Dodaj do ulubionych

Prowokacja KOD na Marszu Niepodległości '2016

02.11.16, 11:33
Że mamy dopiero drugi dzień listopada, a ja już piszę o tym, co wydarzy się dopiero jedenastego? To nie ja wiem, co się zdarzy; 25. 10. ujawnił to minister spraw wewnętrznych Mariusz Błaszczak w wywiadzie dla Polskiego Radia:

oko.press/blaszczak-juz-broni-marszu-niepodleglosci-prowokacja-kod/

Ponieważ jestem propaństwowa, to ostrzegę władze i związane z nimi środowiska "młodych patriotów" - KOD zrobi to za pomocą kolorowych parasolek (kredki się nie sprawdzają w bezpośrednim starciu ulicznym).

Obrońmy demokrację przed agresją KOD!
Obserwuj wątek
    • matprot Re: Prowokacja KOD na Marszu Niepodległości '2016 02.11.16, 16:50
      hahaha, KOD jest już tak skompromitowany, że Koalicja Antyfaszystowska i partia Razem nie chcą mieć z nimi nic wspólnego [chociaż teoretycznie każda para rąk by się przydała w ewentualnym starciu z liczniejszym, silniejszym i bardziej zaprawionym w bójkach przeciwnikiem;]

Anyway... ja tam bym bardziej uważał na prowokacje policji:
      www.youtube.com/watch?v=i38TpetIiv8&t=2m10s
    • zwolennik_twardej_reki Tu tu nie marudz lepiej. 02.11.16, 18:06
      Tylko zasuwaj do banku, zostalo Ci newiele czasu. Czekamy na polski raport raport o wazzych obywateleach kraju poddanczego do nas, Amerykanow.
      Zablokujemy konto, skonfiskujemy skromne oszczednosci, marchewke z ogrodka bedziesz wsuwac a jak bedziesz podskakiwac to do Guntanamo.

next.gazeta.pl/next/7,151003,20920684,uwaga-jesli-tego-nie-zrobisz-w-grudniu-bank-zablokuje-ci-konto.html#Czolka3Img
      Spocznij. Odmaszerowac. Wykonac rozkaz!
      • matprot (offtop) 02.11.16, 20:39
        Kadi, Ty najwyraźniej śledzisz głębiej w tym temacie.

Wiesz może dlaczego ten nakaz dotyczy tylko osób, które zawarły swoje umowy pomiędzy 1 lipca 2014 r. a 30 listopada 2015 r. (Jakie prawo weszło 1 lipca 2014r. które uczyniło obywateli Polski wasalami USA?)

Bo mi z jednego banku przyszło info żeby wypełnić ten formularz (i owszem dopiero od roku mam tam konto), ale z drugiego banku (gdzie konto mam już kilkanaście lat) nic takiego nie przyszło.
        • zwolennik_twardej_reki Re: (offtop) 02.11.16, 20:59
          matprot napisał(a):

> Kadi, Ty najwyraźniej śledzisz głębiej w tym temacie.
          >
          > Wiesz może dlaczego ten nakaz dotyczy tylko osób, które zawarły swoje umowy pom
          > iędzy 1 lipca 2014 r. a 30 listopada 2015 r. (Jakie prawo weszło 1 lipca 2014r.
          > które uczyniło obywateli Polski wasalami USA?)

Zgodnie z przepisami. Fatca zaczela dzialac w 2014, prawo nie dziala wiec wstecz. . Ale mnie iformowano w Polsce ( na tym koncie mam mniej niz 50 000 a konto ma 15 lat) ze "w rozumiejniu FATCA" konto liczy sie od czasu dokonania ostatniej czynnosci bankowej a nie od dnia zalozenia. Tak mnie poinformowal idiota z tytulem manager dzialu ds klientow zamoznych. Tak to sobie wasale wydumali, jako ze boja sie nas , Amerykwnow, az tak panicznie.
          Wiec Twoj bank dziala OK, nowe konto wasaluja do nas jak powinni, starego - nie.
          O ile dobrze zrozumialem Twe pytanie. Teraz mamy te druga date- 30 listopada 25? Tego nie lapie. tzn co, calkiem nowe konta nie podchodza pod FATCA ??
          Aha- w art. jest kolejna metoda obejscia FATCA- upowaznic siem na koncie kogos kto nie podpada pod FaTCA : )
          • zwolennik_twardej_reki Korekta 02.11.16, 23:04
            Ten rok 2014-15 to pewnie sa ci co musza wypelnic forme, bo nie wypalniali jej gdy otwierali konta, mimo ze FATCA juz obowiazywala.
            A teraz juz na biezaco sie musicie oddac USA otwierajac konto w Polsce, w polskim banku w polskich zlotowkach.
            Zas przed 2014 FATCA nie obowiazywala , to pewnie calosc problemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka