Dodaj do ulubionych

Czas na nowe odloty

14.06.26, 17:44
Ten odlot zasługuje na na wprowadzenie do całego wątku:

Na płycie znajdzie się anglojęzyczna inskrypcja oraz nazwiska Kazimierza Pułaskiego i Tadeusza Kościuszki – Polaków zasłużonych dla walki o niepodległość Stanów Zjednoczonych. Wśród umieszczonych na niej nazwisk ma znaleźć się także Karol Nawrocki.

Ostro. Ale teraz wiemy jaki był cel napierdalania w ustawkach. To o wolność Ameryki chodziło.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Czas na nowe odloty 14.06.26, 18:52
      WTF, że tak spytam?? GDZIE to ma być umieszczone?

Tak nawiasem: Trump z Nawrockim mają zaskakująco wiele wspólnego. Walki w klatce przed Białym Domem - żaden z poprzednich prezydentów na to nie wpadł. Aż się boję, że pomysł zostanie podchwycony.
      • mateusz572 Re: Czas na nowe odloty 14.06.26, 19:39
        W związku z powyższym Donald Trump być może Koloseum buduje na tyłach Białego Domu nazywając to dla niepoznaki salą balową.
        Prawdziwy Rzym więc będziemy mieć w Waszyngtonie oglądając walki w klatkach.
        Być może i walki gladiatorów XXI wieku będziemy mieli możliwość oglądać gdy cysorz Donald Trump niewolników zacznie sprowadzać do swojego imperium z krajów podbitych.
        • zimna-wodka Re: Czas na nowe odloty 14.06.26, 19:56
          mateusz572 napisał:

> Być może i walki gladiatorów XXI wieku będziemy mieli możliwość oglądać gdy cy
          > sorz Donald Trump niewolników zacznie sprowadzać do swojego imperium z krajów p
          > odbitych.

Jednego już sprowadził. Możemy być dumni.
      • zimna-wodka Re: Czas na nowe odloty 14.06.26, 19:55
        Nie wiesz?

Jak ustalił "Fakt", Karol Nawrocki postanowił uczcić tę wyjątkową okazję niecodziennym gestem — wręczy prezydentowi USA prezent — ważącą ponad 120 kg tablicę z białego marmuru. Tablica ma zawisnąć na łuku triumfalnym w Arlington, a jej wymiar — 140 na 100 cm — robi wrażenie nie tylko symboliczne, ale i fizyczne. To gest, jakiego Donald Trump nie otrzymał dotąd od żadnego innego światowego przywódcy.
        Na marmurowej płycie wyryto inskrypcję w języku angielskim, upamiętniającą wspólnych bohaterów narodowych — Kazimierza Pułaskiego i Tadeusza Kościuszkę — oraz podkreślającą ich rolę w walce o niepodległość Stanów Zjednoczonych. Wśród nazwisk pojawia się także Nawrocki.
    • dorota_333 Czuję się chora widząc coś takiego 14.06.26, 20:45
      x.com/JanBlachowicz/status/2065841422511509514
      • zimna-wodka Re: Czuję się chora widząc coś takiego 14.06.26, 23:27
        Owszem, przykre. Czas przywyknąć. Trump upodlił Amerykę a Snus to jego naśladowca.
    • dorota_333 Gala UFC w Białym Domu 15.06.26, 15:20
      ...jest idealnym tematem na wątek odlotowy. Czegoś takiego świat nie widział co najmniej od czasów Nerona (wcześniej Kaligula robił takie imprezy).

Linkuję artykuł z fantastycznymi zdjęciami. Oto, co Trump zrobił z Ameryki.

tvn24.pl/swiat/gala-ufc-w-waszyngtonie-z-okazji-80-urodzin-prezydenta-usa-donalda-trumpa-zdjecia-st9096068

PS. Brakuje mi komentarza Kadiego.
      PPS. Nawrocki podobno rozmawiał dwa razy.
      • zimna-wodka Re: Gala UFC w Białym Domu 15.06.26, 17:21
        Mówisz, że Kaligula wprowadził Incitatusa a Trump Snusa? Coś w tym jest...
        A co do samej gali:
        Kiedyś mój kumpel wspominał o swoich kuzynach, braciach, co mieli ambicje muzyczne ale na papu musieli grać na weselach itp. O takich imprezach mawiali:
        "Plazma się bawi".
        Jak widać plazma występuje wszędzie.

A tu masz vice-główną atrakcję wieczoru. Główna mogła być tylko jedna.

www.youtube.com/watch?v=qpKrcBcPixc
        • dorota_333 Re: Gala UFC w Białym Domu 15.06.26, 17:45
          Obejrzałam sam początek i naprawdę żałośnie to wygląda. Charlie Chaplin więcej robił w ringu niż oni.

Ciekawe, co myślałoby o tym starze pokolenie wychowane w kulcie papy Stamma. Ale to był kosmos w porównaniu z taką żenadą.

Krótko mówiąc: wielki rzyg.
          • zimna-wodka Dawno temu, w odległej galaktyce... 16.06.26, 10:44
            Objawiła się Republika z tytułem:

Nawrocki wyniósł polską dyplomację na galaktyczny poziom
            • dorota_333 Re: Dawno temu, w odległej galaktyce... 16.06.26, 11:23
              ...co w przetłumaczeniu na realia oznacza usilne próby polizania butów Trumpa.

Nie jestem przy tym pewna, że udało się dokonać jakiegoś postępu od czasu prezydentury Andrzeja Dudy. Prezydent Duda urywał kilkanaście sekund rozmowy przed drzwiami do toalety, Nawrocki jedzie do Waszyngtonu z prezentami i uzyskuje kilkadziesiąt sekund. Choć zważywszy, że prezydent Trump nie jest w stanie skupić uwagi wystarczająco na przeczytanie kartki tekstu, to może nawet dużo.

Liczę na oprzytomnienie Amerykanów na jesieni (wybory połówkowe). Także Polsce wyszłoby to bardzo na zdrowie, bardzo.
              • zimna-wodka Na Berlin!!! Czyli jak Bąkiewicz wywołał WWIII 16.06.26, 20:26
                Krótko. Bąkiewicz z kolegami pojechał dymić do Niemiec. Tamtejsza policja zareagowała prawidłowo co prawica uznała za wypowiedzenie wojny. A Bąkiewicz nie może przestać się dziwić, że nie wszędzie może jeździć po policjantach.

Kto ma chęć popatrzeć zapraszam na prawicowe portale. Serce rośnie.
                • dorota_333 Re: Na Berlin!!! Czyli jak Bąkiewicz wywołał WWII 17.06.26, 13:23
                  Nie mam jakoś przekonania do prawicowych portali, ale widzę zdjęcie z TV Republika z paskiem: "niemiecka policja zaatakowała Polaków niosących krzyż".

Wiesz, co nie jest śmieszne? Że TO DZIAŁA. Ostatni sondaż CBOS mrozi krew w żyłach - Bąkiewicz za rok może dojść do władzy (nie on sam oczywiście i jako płatny bandzior).
                  • zimna-wodka Re: Na Berlin!!! Czyli jak Bąkiewicz wywołał WWII 17.06.26, 14:06
                    To mało widzisz. Od wczoraj trwa akcja: Niemcy biją polskich patriotów!!! Masz informacje o waleniu pięściami, kopaniu, ciężko pobitym Bąkiewiczu (połamane żebra, wstrząs mózgu(?)).
                    Wszystkiemu przeczy filmik rozpowszechniany przez ... TV Republika. Nie ba bicia, kopania tym bardziej, Bąkiewicz ucierpiał lekko bo położył się na brzuchu i schował rączki pod siebie więc otarł sobie ryjek).

Owszem są środki przymusu bezpośredniego. Tyle, że przedtem sam Bąkiewicz mówi, że policja zakazała iść dalej ale oni i tak pójdą. Sorry, p. Bąkiewicz - to nie Polska i policja przed panem nie wymięka.

Tu obrazki z TV Republika. Popatrz, miło się ogląda.

tvrepublika.pl/Swiat/Zobacz-jak-wygladal-moment-ataku-niemieckiej-policji-na-Polakow/215946
                    • dorota_333 Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 17.06.26, 16:01
                      ...jeśli ktoś ma jakąś wiedzę historyczną.

Bąkiewicz kojarzy mi się wyłącznie tak (nawet fizycznie podobieństwo jest uderzające):

www.latimes.com/world/europe/la-fg-france-free-speech-20150109-story.html

A brunatne happeningi - pod jakimkolwiek pretekstem by się nie odbywały, nawet "antyniemieckim" - nie wróżą niczego dobrego.

Ten rodzaj rozpasania Europa już widziała: bojówki SA-manów terroryzujące ulice miast niemieckich.

Jeśli PiS dojdzie do władzy, to Bąkiewicz naprawdę sobie poszaleje. Nic w tym miłego nie widzę.
                      • zimna-wodka Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 17.06.26, 16:59
                        Nie , moja droga.
                        Miło jest patrzeć jak ktoś wreszcie odpowiednio potraktował Bąkiewicza. Natomiast nie potrafię sobie wyobrazić faszyzmu (albo czegoś podobnego ) w dzisiejszej Polsce. "Pan Brałn" może mieć swoich zwolenników. Antysemityzm + homofobia podlane sosem mesjanizmu mogą się sprzedawać. Pepopodobni to kupują.
                        Ale Bąkiewicz jest bezbarwny. Szuka tylko rozróby. Popierają go chwilowo pierdolce jak Czarnek bo mają pretekst do walenia w Tuska.
                        Ta roślinka jest bardzo paskudna ale nie ma gleby, na której mogłaby wyrosnąć.

Więc bez obaw; ciesz oko bo jest czym.
                        • dorota_333 Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 17.06.26, 19:38
                          Sprawa się rozkręca ponad moje wyobrażenia o granicach hucpy:

www.facebook.com/reel/2061503958056379?locale=pl_PL

> Ta roślinka jest bardzo paskudna ale nie ma gleby, na której mogłaby wyrosnąć.

Mylisz się całkowicie (i dlatego mnie to nie śmieszy). Spójrz na ostatni sondaż CBOS. Prawica bierze władzę.

PS. Trzymali go w radiowozie bez klimatyzacji.
                          • zimna-wodka Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 17.06.26, 22:59
                            Jak już chcesz się bać to polecam Snusa. Ma charyzmę, siłę, ciąg na władzę i potrafi zorganizować to potrzeba. Czyli z ze społecznego bajorka wyciągnąć najgorszy szlam i wpuścić na ulice.
                            A jak jeszcze dostanie pieniądze od kumpli Trumpa...
                            • dorota_333 Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 18.06.26, 09:19
                              No niestety masz rację. Niezależnie od wyniku wyborów połówkowych w Stanach Nawrocki będzie ekspozyturą MAGA w Polsce. Ze wszystkimi konsekwencjami.

Wygląda na to, że po upadku Orbana to my jesteśmy najsłabszym ogniwem demokracji w całej Europie. U nas rezydentura rosyjska jest tak mocna, że znowu może przejąć władzę wykonawczą. Ale też pracowali na to latami. Kaczyński i Macierewicz działają od lat 90-tych, a teraz Rosjanie znowu zaczynają przejmować internet.

Mam nadzieję, że Tusk uświadamia sobie, że kampania wyborcza 2027 w ostrej fazie właśnie się zaczęła, sprawą młodego lekarza z warszawskiego SOR.
                              • zimna-wodka Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 18.06.26, 13:12
                                Nie tak. Celem jest "fjurer" . PIS, MAGA, Konfa, pan "Brałn" to są tylko środki. Każdy ma swoją rolę do odegrania w tym teatrzyku i nic więcej.
                                Snus chce być fjurerem według najlepszych/najgorszych historycznych wzorców.

A Bąkiewicz przy nim to tylko mucha siedząca na gówienku.
                                • dorota_333 Re: Nie, Schłodzony, tego się miło nie ogląda 18.06.26, 14:47
                                  Obawiam się, że możesz mieć rację. Moje obrzydzenie Bąkiewiczem, kamratami i tego typu kreaturami jest w dużej części natury estetycznej. Nawrocki to jest rzeczywiście inny poziom bandyterki. Bardziej ustrojowej. Choć jest równie obrzydliwy.
    • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 14:12
      Pakujeta się i nie do zobaczenia
      • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 14:12
        Jeszcze raz
        • zimna-wodka Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 15:05
          A poszukaj fotki jak to dyrektor WIM razem z pielęgniarką przywieźli Kaczyńskiemu kule do domu. I jak Kaczor tam leżał i zamknęli pół piętra. A i płacy Mateckiego. I dotacjach dla Bąkiewicza.
          Przewagą pisich jest to, że nie musieli w ogóle pracować żeby mieć więc wzrost płac ich nie dotyczył.

PS. Od tytu panowie, od tyłu.
          • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 16:06
            Kolego ciepły-schlany ewidentnie masz razem z dolores "syndrom oblężonej twierdzy" ; wszędzie jak nie Bąkiewicz to Kaczafi.
            Do końca trzymacie sztandar i jako ostatni opuszczecie pokład, szanuję ale i współczuję:

"Myśli w sektach wynikają z kontroli umysłu. Grupy te narzucają „czarno-białe” schematy, przekonanie o własnej wyjątkowości i uzależnienie od lidera. Wymusza się całkowite posłuszeństwo, blokując przy tym krytyczne myślenie.Sposób funkcjonowania myśli i psychiki w takich grupach opiera się na kilku kluczowych filarach:Zatracenie indywidualizmu: Zanika krytyczne myślenie, a własne refleksje są zastępowane dogmatami grupy.Izolacja emocjonalna: Fobia i poczucie winy: Wszelkie wątpliwości lub chęć odejścia wywołują paniczny lęk oraz paraliżujący wstyd.
            • zimna-wodka Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 16:12
              W kakałko.
              • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 17:19
                zimna-wodka napisał:

> W kakałko.
                >
                Na Twoje życie "intymne" to nie to forum ciepły.
                Co do meritum:
                1.KTO stworzył to stanowisko dla młodzieńca Dawida, bo jak kraj długi i szeroki to na SOR nie ma koordynatora.
                2.KTO bywał w saloniku ViP u Dawidka z wierchuszki kacyków KałO
                • zimna-wodka Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 19:00
                  Nie chcesz w kakałko? Wolisz oralnie?
                  • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 16:44
                    zimna-wodka napisał:

> Nie chcesz w kakałko? Wolisz oralnie?
                    >

Choć jam na twe zaloty nieczuły to jeszcze jakiś cennik byś podał, coprawda zakres usług masz niewyszukany to może ktoś na forum się skusi ...
                    • zimna-wodka Czas na Matołuszka 25.06.26, 12:33
                      bottom600 napisał(a):

Zostawmy na chwilę homodoodbytnicze upodobania kolegi i przejdźmy do rzeczy ciekawszych. Fanastycznie zabzdurzył Matołek:

W tym wywiadzie dowiedzieliśmy się, że mówimy nie tylko o niezawinionej śmierci, o cierpieniu ludzkim, o zdrowiu, ale mówimy o rzeczach najważniejszych, o rzeczach ostatecznych. Mówimy o tym, że jeden człowiek, który prawdopodobnie zbudował tam „ośmiornicę Platformy Obywatelskiej”, doprowadził do zaniedbań, doprowadził do śmierci prawdopodobnie niewinnych osób
                      Szanowni państwo, to co robi premier Tusk jest absolutnie obrzydliwe. Te podłe i plugawe insynuacje, które mają za zadanie podważyć wiarygodność pana doktora Jędrzejewskiego, to jest ich ostatnia deska ratunku i tonący chwyta się brzytwy
                      Tusk panikuje, boi się, jest naprawdę bardzo mocno przestraszony. Ręce trzęsą mu się ze strachu i nie dziwię się, dlatego że wczoraj nie tylko Warszawa wstrzymała oddech, ale wczoraj cała Polska się zatrzymała

Ja jestem po to, żeby powiedzieć ludziom: nie bójcie się. Naprawdę, nie obawiajcie się. Mówcie prawdę i pokazujcie patologię tej władzy po to, żeby taka ośmiornica nie mogła nigdy więcej doprowadzić w innych miejscach do utraty zdrowia, do utraty życia

Tu mamy wszystko - od "prawdopodobnie niewinnych" do wojtyłyzacji tematu (parkinson i "Nie lękajcie się"). Jprdl - odlot jeden z lepszych.
                      • bottom600 Re: Czas na Matołuszka 25.06.26, 13:18
                        zimna-wodka napisał:

> Nie chcesz w kakałko? Wolisz oralnie?

Co mamy zostawić? Publicznie oferujesz jako męska .... swoje usługi seksualne i się dziwisz zainteresowaniem ?
                        Nie mam doczynienia w realu z osobami jak ty zatem poproszę o info ile bierzesz za oral i pomimo że nie chcę w twe "kakao" (dobrze rozumiem że chodzi o "tą" część ciała?) to jednak z ciekawości ile chcesz za tą wersję....
                      • zimna-wodka Logika według pisiatych 26.06.26, 09:46
                        Eskalacja jako protest przeciw eskalacji:

Trzech polityków Prawa i Sprawiedliwości: Mariusz Błaszczak, Marek Kuchciński i Zbigniew Rau, zdecydowało o zwróceniu ukraińskich odznaczeń. „Z szacunku dla ofiar zbrodni wołyńskiej i lojalności wobec Prezydenta RP Karola Nawrockiego, a także jako wyraz sprzeciwu wobec eskalacji konfliktu przez ukraińskie elity polityczne” - czytamy w komunikacie.
                        • zimna-wodka Smoleńsk v. 2.0. 27.06.26, 00:05
                          zimna-wodka napisał:

Karol Nawrocki opowiedział o niebezpiecznym zdarzeniu, które miało miejsce podczas kampanii wyborczej.

To było jedno z tych spotkań, które właściwie mogło się nie odbyć, bo lało tak mocno, że wszystko się rozpadało organizacyjnie. Dziwnie zachowywały się też telewizje związane z moim kontrkandydatem. Nawet kiedy zjechałem z trasy, bo chciałem zobaczyć tereny popowodziowe – czego w ogóle nie było w planie – nagle pojawili się dziennikarze, jakaś dziwna kamera nas śledziła jeszcze po tym obiedzie. Podeszli do nas, no dobrze, kandydat na prezydenta jest śledzony, to jeszcze można zrozumieć, ale oni byli dziwnie skupieni na jednym: czy ja na pewno wsiądę do pociągu między Ząbkowicami Śląskimi a Dzierżoniowem. Bo wyjątkowo miałem tę trasę pokonać normalnym pociągiem regionalnym, a nie swoim kampanijnym autobusem. To Michał Dworczyk przygotowywał ten przejazd. A oni dopytywali wszystkich wyłącznie o to: czy Nawrocki zdąży na ten pociąg, czy pojedzie tym pociągiem
                          a mówiłem: realizuję plan, jadę dalej. Ale oni nie odpuszczali. Pojechałem więc na spotkanie w Ząbkowicach Śląskich. Przemawiałem może pięć–siedem minut pod tym ratuszem. Czekał już autobus, który miał mnie zawieźć na peron do tego pociągu. To było może pięćdziesiąt metrów od miejsca wystąpienia. Kończę mówić i nagle czuję, że dzieje się ze mną coś bardzo złego. Nagłe osłabienie, jakbym dostał konkretny cios w szczękę. Jakby nagle ktoś wyłączył mi organizm.
                          On patrzy na mnie i mówi: szefie, co się z tobą dzieje? Ja mówię: nie wiem, ale bardzo źle się czuję. Coś bardzo złego się ze mną stało.
                          Zaciągnęli czarne zasłony, staliśmy na ulicy. Wyszli wszyscy. Ja tylko położyłem się na tylnym siedzeniu – i straciłem przytomność. I od tego momentu nie pamiętam. Obudziłem się po jakimś czasie. Wszystkie okna zasłonięte. Nade mną stoją bladzi Mikołaj, Jakub i Jarek. W życiu nie miałem czegoś takiego. Autokar, cały garnitur, wszystko – kompletnie zbryzgane moimi gwałtownymi wymiotami. Wszystko. Oni potem opowiadali, że nie mogli na to patrzeć. Mówili, że wyglądało to jak fontanna, porównywali to do filmu Egzorcysta – kopałem nogami, rzucało mną, kompulsywnie wymiotowałem.
                          Coś się wydarzyło jeszcze w tych Ząbkowicach. Od początku kampanii słyszałem od ochrony różne ostrzeżenia, np. że nie powinienem całować kobiet w rękę, że to może być sposób, żeby mnie podtruć, że poruszam się po bardzo wąskiej linii ryzyka i że prędzej czy później coś takiego może się wydarzyć. Ale ja i tak to robiłem. Nawet wtedy, w tym deszczu – panie podchodziły, wyciągały ręce, całowałem je w rękę, rozmawiałem z ludźmi
                          • kadzilak Re: Smoleńsk v. 2.0. 27.06.26, 00:27
                            E, nie wierze. Polacy sa za glupi na taki wyrafinowany number z truciem. Kijem, cegla to moze tak.
                • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 12:18
                  bottom600 napisał(a):
                  > 1.KTO stworzył to stanowisko dla młodzieńca Dawida, bo jak kraj długi i szeroki
                  > to na SOR nie ma koordynatora.
                  > 2.KTO bywał w saloniku ViP u Dawidka z wierchuszki kacyków KałO

Nooo powyższe pytania zbladły wczoraj po wywiadzie ordynatora chiurga Emila Jędrzejewskiego. Mamy trupy, wiele trupów... to są ODLOTY ... na tamten świat.
                  Esencja KałO, to bagno jak w soczewce idealnie charakteryzuje środowisko KOdomitów, upadek Tuska i wcześniejsze wybory.

m.youtube.com/watch?v=kMICuuvxDxg&pp=ygUEWmVybw%3D%3D
                  • dorota_333 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 12:25
                    Pytanie do lekarza "sygnalisty": CO zrobił wiedząc o tych "trupach". Zawiadomił organy ścigania o przestepstwie? Jeśli nie zawiadomił, to dlaczego?
                    • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 13:12
                      dorota_333 napisała:

> Pytanie do lekarza "sygnalisty": CO zrobił wiedząc o tych "trupach".

1. Rozmawiał z Dawidkiem Kacprzykiem i zasugerował mu, by odszedł ze szpitala, ponieważ się nie zna na tym, co robi. Miał zrobić to w obecności szefa tamtejszego SOR-u.

2. Potem idzie do wiceprezydent Warszawy Renaty Kaznowskiej.

3.Potem rozmawiał na temat Kacprzyka z ludźmi z zarządu na wyższych stanowiskach w Szpitalu Południowym, jednak bez skutku.

4.Ostatecznie napisał do prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego....

Po zawiadmieniu Rafcia Chirurg zostaje posądzony o kradzież protezy i wylany na pysk.Kurtyna.

Dawid Kacprzyk z PO
                      Samorząd nadzorujący z PO
                      Zarząd szpitala z PO
                      Vice prezydent PO
                      Prezydent PO

Dawidek dalej jeszcze przez rok kosi szmal, intubuje pacjentów, lata po wsi Wawa porhe i napuca się ośmiorniczkami....
                      • dorota_333 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 14:56
                        To wszystko co wymieniłeś to jest d.powate ględzenie. Jeśli miał informację o popełnieniu przestępstwa, to jego prawnym obowiązkiem było powiadomić organy ścigania. A nie pielgrzymować po gabinetach - o ile faktycznie to zrobił, a nie kłamie.

sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/kodeks-karny-16798683/art-240

Do tej sytuacji stosuje się art. 240kk, ponieważ twierdzi on, że tam dochodziło do śmierci pacjentów (różna może być kwalifikacja czynu).

No więc teraz sam odpowie karnie, że nie zawiadomił.

Chyba, że... tak sobie tylko poszedł do Stanowskiego i pier...olił coś trzy po trzy. Ale wtedy będzie odpowiadał za zniesławienie.

Prokurator już go wezwał, więc okaże się, co dalej.
                        • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 15:37
                          Nie pielgrzymował tylko ZAWIADAMIAŁ PRZEŁOŻONYCH wraz z prezydentem miasta włącznie.
                          Jest to wojskowy, pułkownik, chirurg, facet który przełamał lęk o rodzinę i tak jak mówi są rzeczy ważniejsze od dobra i spokoju osobistego-widać to po nim że się was NIE BOI.
                          Macie przejebane. Te twoje paragrafy Arłukowicza to se możesz ...to jest UPADEK tej władzy.
                          • zimna-wodka Może być ciekawie. 24.06.26, 16:06
                            - Świadek zakomunikował, że nie chce zeznawać bez udziału pełnomocnika. Poinformował, że nie udało mu się do chwili obecnej pełnomocnika ustanowić. Złożył krótkie oświadczenie w zakresie niemożności zeznawania w dniu dzisiejszym. Wnosił o odroczenie terminu przesłuchania - przekazał prokurator.

Prokuratorzy referenci powiedzieli lekarzowi, że nie jest możliwe przełożenie tego terminu, biorąc pod uwagę, że były ordynator Szpitala Południowego posiada ważne informacje. - Świadek przedłożył do protokołu notatkę zawierającą nazwiska osób pokrzywdzonych, chodzi o dwie osoby, wraz z numerami PESEL tych osób i stwierdził, że jego wiedza dotyczy tych osób - dodał prok. Piotr A. Skiba.

Prokuratorzy zadali lekarzowi łącznie kilkadziesiąt pytań dotyczących prowadzonego postępowania. - Świadek każde z pytań skwitował milczeniem - przekazał rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie. Dodał, że były ordynator nie odpowiedział również na pytanie, dlaczego wcześniej nie zdecydował się na złożenie zawiadomienia do prokuratury, skoro, według niego, w szpitalu dochodziło do nieprawidłowości.

- Prokuratorzy poinformowali świadka, iż w związku z informacjami, które zostały przekazane w programie podczas wywiadu, konieczne jest zabezpieczenie telefonu świadka, na którym jest zarejestrowana wiadomość, którą przesyłał [do prezydenta Warszawy Rafała Trzaskowskiego - red.], informująca o zaniedbaniach, o różnych nieprawidłowościach w szpitalu. (...) Świadek oświadczył, że telefon, z którym przyszedł, to nie jest ten telefon, na którym znajdują się posiadane przez niego informacje, m.in. wiadomości - dodał Piotr A. Skiba.

Niechęć do rozmowy z prokuratorem jest dziwna. Może sygnalista (ja wolę słowo donosiciel) będzie bardziej rozmowny w obecności pełnomocnika. Czego mu i sobie życzę.

PS. Panie odtylcowy, pańskie pomysły o przejebaniu są ... nieco zaskakujące. Nie każdy to lubi.
                            • dorota_333 Re: Może być ciekawie. 24.06.26, 16:26
                              Faktycznie to dziwne. Zatroskany, ale z prokuratorem o przestępstwach rozmawiać nie chce.

Interesujące, podał nazwiska dwóch osób (podobno poszkodowanych) z peselami - na pewno nie z pamięci. Czyli jakoś się przygotował do przesłuchania. Ale w końcu postanowił milczeć.
                          • dorota_333 Re: Czas na nowe odloty 24.06.26, 16:18
                            To nie są paragrafy Arłukowicza, tylko stary poczciwy kodeks karny.

Art.240 par.1.kk mówi, że należy zawiadomić (niezwłocznie) "organ powołany do ścigania przestępstw". Amen.

Tak ze nawet jesli kłamie i nie zawiadamiał wymienionych osób (co jest możliwe), to nie ma znaczenia. Miał zawiadomić odpowiednie organy. Jako wojskowy, pułkownik i facet (który przełamał) powinien tym bardziej o tym wiedzieć.

Tak, tak, grzejecie sprawę. Ciekawe, jak się to rozwinie.

• dorota_333 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 14:49
        O, właśnie i już pisowskie trolle generują memy za pomocą AI. Przed wejściem ogólnym same ciężarne, pewnie to te pijące/niepijące (Mentzen/Kaczyński).
        • bottom600 Re: Czas na nowe odloty 18.06.26, 15:00
          Też bym sobie i Polsce życzył aby ta rzeczywistość tego pulchnego młodzieńca była tylko AI, niestety to Twoje bejbi polityczne zaplecze
    • dorota_333 Są granice bezczelności, ale Nawrocki brawurowo je 24.06.26, 12:26
      ...łamie:

www.facebook.com/reel/1015947947554476?locale=pl_PL
    • kadzilak Re: Czas na nowe odloty 27.06.26, 01:12
      Odlecial.
      • zimna-wodka Ciekawostki. 27.06.26, 13:13
        1. Prof Nowak stwierdził że Snus został otruty. Pytanie: to czemu nie trafił do szpitala?
        2. Wpolityce.pl ujawniło, że Snus nie ma nieślubnego dziecka. Co za ulga...
        3. Obajtek zapowiedział głodówkę. Mnie to cieszy.
        4. W siedzibie KE wyłączono klimatyzację. Ale tylko do 7 piętra. Znów nie jest po równo!!!!!
        5. "Biblia będzie lekturą obowiązkową we wszystkich szkołach publicznych" donosi Republika. To wielkimi literami. Mniejszymi, że w Texasie.
        • zimna-wodka Cudów ciąg dalszy. 27.06.26, 17:55
          Sprawa wyszła na jaw dzięki anonimowemu zawiadomieniu, pod którym podpisali się ratownicy medyczni SOR-u.

I co z takimi zrobić?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka