Dodaj do ulubionych

Wyplynie czy nie wyplynie?

17.02.16, 00:28

Walesa zapytal kiedys ze strachem Kiszczaka:
"Czesiu ale to o mnie to nie wyplynie?"
Na to Kiszczak:
"Po moim trupie, Lechu! " wink

Bolek ostatnio robi sie nerwowy skoro nawet odwoluje konferencje, ktorej sam chcial aby sie na niej bronic + plus grozenie nastepnym absurdalnym procesem.
Ale odkladajac na bok pozytecznego idiote Bolka warto zastanowic czy to wlasnie Bolkiem nie chce otworzyc puszke ROZOWEJ Pandory.
Zle/naiwnie zrobiono przed Nocna Zmiana zwlaszcza, ze wtedy wiekszosc byla ZA.
Dzisiaj wiekszosc co to byla ZA jest juz jest co prawda... od zawsze PRZECIW co wcale nie znaczy, ze wiekszosc chce: "SPRAWDZAM" a dokladnie tego co "SPRAWDZAM" bedzie oznaczalo dla ich zycia.

W koncu Machiavelli, slowami Czecha/Gintrowskiego slusznie uczyl, ze :

..."Nie warto dociekać gdzie dobro, gdzie zło
W polityce bowiem koncept ów prostaczy,
Że sprawa jest słuszna, niezbyt wiele znaczy"
...
Lud ku silniejszemu zazwyczaj się skłania
I od koszul częściej zmienia przekonania
...
Ludzie bowiem łatwiej, odkąd świat jest światem
Znoszą ojca śmierć, niż ojcowizny stratę"...

Zarazem zaden nowy plan gospodarczy niczego nie zmieni jak dlugo nie usunie sie (celowo nie mowie tu o karaniu) faktycznych powodow/osob mogacych/sil przeciwdzialaca jakeigokolwiek nierozowemu planowi.
Jezeli taki plan napotka na trudnosci (a napotka) a juz na pewno bedzie mial wyzsze koszty od deklarowanych (a bedzie mial, bedzie mial ogromne, zapewne niewykonaln,e w sensownym dla zyjacych, okresie czasu) to wtedy dla rozladownia niezadowolenia/odwrocenia uwagi zawiedzonych/obciazonych kosztami zmian trzeba bedzie uruchomoc szubienice/szafoty.
Ale ...
Juz mase czerwono rozowych wygielo z polskiego balaganu do swojego rozowego Boga,
Bolek tez ma dni krotko policzone, wiec flustracja i wciaz nierozladowane napiecie moglby uderzyc w aktualnie w aktualnie rzadzacych jezeli nie wlasnie nie zrobiono by sadu na fortunami POlskich ,rozowych oligarchow.

W mysl powyzszego, sadze, ze jezeli rzadzacy maja odrobine racjonalnosci to tym razem nie uderza personalnie a materialnie czemu juz dali sygnal dobierajac sie do Solorza itp.
( w tej sytuacji nie mozna nie pomyslec o tym co naprawde stalo sie z ... Kulczykiem wink)

---
www.youtube.com/watch?v=JVkQ7Vve8BI
Obserwuj wątek
    • vice_versa Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 15:56
      Jak na mój gust ta historia jest strasznie grubymi nićmi szyta...
      Nie dziwi Cię to?

Bolek oczywiście był Bolkiem, nie w tym rzecz.

Naprawdę trudno mi uwierzyć w te nonsensy, że oto wdowa po Kiszczaku zgłasza się z ofertą sprzedaży do prezesa IPN... W dodatku miał jej to polecać... jej zmarły mąż na wypadek kłopotów finansowych (!!!).

Wdowa po Kiszczaku musiałaby być chyba jedyną osobą w Polsce która nie wie, że najwięcej za dokumenty zapłaciłby sam Wałęsa i - gdyby za sprawą istotnie stał motyw finansowy - to właśnie do niego, do Wałęsy, powinna się zwrócić z ofertą "sprzedaży". Przecież to się kupy nie trzyma! W tej sprawie NIC się nie klei!

Po otrzymaniu takiej dawki BEŁKOTU i faktograficznego i medialnego czuję, że ktoś intensywnie pluje mi w twarz próbując obrazić moją inteligencję i nie zamierzam udawać, że to deszcz.

To jest tak absurdalna historia, że aż... pachnie prowokacją służb i każe pytać... CO NAPRAWDĘ jest w tych materiałach.

Postawię nawet tezę, że wkrótce z tego zbioru Kiszczaka zaczną wyciekać... kompromaty na... OBECNĄ WŁADZĘ. Najpewniej na Kaczyńskiego. Materiały na Bolka są rzucane jako pierwsze - mają więc za zadanie "uwiarygodnić" znalezisko, później nastąpi zasadniczy element operacji w postaci "przecieków z badań prokuratorów IPN"...

To jest klasyczny scenariusz działania służb: wymieszanie prawdy z fałszem. I oczywiste jest że ta operacja MA charakter polityczny, odnosi się więc do BIEŻĄCEJ POLITYKI i nie ma jedynie charakteru historycznego znaleziska.
      Na pewno nastąpi też utajnienie owych "zalezisk" albo przynajmniej próby ograniczenia strat np. powoływanie się na "dobra osobiste osób postronnych", "sprawy natury obyczajowej" itp.

Żadne informacje mnie w tej sprawie nie zdziwią, ani dotyczące ojca Kaczyńskiego ani skandale obyczajowe... Po prostu ta jakże spektakularna, brawurowa akcja dzielnych IPNowców MUSI mieć drugie dno, bo pojawiające się informacje śmierdzą fałszem na kilometr... Środowisko WSI i wojskówki ma bogatą tradycję dywersji politycznej, ja na takie wrzuty nie dam się nabrać, choćby zamierzali uwiarygodnić to oryginałem teczki Bolka.

Po prostu Bolek dziś jest NIKIM, więc i nie o Bolka chodzi...

Do tego dochodzi dywersja ideowa: prawica jest zapatrzona w teczki i IPN, więc nie ma łatwiejszej metody prowokacji/rozbicia środowiska jak właśnie tą drogą...

Natomiast w świetle tych "wydarzeń" sprawa rozdmuchania debaty nt Bolka, zaangażowania się w tą debatę IPNu, i późniejszego wycofania się obu "stron" (tj i Bolka i IPNu) nabiera charakteru preludium, "zajawki" dla owego niby przypadkowego "wycieku" szafy Kiszczaka.

Ja w każdym razie w takie zbiegi okoliczności nie wierzę.

Jak zwykle najpierw mgła w której nie wiadomo o co i komu tak naprawdę chodzi (debata o Bolku), potem prawda uwiarygadniająca (teczka Bolka), na koniec wsad polityczny: kompromaty na obecną władzę...
      Właśnie okoliczności tych zdarzeń - (wdowa, oferta sprzedaży, polecenie męża),są na tyle absurdalne, że nie sposób przejść nad nimi do porządku dziennego- to one pozwalają domyślać się dalszego przebiegu rozgrywki i prawdziwego CELU tego taniego teatru dla gawiedzi.

Ktoś właśnie położył na stole haki.
      I to są haki/fałszywki na obecnie rządzących a nie na żadnego Bolka, to wręcz oczywiste.
      Hakowanie Wałęsy jest cokolwiek passe, bo prawdę od dawna znają wszyscy zainteresowani. Jedynymi zdziwionymi będą tylko czytelnicy Wyborczej, jak GW po 30latach zacznie im drukować w odcinkach meldunki z Arłamowa... wink

Te miny będą sukcesywnie wybuchać, a ich huki i odpryski będą zagłuszane.
      Ten koń trojański ma po prostu twarz Bolka, ale celem nadal jest Troja.

Zobaczysz.

Ale nie LBS, nie pytaj jak to się ma do banków, gospodarki czy polityki zagranicznej...
      i komu może zależeć na zmuszeniu obecnej władzy na przyjęcie WŁASNYCH WARUNKÓW, które ta władza próbuje narzucić dotychczasowym beneficjentom... podatkami, uszczelnianiem VATu, grupą Wyszechradzką, czy bazami NATO.
      Komuś jedna zależy na możliwie dużym rozbryzgu tego g***
      Tak czy siak to dopiero preludium spektaklu.
      • lastboyscout Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 16:21

Oczywiscie, ze nie wierze, ze Kiszczak trzymal cokolowiek waznego w tapczanie albo spizarni wink a zona Kiszczaka nie ma na chleb wiec wysprzedaje co tam znalazla wink smile

>>>Tak czy siak to dopiero preludium spektaklu

No fajnie ale JAKIEGO spektaklu?
        A dokladnie CZEGO prowadzacego?

Albo ty zbyt wczorajszy jestes albo zbyt jutrzejszy.

Przyznasz, ze ubecja wymiera i choc zawsze beda powstawac w jej miejsce nowe sluzby to nie bedzie to juz tamta ubecja.

Wlasciwie pytanie wiec brzmi: DO CZEGO ma prowadzic spektakl jakkolwiek by go nie rozgrywano.

Oczywiscie najpierw trzeba by wiedziec, KTO to rozgrywa a rozgrywa ten, kto przejal kontrole:
        sluzby nad wladza czy wladza nad sluzbami.

Nie doceniasz jednej niezwykle waznej kwestii.
        Nie ma co ujawniac o otoczeniu Kaczynskiego.
        Ten gosc (i jemu podobni) nie zrobil sobie nawet w miedzyczasie porzadnych zebow a gdzie tu mowic o majatkach!
        To w koncu Kaczynski jest fanatykiem czy wyrachowanym zlodziejem i zdrajca jak Tusk i jemu podobni?
        A to jest ich atut.
        I tego atutu nie maja rozowi.
        Jezeli zachowaly sie jakies kwity (a zachowaly sie bo rozowi nie mogli sobie wzajemnie ufac a wiec musieli miec na siebie kwity) i sa w rekach nierozowych to beda nimi grali Kaczynski i Macierewicz.
        Oby bez jakichkolwiek emocji, bo to ich/nas zawsze gubilo ...
        • vice_versa Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 17:32
          Oczywiście, że jestem ZBYT JUTRZEJSZY! smile

Nie rozumiem jak w ogóle możesz mieć jakiekolwiek wątpliwości!
          Ale jestem też cholernie RZECZYWISTY.

Ty z kolei jesteś zbyt wielkim życzeniowo myślącym optymistą. A tu masz do czynienia z wielkimi interesami, ludźmi którzy z tego systemu żyli (SBcy, TW i inni), zajmują nadal stanowiska państwowe (IPN) i nie znikają z dnia na dzień, tylko dlatego że lud się zbuntował nad urnami...

Widzę, że jesteś pogubiony LBS, ale to proste tu wystarczy zwykła konsekwencja.

>No fajnie ale JAKIEGO spektaklu?
          >A dokladnie CZEGO prowadzacego?

A do czego prowadziła Nocna Zmiana?
          Widzisz? Masz odpowiedź.

>Wlasciwie pytanie wiec brzmi: DO CZEGO ma prowadzic spektakl jakkolwiek by go nie rozgrywano.

Jak to do czego: DO ZMIANY WŁADZY!
          Tej demokratycznej na tę właściwą, posłuszną tej REALNEJ władzy.

>Oczywiscie najpierw trzeba by wiedziec, KTO to rozgrywa a rozgrywa ten, kto przejal kontrole:
          > sluzby nad wladza czy wladza nad sluzbami.

Dla mnie to oczywiste, że rozgrywają to b. służby, wojskówka ze szpionami w IPNie, Ci ludzie nie anihilowali się z powodu wyniku wyborów.
          Skoro twierdzisz, że to rozgrywają służby obecnej władzy, i one rozbrajają puszkę Pandory to ja mam b. duże wątpliwości.
          Dlatego, że to są materiały pochodzące wprost od Kiszczaka.
          Dlatego, że sprawiają wrażenie usłużnie podrzuconych.
          Dlatego, że cała logika zdarzeń jest kompletnie absurdalna i niedorzeczna (IPN prowadził postępowanie, ale umorzył z chwilą śmierci Kiszczaka, nie rewidował domów PRLowskiej generalicji)
          Dlatego, że oczywiste jest. że IPN dawno już został zinfiltrowany i przejęty, młodzi gniewni historycy usunięci i pozbawieni grantów, a osobniki takie jak Dudek (ZSMPowiec i oszczerca prof.Cieszewskiego), Paszkowski (urzędowy obrońca Wałęsy) czy Friszke (etatowy obrońca wszystkich TW, SBckich kanalii i tajności zbioru zastrzeżonego) odgrywają w nim pierwsze skrzypce. Więc pytam czemu uważasz, że to OBECNA władza otwiera puszkę Pandory, a nie stara gwardia działa za pomocą jeszcze niewyeliminowanych obrońców IIIRP i ancien regimu?

Powtórzę: te materiały pojawiają się Z ZEWNĄTRZ obecnej władzy. Ty żywisz naiwną m.zd. wiarę że za tymi działaniami stoi dzisiejsza władza. Dzisiejsza władza zapowiedziała ujawnienie zbioru zastrzeżonego W MARCU. Dziś jako atak uprzedzający wrzucony został inny zbiór prywatny jednego z głównych architektów IIIRP... Kiszczak wyziera zza grobu. Więc co z tego, że stara gwardia służb wymiera, skoro ideologiczna ciągłość zostaje zachowana a sukcesja władzy zachodzi płynnie jak w przypadku Tuska?

> Jezeli zachowaly sie jakies kwity (a zachowaly sie bo rozowi nie mogli sobie wzajemnie ufac a
          > wiec musieli miec na siebie kwity) i sa w rekach nierozowych to beda nimi grali Kaczynski i
          > Macierewicz. Oby bez jakichkolwiek emocji, bo to ich/nas zawsze gubilo ...

Moment, moment LBS...

Kwity Kiszczaka pochodzą Z ZEWNĄTRZ.
          Pochodzą z najbardziej CZERWONEGO ŹRÓDŁA jakie możesz sobie wyobrazić.
          Nie są w rękach nieróżowych, bo IPN jest PEŁNE różowych POwców albo takich co wiecznie siedzą okrakiem.
          Wdowa po Kiszczaku zgłosiła się sama i je przyniosła. Nie wiesz co zawierają.

Jeśli w przeddzień bitwy łapiesz posłańca z drugiego obozu z planami jutrzejszej bitwy to możesz być PEWIEN, że owego posłańca miałeś złapać bo Twój wróg właśnie w tym celu go wysłał...

Okoliczności towarzyszące są na tyle mętne a uzasadnienia tak głupawe, że można mieć 100% pewności, że wcale nie chodzi o Bolka tylko o podłożenie miny/ wprowadzenie Konia Trojańskiego.

Zwróć uwagę, że pierwsze reakcje są oczywiste: ujawnić wszystko, natychmiast!

Po drugie: rozwiązań sprawdzonych się nie zmienia. Sam przywołujesz Nocną Zmianę!
          Prawica solidarnościowa dążąc do prawdy padła ofiarą sama siebie i rząd Olszewskiego upadł, a casus Chrzanowskiego skutecznie podzielił ową prawicę na wiele lat... Wniosek uchwały lustracyjnej NIE pochodził od rządu tylko Z ZEWNĄTRZ, od etatowego prowokatora IIIRP oddelegowanego do dywersji młodzieży...
          Pytam czemu teraz miałoby być inaczej?
          • lastboyscout Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 18:59
            Oooooch!
            Jestes cholernie wczorajszy !

Sprobuj moze analogiami.
            Ja jestem czerwony ubek a ty rozowy ubek.
            Byl czas kiedy nawet ja rzadzilem toba bo to ja mialem na ciebie kwity za twoja zdrade podziemia a ty miales po swojej stronie tylko/az gniew narodu przeciwko czerwonej zarazie.

Wiec sie ukladamy ze soba przeciwko narodowi aby wsssac narod do konca a jak nam ktos przeszkadza to robimy Nocna Zmiane.

Ale ja sie starzeje, umieram.
            Zostajesz ty z nowym powiewem gniewu narodu.
            Jak wtedy kombinujesz?
            Ustawic sie z sikaniem zgodnie z powiewiem wiatru gniewu czy przeciw niemu?
            DLATEGO od dluzszego czasu, pytam na tym forum:
            zmiana OK ale na JAKA wladze?!
            A ty sie wczorajszo upierasz, ze na rozowa. Uffff! Nuda ! wink
            Petru, wczesniej Palikot itp. chcielizmienic wladze na rozowa i tylko wzniecili jeszcze wiekszy wiatr wiejacy na ich rozowe sikanie.
            Wrroooong!
            Wiec zrozum.
            Doszukuje sie w tym NOWEJ strategii sluzb.
            Nie wiem ktorych bo nie moge wiedziec czy juz kaczynskich czy jeszcze tuskowych.
            I wyraznie zaznaczam, ze mowie powyzej o polskich wewnetrznych zabawach podworkowych
            Bo ci z zewnatrz maja w doopie wszystkich polskich czerwonych, rozowych i seledynowych.
            Oni zrobia w Polsce co chca i kiedy chca,
            Jedyni z ktorymi sie uloza to czarni.
            Ale ucisza polskich czarnych tym co dali czarnym u siebie:
            zero podatkow od spadkow wiernych, dochodowych, nieruchomosciowych itp.
            • vice_versa Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 21:43
              > A ty sie wczorajszo upierasz, ze na rozowa. Uffff! Nuda ! wink
              > Petru, wczesniej Palikot itp. chcielizmienic wladze na rozowa i tylko wzniecili
              > jeszcze wiekszy wiatr wiejacy na ich rozowe sikanie.

Co Ty za nonsensy pleciesz?
              Ja się upierałem przy Palikocie czy Petru??
              Petru jest różowy czy jest wywodzący się z czerwonej rodziny uwłaszczony bankster czyt. kapitalista walczący z PiSowskim bolszewizmem (czyt demokracją/narodem)???

W Polsce TYLKO czerwoni i ludzie służb mogli zostać KAPITALISTAMI, a tylko RÓŻOWI którzy im na to pozwolili mogli zostać politykami... Dlatego w Polsce ten kapitalizm jest tak czerwony i kompradorski. Z tą chwilą role się odwróciły, jedni zostali kapitalistami a drudzy zostali czerwonymi politykami uczestniczącymi we władzy. I była jeszcze opozycja demokratyczna, która zwalczana przez różowo-czerwono-kapitalistyczny układ.

A Ty mi na to, że albo kapitalizm albo czerwony... To Ty mi powiedz czemu ten czerwony ma tyle kapitału a reszta to zetatyzowana, konformistyczna gołota bez charakterów zgrywająca inteligencję.

> I wyraznie zaznaczam, ze mowie powyzej o polskich wewnetrznych zabawach podwor
              > kowych. Bo ci z zewnatrz maja w doopie wszystkich polskich czerwonych, rozowych i seled
              > ynowych. Oni zrobia w Polsce co chca i kiedy chca,

Ci z zewnątrz działają przecież przez tych co tutaj... Ci co tutaj byli namiestnikami w ich imieniu 4mc temu stracili władzę, właśnie IM grozi ujawnianie archiwów, w tym zbioru zastrzeżonego... MUSZĄ to skompromitować ZAWCZASU.

Ci ludzie stanowili rdzeń służb przez 30lat, wymiana pokoleniowa następowała PRZY ZACHOWANIU nienaruszalności układu, braku rozliczeń, czyli Z ZAGWARANTOWANIEM NIENARUSZALNOŚCI interesów starych funkcjonariuszy. I niby dlaczego miało się to zmienić z dnia na dzień? Bo umarło dwóch generałów?? Podstawowym spoiwem tego systemu władzy była właśnie nienaruszalność gwarancji czerwonych i zależność od ich czerwonych mediów i czerwonego kapitału kupczącego licencjami/pozwoleniami/gwarancjami dawanymi OBCYM.

A tu nagle naród dał im w dziób i wybrał opozycję demokratyczną, która co gorsza przez 30lat widziała JAK ten czerwony kapitalizm budowano...

Masz więc sojusz kompradorskiego czerwonego kapitału,z czerwonymi życiorysami, różowych polityków i resortowych mediów stanowiących propagandową osłonę przeciwko owej opozycji narodowej która wreszcie doszła do władzy.

Nie ma więc zgody, że WRZUTY czerwonej wdowy poprzez różową instytucję IPNu są jakąkolwiek nową strategią służb (których demokratyczna opozycja de facto nie posiada, bo przejęła je jedynie FORMALNIE/INSTYTUCJONALNIE ale NIE MAJĄC ŻADNYCH GWARANCJI LOJALNOŚCI a często stanowiąc zagrożenie ich innych, nieformalnych interesów).
              To jest wyssana z palca hipoteza!

Jeszcze chwila a ktoś wymyśli wersję martyrologiczną a'la Blida. Wiadomo, że Blida mogła zbyt wielu pogrążyć, więc trzeba ją było sprzątnąć zanim zacznie... A na kim wieszano psy? Na Wassermannie i Ziobrze. Więc może czas na Kamińskiego: "Kamiński zapukał do Kiszczakowej mówiąc: papiery albo los Jaroszewiczowej!". Jeszcze na to nie wpadli, bo ta operacja ma inny cel niż zniszczenie Kamińskiego.

Stara gwardia służb wykorzystuje Kiszczakową, starych IPNowców i jak zwykle... teczki do:
              a) kompromitacji lustracji i ujawnienia zbioru zastrzeżonego (dylemat wierzyć/ nie wierzyć)
              b) wrzucenia materiałów/kompromatów na obecną władzę
              c) przy użyciu Bolka uwiarygadniają się przed społeczeństwem a szczególnie prawą stroną która... dając wiarę w Bolka dostanie dylemat jak odnieść się do kompromatów...
              d) prowadząc jednocześnie grę na rozbicie prawicy (jedni dadza wiarę kompromatom, inni nie..)
              e) wszystko za zgodą obcych, bo liczy się skutek i bezpieczeństwo ich biznesu a nie jakieś teczki czy związki rodzinne. Poza tym jak się Polacy żrą między sobą to nawet wygodniej.

To jest strategia stara jak świat, starych jak ta cała IIIRP służb.
              Bo JESZCZE NIE MA ani ŻADNYCH NOWYCH SŁUŻB i z tych przyczyn też NIE MA ŻADNEJ NOWEJ STRATEGII.
              Naprawdę wyobrażasz sobie że nowa władza potrafi to stworzyć w 4mc??? Przeciąć pokoleniową czerwoną ciągłość??? W kraju w którym za największymi aferami gospodarczymi stali właśnie ludzie służb??? Nie mówiąc już o więzach lojalności smoleńskich tuszujących??
              Sprawa śmierdzi na odległość tylko jeszcze nie wiadomo kogo i czym ma obryzgać.

W jakim Ty kraju żyjesz? Chyba w jakichś USA ! wink

• lastboyscout Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 23:47

>>W Polsce TYLKO czerwoni i ludzie służb mogli zostać KAPITALISTAMI, a tylko RÓŻOWI którzy im >>na to pozwolili mogli zostać politykami...

Niezwykle odkrywcza teza !
                Uzasadnij ja jeszcze tym, jawne ubectwo z tajnym zrobili wlasnie taka ustawke bo czerwoni znaja sie na kapitalizmie a rozowi nie ... wink

Kapitalizmu to w tym nie bylo w ogole.
                Byla TYLKO wielka polityka DLA wielkiego kapitalu.

A czerwoni i rozowi dostali to co targowiczanie od carycy Katarzyny czy Radziwil od Szwedow.
                To nie tylko nasz Polski wynalazek. Serce sie kraje jak sie widzi twarz zdradzonego Mela Gibsona w "Braveheart" wink

>>Ci ludzie stanowili rdzeń służb przez 30lat, wymiana pokoleniowa następowała PRZY >ZACHOWANIU >>nienaruszalności układu, braku rozliczeń, czyli Z ZAGWARANTOWANIEM >NIENARUSZALNOŚCI >interesów starych funkcjonariuszy. I niby dlaczego miało się to >zmienić z dnia na dzień? Bo umarło >dwóch generałów?? Podstawowym spoiwem tego >systemu władzy była właśnie nienaruszalność >gwarancji czerwonych i zależność od ich >czerwonych mediów i czerwonego kapitału kupczącego >licencjami/pozwoleniami/gwarancjami dawanymi OBCYM.

Wzruszajaca ta dozgonna wiernosc milosc czerwonego z rozowym a niby dlaczego mialoby sie to nie zmienic skoro umarlo dwoch NAJWAZNIEJSZYCH generalow?

A jak dlugo taki uklad mialby niby trwac?

Czy sytuacja zewnetrzna niewystarczajaco sie zmienia i chwieje WSZYSTKIM dookola aby nie rozwalic jakiegos tam polskiego ukladu?

>>A tu nagle naród dał im w dziób i wybrał opozycję demokratyczną, która co gorsza przez >>30lat widziała JAK ten czerwony kapitalizm budowano...

A pewnie, ze tak.
                Kazda energie trzeba jakos uziemnic: odbudowac stolice i Trojmiasto, mozna zrobic wojne, ekspansje uchodzcow na Europe, niezadowolonych ludzi trzeba czyms zajac.

>>Nie ma więc zgody, że WRZUTY czerwonej wdowy poprzez różową instytucję IPNu są >jakąkolwiek nową strategią służb (których demokratyczna opozycja de facto nie posiada, bo >przejęła je jedynie FORMALNIE/INSTYTUCJONALNIE ale NIE MAJĄC ŻADNYCH GWARANCJI >>LOJALNOŚCI a często stanowiąc zagrożenie ich innych, nieformalnych interesów).
                >>To jest wyssana z palca hipoteza!

A niby nie dlaczego nie czerwona wdowa czym sie ona rozni od Heleny Trojanskiej i masy im podobnych w historii ?
                Jeszcze jej za to Nobla dadza jak jednemu czerwonemu elektrykowi, wieszczowi narodow, ktory sam obalil komune !

>>Bo JESZCZE NIE MA ani ŻADNYCH NOWYCH SŁUŻB i z tych przyczyn też NIE MA ŻADNEJ NOWEJ >>STRATEGII.

A wiec przyznajesz, ze ..."JESZCZE nie ma"...
                Zdecyduj sie.
                Albo czerwone sluzby sa wieczne jak Stalin albo niewieczne.
                A jezeli niewieczne to DO KIEDY ?

• klip-klap Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 18.02.16, 15:15
            vice_versa napisał:

> Jak to do czego: DO ZMIANY WŁADZY!
            > Tej demokratycznej na tę właściwą, posłuszną tej REALNEJ władzy.

No to jest niezly argument i zarazem sprzeczny ze soba. Bo albo istnieje realna wladza i ona rzadzi, wiec PiS nie jest dla niej zadnym problemem albo realna wladza lezy w rzadzie. Albo tez obraz jest bardziej skomplikowany, wlaczajac w to opcje, ze PiS ma tez wsparcie w ktoryms z nurtow tej realnej wladzy.

> Po drugie: rozwiązań sprawdzonych się nie zmienia. Sam przywołujesz Nocną Zmian
            > ę!
            > Prawica solidarnościowa dążąc do prawdy padła ofiarą sama siebie i rząd Olszews
            > kiego upadł, a casus Chrzanowskiego skutecznie podzielił ową prawicę na wiele l
            > at... Wniosek uchwały lustracyjnej NIE pochodził od rządu tylko Z ZEWNĄTRZ, od
            > etatowego prowokatora IIIRP oddelegowanego do dywersji młodzieży...
            > Pytam czemu teraz miałoby być inaczej?

No i przedstawiciel obecnej wladzy potraktowal wniosek dosc wybiorczo nie ujawniajac tych agentow co przejal UOP.
        • vice_versa Re: Obywatele! Koń trojański ma twarz Bolka! 17.02.16, 18:11
          O, odpytali już o to prof. Nowaka:
          wpolityce.pl/polityka/282009-prof-nowak-o-archiwach-sb-dopoki-nie-nastapi-zasadnicza-zmiana-polityczna-w-moskwie-nie-bedzie-konca-gry-tajnymi-informacjami-nasz-wywiad?strona=2

I niby wszystko cacy, mógłbym się zgodzić z nim i już...
          Tyle, że konstatacja "nie wiadomo" jest co prawda wygodna, bezpieczna i nie rodzi ryzyka pomyłki ale... jest jednocześnie przyznaniem się do ignorancji!
          Ignorancja oznacza błędne rozpoznanie rzeczywistości, więc, wbrew iluzji bezpiecznego "nie wiem" jedynie potęguje ryzyko... Ja uważam, że ryzyko trzeba brać na klatę zamiast być wygodnym ignorantem. I nie będąc profesorem mogę sobie pozwolić na takie ryzyko.

Stawianie karkołomnych tez pozwala jednak uruchomić wyobraźnię.
          I to ona podpowiada mi, że zawartość tych materiałów daleko wykracza poza teczkę Bolka.

Chciałem właśnie zwrócić uwagę na szereg ANALOGII dotyczących taktyki i metod dywersji politycznej, które również potwierdzają moje przypuszczenia.

Resztę zweryfikuje rzeczywistość. Będę tylko trochę mniej zdziwiony niż inni.
      • byly-kadi Co bylo w moich materialach z IPN 17.02.16, 17:30
        Komuna ukarala mnie z dwoch artykulow owczesnego KK . 270 I 212.
        Akt oskarzenia liczyl 25-30 stron, ja poszedlem po papiery do IPN po ten akt, ktory zaginal. ( Pozniej sie znalazl).
        Poniewaz podalem numer sprawy, IPN dal mi wszystko co bylo pod tym numerem I co wiazalo sie ze sprawa, razem ponad 1200 stron. Nie przebrnalem do dzis wszystkiego.
        Byly tam, procz dokumentow sadowych, materialy z 3 miast gromadzone przez SB I milicje. Co ciekawego wygrzeablem, to notatki z podsluchwania mej rodziny przez sasiadow ( 180 km od miejsca gdzie mnie zamkneli I sadzili), raprty z podsluchiwania przez sciane w akademiku moich wspolasow w przestepstwie . Mnie nie podsluchali, bo ja do momentu glownej sprawy sie nie za bardzo udzielalem w tymze miescie. SB zawalila chyba komunikacje z kolegami ? Korespondecnja z dziekanem, z pogrozkami ze jak mnie/ nas nie wywali z uczelni to go ujebia ( nie wywalil. Tzn, wywalil, ale przyjaz z powrotem).
        Byly tez kopie zeznan naszego konpiracyjnego szefa, ktory pozniej sie wpierdolil na kradziezy kasy z kasy I SB miala na niego “bata”. Wiec nas sypnal, dalej zreszta wciagajac nas w konspiracje. W latach 90 byli funkcjonariusze SB, ktorzy objeli juz wtedy faktyczna wladze w Polsce do spolki z nowa oficjalna wladza nagrodzili go za to stanowiskiem wiiceprezydenta 5 co do wielkosci miasta nowej Polski.
        Ja kogos interesuje tomoge poszukac ciekawszych przykladow. Mam paiery w komodzie tu w USA.
        • byly-kadi Jeszcze cos o IPN, dla tych co tam nmie byli 17.02.16, 17:44
          Ja bylem w tym w Gdansku, na Polanki , zaraz kolo domku Bolka. Sluza – podwojna brama otwierana po kolei, straznicy z dluga bronia automatyczna naokolo, w srodku kolejna sluza I pokoj przeszukan osobistych. Skrupulatne sprawdzanie dokumentow za kazdym razem. Ja mialem niewazny polski passport to musialem grzac z powrotem do domu po dowod osobisty bo nie chcieli mnie wpuscic. I tak za kazdym razem.
        • lastboyscout Re: Co bylo w moich materialach z IPN 17.02.16, 19:06
          Jak rozumiem po 89 roku nie ma juz zadnych sladow sluzb w twoich aktach?
          • byly-kadi Co osznacza 1 kartkowy raport 17.02.16, 19:19
            lastboyscout napisał(a):

> Jak rozumiem po 89 roku nie ma juz zadnych sladow sluzb w twoich aktach?

Nie wiem. Ale kto wie czego bym sie dowiedzial, gdybym dzis zlozyl kolejny wniosek smile ?
            Wyjechalem w 88. Pamietam, ze sugerowano mi zlozenie osobnego zapytania . To byl schylkowy poprzedni PiS.
            Przy okazji: U mnie jest kilka takich odrecznych, jednokartkowych raportow. Takie cos pisze sie, gdy spotkanie z donosicielem nie doszlo do skutku, albo donosiciel nie mial nic do przekazania. Przykldaowo, kapus stal pod naszym akademikiem a mysmy pili zamiast isc I malowac cus na scianach. Notka opisuje okolicznosci, o ktorej przylazl, o ktorej poszedl, nawet jaka pogoda byla w tym czasie. l ze nie “odnotowal nic podejrzanego”.
            Raporty roja sie od bledow ortograficnych, chociaz zawieraja duzo pozornie glupich szczegolow.
            • lastboyscout Re: Co osznacza 1 kartkowy raport 17.02.16, 19:29
              Skoro wyjechales w 88 roku to co mieliby pozniej o tobie pisac?
              Chyba, ze z tesknoty za twoja dewastujaco optymistyczna osobowoscia wink

Mnie po prostu interesuje czy cokolwiek jeszcze formalnie dzialali po 89.
              Bo nieformalnie, na zasadzie wspierania kolesi z rozowej republiki kolesi szaleli juz bez zadnych zasad i umiaru.
              Cos o tym wiem... sad
              • lastboyscout Re: Co osznacza 1 kartkowy raport 17.02.16, 19:35

> Bo nieformalnie, na zasadzie wspierania kolesi z rozowej republiki kolesi szale
                > li juz bez zadnych zasad i umiaru.

---
              • byly-kadi Re: Co osznacza 1 kartkowy raport 17.02.16, 19:47
                No jak to co ? Kontakty z konsulatem ( ja jeszcze przez 2-centymetrowe kraty z nimi rozmawialem, wmurowane w beton) , ew. informacje od TW, w srodowisku polonijnym w ktorym do dzis roi sie od kapusi bylej komuny , a ktorzy w poczatkach lat 90 ciagle dzialali na terenie USA, dalej podpisane nazwiskiem info wyslane do rzadu RP o komuchcach, ktorzy osiedli w USA I zyli na bardzo przyzwoitym poziomie przez dlugie lata ( bez odewu rzecz jasna) . W koncu komuna niby upadla rok po moim wyjezdzie , mnie zwolniono dyscyplinarnie z pracy ( pracowalem dwa miesiace zeby dostac paszport) a do domu jakis czas przychodzily z firmy pisma w ktorych moj wyjazd nazywano ucieczka. Pozniej mamy “uporczywe uchylanie sie od sluzby wojskowej” rzecz jasna.
                Dalej mamy wizyty w kochanej Starej Ojczyznie…..trudno tu spekulowac , ale gdy oferowalem mediom ( za darmoche rzecz jasna) przedstawienie niektorych co ciekawszych dokumentow wybrancyh z mych akt, zawsze spotykalem sie z martwa cisza.
      • klip-klap Kiszczak zombie 18.02.16, 15:04
        Mam podobne odczucia. Bo kogo jeszcze w Polsce interesuje Walesa? Wiadomo kim byl i jest.

I teraz jest pytanie, czy Kiszczak mial za zone idiotke, czy tez ona realizuje to o co ja poprosil?
        Zalozmy, ze to drugie. W takim wypadku stawka musi byc niezla, skoro odstapil od swoich mitycznych zasad o nieujawnianiu agentow.

Ale nawet jesli mial zone idiotke, to po co jej zostawil teczki, nie?

> Do tego dochodzi dywersja ideowa: prawica jest zapatrzona w teczki i IPN, więc
        > nie ma łatwiejszej metody prowokacji/rozbicia środowiska jak właśnie tą drogą..

I jeszcze ten list z 1996, jakby z jakiegos zrealizowanego marzenia prawicowca tropiciela agentow. Hehe, wyobraznia podpowiada spotkanie Kiszczak-Walesa i okazanie listu temu drugiemu. Moze Walsesa mial jakies dzikie pomysly po przegranej z Kwasniewskim w 1995 i trzeba bylo go ustawic wink.

Sprawa smierdzi.
        • przycinek.usa pozagrobowa manipulacja Kiszczaka 18.02.16, 16:11
          Mnie sie wydaje, ze Kiszczak chcial to przekazac do IPNu po swojej smierci i faktycznie dal zonie instrukcje. Wierze w to. Rownoczesnie jednak chcac miec pewnosc tego, zeby dokumenty nie przepadly - powiedzial zonie, ze sa duzo warte i ze IPN zaplaci no i zona poleciala do IPNu.

Gdyby ona byla madra - to poszlaby tam z prawnikiem.
          Sama obecnosc - bez reprezentacji byla powazna nieostroznoscia.
          No i zrobili z niej przestepce.

W gruncie rzeczy nieslusznie, poniewaz w koncu sama im o tym powiedziala.
    • vice_versa Re: Wyplynie czy nie wyplynie? 17.02.16, 18:54
      wpolityce.pl/polityka/282038-nasz-wywiad-prof-dudek-o-kulisach-odkrycia-szafy-kiszczaka-prokuratorzy-powinni-przeszukac-rowniez-wille-na-mazurach?strona=3
      Patrz patrz LBS,co już jaskółki śpiewają...

Hahaha...

Taki Dudek świergoce jakby potwierdzając moje tezy:

" Mnie interesuje, czy w dokumentach wyniesionych z domu Kiszczaka są inne sprawy. Nie chce mi się wierzyć, by Kiszczak w tych sześciu pudłach trzymał tylko dokumenty na temat Wałęsy. Jestem ciekawy, co jeszcze się tam znalazło. "

Mamy więc już małą zajawkę...

A sekundę później Dudek już wprost broni tego mordercę:

Red: Na myśl przychodzi na przykład nowe światło na temat zabójstwa ks. Jerzego Popiełuszki.

A.Dudek: Tak. Sam mam podejrzenie, że TO NIE Kiszczak był zleceniodawcą, ale PRÓBOWAŁ WYJAŚNIĆ to, kto tak naprawdę zlecił morderstwo - być może szczegóły tej sprawy są w tych pudłach.

Ughhhh... Masz jeszcze wątpliwości LBS??? Hahaha!!!
      Mnie takie teksty zupełnie rozbrajają...
      Fajny chwycik, nie był zleceniodawcą-> próbował wyjaśnić...
      To się nazywa: PRZEFORMUŁOWANIE. Zbrodniarz zamienia się w śledczego!!
      Klasyk normalnie! Dobry SBek, w dodatku generał WSW!!!
      Gdyby reżyserem Psów nie był Pasikowski zamiast Lindy zobaczylibyśmy Kiszczaka!!!
      smile

Rozumiesz LBS, to musi być starannie rozpracowywany spektakl, nie można wrzucić wszystkiego na raz, bo ludzie się pogubią. Najpierw widownię trzeba oswoić, prawica musi się napalić na ostateczne dowody w sprawie Bolka, a dopiero potem rzucić im porcję łgarstw z tego samego źródła...

Ja z miejsca przechodzę do tego co nas czeka za tydzień czy dwa smile
      • oka_blysk Odnalazły się akta Rajmunda #Kaczyński.ego 17.02.16, 21:32
        Odnalazły się akta Rajmunda #Kaczyński.ego, ojca prezesa PiS i materiały służb jego dot. Więcej jutro w @WarszawskaG

Grzegorz Jakubowski
        twitter.com/G_Jakubowski/status/700001797784600576
    • byly-kadi Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 15:30
      To dla was bez znaczenia ??
      Ktos tu napisal, kogo dzis obchodzi Bolek. Serio? To co, ta cala nowa Polska, to coscie w znoju budowali, te centra obslugi kliena i montownie, nie mu dla was znaczenia ze powstalo na zdradzi i klamstwie? jednym wielkim oszustwie? Ze ten gosciu, ktory byl waszym prezydentam, chodzil pod mankiet z Reaganem i Papiezem, okazal sie zwykla menda i kolaborantem?
      Tak malo wazny jest dla was ten kraj? tylko pelna micha, dupa i TV z hamerykanskim show w dubbingu ?
      • fidziaczek Re: Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 17:45
        Mógł być mendą i kolaborantem, a moze człowiekiem który dał sie zastraszyć, a później mógł zdradzić SB i szczerze działac w Solidarności korzystając z wiedzy o SB i ich metodach.
        mało to podwójnych agentów w historii albo takich co zmieniali stronę dla której pracują.

"Początków działalności tajnego współpracownika o pseudonimie Bolek należy szukać w roku 1970, tuż po masakrze robotników na Wybrzeżu.
        ......
        Jak obu tym sprawom przysłużył się TW ?Bolek?? Trudno to dziś ocenić, głównie z uwagi na brak dokumentów na ten temat. SB zarzuciła współpracę ze swoim tajnym agentem 19 czerwca 1976 roku. Tego dnia wyrejestrowano go z ewidencji operacyjnej ?z powodu niechęci do współpracy".

wiadomosci.dziennik.pl/historia/ludzie/artykuly/513466,tw-bolek-tajny-wspolpracownik-dokumenty-prl-sb-sluzba-bezpieczenstwa-walesa-1970-1976.html

rzadko kto jest biały lub czarny, większosc to odcienie szarości
        • byly-kadi Re: Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 18:48
          fidziaczek napisał:

> mało to podwójnych agentów w historii albo takich co zmieniali stronę dla które
          > j pracują.

Agentow pewnie wielu. Ale ilu ...prezydentow ?
      • vice_versa Re: Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 18:47

Kadi,

Odnosisz się chyba do mnie, więc słowo wyjaśnienia.

To NIE tak, że Bolek mnie nie obchodzi, albo że sprawę uważam za nieistotną.
        Wielokrotnie pisałem o tym jasno, wklejałem linki do rozmowy Bolka przed opuszczeniem Arłamowa, czy zapis rozmowy z Lechem Wałęsą przeprowadzonej 14 listopada 1982 r. przez płk. Bolesława Klisia i płk. Hipolita Starszaka w gmachu Naczelnej Prokuratury Wojskowej w Warszawie. Jest więc oczywiste, że temat uważam za ważny. Ciągle nie mogę znaleźć w wyszukiwarce pierwszego wątku o Bolku, wyskakuje tylko drugi "Wałęsa Bolek reaktywacja"
        Można więc sprawdzić co pisałem:
        forum.gazeta.pl/forum/w,17007,110167048,110167048,walesa_bolek_reaktywacja.html?p=122581652
        Więc po prostu źle odczytałeś sens tego co napisałem.
        Sens był taki, że politycznie Wałęsa jest dziś nikim. I jeśli to "odkrycie" ma jakikolwiek polityczny sens to byłaby nim prowokacja wymierzona w obecnie rządzących, a nie w samego Wałęsę. Przyznaję że nie uwzględniałem tak prozaicznych motywów jak poszukiwanie przez żonę Kiszczaka kapitału na wybudowanie pomnika na grobie męża... Życie otarło się tutaj już o zupełną groteskę!

W niektórych zdarzeniach zwykłem doszukiwać się drugiego dna. Szczególnie w tych, które ocierają się o absurd - tak jak historia z wdową po Kiszczaku... sorry ale nadal przekracza to granice tego co pojmuję za racjonalne/możliwe.

Cała więc krytyka i oburzenie zawarte w Twoim tekście jest więc totalnie chybione, bo nic takiego jak mi przypisujesz nie napisałem.

Swoją drogą naprawdę zdziwiony jestem skalą z jaką ta sprawa wybuchła i przedziera się do opinii publicznej. Całkiem możliwe, że teza o kwitach na obecną władzę okaże się nietrafiona.
        I tak naprawdę chciałbym się mylić, bo przecież oznacza to że ten cały postpeerelowski Matrix oparty na kłamstwie IIIRP wreszcie się wali, i to nie tylko w internecie ale nawet w załganym TVN...

Historia z wdówką poszukującą kapitału na pomnik mordercy i kolaboranta idącej jak przekupa z jajkami na targ do IPNu jest jednak na tyle idiotyczna, że poczekam jeszcze z dwa tygodnie na ujawnienie wszystkich materiałów szafy Kiszczaka, bo wciąż nie mogę uwierzyć w tak groteskowy (ale i optymistyczny) happy end...

• byly-kadi Re: Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 19:01
          vice_versa napisał:

>
          > Kadi,
          >
          > Odnosisz się chyba do mnie, więc słowo wyjaśnienia.

No tak. Do Ciebie.
          Wprawdzie nie lapie tego jak sprawa Bolka mialaby wbic gwozdz w dupe owczesnej wladzy, ale mniejsza o to. Nie dla mnie te niuanse....
          Dokladnie jednak tak jest, ze jakby on sie okazal ten pomnikowy Walesa, zwyklym kapusiem tego najgorszego sortu, to to faktycznie i bez dyskusji podwaza wszystko co na tym budowano.
          Za chwile sie okaze, ze to prada ze on, Wielki Walesa, powiedzial do innych stocniowcow" ja juz zem swoje zalatwil, tera spierdalajta do roboty"po tym jak mu komuna obiecala M-6. Przeciez moze wyplynac raport kapusia z tamtych czasowm ktory tam byl i to dokladnie spisal dla SB?
          Pozniej mamy to stwierdzenie, ze Walesa politycznie jest dzis nikim. Ale ma w centrum Gdanska biuro, pokazuje sie publicznie , jest w koncu bylym prezydentem.
          Jest autorytetem, czy nie jest ?
          Byli prezydenci USA ( i nie tylkko chyba ?) ciagle nie sa politycznie nikim, jak widac to bardzo dobrze wlasnie teraz. A jezlei rzeczywiscie jest nikim, to dlaczego? Bo byl kapusiem? I kolko sie ponownie zamyka.
          • vice_versa Re: Polsko. Gdyby Bolek Bolkiem byl: 18.02.16, 20:14
            Kadi, dla mnie od wielu lat jest jasne, że był współpracownikiem i nie jest żadnym autorytetem...Naprawdę nie rozumiem skąd wątpliwości w tej kwestii.

Mamy i tę rozmowę:
            ojczyzna.pl/ARTYKULY/Walesa-pulkownicy_Rozmowa.htm
            i ten dokument:
            www.youtube.com/watch?v=EGJVfEIx6Uc
            i takie świadectwa:
            wpolityce.pl/polityka/279618-henryk-jagielski-o-debacie-nt-walesy-to-na-nas-donosil-bolek-bez-naszego-udzialu-taka-debata-nie-ma-zadnego-sensu-nasz-wywiad
            i dziesiątki wywiadów Anny Walentynowicz i wszystkie monografie Cenckiewicza...

Tu nie ma żadnych wątpliwości.

Wałęsa ma też grono akolitów, hagiografów, filmowców pokroju Wajdy i tych wszystkich, którzy bronią okrągłostołowego układu władzy i interesów. I mamy też grupę lemingów wypierających to wszystko z uporem maniaka, bo wymagają tego ich dawne wybory polityczne.Więc prawdę będą wypierać do u***nej śmierci i nic tego nie zmieni.

Co mogę poradzić na to, że ma biuro w Gdańsku, albo że jego dzieci mają status celebrytów a syn pijany skakał przez mur na Cyprze i dał się złapać?? Albo na to, że TW Bolka zapraszają po całym świecie na odczyty czy komercyjne promocje z których zgarnia grubą kasę??

To naprawdę nie moja wina, że Frasyniuk, Rulewski czy Borusewicz uprawiają swoją propagandę wybielając tego cwaniaka a odsądzając od czci i wiary ludzi którzy latami walczyli o prawdę jak Walentynowicz, Gwiazda czy Wyszkowski. Albo, że sądy wydają glejty ofiar komunizmu kapusiom!
            Przecież nie jestem winny całemu pomerdaniu tego świata!

Figurska napisała niezły artykuł. Nie to, żeby coś z niego wynikało, ale wpisuje tę całą akcję w jakiś szerszy kontekst, przedstawiając różne hipotezy:
            wpolityce.pl/polityka/282158-ile-jest-warte-nasze-dobro-narodowe-czy-dowiemy-sie-kto-gra-teczkami-i-w-jakim-celu
            • byly-kadi 100% szczerze to ma moze i sens ? 18.02.16, 21:07
              vice_versa napisał:

> Kadi, dla mnie od wielu lat jest jasne, że był współpracownikiem i nie jest żad
              > nym autorytetem...Naprawdę nie rozumiem skąd wątpliwości w tej kwestii.
              >

Ze niby wszyscy wiedzieli a Bolka wybrali? Wtedy zdaje sie kontrkandydatem byl ten murzyn z Kanady czy jakos tak? Tyminski ? Wiec juz Bolek lepszy by, symbol przynajmniej.

Popatrz na ostatnie wybory: Przyklad najczystrzego przeciez oglononarodowego masochizmu. Poszli, wybrali. A dzis PiS , prezydent I rzad jak kukla do bicia albo tarcza strzelniacz, w kolejce ustawiaja sie, zebypluc I kopac , lzyc, wyszdzac I ponizac. Haha, przypomnialo mi sie brzmienie art 270 z ktorego “poszlem siedziec”….Kto obraza, wyszydza I poniza naczelne organy PRL, etc, cus o partii bylo I sejmie czy jak sie tam to zwalo. A dzis wolno. Demokracja. A raczej wolnosc, demokracji to nie ma, jak twierdza USA.
              Tak przy okazji- mnie, bdnego zuczka, kaperowali dwa razy do SB. Bylo to bardzo nieprzyjemne, bo wyzywali, grozili na przemian z obietnicami . taki dobry-zly policjant. Jakby spelnili te pogrozki to bym sie pewnie musial powiesic w mlodym wieku.
              Ale nie peklem. Bolek za to pekl. Ot I tyle.

"Tak to jest - za młodu lewak (idiota), na starość konserwatysta (mądry)."
            • lastboyscout walesiarstwo i nic wiecej 19.02.16, 15:07

Walesa to nie jest Lech Walesa.
              Walesa to wszyscy ci, ktorzy go stworzyli niezaleznie czy po prostu tacy glupi, czy zmanipulowani przez czerwono rozowych, czy probujacy walesiarstwie zrobic interes.

I powtorze ci to czym wiele pisalismy tu i w naszych, prywatnych dyskusjach, ze nie moge uwierzyc ... sad.. nie moge uwierzyc, ze wciaz sie walesuje ...
              Chocby na tym forum czesc ... "rozumie" Lecha Walese, rozumie uwarunkowania, rozumie skomplikowanosc dziejow, rozumie trudnosc wyborow itp.
              Nie rozumieja tylko, ze ta polska pokora i umartwienie to zwykle tchorzostwo, glupota,bezradnosc i wszystko co w efekcie z tego wynika.
              I zamiast po prostu wieszac zdrajcow, tak gubimy nasza Polske tworzac odmiany rozowosci, walesujemy od Pilsudskiego, ktory sie na pewno nie raz w grobie przewraca.
              To po prostu zalosne i smutne sad

---
    • falconario Re: Wyplynie czy nie wyplynie? 19.02.16, 14:02
      Co do motywu, to bardzo interesującą jest teoria, jakoby wdowa zrobiła to z obawy przed podzieleniem losu Jaroszewiczów. To by było dość logiczne, ale to nie jest jedyna możliwość.
      • vice_versa Motyw 21.02.16, 09:28
        Tak, znam tę wersję. Pisał o niej też Janecki:
        wpolityce.pl/polityka/282224-wdowa-po-czeslawie-kiszczaku-odegrala-piekny-teatr-dla-naiwnych-jej-czyn-nie-byl-zadnym-wyskokiem
        Nie do końca mnie to jednak przekonuje. Po prostu w rzeczywistości nikt nie zastanawia się nad swoją ew. śmiercią w takich okolicznościach przyrody jak zginęli Jaroszewicze.
        Pierwszy raz Kiszczak miał przesłać te teczki w roku...wszczęcia pierwszego procesu o "Wujka".Nie przesłał, został uniewinniony. Czyli to TAJNOŚĆ TECZEK MIAŁA BYĆ GWARANCJĄ BEZPIECZEŃSTWA, NIE ICH UJAWNIENIE. Były mieczem Demoklesa spoiwem spajającym strachem układ IIIPiaR...

Po drugie w tej sprawie są dziesiątki niejasności... Pal sześć już tłumaczenia Kiszczakowej. Ale co z tą całą debatą która się nie odbyła a o którą Bolek wnioskował ni z gruchy ni z pietruchy na początku stycznia? Czym w ogóle tę koincydencyję wyjaśnić? Znowu zbiegiem okoliczności??? Wolnego!
        Co z dwoma tygodniami oczekiwania na audiencję u Prezesa IPN?
        Dlaczego służby postępują tak nieudolnie i pozaproceduralnie w tej sprawie, jak celnie wypunktował Cenckiewicz?
        wpolityce.pl/polityka/282413-cenckiewicz-ostro-krytykuje-dzialania-ipn-w-sprawie-walesy-porazajacy-brak-profesjonalizmu-wszystkie-nieprawidlowosci-w-sposob-powazny-zagrazaja-dobru-sledztwa
        (nie do końca się z nim z resztą zgadzam, bo karanie tych którzy sami dostarczają teczki uważam za przeciwskuteczne i nierozsądne- w tym zakresie mój pragmatyzm bierze górę nad legalizmem)

Trochę nadgryzła też temat Nykiel pytając czy wdowa mogła działać sama czy to element szerszej gry...
        wpolityce.pl/polityka/282218-kilka-pytan-ws-szafy-kiszczaka-czy-generalowa-podjela-decyzje-samodzielnie-kto-wyjal-walese-spod-ochrony-gra-dopiero-sie-zaczyna
        To po prostu MUSI BYĆ element szerszej gry, nacisku politycznego...

Najbardziej przemawia do mnie Markowski, a to dlatego że zamiast pytać o szczegóły, zwraca uwagę na kwestie zasadnicze.
        Po pierwsze na kontekst międzynarodowy i polityczny. Tj. naiwnym jest sądzić że chodzi tu li tylko o "Bolka", sprawa MUSI MIEĆ szerszy kontekst polityczny.
        Po drugie przekonuje mnie aspekt... behawioralny... zdetonowanie teczek "Bolka"- tego Bolka o którym przecież już wszyscy od dawna wiedzieli- jest mało szkodliwe, ale niesłychanie groźne dla tych którzy ujawnieni nie są... To im grunt się pali pod nogami, nie Bolkowi który przecież przywykł już do krętactw i łgarstw.
        A po trzecie przekonuje mnie właśnie BIG PICTURE który rysuje.
        Klasyczna technika zamazywania obrazu metodą krojenia salami i poddawania plasterków/wycinków rzeczywistości wątpliwościom - po czym widz dochodzi do wniosku, że nic nie wie i jest głupi jak był, a w ogóle to rację mają Ci co twierdzą że salami w ogóle nie istnieje... -. ta technika przestaje wtedy działać...

I za to właśnie Markowskiego cenię:

wpolityce.pl/polityka/282418-odpalenie-tylko-teczki-tw-bolka-sprawy-i-tak-znanej-moze-byc-forma-nacisku-na-agenture-obalacie-ten-pis-albo-i-was-rzucimy-mediom?strona=1
        W Polsce trwa walka brutalna walka polityczna z obecnym prezydentem i rządem. Nadaktywność światowych mediów, świadczy o tym, że czyjeś interesy zostały tu poważnie zagrożone. Może ktoś doszedł do wniosku, że agentura jest ospała, dorobieni przez lata majątków TW, tylko symulują walką z PiS –em, a mogliby zintensyfikować działania.

Sygnał jest jasny, zróbcie coś z tym PiS –em, bo coś zrobimy z wami.

W to, że przypadkowo żona generała Kiszczaka ujawniła papiery obciążające Wałęsę., trudno jest uwierzyć.

Od 1989 roku pozostaje aktualne pytanie kto tu kogo trzyma w szachu, i kto tak naprawdę pociąga za sznurki od marionetek.

A my, postronni obserwatorzy jesteśmy zdani na lepsze lub gorsze opisy własne, cieni podobnych do tych z platońskiej jaskini.

• falconario Re: Motyw 21.02.16, 11:36
          Mnie Pańskie słowa przekonująsmile Dwa tygodnie oczekiwania na audiencję, to aż dwa piątki na wizytę...Zobaczymy co się będzie działo dalej.
    • lastboyscout Wyplywa 20.02.16, 22:01

Czy bylo to kogos pomyslem czy moze dzieje sie to naturalnie ale wokol Wlaesy tworzy sie coraz bardziej skontrastowany obrazek.
      Nie tyle przeciwko Walesie ale przeciw grubej kresce sa podziemie za rozowe solidaruchy w rodzaju Tuska, Frasyniuka, Komorowskiego,Krzywonos i czerwoni baronowie, artysci itp. czyli wszyscy pasacych sie przy rozowym korycie.
      Z tym, ze ta druga grupa wyraznie boi sie kwitow.
      Nie wiedza KTO kogo jeszcze poswieci.
      Moze ich samych.
      Drepcza wiec w miejscu probujac ....zamglic teren przed katastrofa.
      Samemu Walesie to nie wystarcza wiec coraz glosniej wola o ochrone i coraz wyrazniej kierunkuje swoje zadania.
      Tym razem juz bezposrednio do ubecji:
      ..."Panowie którzy podrabialiście na mnie dokumenty ja Wam wybaczam i jestem przekonany że robiliście często to z pobudek patriotycznych dla dobra Polski .głęboko wierząc jak zresztą cały świat że nie mieliśmy najmniejszej szansy na urwanie się Sowietom i że dążenie takich ludzi jak ja zakończy się straszną tragedią . Całkiem możliwe to było .No ale zaryzykowaliśmy udało się , walka między nami zakończona . Wykorzystajmy razem szansę na podbudowanie Ojczyzny . Jednak w walce stosowane były nie zawsze czyste metody .Dziś kilku łajdaków , często wcześniej dezerterów próbuje z korzystać z tych w tedy nieczystych metod walki i uruchamiać je jako prawdziwe i dobre na dzisiejszy inny czas .Proszę Was nie pozwólmy im na to . Bardzo zniszczyli moje imię ,bardzo zniszczyli wspaniałe zwycięstwo SOLIDARNIŚCI. Dziwię się ruchom zmarłego Generała w obu sytuacjach gdybym się znalazł tak postąpić wobec mnie nie wolno było. Dlatego moim zdaniem powinniście czuć się zwolnieni z lojalności pozwolić i pomóc prawdzie zwyciężyć"...

Niektorzy otwarcie nawet zaczynaja sie juz martwic o chore serce Walesy bo jak nauczal klasyk KomoRuski na trudne problemy (osoby) ... jak trzeba to sie ... same rozwiazuja...

---
      • byly-kadi Re: Wyplywa 20.02.16, 22:32
        Cokolwiek by nie wniklo z rzadow PiS , to przynajmnie wyszczysci sie en kraj ze swin i konidentow, przynajmniej troche .
        Boje sie tylko ze moze spasc jakis kolejny samolot....albo swinie doprowadz do rewolty i czesc oglupialego narodu postawi sie silowo dziesiejszej wladzy. A pozniej bedzie jeszcze gorzej niz za nowokomuchow typu Miller czy PO.
        • dorota_333 Re: Wyplywa 21.02.16, 20:36
          "Cokolwiek by nie wniklo z rzadow PiS , to przynajmnie wyszczysci sie en kraj ze swin i konidentow, przynajmniej troche".

Na przykład takich?:
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Stanislaw-Piotrowicz-niezlomny-z-PZPR,wid,18030238,wiadomosc.html?ticaid=11685d

Najlepiej ich "wyczyścić" dając wysokie stanowiska państwowe. To niezwykle przebiegłe, tylko Jarek wpadłby na to.

BTW, ja Ty, jako były opozycjonista, widzisz prokuratora Piotrowicza w pierwszym szeregu PiS? O tym zawsze marzyłeś, prawda?
        • byly-kadi Re: Wyplywa 22.02.16, 02:33
          Wygrzebujec takie rzeczy musisz rownie pamietac o przeszlosci Merkel, czy chocby ...Sikorskiego. Tez byl z Jarkiem w PiS : )
          • dorota_333 Re: Wyplywa 22.02.16, 09:54
            A co tutaj ma do rzeczy Merkel czy Sikorski?? Ja nic nie "wygrzebuję" - ten facet siedzi w pierwszych ławach sejmowych.

I tylko to mnie interesuje, czy Tobie nie przeszkadza ten prokurator stanu wojennego w pierwszych ławach PiS. Tak jak nie przeszkadzał Ci sędzia Kryże?

Jesteś (a właściwie: jesteście, wy, zwolennicy PiS) tak zaczadzeni ideą rewolucji, że nie obchodzi już was - kto ją robi, jak i w jakim celu.

Sędzia Kryże jest dla was absolutnie w porządku, a Komorowski - którego Kryże skazywał w stanie wojennym - to "Komoruski". Papiery z szafy Kiszczaka publikujecie bez najmniejszej weryfikacji, jak święte księgi.

Wierzycie w niepokalane poczęcie braci Kaczyńskich.
            Popier....liło się wam w główkach do imentu.
            • byly-kadi Re: Wyplywa 22.02.16, 14:44
              Przeszkada mi. Dpalego wyjechalerm I pierdole to wszystko w czapke. A na forum sobie popisze czasem bo nmnie to smieszy I dostarcza rozrywki.
              Merkel I Sikorski? Jedna byla w FDJ a drugi byl w PiS. Tobie to nie przeszkadza ?
              • dorota_333 Re: Wyplywa 22.02.16, 15:21
                Pierwsze: tak, drugie: nie.
      • vice_versa Re: Wyplywa 22.02.16, 06:55
        Tak, ma to pewne cechy... tego Sądu Ostatecznego o którym zawsze mówiłeś.
        Niektórych spraw nie da się załgać nawet w dzisiejszym świecie.

Piszesz:

> Czy bylo to kogos pomyslem czy moze dzieje sie to naturalnie ale wokol Wlaesy t
        > worzy sie coraz bardziej skontrastowany obrazek.

Jak wiesz mam tu inne zdanie. Nie wolno udawać, że to się może dziać "naturalnie".

Zupełnie fundamentalną kwestią pozostaje to czy:
        1) ktoś odpalił akta Bolka, by wywołać strach->pogrozić palcem->zmusić do działania innych b. współpracowników na których też są haki (niezależnie czy w Berlinie czy w Moskwie)
        czy też
        2) szafa Kiszczaka skrywa też INNE dokumenty mogące być sposobem nacisku i kontroli OBECNYCH WŁADZ

Wiesz czemu ta kwestia jest zasadnicza? Popatrz, te wersje wzajemnie się wykluczają a jednocześnie mogą być BATEM na OBIE STRONY SPORU... Ciebie cieszy ta jednoznaczność która wyłania się z sytuacji, mnie szokuje podatność/bezpośredniość metod nacisku/wpływu/poddaństwa i jednej i drugiej strony... Na tym właśnie polega brak suwerenności...
        Na tym, że ktoś trzyma i odpala haki...

Wersja, że to się dzieje "naturalnie" uważam za naiwną i niemądrą. Ludzie działają jednak celowo, pragmatycznie i wszech obecne koincydencje, zbiegi okoliczności, przypadki, i tym podobne przyczyny "naturalne" zupełnie do mnie nie przemawiają.

I oczywiście nie będziemy wiedzieć, która z tych wersji jest prawdziwa, bo... nie do nas skierowany jest ten "bodziec" więc go nie mamy szans odczytać.
        Ale sens tego wydarzenia na pewno wykracza poza to co widzimy.
        Perspektywa widzów jest zawsze inna niż aktorów, a aktorzy nie są skłonni zapraszać widzów za kurtynę i pokazywać didaskalia...
        Więc nie zrażajmy się brakiem odpowiedzi tylko patrzmy co się stanie.

> Nie tyle przeciwko Walesie ale przeciw grubej kresce sa podziemie za rozowe so
        > lidaruchy w rodzaju Tuska, Frasyniuka, Komorowskiego,Krzywonos i czerwoni baron
        > owie, artysci itp. czyli wszyscy pasacych sie przy rozowym korycie.
        > Z tym, ze ta druga grupa wyraznie boi sie kwitow.
        > Nie wiedza KTO kogo jeszcze poswieci.
        > Moze ich samych.

Trafnie, bardzo trafnie!
        Ten skontrastowany/prawdziwy obrazek widać już od dawna, nie przeszkadzało to jednak tym ludziom sprawować władzy i przywilejów przez kolejne 20lat.

Po prostu w przyrodzie nie istnieją "aksamitne rewolucje", a wartość moralna "okrągłych stołów" jest bliska zeru. TOTALNEMU ZERU utrzymywanemu za pomocą haków i kompromatów w szafie polskiego generała oddanego służbie Sowietów.

Moim zdaniem TO jest najbardziej kluczowy element tej historii.
        Nie Wałęsa, bo jemu już nic nie pomoże, tylko NASZA NAIWNOŚĆ I GŁUPOTA są prawdziwymi bohaterami tej historii.

Jeśli cokolwiek ma ta historia przynieść, to musi za nim iść rachunek sumienia, ale nie w formie rachunkowania sumienia Wałęsy, tylko umiejętności zderzenia z WŁASNYMI WYBORAMI, WŁASNĄ NAIWNOŚCIĄ i nazwać ją po imieniu: GŁUPOTĄ.
        Po prostu niezależnie od tego kto, po co i jakimi metodami nam te KITY wciskał, to właśnie MY DALIŚMY SIĘ UWIEŚĆ MITOMANII. Mitomanii zgody, przebaczenia, miłosierdzia, wybaczenia, braku rozliczeń, grubej kreski, w imię budowania szczęśliwego, bo wreszcie kapitalistycznego świata... W imię bogacenia się i doganiania Europy...*

A wieszcze już wtedy śpiewali proroczo:

Handel lud zalewa boży,
        Obce kupce i klienci
        W złote wabią go obroże.
        Liczy chciwy Żyd i Niemiec
        Dziś po ile polska czystość;
        Kupi dusze, kupi ziemie
        I zostawi pośmiewisko...

- Co nam hańba, gdy talary
        Mają lepszy kurs od wiary!
        Wymienimy na walutę
        Honor i pokutę!

*(Na marginesie, bo to jest z resztą całkiem zabawne: dziś słyszałem imć Kołodkę Grzegorza - komucha który sprawując funkcję MinFina zapowiadał ośmio czy dziewięcio procentowy wzrost gospodarczy -krytykującego plan Morawieckiego, wkładającego między bajki możliwość "dogonienia" realnych europejskich płac przez Polskę w ciągu 20stu lat... i wyśmiewającego 5% wzrost gospodarczy... !!! I taki "ekspert" i "ekonomista" recenzuje rząd i jest zapraszany do TVN!!!)
        • lastboyscout Ten narod trzeba ubezwlasnowolnic ! 22.02.16, 13:44

Ja naprawde wiem o czym ty mowisz i zgodzilbym bym sie z tym w kazdym detalu bo jakze nie zgodzic sie z tym, ze kwity ma obcy i kwitami tymi kwitami nas rozegra jak chce.

Ty chcesz abysmy mieli cos do powiedzenia w grze jakakolwiek by ona nie byla i ktokolwiek by jej nie wykreowal.
          To niemozliwe.
          Tak samo jak bylo niemozliwe podczas jak podczas kazdego rozbioru Polski, rowniez tych rozbiorow Polskich jakie mialy miejsce po pierwszej czy drugiej wojnie swiatowej czy w 89 roku (TAK, to byl rozbior Polski).
          A wiesz czemu?
          Bo zawsze w czasie rozbiorow Polski do glosu dochodzili tylko zdrajcy albo cholota, ktora wczesniej wyeliminowala/zrazila/zmusila do emigracji elite.

I dokladnie tak samo dzieje sie teraz.

Jaka wartoscia moze byc to ze po cwierc wieku dojenia ojczyzny przez narod fakt, ze ten sam narod "przejrzal na oczy", zamienil zdrajcow na cholote bo ma nadzieje, ze cholota da im cos jeszcze do wydojenia ojczyzny (wczesniejsze emerytury, 500, uwolnienia od dlugu itd.)?!

Ci ludzie nie mysla, jak trup.
          Ale zauwaz, ze smierc nie moze zaszkodzic trupowi!
          Bo ten narod to trup.
          Niezdolny do do myslenia wiec trup.
          Nie posiadajacy uzytecznego wyksztalcenia wiec trup.
          Nie posiadajacy zadnego kapitalu (wrecz totalnie zadluzony) wiec trup.

Tacy ludzie powinni byc UBEZWLASNOWOLNIENI !

I teraz mozna powrocic do twojej glownej mysli.
          Kwity wykoncza resztki elit intelektualnych, biznesowych i kapitalowych w Polsce.
          Kwity oddadza wladze obcym.
          Absolutna zgoda !
          Ale jestes pewny, ze jest o co walczyc, czy owe resztki elit nie sa juz od dawna sprzedane obcym?
          Bo dla mnie to pewne.

Wiec kto? Kto oprocz obcych moze miec tylko wlasny interes aby wykorzystac potencjal tego wspanialego kraju, wspanialego narodu ale bez ludzi kurew jak mawial Pilsudski?

Pisalem juz wiele razy tutaj.
          Polonia.
          Ale to juz temat na oddzielna dyskusje.

---
    • lastboyscout Do przerwy 0:1, dla Walesy ! Na cacy ! Legalnie ! 22.02.16, 15:27

W wojnie na paragony do przerwy (mam nadzieje) wygrywa Walesa !

Przerwa w meczu.
      Bylo kilka sytuacji podbramkowych niiby strzelili gola Walesie ale do przerwy wygrywa Walesa !!!

Bo co tak wlasciwie dotychczas udowodniono?

1. Wspolpracowal
      Ale byl mlody i glupi, mieli na niego haki.

2. Bral kase
      Ale za niewazne, mylace informacje

3. Byl ubekiem
      Ale nie bardzo krotko i jest dowod, ze to ubecja go zwolnila.

4. Jest medrcem
      Bezapelacyjnie.
      Bo tylko medrzec potrafilby oszukac sluzby specjalne, jeszcze na tym zarobic i przy okazji obalic mur berlinski i wykonczyc komune.

Z pomoca ma sie rozumiec czerowno rozowych kolegow.

Ale zaraz dlaczego niby czerono rozowi koledzy mieliby niby obalac samych siebie i w dodatku z pomoca niby nierozowego Walesy ?!!!

---
      • lastboyscout Naród wspaniały, tylko ludzie kurwy - J.Piłsudski 27.02.16, 17:58

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19687690,marsz-my-narod-tlumy-w-centrum-warszawy-jestesmy-na-miejscu.html#MT
        Domyslam sie, ze te prawie 100 tysiecy POlakow (w samej tylko Warszawie) sa ZA rozowym Walesa i rozowym KODem w Polsce.

---
        • vice_versa To raczej burdelmamy... 27.02.16, 21:54
          Bądźmy poważni, nie obrażajmy k***rew- to inny poziom - TAM protestują BURDELMAMY !!!
          K**wy dają coś z siebie, a przyssani do koryta co niby wnoszą?

Słyszałem, że KOD zmienia nazwę, na... Komitet Obrony Donosicieli.
          80tys z tego zrobić można ale w tylko Photoshopie.
          Mimo wszystko sporo ich.

Smutne jednak to obrazki. Wywłaszczony, zetatyzowany tłum postsowieckich proli.
          Propaganda może wszystko.
          Wmówić ludziom, że ICH LOS zależy od PARTII.
          Od umiłowanych przywódców lewicy.
          Od donosicieli...
          I furda z jakąkolwiek prawdą czy przyzwoitością.
          Bełkot i polityczne ujadanie mogą załgać jakąkolwiek prawdę.
          Partia żywi i daje.

Teraz nawet emerytury są zagrożone.
          Robiąc zamach na banki PiS opodatkowuje ludzi...
          PiS robi zamach na demokrację odrywając sędziów od koryta.
          A zamach na lud pracujący miast i wsi polega na tym, że rozdaje ludowi pieniądze..
          Zamach na supermarkety to zamach w ogóle na konsumpcję, czyli na samą tożsamość dzisiejszych młodych i starych, wykształconych i głupich, tą współczesną formę ciemnoty...

Ludzie najwyraźniej nie są zdolni do przebudzenia.
          Ucieczka od wolności trwa.
          Pozostaje mieć nadzieję, że ludzi wolnych i myślących jest więcej.

Może jednak nie wszyscy to zwykłe k***wy po promocji jak Bolek.
          To raczej wykolejeńcy potrzebujący plemiennej partyjnej tożsamości.
          Tacy co wolą utwierdzać się w słuszności własnych wyborów politycznych niż zrobić rachunek sumienia, przyznać się do błędów, zrozumieć swą ułomność w starciu z propagandą...
          Oni tego zwyczajnie NIE POTRAFIĄ. Albo im się nie chce bo w systemie tego łgarstwa się dorobili, to kłamstwo legitymizowali i teraz się BOJĄ.

Więc wolą łgać do upadłego niż jakiekolwiek nawrócenie.
          Oni go zwyczajnie nie potrzebują:
          "Co nam hańba gdy talary,
          mają lepszy kurs od wiary..."

P.S.
          Przycinek, jak tam jesteś gdzieś tam na zdjęciach czy tylko duchem bo ciało wolało Kalifornię?

https://pbs.twimg.com/media/Cb14eH3WIAEUALE.jpg

• przycinek.usa Re: To raczej burdelmamy... 27.02.16, 22:04
            "Przycinek, jak tam jesteś gdzieś tam na zdjęciach czy tylko duchem bo ciało wolało Kalifornię?"

odpierdolilo ci zupelnie? ty sobie mozg przeegzaminuj na braki mysleniowe.
            • vice_versa Re: To raczej burdelmamy... 27.02.16, 22:58

Hahaha... Ty to masz talent do komplementów! wink

Skoro Cię tak wkooorwiłem to może i dobrze, możeś jednak nie wszystek umarł Owidiuszu!
              Hamulce Ci puszczają zupełnie.

Może dotrze za czym się opowiedziałeś publicznie tworząc drugi wątek w którym brałeś w obronę donosiciela. Tego samego donosiciela którego bronią KODowcy udowadniając, że bohater, mimo że ten dalej brnie w zaparte... Te same puste gadki o "międzynarodowej marce", "obronie symbolu" czy "Polskości"... Te same nonsensy nadaje TVN i powtarza GieWu znajdując kolejnych księży patriotów chętnych firmować łgarstwo i usprawiedliwiać donosicielstwo dla wyższych celów.

To NIE DLA MNIE donosiciel jest symbolem Solidarności i ma być symbolem Wolnej Polski.

Jak Ci LBS pisze o Smoleńsku to też dlatego, że najwidoczniej nie jesteś stabilny myślowo, i jak Ci NYT albo WP napiszą że PiS szuka zemsty smoleńskiej to ochoczo podchwycisz.
              Więc Ci LBS przywraca Twój pion myślowy trochę na zapas, wykazując pewną zapobiegliwość, a Ty udajesz że nie wiesz co ma jedno do drugiego.

Formą Przycinek odbiegasz od kanonu kultury, zbliżając się jednak do Dorotki, która dała upust frustracjom wyzywając wszystkich od PiSowskich szambiarzy...jednocześnie głosząc dogmat o niepokalanym poczęciu Wałęsy, z donosiciela SBecji robiąc Abrahama co nas przeprowadzał przez Morze Czerwone...

Więc o jakich "brakach myśleniowych" mówisz i KTO ma tu się egzaminować?

Co powoduje te braki w kulturze osobistej jeśli racja jest po Twojej stronie?
              I czemu tak bliska ta Twoja prawda KODowcom?
              • przycinek.usa Re: To raczej burdelmamy... 28.02.16, 00:05
                widze, ze nie doczytales do konca. To ci powtorze: masz braki mysleniowe
                • vice_versa Re: To raczej burdelmamy... 28.02.16, 07:12

Bóg zapłać Przycinku!

Będę się jednak upierał, że dokładnie zrozumiałeś co Ci napisałem.

• przycinek.usa Re: To raczej burdelmamy... 28.02.16, 08:12
                    tak dokladnie zrozumialem, dam ci na to zdanie nakazujace, dwa slowa, pierwsze 10 liter, drugie 6. Pierwsze zaczyna sie na s i konczy j a drugie zaczyna sie na m i konczy e. Wydedukuj.
                    • vice_versa Re: To raczej burdelmamy... 28.02.16, 17:38
                      Nie kumam co chcesz mi przekazać, ale widzę że starasz się mnie obrazić.
                      Myślę, że u Ciebie zachodzi proces dokładnie odwrotny: Ty myślisz, że Cię obrażam, bo nie rozumiesz co starałem Ci się przekazać. Została Ci więc jedynie bezsilna wściekłość i próbujesz reagować adekwatnie tj. obrażając. No cóż, wszyscy rozwijamy się we własnym tempie.

Wiesz co to jest dyplomacja? Dyplomacja to powiedzenie komuś spierdalaj w sposób,aby poczuł podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży. Niestety nie poczułem żadnego mrowienia więc dyplomatą to Ty najwidoczniej nie jesteś. Ale wciąż widzę potencjał!

• przycinek.usa Re: To raczej burdelmamy... 01.03.16, 08:40
                        pax hominibus bonae voluntatis - zanim powiem, abys mi juz wiecej nie staral sie nic przekazywac. Wystarczy to, co przekazales do tej pory. A powracajac do tematu - czyli dyplomacji - na pewno zrozumienie przyjdzie z czasem, nawe jesli bedziesz musial jeszcze troche nadrobic. Mysl wiodaca tutaj jest taka: uprzywilejowanie polega na umiejetnosci ocen wlasnego postepowania i podejmowaniu decyzji zyciowych dajacej najwieksze szanse postepu. Uprzywilejowanie podlega ocenie zewnetrznej. Otoczenie ocenia czy jestes uprzywilejowany, ale ty jedynie decydujesz o tym, czy sie stajesz uprzywilejowany czy tez nie. Mowiac krotko - twoje decyzje i wypowiedzi wplywaja na twoje uprzywilejowanie. A teraz zastanow sie jak to wyglada i zastanow sie nad tymi decyzjami, ktore podejmujesz. W tym oczywiscie to - co tutaj mowisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka