Dodaj do ulubionych

Windsurfing w Chorwcji

IP: *.local.net / *.teklinek.pl 15.05.05, 12:28
Czy ktos byl w Chorwacji na Windsurfingu? Mozecie polecic jakies biuro, ktore
organizuje tam kursy? Czy koniec sierpnia jest ok, jesli chodzi o pogode na
Chorwacji? Dzieki ra rady
Obserwuj wątek
    • emes-nju Re: Windsurfing w Chorwcji 16.05.05, 14:14
      Pod koniec sierpnia moze sie zdarzyc, ze caly wyjazd windsurfingowy przesiedzisz na plazy. Z braku napedu czyli wiatru. Kilka razy zeglowalem w tym okresie - wiekszosc na silniku. Dopiero zeszloroczny, wrzesniowy rejs pozwolil mi pozeglowac na zaglach, ale wiatry byly i tak przecietne. Z wyjatkiej wiejacej nocami Bory...
    • Gość: Monia Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 213.17.171.* 16.05.05, 14:40
      najlepiej na wyspę Brac do miasta Bol:
      www.bol-croatia.com/windsurfing-sports.htm
      www.windlords.com/croatia/
      www.bol.hr/index.php

• noyle Re: Windsurfing w Chorwcji 16.05.05, 15:33
      polecam camping Perna lub Antony boy na płw Plejsac za Orebiciem

na tym pierwszym jest baza fun sporu z Poznania
      mozna z nimi jechac z polski ale polecam jechac samemu a na miejscu wykupic lekcje
      co do pogody to na poczatki plywania to tam praktycznie kazda jest dobra
      najlepiej wieje na przelomie lipca/sierpnia
      Kika fotek z okolicy
      www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=92&url=chorwacja2003.html
      pozdr
      j.p

• Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:49
      Ja też polecam Pernę za Orebiciem. Funclub (www.funclub.pl) robi tam kursy.
      Byłem tam dwa lata temu na początku lipca i warunki do windsurfingu są tam
      wymarzone. Mieszkałem w super namiotach, 15 metrów od plaży. Nie wiem jak tam
      jest pod koniec sierpnia, ale z tego co ludzie mówili to lepszego miejsca do
      windsurfingu w Chorwacji nie znajdziesz. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółow,
      to pytaj :)
      • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:31
        jak najbardziej perna za orebicem - najlepsze miejsce na deske w chorwacji, bol
        tez niezly ale nie ma co porownywac z polwyspem peljesac. wiatry i pogoda
        gwarantowana bylem 2 lata temu caly sierpin i bylo super, rok temu tez! pozatym
        jest takze co robi poza deska, polecam szkolke funclubu, weź u nich kurs,
        mozesz tez wypozyczyc sprzet, a i jedz na wlasna reke bo ich oferta jest
        srednia. Jedynie co mozna polecic to ich baze namiotowa ok 10 metrow od
        adriatyku.... naprawde jesli windsurfing to tylko perna, antony boy w viganj
        tez jest ok lecz tam to troche "tak jak na pustyni" w razie czego pisz opowiem
        wiecej
      • tiberina Re: Windsurfing w Chorwcji 06.06.05, 22:12
        Witam, czy ten camping jest daleko od Orebica? Chcę nocowac w tej miejscowosci.
        • Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:04
          Od samej granicy Orebicia jakiś kilometr. Od centrum pewnie z dwa. W każdym
          razie bardzo blisko, bardzo przyjemną drogą :) No i super restauracja Vrgorac w
          pobliżu campingu.
          • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:58
            www.orebic-tours.hr/lang_pl/index.asp
            to jest link z oferta
        • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:55
          camping jest ok 3 km od orebica, z tym ze z orebicza nie zawsze widac ze juz
          wieje na wysokosci perny, mozesz znalesc tes swietne apartamenty w pernie, u
          wspomnanego juz Matko z vrgoracza
    • Gość: B. Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:14
      Czy ktos z Was ma tegoroczny(2005) cennik z Perny?
    • Gość: magda Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.pkobp.pl 23.06.05, 16:02
      Ja polecam Płw. Peljesac, szkoła pol33, szczególnie jeśli chcesz się trochę
      poduczyć. Urocze miejsce, fajni ludzie. Mozna szukać pod adresem www.pol33.pl
      Byliśmy tam w zeszłym roku i w tym też sie wybieramy.
      • Gość: Artur Re: Windsurfing w Chorwcji do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:57
        proszę o trochę więcej info na temat pol33, własnie zamierzem stawiać pierwsze
        kroki na desce i szukam dobrego kursu w Chorwacji. Podstawowe pytanie czy
        instruktorzy podchodzą poważnie do tematu czy byle odbębnić godziny
    • Gość: pszczolka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.05, 10:43
      dzieki na info, a dlaczego nie polecacie Funclub-u? Czy to tylko z powodu
      przejazdu? czy kursy jakie organizuja sa ok? Rozwazam dojazd wlasny oraz kurs i
      namiot z funclubu.
      • Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:28
        Ja ci mogę z czystym sumieniem polecić Funclub. Namioty są naprawdę fajne.
        Czterosobowe są wielkie, mają lodówę i jest całkiem wygodnie. Na kempingu
        szukaj nowszych łazienek (w górę, w stronę wyjścia z kempingu). Obok pola są
        takie stare, z dziurami w podłodze (kto był w Jugosławii to wie o co chodzi).
        No i instuktorzy z Funclubu są w porządku, w miarę elastyczni co do godzin. Nie
        polecam brania swojego sprzętu, bo można go łatwo stracić :(
    • Gość: Blanka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:10
      Witaj,jestem instruktorem windsurfingu i co roku uczę ludzi pływać właśnie na
      Płw.Peljesac w Pernie / k Orebica.Wiatry są tam praktycznie gwarantowane,do
      południa wieje jugo,wymarzony wietrzyk dla początkujących po południu mistral
      dla średniozaawansowanych i zaawansowanych.Naprawde polecam to miejsce, lub
      Viganji - światowy spot deskarzy.
      • Gość: pszczolka Re: Windsurfing w Chorwcji-pytanie do Blanka IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.06.05, 11:52
        A czy jest taka opcja aby na miejscu wykupic kurs? Wybieram sie w pierwszej
        polowie sierpnia, juz sie przekonalam do Perne. Po drodze planuje jeszcze
        zachaczyc o inne atrakcje, wiec nie wiem kiedy konkretnie bede w Perne- stad
        prosciej by mi bylo kupic kurs na miejscu. :)
    • Gość: Blanka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:35
      Myślę,że spokojnie będziesz mogła wykupić kurs na miejscu,grupowy lub
      indywidualny,nie powiem Ci jak będzie w tym roku z cenami bo się nie
      orientuje,zresztą co roku ceny się zmieniają.Zapraszam:)
      • arwena Re: Windsurfing w Chorwcji 29.06.05, 14:45
        witaj blanko - bardzo mnie tez interesuje kurs kolo Orebicza - chce sie
        upewnic, ze nie trzeba go wczesniej rezerwowac. mozesz napisac w jakiej bazie,
        i jakie byly ceny np w zeszlym roku za podstawowy kurs dla poczatkujacych?
        chodzi mi o jakie takie tylko zorientowanie sie w cenach. czy trzeba sie
        zaopatrzyc w cos specjalnego, czy wszystko da sie wypozyczyc?
        pzdr i dzieki z gory;)
        • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:11
          walcie smialo, szukajcie szkoly, a wlasciwie bazy sportów wodnych funclubu.
          kursy mozna wykupic na miejscu ceny od 280 zł za 12h z instruktorem w grupie do
          700 zł za 24 h
          • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:55
            a i maja naprawde ok instruktorow i sprzet
            te ceny podaje ze sprzetem, naprawde polecam bylem u nich pare razy wiec wiem
            co pisze
    • Gość: studentka83 Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:08
      Pan Orebic ma rację,ceny mniej więcej się tak kształtują.W cene kursy wchodzi:
      deska z pędnikiem (cena jest droższy gdy sprzęt jest lepszy ale to niewielka
      różnica)kapok i opieka oraz zajęcia z instruktorem.Warto mieć buty na deske lub
      przynajmniej jakieś buty z nieśligającą się podeszwą.Baza w której pracuje
      mieści się w Pernie koło Orebica na campingu Perna - baza Funclubu.Pozdrawiam i
      zapraszam:)Do zobaczenia w wakacje!
    • Gość: studentka83 Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:09
      Miejsca napewno się znajdą także można zapisać się na miejscu i wybrać
      odpowiedni kurs,zobaczyć sprzęt i instruktorów;)
      • arwena Re: Windsurfing w Chorwcji 30.06.05, 09:21
        dziekuje bardzo - wlasnie o cos takiego mi chodzilo ;)
        tylko jeszcze napiszcie ze kazdy moze plywac i juz pedze;)))
        pozdrawiam!
        • Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 213.199.219.* 30.06.05, 11:50
          kazdy, bo sprzet "jest na kazda osobe" i dla poczatkujacych i dla zaawansowanych
          ja w zeszlym roku np nauczylem sie startu z wody i rufy w slizgu (no prawie w
          slizgu)
          tak naprawde w mojej grupie byli mlodzi, ale byly grupy takze starsze wiekowo,
          uwazam ze to sport dla kazdego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka