Dodaj do ulubionych

Smolesk bis

07.03.25, 11:14
I jak wypadkowcy, nadal mgla?
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: Smolesk bis 07.03.25, 12:26
      Nie rozumiem. To znaleźli coś?

Po 15 latach @donaldtusk szuka w piwnicy należącej do @ewa_stankiewicz fragmentów Tupolewa, którego wrak sam Tusk zostawił w 2010 w rękach Putina.

(źródło: M. Rachoń - X)
      • pepe49 Dlaczego to robi? 07.03.25, 12:48
        Pajac chce wygrać aktualne wybory. Żeby to zrobić chce okłamać i wzbudzić nienawiść. Zawsze po to coś robi i zawsze w taki sposób.
        Więc dlaczego zw nienawidzisz pani Stankiewicz i pana Jorgensona?
        I pani Dorota dlaczego ich nienawidzi?

Nie mam zielonego pojęcia. Pierwszy raz, odkąd pajac zaczął karjerę. Odpowiedz dlaczego?

*

Żandarmeria wojskowa weszła do mieszkania Ewy Stankiewicz-Jorgensen i jej męża Glenna Jorgensena.

nczas.com/2025/03/07/sluzby-weszly-do-mieszkania-znanej-dziennikarki-funkcjonariusze-szukali-czesci-tupolewa-video/

Przeszukania rozpoczęły się po godz. 6 rano. Wówczas troje funkcjonariuszy Żandarmerii Wojskowej weszło do mieszkania dziennikarki. Poinformowali ją, że mają nakaz przeszukania oraz że będą szukać części Tupolewa, który rozbił się 10 kwietnia 2010 roku pod Smoleńskiem.

Jak mówiła Stankiewicz, „łącznie dziewięciu żandarmów zrobiło nalot na mnie i mojego męża”. Dodała, że żandarmi nic nie znaleźli w żadnej z dotychczas przeszukanych lokalizacji.

– Przeszukali wszystkie pomieszczenia, łącznie z komórką lokatorską. Nakaz wydał prokurator Prokuratury Okręgowej, delegowany do Prokuratury Krajowej pułkownik Tomasz Mackiewicz. (…) Żandarmeria nic nie odnalazła – mówiła Stankiewicz. Jak dodała, materiały dotyczące katastrofy smoleńskiej ma dobrze zabezpieczone.
        • dorota_333 Re: Dlaczego to robi? 07.03.25, 12:57
          > I pani Dorota dlaczego ich nienawidzi?

Nie tak łatwo zasłużyć na czyjąś nienawiść. Ja ich uważam za szkodników, tylko.
          • przycinek.usa Re: Dlaczego to robi? 08.03.25, 19:41
            Uwazam to za glupote.
        • pepe49 Re: Dlaczego to robi? 07.03.25, 12:58
          P. Macierewicz prawdopodobnie nienawidzi p. Stankiewicz i jej męża. Za zadawanie pytań w czasie śledztwa smoleńskiego.
          Inny partyjny dostojnik PiS doprowadził do jej zwolnienia z TV Republika po tym, gdy zadawała mu w swoim programie zbyt kłopotliwe pytania. O umowę gazową i rurociąg.
          Pp zw i Dodoty to nic nie obchodzi.
          Więc co chce osiągnąć pajac?
          ?
          • pepe49 Re: Dlaczego to robi? 07.03.25, 13:06
            Może chce przypomnieć wyborcom PiS wstydliwe przypadki, żeby nie zagłosowali na p. Nawrockiego?
            Naprawdę, nic innego mi nie przychodzi do głowy.
            Ale wyborcy PiS dawno,o ym wiedzą i ich to nie obchodzi.

Albo kazał zabrać ich do aresztu wydobywczego, żeby mu podpisali,jakieś kwity na p. Ziobrę, albo na p. Macierewicza, którego nie lubią? Na p. Naimskiego?
            Może takie wyjaśnienie. Ma sens.
          • pepe49 Re: Dlaczego to robi? 07.03.25, 13:09
            Chce przypomnieć wyborcom PiS stare grzechy PiS? Oni je znają i ich nie obchodzą.

Albo kazał pp. Jorgensen zamknąć w areszcie wydobywczym, żeby podpisali jakieś kwity na p. Macierewicza, którego nie lubią, albo na p. Naimskiego.

To wyjaśnienie może mieć sens.
            • przycinek.usa Re: Dlaczego to robi? 08.03.25, 19:43
              zagranica nic z tego nie rozumie. Ale rozumie na tyle, zeby wiedziec, ze Macierewicz powinien siedziec w pudle za to co zrobil ze sledztwem w/s smolenska
              • dorota_333 Re: Dlaczego to robi? 08.03.25, 20:31
                Macierewicz powinien odpowiedzieć za rozbicie polskiego kontrwywiadu.
        • zimna-wodka Re: Dlaczego to robi? 07.03.25, 13:51
          pepe49 napisał:

(…) Żandarmeria nic nie odnalazła – mówiła Stankiewicz. Ja
          > k dodała, materiały dotyczące katastrofy smoleńskiej ma dobrze zabezpieczone.
          Jak ma dobrze zabezpieczone to znaczy, że ma. A jak ma to chyba powinna oddać.
          Do p. Jorgensena nic nie mam. Antoni go wydymał a żonę ma jaką ma. Nieszczęść mu wystarczy.
          Co innego p. Stankiewicz. Obiecała, że będzie łazić po Krakowskim Przedmieściu z czymś na kiju do czasu jak tam stanie pomnik albo krzyż albo jakaś inna pierdoła. Pierdoły nie ma a p. Stankiewicz nie łazi. Jestem zawiedziony więc jej nie lubię.
      • dorota_333 Re: Smolesk bis 07.03.25, 12:59
        Znaleźli, Vice_Versę dojadającego resztki konfitury ze słoika.

Ale właściwie po co Seven odgrzewa temat, teraz?
        • pepe49 Re: Smolesk bis 07.03.25, 13:13
          To nie seven, to pajac. Nikt nie wie po co.
          Areszt i zeznania na p. Macierewicza. Tylko to mi przyszlo do głowy. A Pani powinna nienawidzieć panią Stankiewicz. Za Smoleńsk i Kowid. Złośliwie przypominam.

nczas.info/2025/03/07/sluzby-weszly-do-mieszkania-znanej-dziennikarki-funkcjonariusze-szukali-czesci-tupolewa-video/#google_vignette

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka