Dodaj do ulubionych

Majestat Rzeczypospolitej i Doda

23.11.16, 15:17
No i sama sobie spaliłam pomysł z zadem, bo tutaj byłby jak znalazł.

Na gali z okazji 25-lecia poczytnego polskiego brukowca (Super Expressu) nie zabrakło (bo lubi bywać) prezydenta RP Andrzeja Dudy. Nie zabrakło też artystów.

Czołowa (nie wiem, czy to dobre słowo, obejrzyjcie zdjęcia) artystka Dorota Rabczewska (ps.Doda) podała p.Prezydentowi kawałek tortu, po czym odwróciła się.
I wszystkim dech zaparło.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21017592,gdzie-zostal-majestat-glowy-panstwa-w-szatni-ekspert-ds.html#ge_related=1

Wątek dedykuję Schłodzonemu, który jakoś bardzo jest krytyczny wobec Majestatu. Teraz przynajmniej wiadomo dlaczego - nie wszystkim Doda tort podaje.

PS. Czym różni się to zeszmacenie od czatowania po nocach z Ruchadłem Leśnym? Ano, niczym.
Obserwuj wątek
    • zwolennik_twardej_reki Komiczne fakt : ) 23.11.16, 16:04
      Widzialem juz wczoraj, hahahahahahhaaaaaa.
      Az Trumpa sie smialiscie jak za dooope zlapal jakas pannice : )
      A ty wasz prezydent prawie w dope nos wsadza Dodzie. Nwiasem mowiac, niezla düpa
      Smieszny kraik : ) cala ta wasz europka to jedna wilka komedia, hahaha : )
      • dorota_333 Re: Komiczne fakt : ) 23.11.16, 16:12
        To nie jest NASZ prezydent. To prezydent pisowski, przy..pas prezesa. Łamiący wielokrotnie Konstytucję RP na polecenie Prezesa Kaczyńskiego.
        Z gębą pełną sloganów o wstawaniu z kolan i co drugi dzień na jakiejś uroczystości kościelnej.
        deser.gazeta.pl/deser/56,111858,21017076,doda-podala-ciasto-andrzejowi-dudzie-ale-jak-cos-takiego,,3.html

PS. Jeśli Rabczewska zrobiła to specjalnie, to zaczynam wierzyć, że może być Mensanką.
        PS2. To zdjęcie będzie podsumowaniem prezydentury Andrzeja Dudy. O ile jeszcze bardziej się nie skompromituje.
        • zwolennik_twardej_reki Re: Komiczne fakt : ) 23.11.16, 17:43
          To wasz prezydent. Wybraliscie go wy, Polacy w demokratycznych wyborach, zupelnie tak samo jak my wybralismy Trumpa.
          • wodnik_jancio Re: Komiczne fakt : ) 23.11.16, 18:53
            To jest właśnie dorota_333 twój problem.
            To NASZ prezydent tak samo jak naszym prezydentem był Wałęsa, Jaruzelski, Kwaśniewski czy Komorowski. Naród wybrał. Koniec kropka.
            To NASZ prezydent.
            Nie z twojej bajki ale NASZ...
            Wykazujesz niebezpieczne braki w logicznym myśleniu i formułowaniu myśli.
            smile
            • zwolennik_twardej_reki E,e,e ! Niwkoniecznie !! 23.11.16, 22:49
              wodnik_jancio napisał:

> To jest właśnie dorota_333 twój problem.
              > To NASZ prezydent tak samo jak naszym prezydentem był Wałęsa, Jaruzelski, Kwaśn

Swinia Jaruzelski nie byl chyba wybrany w wyborach ??
    • zimna-wodka Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 18:00
      Dzięki za pamięć.
      A zwróciłaś uwagę na podobieństwo? Andrzej Du*a i Dody du*a. Z tą jedną (ale istotną) różnicą, że Dody du*a nie uśmiecha się durnowato.
      Więc jednak, jeśli idzie o majestat, to wlałbym w tej roli Dody du*ę - intelekt zbliżony, możliwość osadzenia długopisu nawet lepsza (a na pewno ciekawsza) no i efekty wizualne niezrównane.
      Myślę też, że poza granicami naszego pięknego kraju du*a Dody miałaby większe uznanie od swojego imiennika Andrzeja.
      • wodnik_jancio Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 19:01
        Oto sam sobie własnymi rękami wystawiasz świadectwo z daleko idących postępów w rozwoju nienawiści, której ojcem jest zawsze szatan wink idziesz po jego sznureczku... jak "Łazuka po szynie".
        Zawżdy pamiętaj, że jeszcze 1000dni PiS będzie rządzić, a to może oznaczać, że możesz zdążyć pod wpływem tego szatańskiego nektaru oczadzieć i będziesz... - jak Andrzej Hadacz wink
        Lepiej zejdź z tej ścieżki wink zachęcam i namawiam.
        Pozdrowionka smile
        • zimna-wodka Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 19:22
          Wielce szanowny janciu,
          mam 61 lat. Skończone. Od 45 lat (mniej więcej) chadzam własnymi ścieżkami. W tym czasie ani razu nie byłem w kościele dobrowolnie. Zdarzało się "pod przymusem" - bo ślub czy pogrzeb.
          Ślubu kościelnego nie mam. Dzieciaka ochrzciłem jak miał 8 lat i w szkole wyszło, że do komunii bez chrztu to nie bardzo. A małżonka dostała histerii, że mi bachora zaszczują.

Nie nawróciłem się i nie nawrócę. To moje prawo. Więc, do jasnej cholery, przestań się wpierdalać w moje życie. Swojego , czy mojego szatana wetknij sobie gdzie chcesz ale do mnie z tym nie podchodź.
          Kiedyś cię prosiłem. Dzisiaj już nie proszę ale żądam. Jańciu przesłodki - ODPIERDOL SIĘ.
          Nie wpychaj mi swojego kitu. Znajdź kogoś innego. Albo jeszcze lepiej - zamiast ewangelizować ludzi, którzy sobie tego nie życzą trzepnij konia w toalecie. To też odpręża a nikomu nie wadzi.
          Pozdrawiam serdecznie.
      • dorota_333 Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 19:55
        O, nie spoglądałam na sprawę pod kątem możliwości osadzenia długopisu. Jednak faceci mają bogatszą wyobraźnię.

Co do naszego forumowego podwórka: myślałam nawet, żeby wystąpić do Adminów o rozszerzenie Regulaminu. Nachalna ewangelizacja (dotycząca dowolnej religii) powinna być m.zd. traktowana jak trolling. Rozmówcy sobie takich treści ewidentnie nie życzą.
        Małe szanse na to jednak i pozostanie chyba tą osobę po prostu ignorować.
        • zimna-wodka Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 20:12
          Bo zapomniałaś o klasyku osadzania rzeczy przeróżnych, pewnym prezydencie zza oceanu. Zresztą - w tej materii najwyższe czynniki w USA chyba nie powiedziały ostatniego słowa. Spodziewam się, że nowa prezydentura otworzy nowe horyzonty i rozwinie zupełnie nowe perspektywy przed tą dziedziną.

Jancia spróbowałem zniechęcić. Niewiele więcej mogę zrobić.
          • rafal106 Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 22:14
            Wodnik_jancio, o waszej, dla mnie osobiście zupełnie niezrozumiałej, choć.... ma się rozumieć, pełnej "miłosierdzia" prawdziwie katolickiej nienawiści, wobec wszystkich ludzi myślących/(nie)wierzących inaczej - już wczoraj pisałem w innym wątku i nie będę tematu dalej rozwijał smile

Wy- "prawdziwi katolicy" obracacie rzeczywistość i interpretujecie ją jak chcecie na własny użytek, tak jak nauczyliście się, dość swobodnie, przerabiać sens zawarty w Biblii- wzorem świadków Jehowy i tym podobnych sekt.

Osobiście odnoszę wrażenie - na podstawie obserwacji wśród znajomych- że wielu ludzi, także przeciwników Dudy, pomijając sam fakt, że mówimy o prezydencie RP- ta sytuacja zwyczajnie rozbawiła smile

Kto może mieć z tym problem i okazywać w tej sytuacji szczególne oburzenie?
            No właśnie m.in. środowiska katolickie, bo właśnie Duda jest kojarzony, podobnie jak całe otoczenie z PIS, z silnymi deklaracjami o wierze katolickiej.

No bo jak to- ten, który klękał przed ołtarzem podnosząc hostię, miałby czerpać przyjemność, patrząc na gołą du...e- bądź co bądź- jeszcze młodej i atrakcyjnej kobiety? tongue_out
            Ja wcale się nie dziwię, że Duda w tej sytuacji-był również rozbawiony tak jak wielu spośród nas (to dobrze widać, szczególnie na zbliżeniu kamery).
            Powiem nawet więcej- gdyby nie kamery, to nasz Andrzej zapewne chętnie zaczepiłby oko na tych pośladkach na dłużej, ale niestety dla niego, tam były kamery tongue_out

Ale fakt faktem- z majestatem i sprawowaniem urzędu prezydenta RP ta reakcja nie miała zbyt wiele wspólnego, to trzeba przyznać.

https://memnews.pl/upload/fa6de21514c811076d7a80bc79ac9ace.png

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
            Misiewicze czyli Dobra(dojna) zmiana
            "Ojczyznę dojną racz nam wrócić Panie" - Andrzej Duda
            Jaki premier, taki cały rząd- pewien myślący Polak

• wodnik_jancio Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 23.11.16, 23:40
              Rafał - że gdzież Ty nienawiść widzisz ? zastanów się bracie co piszesz. Ja o Jezusie, a Ty o nienawiści katolickiej smile

Dorota - bądź konsekwentna i skoro chcesz zakazać rozmawiania o Jezusie w tym wypadku na temat, który sama wywołałaś - dołącz zakaz ateizowania, zakaz rozmawiania o PiS, zakaz rozmawiania o PO, bądź konsekwentna - nie jak Gazeta Wybiórcza wink

zimna-wodka - też Ciebie lubię... smile pamiętaj co Ci napisałem smile

Do zobaczyska za jakiś czas...
              • zimna-wodka Re: Majestat Rzeczypospolitej i Doda 24.11.16, 00:05
                Ja ciebie też lubię, janciu. Ale na odległość. Może kiedyś jeszcze pogadamy - jak zrozumiesz, że nie należy wpierdalać się w życie innych.
                A od Doroty się odczep. Ona nie chce zabraniać czegokolwiek tylko też nie lubi nachalnego wpierdalania się w jej życie. Więc choć raz nie moralizuj tylko uszanuj ludzką prywatność.
    • dorota_333 Znowu majestat 26.11.16, 15:31
      Może i szkoda czasu na zamieszczanie tego, ale jakoś tak zrymowało mi się to zdjęcie Prezydenta RP wychodzącego ze zjazdu adwokatury z pojęciem "majestat":

https://bi.gazeta.pl/im/63/0f/14/z21034083Q,Andrzej-Duda-reaguje-na-okrzyki-protestujacych.jpg

Psiakrew, co się dzieje? Czy to jest postmodernizm, czy inne łajno, że lud wybiera takich urzędników? Czy będziemy mieli naszego własnego Berlusconiego - palanta i błazna? To już tak będzie?
      • monalisa2016 Re: Znowu majestat 27.11.16, 01:37
        Najlepsze jest to ze "wczoraj" namaszczał Jezusa na króla Polski a "dziś" jest na gali brukowca Super Expressu z gołym tyłkiem Dody i torcikiem pokusy.
        Jaki prezydent takie wybieranie imprez, gala brukowca Super Expressu i urząd prezydenta, co o tym myśleć i jak to ocenić? smile
        • rafal106 Re: Znowu majestat 27.11.16, 11:03
          monalisa2016, osobiście uważam, że w ogóle używanie słowa "majestat" w odniesieniu do A. Dudy i jego koleżków z PiS za bardzo zabawne i całkowicie absurdalne tongue_out

Skoro już mówimy o Dudzie i d......e Dody, to w tym momencie przychodzi mi na myśl inny "Prawy i Sprawiedliwy"- niejaki Kazimierz Marcinkiewicz, premier w rządzie PiS z 2005r.
          Szanowny Kazimierz po wielu latach małżeństwa z żoną Marią , mając z nią 4 dzieci, postanowił rozwieźć się i ożenić się z młodszą.
          Dalszy ciąg tej komicznej historii jest chyba wszystkim znany- szeroko rozpisywały się o tym zarówno gazety codzienne jak i portale plotkarskie:

www.plotek.pl/plotek/1,78649,19520891,izabel-i-kazimierz-marcinkiewiczowie.html
          Żeby była jasność- oczywiście to nie jedyna znana osobistość w tej partii, która jest/była w trakcie rozwodu- kolejny przykład to niejaki pan Gosiewski- dzisiaj zapamiętany z powodu śmierci w katastrofie pod smoleńskiem oraz ogromnych roszczeń finansowych jego żony (z którą był w separacji), która żądała 5 mln złotych odszkodowania oraz wyrównania renty smile

Chyba nie powinno nikogo dziwić, że jak słyszę zapewnienia PIS-owców o przywiązaniu do "tradycyjnych wartości rodzinnych i katolickich", włącza mi się odrzuch wymiotny tongue_out

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• monalisa2016 Re: Znowu majestat 27.11.16, 12:46
            rafal106 napisał(a):

> monalisa2016, osobiście uważam, że w ogóle używanie słowa "majestat" w o
            > dniesieniu do A. Dudy i jego koleżków z PiS za bardzo zabawne i całkowicie absurdalne tongue_out

PiS i jego śmieszność a jeszcze śmieszniejsi są ci którzy używają tego słowa "majestat" w odniesieniu do prezydenta państwa.

> Skoro już mówimy o Dudzie i d......e Dody, to w tym momencie przychodzi mi na m
            > yśl inny "Prawy i Sprawiedliwy"- niejaki Kazimierz Marcinkiewicz, premie
            > r w rządzie PiS z 2005r.
            > Szanowny Kazimierz po wielu latach małżeństwa z żoną Marią , mając z nią 4 dzie
            > ci, postanowił rozwieźć się i ożenić się z młodszą.
            > Dalszy ciąg tej komicznej historii jest chyba wszystkim znany- szeroko rozpisyw
            > ały się o tym zarówno gazety codzienne jak i portale plotkarskie:
            >
            > www.plotek.pl/plotek/1,78649,19520891,izabel-i-kazimierz-marcinkiewiczowie.html

W prywatne życie prominentów nie będę wnikać, to jest ich prywatna sprawa.

> Żeby była jasność- oczywiście to nie jedyna znana osobistość w tej partii, któr
            > a jest/była w trakcie rozwodu- kolejny przykład to niejaki pan Gosiewski
            > - dzisiaj zapamiętany z powodu śmierci w katastrofie pod smoleńskiem oraz og
            > romnych roszczeń finansowych
            jego żony (z którą był w separacji), kt
            > óra żądała 5 mln złotych odszkodowania oraz wyrównania renty smile

Poruszyłeś tu ciekawy temat na który w Polsce nie zwraca sie uwagi nie rozumie dlaczego?
            Chodzi mi o emerytury po zmarłej osobie jak i sprawiedliwość społeczną w tym kontekście.
            Dla tych na górze stosuje sie inne standardy traktowania jak dla szerokiej masy społecznej, chodzi mnie konkretnie o wdowie, wdowców emerytury. Szeroka masa społeczna po utracie partnerki, partnera musi się decydować między emeryturami rzucania w niepamięć przepracowanych lat, wpłaconych składek jednej strony, to znaczy stosuje się system francuski na który zdecydował sie J. Buzek reformując polski system emerytalny.
            Jak wynika z frakcji smoleńskiej ten system jest tylko dla gawiedzi a nie dla tych "tych na górze".
            Jakim prawem smoleńska frakcja otrzymuje wdowie/wdowca emerytury skoro szeroka masa społeczna nie ma do tego żadnego prawa?

> Chyba nie powinno nikogo dziwić, że jak słyszę zapewnienia PIS-owców o przywiąz
            > aniu do "tradycyjnych wartości rodzinnych i katolickich", włącza mi się
            > odrzuch wymiotny tongue_out

Jak wspomniałam już wyżej stosuje się podwójne standardy dla tych "na górze" i dla gawiedzi "na dole" bez względu na rządzącą partię czy do jej przynależność.
            Sama gala Super Expressu mówi sama za siebie na czym polega protekcja brukowca jak i moralność czy "poszanowanie" urzędu prezydenta. smile

• rafal106 Re: Znowu majestat 27.11.16, 21:53
              monalisa2016 napisał(a):
              >
              > W prywatne życie prominentów nie będę wnikać, to jest ich prywatna sprawa.
              >
              Szczegóły życia p. Marcinkiewicza byłyby mi zupełnie obce, gdyby nie jego tzw. "przywiązanie do wartości, jaką jest rodzina", które w ten sposób zostały raz na zawsze zdemaskowane i ośmieszone smile
              Można kreować się na wierzącego katolika i oddanego rodzinie ojca 4 dzieci?
              Można. Jednocześnie biorąc rozwód (którego w tej przezabawnej partii jaką jest PIS podobno " nie uznają") z żoną, dla atrakcyjniejszej 20 -latki tongue_out - przynajmniej według p. Marcinkiewicza

"Prawdziwi katolicy" popierający koncepcję "tradycyjnej rodziny" i "nierozerwalnego małżeństwa"- no nie ma to jak zaprzeczyć samemu sobie tongue_out
              Wszystko skupia się na tym, co opisałaś poniżej.....

> Sama gala Super Expressu mówi sama za siebie na czym polega protekcja brukowca
              > jak i moralność czy "poszanowanie" urzędu prezydenta. smile
              >
              czyli na tych podwójnych standardach smile
              A komizm jest tym większy im częściej taka osoba odnosi się uznanych autorytetów , a potem raz po raz pokazuje, że ma to tak naprawdę w d......e smile

• zimna-wodka Geny 27.11.16, 23:24
                Ostatnio dużo w propolskich mediach o genach. Genach zdrady, zaprzaństwa, antypolskości itd. Prym wiedzie mój ulubiony portal, który wbrew swej nazwie - wPotylicę, nie jest portalem gejowskim.
                Przykładowe śledztwo portalu w sprawie X, który jest w KOD:
                X miał dziadka, a ten dziadek sąsiada. Sąsiad miał przyrodnią siostrę, której matka miała kuzynkę a ta kuzynka też miała sąsiada. Sąsiad kuzynki miał stryja, ten stryj miał dzieci, a jedno z nich było w UB.
                I wszystko jasne - X jest w KOD bo jest obciążony genetycznie.

Wypadałoby zapoznać się z genami lepszego sortu. A jest ku temu okazja, bo rodzice Andrzeja Du*y (tak, tego od samego od du*y Dody) udzielili wywiadu.

www.naszdziennik.pl/mysl/171213,chrystus-naszym-krolem.html
                Przyjemnej lektury i rozważań o genach (tym razem genach Majestatu).

PS. Może i wątek o du*ie i Du*ie nieco odbiega od tematu genów ale jakoś ta du*a i Du*a mi się z tym kojarzą. Nie wiem czemu.
                • dorota_333 Raczej sekciarskie wypranie mózgu 28.11.16, 10:51
                  Robi wrażenie ten wywiad. Ci ludzie gadają jak Świadkowie Jehowy, "uduchowienie" aż kapie z gęby. Może receptą na szczęście jest właśnie sekta? Brak najmniejszych wątpliwości i pozostawianie wszystkiego "woli boskiej" (insz Allah)? Mówię poważnie: może trzeba się wyprać z jakiejkolwiek refleksji, przyjąć formułki i przestać myśleć?

Zrobiło na mnie wrażenie, bo coś podobnego mam w dalszej rodzinie. Małżeństwo, które dzieci upychało po krewnych, a spędzało każdą wolną chwilę na rekolekcjach. Świąteczne kartki od nich tak ociekają najwyższą dobrocią, że brzydzę się wziąć do ręki smile

No, ale jedno jest do skopiowania: różaniec odmawiany w korku.

PS. Tak pobocznie - sfora pisowskich świętoszków uporczywie lansuje tezę, że historia Polski zaczęła się od chrztu i że chrzest był celem samym w sobie. Brednia tak dotkliwa, że chyba osobny wątek o tym popełnię.
                  • cojestdoktorku Re: Raczej sekciarskie wypranie mózgu 28.11.16, 17:53
                    narzeka się na Dudę ale jak czytam z jakiego domu on wyszedł to facet i tak jest neutralny światopoglądowo w porównaniu do rodziców
    • dorota_333 Wszystkie miny Prezydęta 01.12.16, 11:00
      Ponieważ wątek wyewoluował w wielką pochwałę budowania wizerunku medialnego przez Prezydenta Dudę, to pomyślałam, że szkoda by było zmarnować takie zestawienie.
      Tak ekspresyjnego Pierwszego Obywatela Polska jeszcze nie miała:

https://studioopinii.pl/wp-content/uploads/2016/11/duda.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka