Dodaj do ulubionych

Mieszkanie Plus

11.10.16, 14:32
Witam forumowiczów
Chciała bym przedstawić stronę internetową mieszkanie-plus.edu.pl
Jest to strona poświęcona programowi "mieszkanie plus".
Coraz głośniej się mówi o programie rządowym, które ma zastąpić "MDM". Już mniej więcej wiadomo jakie będą potrzebne dokumenty, jakie wymagania i ile wyniesie dopłata na dane województwo.
Wszystkie ważne informacje, dokumenty i poradniki mogą Państwo pobrać ze strony internetowej mieszkanie-plus.edu.pl jak i również liczyć na pomoc z naszej strony.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • zwolennik_twardej_reki Program Kupa Plus 11.10.16, 14:55

Czy to jakis laps, czy rzeczywiscie procz doplat na dzieci beda wam fundowac mieszkania? Boj sie otwierac linka zeby mnie tu jaki syf nie wszedl w computer ….
      A co z oddychaniem, oddychacie jeszcze sami czy to tez bedzie jakis program na to ?
      • zimna-wodka Re: Program Kupa Plus 11.10.16, 15:23
        Będą fundować mieszkania. Powstał (powstanie?) program, który to zapewni. Bo róźne instytucje (np. PKP) mają tereny, które leżą odłogiem i nie wiadomo co z nimi zrobić. Wiec oddadza je państwu a państwo wybuduje mieszkania.
        Tych terenów jest ponoć dużo.
        Ale na razie nie wiadomo:
        - gdzie te tereny są
        - czy są uzbrojone
        - za co się wybuduje te mieszkania (bo teren to jednak nie mieszkanie)
        - kto te mieszkania wybuduje
        - jakie te mieszkania będą (nie ma projektów)
        i innych rzeczy związanych z tematem

Ale za to wiadomo jak będą rozdzielane.
        Poszukaj sobie w necie (mi się nie chce), sprawdź czy się łapiesz i możesz zgłosić akces. Może KIEDYŚ JAKIEŚ mieszkanie, w JAKIEJŚ miejscowości w Polsce ci się dostanie.
        Powodzenia!
        • zwolennik_twardej_reki Re: Program Kupa Plus 11.10.16, 15:39
          E, to ze sie nie zakawlifikuje to ja juz wiem. Ja w srednim wieku jestem ( wiec nie dozyje) , mam dochody, oszczednosci I prace. No, z tymi terenami to siem domyslam- zauwazylem, ze np. w Gdansku deweloperka sprytnie wciska swe nowe bloki pomiedzy starem, socjalistyczne. Tom sposobem z dalek widac wprawdzie architektoniczne monstrum, ale nie trzeba zbroic terenu. Swietnie to wyglada na Przymorzu, idziemy, wylania sie kilka PRL owskich, postawionych z sensem budynkow a pomiedzy nimi wcisniete dewelopiaki. Dewelopiaki sa osiedlami zamknietymi- do starych budynkow gwozdziami przybito siatke, jest podnoszona automatycznie bramka, furtka na kod I juz, gra.
          A 500 metrow dalej stoja ze dwa hektary zupelnie pustej ziemi.
          • zimna-wodka Re: Program Kupa Plus 11.10.16, 16:59
            Nie marudź, dożyjesz. Prezes kazał żeby szybko były bo poparcie spada.
            • zwolennik_twardej_reki Re: Program Kupa Plus 11.10.16, 18:54

Ale w kiblu w SPATiFie w Sopocie jest napis:

"Premierze, jak zyc?
              Krotko, kurwa, krotko."
              • zimna-wodka Re: Program Kupa Plus 11.10.16, 22:26
                I wszystko jasne. Premiera należy słuchać. Chcesz być trendy to zapisz kasę ojcudoktorowidyrektorowi i szukaj haka i papierowego sznurka.
                Ku chwale Ojczyzny!
    • 10niepokorny Re: Mieszkanie Plus 14.10.16, 08:24
      Zapraszam na swojego bloga

maciej-np.blogspot.com/2016/10/mieszkanie-plus-kontra-mdm.html
      zebrałem kilka informacji o programie Mieszkanie+

Pozdrawiam
      • teen69 Re: Mieszkanie Plus 17.10.16, 00:44
        należy kupić mieszkanie jak się chce lub potrzebuje. Kazdy kto tak zrobi dostanie klucze i PiS ich nie odbierze np. na kwatery dla Obrony Terytorialnej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka