! 25.05.15, 01:03
        PAKUJ SIĘ BRONEK:
        www.youtube.com/watch?v=mgjlaM72TF8
        Poszi, gratulacje za spostrzegawczość!

Życzę też odświeżenia sobie pamięci rozmów Belki na taśmach prawdy, SPRAWDZENIA losów nowelizacji ustawy o NBP którą Panowie obgadywali i... POWTÓRZENIA SOBIE 100 tys razy informacji o tym jak Donek Brukselczyk załatwił zniesienie procedury nadmiernego deficytu,
        I odpytania 100 osób z kręgu znajomych kiedy ostatnio jedli carpaccio z żubra...

MOŻE JAK SOBIE ZADASZ TROCHĘ TRUDU TO ZROZUMIESZ CO ZNACZY POpulizm W PRAKTYCE A NIE JEDYNIE W TEORII...

Jak już analityczny umysł pomoże Ci połączyć te magiczne fakty to zobaczysz KTO rzuca właśnie kiełbasę przedwyborczą.
        POpulizm raczy nas właśnie POdatkiem INFLACYJNYM, Poszi, i MÓWIĄ O TYM CAŁKIEM OTWARCIE... Tu masz szerzej o POpuliźmie:

wpolityce.pl/polityka/245410-kolejna-zagrywka-rzadu-przed-wyborami-szczurek-bardzo-powaznie-rozwazymy-odmrozenie-plac-w-budzetowce
        "Wojewódzki dopytywał też, dlaczego obietnice pojawiają się w ustach prezydenta dopiero w kampanii wyborczej. Komorowski odpowiadał, że wcześniej, przez 5 lat prezydentury… nie było pieniędzy w budżecie. Dziś zdaniem Komorowskiego już są - więc obietnice mogą się pojawiać, jak przekonywał kandydat Platformy Obywatelskiej. Mówił to w kontekście swojego programu „pierwszej pracy dla młodych”, deklarował, że wcześniej Polski nie było na to stać, bo „walczyła z deficytem”."

za:
        wpolityce.pl/polityka/244626-wtorkowa-ustawka-wojewodzkiego-z-komorowskim-juz-dzis-na-wpolitycepl-ujawniamy-kulisy-programu-tvn-z-urzedujacym-prezydentem?strona=2
        Więc to nie są MOJE wymysły, ja tylko NIE RŻNĘ IDIOTY tylko piszę jak jest.
        A potem przyjdzie Balcerowicz z Petru i jako absolutnie "niezależni" eksperci będą chłodzić gospodarkę, którą tak nieodpowiedzialnie rozregulowała ekipa która I TAK jesienne wybory wygra...
        Macherzy od losu, tfu, przepraszam, "rzemieślnicy polityki" jak to zgrabnie ujął Olechowski u Pieńkowskiej, mają jednak bardzo ograniczone możliwości przeciwdziałania wiatrowi historii.
        Bardzo POuczający wywiad swoją drogą, POlecam lepsze zrozumienie KIM jesteście i JAK Was się traktuje...

Odchodzący Namiestnik już powyborczym orędziu zapowiada już Wam jakieś "pospolite ruszenie" przeciw "nienawiści"...
        W POLSKIEJ tradycji nazywa się to Konfederacją.
        Najważniejszymi były Konfederacja Barska i Konfederacja Targowicka.
        Dzisiejszą Namiestnik powinien zawiązać w Budzie Ruskiej, tak dla większej WYRAZISTOŚCI PRZEKAZU. Ci generałowie na pewno wstąpią:

wpolityce.pl/polityka/245283-pocalunek-smierci-komunistyczni-generalowie-apeluja-o-glos-na-komorowskiego-wymaga-to-pelnej-mobilizacji-naszego-srodowiska
        Pozdrowienia dla wszystkich żołnierzy Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczointeligenckiej.
        Teraz "rzemieślnicy polityki" zrobią Wam ćwiczenia...
        A Wy wiernie zasilicie szeregi zawiązanej dziś konfederacji, sieroty POtargowickie.
        Tak jak potrafiliście wyprzeć ze świadomości zamach smoleński i swój los obywateli republiki kartoflanej (bo przecież nie bananowej), tak wyprzecie KAŻDY kolejny zamach na DEMOKRACJĘ, nie mam co do tego wątpliwości.

Przygotowania już z resztą trwają:

wpolityce.pl/polityka/245288-alarmuje-andrzej-duda-wygra-a-radoslaw-sikorski-bedzie-prezydentem

Takie są losy ZNIEWOLONYCH UMYSŁÓW, zaczadzonych propagandą medialną i "prawdą ekranu"... Was po prostu nie stać na wolność i macherzy od losu już dobrze wiedzą jak Wam to wyperswadować, zetatyzowane ciemniaki udające inteligentów...

Wygrał POpulizm, hahaha..., przebiłeś Poszi wszystkie brednie tej kampanii...
      • sevenseas Re: Wygrał populizm 25.05.15, 11:52
        " gdzie niechęć do zamożniejszego sąsiada ma się ciągle dobrze, jakoś niechęci do uprzywilejowanych górników, rolników, mundurowych, sędziów i całej masy "równiejszych" specjalnie nie ma. "

No wlasnie, masakra widzialem ostatnio takiego gornika co przejechal czerwonym Ferrari, rolnika w orgynalnych adidasach (tak dobrze maja).....jak zwykle SLEPY zawsze patrzy tam gdzie nie trzeba, bo zawierzyl tym co "WIDZA"....

Ciekawe ze nie przszkadzaja Ci:

- rozrastajaca sie administracja i koszty z tym zwiazane (czyli rozszerzanie sektora publicznego)
        - jak sie buduje drogi w polsce i koszta z tym zwiazane
        - Polski "zprywatyzowany przemysl" za "zlotowke"
        - Ambergoldy
        - fozzy
        - arery od "gruntowej" po "weglowa"
        - zarobki w polsce tez rozumie Ci nie przeszkadzaja, tak? Pewnie dlatego modzi nie chca dzieci, lub wyjezdzaja....za 30lat bedziecie mieli....1 osoba pracujaca na emeryta zamiast jak dzis 3.
        - Nie wspomniales KTO wykorzystal pieniadze z Funduszu ZUS ??
        - Nie wspomniales o OFE i ze NIKT sie tym nie zajal...
        - nie wspomniales O INNYCH SPRAWACH.....TAM SA TE PIENIEDZE NA WASZE EMERYTURY......ZAJEBALI.....a Ty na gornikow, policjantow i innych, heheh

Wy jakos zawsze sie budzicie jak sa wybory....a potem znow narzekacie.....NIKT WAM NIE POMOZE.......U mnie mamy to samo, nie bedzie pieniedzy na emerytury...ale JA mam wybor i na wynalazki takie jak ZUS placic nie musze......

ps. aby zmienilo sie w polsce cos to ktos musi poswiecic swoja kariere LUB zycie (i to musi byc grupa osob znanych i lubianych)....znasz kogos takiego?? Malo tego, niektorzy nawet chcac nie zmienili NIC, placac za to zyciem....a tacy jak TY ich opluli.....wszyscy sie utopicie w swoim wlasnym bagnie i niestety nie pomoze wam nikt i nic....i to bedzie tylko wasza wina, nikogo wiecej!!!!
        • sevenseas Re: Wygrał populizm 25.05.15, 11:54
          "NIKT WAM NIE POMOZE JAK SOBIE NIE POMOZECIE SAMI" - tak mialo byc.....smile
        • poszi Re: Wygrał populizm 25.05.15, 14:44
          > Wy jakos zawsze sie budzicie jak sa wybory....a potem znow narzekacie.....NIKT
          > WAM NIE POMOZE....

Nie rozumiem tej manii pisania do mnie per WY.

Ja tam uważam, że każdy naród, który wybiera władze w demokratyczny sposób ma taki rząd na jaki zasługuje. Widocznie Polacy nie zasługują na żaden lepszy. Polacy najwyraźniej są populistami i mają przez to populistyczne rządy. PO już dawno odkryła, że populizm popłaca. Przegrają prawdopodobnie następne wybory nie dlatego, że populizm nie popłaca, ale dlatego, że zgubiła ich pycha i to, że pamięć rządów PiSu się zatarła i nie ma czym straszyć.

A czy przeszkadza mi cała litania pozostałych zarzutów? Niektóre (te nie wyssane z palca) i owszem. Ale każda pozycja w budżecie to pryszcz w porównaniu z dotacjami na emerytury, więc to boli najbardziej.

A w Polsce są niskie zarobki, bo Polska to niezamożny kraj. Kraj, który nigdy nie był na poziomie Zachodu, który już przed wojną był zacofany, który tak "wygrał" wojnę, że został kompletnie zrujnowany. A potem 45 lat komuny zrobiło resztę. Kraj w którym brakuje kapitału (materialnego i ludzkiego) i kraj, który musi importować know-how, bo własnego ma jak na lekarstwo. Jak na te uwarunkowania, to i tak w Polsce jest nieźle.
          • vice_versa POpulizm? POpulizm RZĄDZI OD 8miu LAT! 25.05.15, 16:19
            Poszi,

Napisałeś: "wygrał populizm".
            A contrario jak rozumiem wg. Ciebie "niepopulistyczny elitaryzm" przegrał.

Więc Ci usłużnie zacytowałem te absolutnie niepopulistyczne tezy w wydaniu samego Bronka, przypomniałem o niepopulistycznych tezach Belki z Taśm Prawdy i absolutnie niepopulistyczne tezy Szczurka...

I co? I dostaję zamian mądrość, że "PO już dawno odkryła POpulizm".
            Jakoś Cię nie stać na przyznanie jak oceniasz ten "przegrany elitaryzm".

WAS charakteryzuje to, że jesteście głusi na fakty i ślepi na REALNE działania inflacyjne jak znoszenie procedury nadmiernego deficytu na 4mc przed wyborami...

WY wygłaszacie brednie- a złapani na bredniach udajecie, że to MY plujemy...

Jeśli nie rozumiesz "manii" pisania per WY, to zapytaj Komorowskiego co miał na myśli:
            - mówiąc o nienawiści w dniu "święta demokracji",
            - o tym że nie takie bitwy już wygrywali (Smoleńsk?),
            - co oznaczało jego "POspolite ruszenie"

Jak się pisze brednie "wygrał populizm" a potem rzuca truizm że "PO dawno odkryła POpulizm" to człowiek WOLNY myśli co też to autor miał do powiedzenia poza stwierdzeniem oczywistego faktu, że jego kandydat przegrał... ten kandydat elitarny rzecz jasna.

Ach ta niedorzeczna demokracja!

Jakże boli, że funkcjonariuszka nie pisze z pogardą o 158ych przegranych przez Kaczyńskiego wyborach!

Tak boli że nawet nie potraficie-WY LEMINGI- wykrztusić z siebie jednego pozytywnego słowa, ani docenić Dudy, ani zmiany generacyjnej na którą postawił Kaczyński, ale p****ć o tym, że "wygrał populizm" w swojej bezmiernej arogancji wymusztrowanych żołnierzy proletariackiej inteligencji POtraficie...

Twoje słowa to kalki i truizmy!

To JEST pytanie o WASZĄ i TWOJĄ uczciwość i SŁOWA.

• sevenseas Re: Wygrał populizm 25.05.15, 16:23
            Pisze was, bo sie z Polska nie utozsamiam i ludzmi tam zyjacymi, jednak nadal interesuje mnie co myslicie...

" A w Polsce są niskie zarobki, bo Polska to niezamożny kraj. Kraj, który nigdy n
            > ie był na poziomie Zachodu, który już przed wojną był zacofany, który tak "wygr
            > ał" wojnę, że został kompletnie zrujnowany. A potem 45 lat komuny zrobiło reszt
            > ę. Kraj w którym brakuje kapitału (materialnego i ludzkiego) i kraj, który musi
            > importować know-how, bo własnego ma jak na lekarstwo. Jak na te uwarunkowania,
            > to i tak w Polsce jest nieźle. "

Jeszcze kilka lat temu bym sie z Toba zgodzil, jednak juz nie dzis. Niezle to jest niktorym, niestety. W danym kraju jest niezle jesli praca gwarantuje Ci zycie na poziomie, mam gdzie mieszkac i co jesc. A w Polsce tego nie ma, praca nie gwarantuje niczego oprucz uszczesliwaniania pracodawcy, co zreszta i tak nie do konca jest prawda. A to ze bylo to czy tamto, komuna.....do kraju przyplywa "know-how" jak sa inwestycje, a inwestuje sie w krajach gdzie biznes sie oplaca i jest "bezpieczny" od zlodzieji, czyli zusow, bandytow-politykow, idiotow w urzedach skarbowych...ogolnie polityki drapieznej kraju, a wasz kraj taka polityke propaguje. Wiec inwestycji jest MNIEJ, i ze tak powiem gorszej kategorii...czyli wlasnie slabo platnych placy...droga do nikad.

Ty myslisz ze to pryszcz, ja wrecz przeciwnie... bo mamy cala mase gornikow, rolnikow, mundurowych i innych.......Ja sie z Toba zgadzam ze mamy cala ta mase wydatkow, ale NIKT nie zrobi z tym porzadku.....innymi slowy posprzata sektor prywatny, po nowych "lepszych" rzadowych ustawkach prywatyzacyjnych....i nie bedzie nic....oprocz wiekszego bezrobocia...jednak ARMII nie posprzata nikt...bo popelni jeszcze jakies "samobojstwo".

" że został kompletnie zrujnowany"

Kraj to zostal kompletnie zrujnowany jak sie zaczela "demokracja" i "kapitalizm".

A pisalem do Ciebie, bo piszesz o populizmie wyborow, kiedy tak naprawde takiego NIE MA, w tradycyjny tego rozumienia sposob.

"Ja tam uważam, że każdy naród, który wybiera władze w demokratyczny sposób ma t
            > aki rząd na jaki zasługuje. Widocznie Polacy nie zasługują na żaden lepszy. Pol
            > acy najwyraźniej są populistami i mają przez to populistyczne rządy."

I tutaj prawie sie z Toba zgodze, tyle ze Polacy (tutaj wpisz nazwe jakiegokolwiek kraju) jako grupa ludzi to nie populisci, to zwykli frajerzy i glupcy i na takie traktowanie zasluguja...jednak nie nalezy wrzucac wszystkich do tego samego worka....panuje po prostu bezsilnosc.
    • a12avenger2 Michnik już pluje i ujada, hehehe... 25.05.15, 13:42
      Proszę:
      telewizjarepublika.pl/michnik-krytykuje-wyborcow-andrzeja-dudy-za-dwa-lata-moga-sobie-pluc-w-twarz-i-przeklinac-ten-moment,20236.html
      • klip-klap ujrzalem tytul i zdebialem 26.05.15, 19:24
        Tak szybko spojrzalem na tytuly dzisiaj i widze, ze w Telegrafie ktos cos mowi o aksamitnej dyktaturze w Polsce. No a potem ujrzalem autora. Moze pora by ktos 'odczarowal' legende Michnika dla brytyjskiej prasy? Macie tam w pisie kogos kto umie mowic po angielsku i potrafi cos wiecej poza pobieraniem diety europosla?

"Adam Michnik, a prominent Solidarity activist who was imprisoned by Poland’s communist government, said he feared Law and Justice’s success could pose a threat to democracy in the country."
        www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/11628799/Poland-on-the-velvet-road-to-dictatorship-after-Andrzej-Duda-wins-presidential-elections.html
    • klip-klap kto pierwszy poznal wyniki 25.05.15, 13:53
      Jak to jest, ze oficjalnych jeszcze nie ma, a nasz ulubiony prezydent, hehe, juz gratuluje

fakty.interia.pl/raporty/raport-wybory-prezydenckie-2015/aktualnosci/news-putin-pogratulowal-dudzie-wyslal-telegram,nId,1822669

To oczywiscie taki zarcik, w ramach ruskich serwerow, WSI, itd.
      • leny20-4-7 Re: kto pierwszy poznal wyniki 25.05.15, 14:06
        smile

ps. wyniki (chyba)
        Duda 8 630 627
        Komorowski 8 112 311

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka