.....tylko ze 'Polska jest w trudnym sąsiedztwie' , a kraje Bałtyckie to 'to tez trudna okolica/sąsiedztwo'......'są zaangażowani w NATO, ale NATO musi się zbroic'.....
Bałtyckie kraje są OUT, to chyba oczywiste, co nie jest oczywiste, a powinno dla Polaków jest to....
Polska jest w 'trudnym sąsiedztwie', wydaje najwięcej na zbrojenia w USA ....i skoro USA będzie nas bronić to po co reszta NATO ma się zbroic i wydawać skoro USA zatrzyma Rosje w Polsce? btw. czy po wczorajszym dniu (Zelensky w białym domu) uważacie ze USA się naprawdę za nami wstawi??? Poważnie?
A może po prostu poklepali nas po pleckach bo jak totalni frajerzy wydaliśmy kasę na sprzęt który nie zadziała bez zgody USA, a potem wiadomo....to trudna okolica rozumiecie, granice przesuniemy na Odrę, a może wycofamy się całkowicie

W zależności co będzie się kalkulowało.
Nie radze wiec wierzyć narracji ze USA nas obroni, a NATO nadal istnieje, bo jak ja się mylę no cóż.....macie fajnie, ale jak wy się mylicie.....no cóż mi wszystko jedno, mnie z Wami nie ma. Nie, nie stanie się to jutro, ani pojutrze......... może za kilka lat ale tylko pod warunkiem ze Ukraina zostanie bez wsparcia, a Chiny nie beda zainteresowane.
Druga niebezpieczna opcja jest to ze Chiny wchodzą i USA MOCNO angażuje się w Polsce, radze wam wtedy UCIEKAC Z POLSKI OD RAZU. Utopia was, a potem zostawia bo TEJ WOJNY NIE MAJA NAJMNIEJSZYCH SZANS WYGRAC.
x.com/KarolDarmoros/status/1895612043988001022
x.com/i/status/1895612043988001022