Gość: pszczolka IP: *.local.net / *.teklinek.pl 15.05.05, 12:28 Czy ktos byl w Chorwacji na Windsurfingu? Mozecie polecic jakies biuro, ktore organizuje tam kursy? Czy koniec sierpnia jest ok, jesli chodzi o pogode na Chorwacji? Dzieki ra rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: Windsurfing w Chorwcji 16.05.05, 14:14 Pod koniec sierpnia moze sie zdarzyc, ze caly wyjazd windsurfingowy przesiedzisz na plazy. Z braku napedu czyli wiatru. Kilka razy zeglowalem w tym okresie - wiekszosc na silniku. Dopiero zeszloroczny, wrzesniowy rejs pozwolil mi pozeglowac na zaglach, ale wiatry byly i tak przecietne. Z wyjatkiej wiejacej nocami Bory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 213.17.171.* 16.05.05, 14:40 najlepiej na wyspę Brac do miasta Bol: www.bol-croatia.com/windsurfing-sports.htm www.windlords.com/croatia/ www.bol.hr/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
noyle Re: Windsurfing w Chorwcji 16.05.05, 15:33 polecam camping Perna lub Antony boy na płw Plejsac za Orebiciem na tym pierwszym jest baza fun sporu z Poznania mozna z nimi jechac z polski ale polecam jechac samemu a na miejscu wykupic lekcje co do pogody to na poczatki plywania to tam praktycznie kazda jest dobra najlepiej wieje na przelomie lipca/sierpnia Kika fotek z okolicy www.jacek.czarnydunajec.pl/index.php?id=92&url=chorwacja2003.html pozdr j.p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 13:49 Ja też polecam Pernę za Orebiciem. Funclub (www.funclub.pl) robi tam kursy. Byłem tam dwa lata temu na początku lipca i warunki do windsurfingu są tam wymarzone. Mieszkałem w super namiotach, 15 metrów od plaży. Nie wiem jak tam jest pod koniec sierpnia, ale z tego co ludzie mówili to lepszego miejsca do windsurfingu w Chorwacji nie znajdziesz. Jeśli potrzebujesz więcej szczegółow, to pytaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:31 jak najbardziej perna za orebicem - najlepsze miejsce na deske w chorwacji, bol tez niezly ale nie ma co porownywac z polwyspem peljesac. wiatry i pogoda gwarantowana bylem 2 lata temu caly sierpin i bylo super, rok temu tez! pozatym jest takze co robi poza deska, polecam szkolke funclubu, weź u nich kurs, mozesz tez wypozyczyc sprzet, a i jedz na wlasna reke bo ich oferta jest srednia. Jedynie co mozna polecic to ich baze namiotowa ok 10 metrow od adriatyku.... naprawde jesli windsurfing to tylko perna, antony boy w viganj tez jest ok lecz tam to troche "tak jak na pustyni" w razie czego pisz opowiem wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
tiberina Re: Windsurfing w Chorwcji 06.06.05, 22:12 Witam, czy ten camping jest daleko od Orebica? Chcę nocowac w tej miejscowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:04 Od samej granicy Orebicia jakiś kilometr. Od centrum pewnie z dwa. W każdym razie bardzo blisko, bardzo przyjemną drogą :) No i super restauracja Vrgorac w pobliżu campingu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:58 www.orebic-tours.hr/lang_pl/index.asp to jest link z oferta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:55 camping jest ok 3 km od orebica, z tym ze z orebicza nie zawsze widac ze juz wieje na wysokosci perny, mozesz znalesc tes swietne apartamenty w pernie, u wspomnanego juz Matko z vrgoracza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B. Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:14 Czy ktos z Was ma tegoroczny(2005) cennik z Perny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.pkobp.pl 23.06.05, 16:02 Ja polecam Płw. Peljesac, szkoła pol33, szczególnie jeśli chcesz się trochę poduczyć. Urocze miejsce, fajni ludzie. Mozna szukać pod adresem www.pol33.pl Byliśmy tam w zeszłym roku i w tym też sie wybieramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Windsurfing w Chorwcji do Magdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:57 proszę o trochę więcej info na temat pol33, własnie zamierzem stawiać pierwsze kroki na desce i szukam dobrego kursu w Chorwacji. Podstawowe pytanie czy instruktorzy podchodzą poważnie do tematu czy byle odbębnić godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczolka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.06.05, 10:43 dzieki na info, a dlaczego nie polecacie Funclub-u? Czy to tylko z powodu przejazdu? czy kursy jakie organizuja sa ok? Rozwazam dojazd wlasny oraz kurs i namiot z funclubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłek Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 23:28 Ja ci mogę z czystym sumieniem polecić Funclub. Namioty są naprawdę fajne. Czterosobowe są wielkie, mają lodówę i jest całkiem wygodnie. Na kempingu szukaj nowszych łazienek (w górę, w stronę wyjścia z kempingu). Obok pola są takie stare, z dziurami w podłodze (kto był w Jugosławii to wie o co chodzi). No i instuktorzy z Funclubu są w porządku, w miarę elastyczni co do godzin. Nie polecam brania swojego sprzętu, bo można go łatwo stracić :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 09:10 Witaj,jestem instruktorem windsurfingu i co roku uczę ludzi pływać właśnie na Płw.Peljesac w Pernie / k Orebica.Wiatry są tam praktycznie gwarantowane,do południa wieje jugo,wymarzony wietrzyk dla początkujących po południu mistral dla średniozaawansowanych i zaawansowanych.Naprawde polecam to miejsce, lub Viganji - światowy spot deskarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pszczolka Re: Windsurfing w Chorwcji-pytanie do Blanka IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 27.06.05, 11:52 A czy jest taka opcja aby na miejscu wykupic kurs? Wybieram sie w pierwszej polowie sierpnia, juz sie przekonalam do Perne. Po drodze planuje jeszcze zachaczyc o inne atrakcje, wiec nie wiem kiedy konkretnie bede w Perne- stad prosciej by mi bylo kupic kurs na miejscu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blanka Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 09:35 Myślę,że spokojnie będziesz mogła wykupić kurs na miejscu,grupowy lub indywidualny,nie powiem Ci jak będzie w tym roku z cenami bo się nie orientuje,zresztą co roku ceny się zmieniają.Zapraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Windsurfing w Chorwcji 29.06.05, 14:45 witaj blanko - bardzo mnie tez interesuje kurs kolo Orebicza - chce sie upewnic, ze nie trzeba go wczesniej rezerwowac. mozesz napisac w jakiej bazie, i jakie byly ceny np w zeszlym roku za podstawowy kurs dla poczatkujacych? chodzi mi o jakie takie tylko zorientowanie sie w cenach. czy trzeba sie zaopatrzyc w cos specjalnego, czy wszystko da sie wypozyczyc? pzdr i dzieki z gory;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:11 walcie smialo, szukajcie szkoly, a wlasciwie bazy sportów wodnych funclubu. kursy mozna wykupic na miejscu ceny od 280 zł za 12h z instruktorem w grupie do 700 zł za 24 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 20:55 a i maja naprawde ok instruktorow i sprzet te ceny podaje ze sprzetem, naprawde polecam bylem u nich pare razy wiec wiem co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka83 Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:08 Pan Orebic ma rację,ceny mniej więcej się tak kształtują.W cene kursy wchodzi: deska z pędnikiem (cena jest droższy gdy sprzęt jest lepszy ale to niewielka różnica)kapok i opieka oraz zajęcia z instruktorem.Warto mieć buty na deske lub przynajmniej jakieś buty z nieśligającą się podeszwą.Baza w której pracuje mieści się w Pernie koło Orebica na campingu Perna - baza Funclubu.Pozdrawiam i zapraszam:)Do zobaczenia w wakacje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka83 Re: Windsurfing w Chorwcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:09 Miejsca napewno się znajdą także można zapisać się na miejscu i wybrać odpowiedni kurs,zobaczyć sprzęt i instruktorów;) Odpowiedz Link Zgłoś
arwena Re: Windsurfing w Chorwcji 30.06.05, 09:21 dziekuje bardzo - wlasnie o cos takiego mi chodzilo ;) tylko jeszcze napiszcie ze kazdy moze plywac i juz pedze;))) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orebic Re: Windsurfing w Chorwcji IP: 213.199.219.* 30.06.05, 11:50 kazdy, bo sprzet "jest na kazda osobe" i dla poczatkujacych i dla zaawansowanych ja w zeszlym roku np nauczylem sie startu z wody i rufy w slizgu (no prawie w slizgu) tak naprawde w mojej grupie byli mlodzi, ale byly grupy takze starsze wiekowo, uwazam ze to sport dla kazdego Odpowiedz Link Zgłoś