GoĹÄ: Stiopa IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 21.08.02, 05:07 Kak gawarim szto nie skaczut znaczit nie skaczut, wot! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Radek666 A moze by tak..... IP: *.s3group.com / 193.120.88.* 21.08.02, 11:01 Nie wiem dlaczego nikt na arenie politycznej o tym nie wspomina (przynajmniej ja nie slyszalem), ze wlasciwie ten obwod kaliningradzki to jakas wielka pomylka Jalty! Wydawalo mi sie ze ta kwestia zostanie podjeta po 89, ale nic. W koncu Niemcy dlugo nie mogli sie pogodzic z nasza zachodnia granica; a my nic, nie bylo Ruskow, jest obwod Kaliningradzki po 45-tym. Moze bysmy tak zrzute zrobili i wykupili od Ruskich ten kawalek ziemi (moze do spolki z Litwa) i sprawa rozwiazana!!!! Tylko nie mowcie mi o potrzebie wysiedlenia "rdzennych Rosjan" z tych terenow......rdzennych........ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Re: A moze by tak..... 21.08.02, 11:19 To nie jeden "bagaż historii", który będziemy dźwigać na naszych plecach. Wykupywanie tego kawałka ziemi nie ma sensu. Myślę, że trzeba zachować istniejący stan rzeczy i zastanowić się jak nasz kraj może na Obwodzie Kaliningradzkim zarobić. Już są problemy z innymi państwami i ich ziemiami. Przykładowo przez ok. 2000 lat nie istniał Izrael, a tu w ONZ przegłosowują, że takie państwo ma istnieć. Efekt - wojna Arabsko - Izraelska. Kolejny przykład, tym razem europejski: utworzenie po wojnie na Bałkanach Bośni i Hercegowiny. Zarówno Chorwacja jak i Serbia nie są z tego zadowolone. Dzielenie ziemi spowoduje znowu lawinę roszczeń, rządań odszkodowań, głoszenia ideologi "biednizmu i pokrzywdzjonizmu". Lepiej nauczyć się po prostu współistnieć obok siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: flesh Re: Sprawa Kaliningradu - skok bez wiz IP: *.24-151.libero.it 21.08.02, 11:57 Stiopa, swiete slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Misza Musicie sie cieszyc :-)) IP: *.tele2.ee 21.08.02, 17:19 Przeciez tak kochacie tych czeczenow! Niech spadaja do was na azyl ;-)) Wolny Kaukaz wlasnie po to powstal - zeby karmic tych "uciekinerow' :-))) Pozdro Misza Odpowiedz Link Zgłoś