Dodaj do ulubionych

wariaci szaleja wszedzie

06.12.15, 06:57
To jest w gruncie rzeczy szokujace, co ci ludzie wyprawiaja:
www.zerohedge.com/news/2015-12-05/man-yielding-machete-london-subway-slashes-mans-throat-screaming-syria#comment-6882272
www.breitbart.com/london/2015/12/05/convicted-polish-rapist-entered-uk-on-fake-id-and-subjected-women-to-degrading-attacks/
www.breitbart.com/big-hollywood/2015/12/05/woman-stabbed-at-art-basel-as-witnesses-believe-attack-is-performance-art-routine/
www.breitbart.com/national-security/2015/12/04/islamic-state-linked-agency-group-claims-responsibility-san-bernardino-attack/

Czy jest miedzy nimi jakas roznica?
Wedlug mnie zadna.
Same poj....y

Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: wariaci szaleja wszedzie 06.12.15, 18:34
      nienormalni cd. skad oni biora takich wariatow? czy jordania jest kolo ankary? smile

www.zerohedge.com/news/2015-12-06/jordanian-man-screaming-he-wants-join-allah-tries-open-lufthansa-airplane-cabin-door

• przycinek.usa pewna sugestia polityczna 06.12.15, 18:52
      tu sie pojawia bardzo niepokojaca sugestia polityczna:

www.silverdoctors.com/why-have-there-been-more-mass-shootings-under-obama-than-the-four-previous-presidents-combined/
      To jest glos, ktory mowi, ze to sa lub moga byc wydarzenia przez kogos wywolywane.
      Czasem pojawiaja sie teksty, w ktorych dowodzi sie istnienia zwiazkow pomiedzy niektorymi lekarstwami i atakami agresji. Ludzie wymyslaja rozne historie, ze niektorych mlodych szprycuje sie prochami bez zadnej kontroli itp. No coz, trudno to oceniac. To jest jednak bardzo niepokojace jesli czlowiek popatrzy na ten wykres i komentarz.
      Jest cos niezdrowego we wspolczesnym srodowisku, skoro ludziom odbija do tego stopnia.

"Obama says gun control will be his #1 top issue of focus for the last year of his final term as president.

He says his biggest frustration has been his inability to pass more gun control legislation.

He condemns these “routine” events and calls for more gun control each time another one happens. "

• przycinek.usa czarny mercedes 07.12.15, 06:41
        No dobrze - to sie staje powazne. Wlasnie przeczytalem to:

www.zerohedge.com/news/2015-12-06/san-bernardino-attack-eye-witness-three-tall-white-men-did-it
        I obejrzalem zalaczone video.
        W zasadzie kluczowa kwestia - to zeznanie swiadka - kobiety, ktore mowi o 3 umundurowanych na czarno napastnikach, muskularnych, bialych mezczyznach, tak samo ubranych. Nie kobiecie, nie 2 napastnikow, tylko 3 umundurowanych bialych mezczyzn.

Troche mnie to niepokoi.
        Autor artykulu na samym dole pisze - CO JEST GRANE?

Czyli niejako teza z artykulu wyzej broni sie. To przykra konkluzja.

Bo albo wierzymy swiadkowi i wychodzi, ze KTOS zastrzelil tych ludzi i policjanci zabili 2 debili niezupelnie zwiazanych ze sprawa, albo swiadek bredzi i napastnikow bylo dwoch, a swiadkowi sie troilo w oczach. Ktora wersje wybieramy?

Ja ogladnalem to video i wysluchalem tej babki i prawde mowiac brzmi to dosyc wiarygodnie. Zupelnie jak z tym mercedesem w Paryzu. Smierdzaca sprawa.

Tu ZH pisze wiecej o tym przemowieniu Obamy i Trumpie:
        www.zerohedge.com/news/2015-12-06/what-donald-trump-thought-president-obamas-speech
        hmmm.
        To jest za polityczne.

A tu znowu te wykresy. No sami zobaczcie. Przeciez to jest statystycznie dziwne.
        Nie chce mowic nieprawdopodobne, albo mniej prawdopodobne, ale dziwne.

https://thenewsdoctors.com/wp-content/uploads/2015/12/msbypres-e1449187982274.jpg

https://thenewsdoctors.com/wp-content/uploads/2015/12/msbypres8-e1449188053369.jpg
        • sevenseas Ford Expedition x 2? 07.12.15, 20:31
          Sam zobacz zdjecia to sa DWIE rozne lokacje, tyle ze dwa takie same SUV.

Location A:
          static01.nyt.com/images/2015/12/04/us/20151104_BERNARDINO_HP-slide-M0KO/20151104_BERNARDINO_HP-slide-M0KO-jumbo.jpg
          static6.businessinsider.com/image/565fa59ec28144c1018b6faf-2880-1440/ap734549114169.jpg
          Location B:

www.sltrib.com/csp/mediapool/sites/dt.common.streams.StreamServer.cls?STREAMOID=NHUgrljqoh0q_j$3P$LOQM$daE2N3K4ZzOUsqbU5sYudEiIIY6ubirXYOIIPaEQwWCsjLu883Ygn4B49Lvm9bPe2QeMKQdVeZmXF$9l$4uCZ8QDXhaHEp3rvzXRJFdy0KqPHLoMevcTLo3h8xh70Y6N_U_CryOsw6FTOdKL_jpQ-&CONTENTTYPE=image/jpeg
          www.truthdig.com/images/eartothegrounduploads/suv_san_bernardino_shooting_ap_590.jpg
          i1.wp.com/fusiondotnet.files.wordpress.com/2015/12/gettyimages-499784218.jpg?resize=1600%2C900&quality=80&strip=all
          Spot the difference:

- plotek, drzewa, biala przerywana linia na ulicy,

Jedno zdjecie z gory, drugie z przodu wink Robia wam sieczke z mozgu w TV.
          • przycinek.usa Re: Ford Expedition x 2? 08.12.15, 03:36
            nie. to jest dokladnie ta sama lokalizacja, ten sam samochod, zdjecia roznia sie pora dnia, na jednych masz cienie od slonca, a na drugich sa wlaczone lampy i tak dalej. Widac te same smieci, ten sam kosz, tak samo rozbita szyba w aucie i cala masa innych tych samych szczegolow. Ta teoria zatem lezy i kwiczy.
            • sevenseas Re: Ford Expedition x 2? 08.12.15, 12:39
              Masz racje. Mylilem sie.
    • wtop.ek masz na mysli swoje "źródła"? 07.12.15, 07:51
      rationalwiki.org/wiki/Breitbart
      rationalwiki.org/wiki/ZeroHedge
      • sevenseas Re: masz na mysli swoje "źródła"? 07.12.15, 20:35
        To video jest z PBS??

A to z CBS?? Wiec spier*** z tymi idiotycznymi linkami!

www.cbsnews.com/videos/witness-describes-the-san-bernardino-shooting/
      • przycinek.usa Re: masz na mysli swoje "źródła"? 08.12.15, 03:24
        ty mi nie musisz mowic kim jest Breitbart. smile

zamiast wyskakiwac z pytaniami o zrodlo - sprawdz sobie najpierw w innych zrodlach.
        Te newsy przedrukowala nawet wyborcza, wiec musisz tego Breitbarta zaakceptowac.

• byly-kadi Re: wariaci szaleja wszedzie 07.12.15, 15:06
      Ksiądz Krzysztof Ciebień przeprosił okolicznych mieszkańców za wielką uliczną bijatykę, do której doszło po imprezie zorganizowanej na terenie parafii. Duża grupa Polaków biła się w środku nocy pod kościołem. Policja zatrzymała dwie osoby.
      Do bijatyki w północnym Londynie doszło w ubiegły weekend. Dopiero teraz opisały ją brytyjskie media. Dziennikarze gazety "London Evening Standard" zainteresowali się rozróbą po obejrzeniu nagrania, które opublikowano na YouTubie. Nakręcił je Polak mieszkający przy Devonia Road, gdzie doszło do bójki. Nocą z soboty na niedzielę okoliczni mieszkańcy zostali wyrwani ze snu przez grupę ok. 30 osób, które krzyczały i biły się ze sobą na ulicy.

- To było straszne - mówi gazecie 54-letnia Jo Willett, która obserwowała starcia ze swojego domu.

Jakaś kobieta leżała na ulicy. Bałam się, że nie żyje

- Leżałam już w łóżku, gdy usłyszałam hałasy. Była sobotnia noc i nie wydały mi się niczym nadzwyczajnym. Ale wtedy usłyszałam kobietę, która krzyczała przez jakieś pięć minut. Przez okno zobaczyłam dwie duże grupy walczących ze sobą ludzi. Nigdy wcześniej czegoś podobnego nie widziałam - mówi Willett.

- Gdy zrozumiałam co się dzieje, wszystko wyglądało już przerażająco. Jakaś kobieta leżała na ziemi, inni ludzie przykryli ją kurtką. Bałam się, że nie żyje, ale w końcu wstała i poszła. Zadzwoniłam na policję, podobnie jak moi sąsiedzi - dodaje.

Feralnej nocy na terenie polskiej parafii pw. Matki Boskiej Częstochowskiej i św. Kazimierza trwała impreza andrzejkowa. Uczestniczyli w niej imigranci z Polski. Z niewiadomych powodów po zakończeniu imprezy zaczęli się ze sobą bić. - Dopiero co wyszli z przykościelnej sali - komentował autor filmu. Swoje nagranie nazwał "Andrzejkowy wpier... pod kościołem".

Trzy radiowozy i karetka

Na filmie widać kilka grup walczących ze sobą mężczyzn. Bijatyce towarzyszą krzyki z przebijającymi się zwrotami "zostaw go" i "spier... kur... chu... " w języku polskim. Polacy brutalnie biją się pięściami, kopią innych. Ludzie z mizernym skutkiem próbują rozdzielić walczących. Kobiety odciągają mężczyzn... Ktoś leży na ulicy.... Bójki wygasają i rozpoczynają się na nowo. Wszystkiemu towarzyszy paniczny kobiecy krzyk. Miejsca ustępuje dopiero sygnałom policji.

Na Devonia Road przyjechały trzy radiowozy i karetka. Scotland Yard poinformował, że policja zatrzymała dwóch mężczyzn, którym zarzucono spowodowanie uszkodzenia ciała innych uczestników bójki. Zwolniono ich z aresztu po wpłaceniu kaucji. Według brytyjskich mediów kilka osób zostało lekko rannych.

Parafia: Imprez już nigdy nie będzie

Parafia pw. Matki Boskiej Częstochowskiej i św. Kazimierza jest na mapie Londynu znanym miejscem. Kościół w 1930 roku kupiła Polska Misja Katolicka w Anglii i Walii. W czasie drugiej wojny światowej stał się "domem" dla rządu RP na uchodźstwie. Parafia służyła dachem nad głową wielu polskim żołnierzom. Dziś mieści się tu kościół parafialny polskich imigrantów.

"Grupa uczestników zabawy andrzejkowej wywołała na ulicy normalną burdę. Musiała interweniować policja. Jakkolwiek nie jesteśmy w stanie odpowiadać za to, co się dzieje na ulicy, chciałbym w imieniu swoim i organizatorów przeprosić za tych ludzi i za zgorszenie, jakie ta sytuacja wywołała" - napisał w liście opublikowanym na FB administrator parafii ks. Krzysztof Ciebień.

"Postanowiliśmy, że w przyszłości już nigdy żadnych zabaw u nas nie będzie. Przepraszam każdego, kogo w jakikolwiek sposób te wydarzenia dotknęły czy zgorszyły. W intencji tych wszystkich obiecuję modlitwę" - dodawał ksiądz.

Tam, gdzie pójdziemy, zadyma

- Prosił pan Marek o kulturalne rozejście się do domów, ale przecież nie można było normalnie. Trzeba było narobić wstydu. Brak słów. Banda wariatów popsuła chyba już całkowicie wizerunek Polaków - komentuje na profilu parafii Monika.

- Potem wszyscy mówią o nas, że my tacy czy inni. A my zawsze tacy sami. Tam, gdzie pójdziemy, musi być zadyma. Straszne, że nawet pod kościołem! A w niedzielę wszyscy sznurkiem do ołtarza. Wstyd - dodaje Krzysztof.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,19303923,wielka-bijatyka-polakow-w-londynie-30-osob-bilo-sie-pod-polskim.html#ixzz3tdyZGktV
      • przycinek.usa UK wykrylo wiecej wariatow w Syrii 20.12.15, 17:32
        www.dailymail.co.uk/news/article-3367662/15-Jihadi-groups-65-000-militants-ready-replace-ISIS-defeated-share-aim-create-Islamic-state-destroy-west.html
        Tony Blair-backed think tank Centre on Religion & Geopolitics (CRG) reports 15 jihadi groups in Syria ready to fill ISIS vacuum
        They reportedly have 65,000 fighters combined

Zastanawiam sie, czy to "wykrycie" nie jest zwiazane z prosta ksiegowoscia wydatkow na bron i zaopatrzenie. Czyli inaczej mowiac, jesli przykladowe angielskie Ministerstwo Obrony Narodowej wie gdzie wysyla pomoc i ma liste odbiorcow, to co za problem podzielic sie taka lista z jakas organizacja pisania raportow. Wtedy taka organizacja pisarska zmienia nazwe na think tank i opinia zyskuje na profesjonalnosci. ajwaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka