Dodaj do ulubionych

Znalazlem ciekawy link......

13.09.05, 23:53
Proponuje ciagnac ten watek jako staly, dodajac do niego zwlaszcza te posty, w ktorych wlasciwie brak tresci, a jedynie chce sie polecic ciekawe miejsce w sieci.
Naturalnie nie jest to miejsce na reklamy firm i produktow.

pzdr
Krzysztof
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf www.dziekujemy.pl poleca lastboyscout 13.09.05, 23:54
      Kurcze, ale narozrabialem - chyba zepsulem cale forum sad

Mialo byc tylko : www.dziekujemy.pl

• klip-klap regulowanie internetu 24.09.05, 22:30
      Rzadowy program do zabezpieczen, hehehe

"16:27:49
      Security, autor: Piotr Gorzkowicz, czytań: 1597

W Korei Południowej każda osoba korzystająca z bankowości internetowej
      zobowiązana jest przez rząd do używania firewalla osobistego. Już wkrótce wymóg
      ten obejmie każdego, kto dokonuje jakichkolwiek transakcji finansowych za
      pośrednictwem Internetu.

Rząd chce także przygotować własny zestaw narzędzi antyhakerskich, które będą
      udostępniane użytkownikom. W przyszłości planowane jest również stworzenie
      centralnie zarządzanego systemu uwierzytelnienia, mającego stanowić gwarancję
      tożsamości osoby dokonującej transakcji."
      hacking.pl/5534
    • przycinek.usa Re: Znalazlem ciekawy link...... 27.09.05, 22:20
      kasstor2222.webpark.pl/przemysl_legendy_i_tajemnice_fortow.html
      Tekst jest naprawde poruszajacy. Ciekawe.

• ebook24 Jak inwestować w nieruchomości 26.03.07, 09:38
        Na nieruchomosciach mozna sporo zarobic. Tu jest fragment do sciagniecia
        ebook24.googlepages.com
        • kiyos Re: Jak inwestować w nieruchomości 04.11.07, 12:08
          Nie czytaj tego tekstu. Popełnioasz wielki błąd. Zmykaj stąd czym prędzej gdzie pieprz rośnie i zapomnij o mnie. Ale już! Woń! Jazda!

Odradź mnie też swoim znajomym - uprzedź ich, to Twój obowiązek. Oni mogą się niczego nie domyślać - to jest hardcore.

Ostrzegam: mój tekst jest roznosicielem zarazy, która w formie epidemii rozprzestrzenia się po świecie od kilku lat:

PP
          Program Partnerski

To jest nazwa w skrócie i pełnym brzmieniu. Zapamiętaj: PP lub Program Partnerski - dla zarażonych nie ma lekarstwa. W pierwszym stadium PP, gdy jej złośliwe zarazki nie opanowały jeszcze całego organizmu, Program Partnerski wydaje się być nieszkodliwym bzikiem. Ale to tylko pozory.

Nie daj się zwieść pozorom. Walcz z PP, jeśli nie chcesz któregoś dnia stwierdzić, że PP opanowała Cię całkowicie. To silniejsze niż seks. Stadium PP złośliwej stwierdzono już nieraz u osobników w wieku 15 lat.

Ostrzegam! Bądź ostrożny!

Jednak mimo wszystko dalej to czytasz... to znaczy, że Cię to interesuje. OK. Ale wiedz, że Cię ostrzegałem. Musisz być strongmanem, by przetrwać. To już wyższa jazda. To biznes. Prawdziwy biznes. Nie dla dzieci. Nawet jeżeli to Twój pierwszy PP. Nie zapominaj, że granicę dorosłości wyznacza nie wiek i wzrost, ale odpowiedzialność. Czy jesteś odpowiedzialny za swoje finanse? Zapamiętaj człowieku, kimkolwiek jesteś, to TY jesteś kowalem swego losu.

Interesuje Cię to? Idziemy dalej.

Jakie dowcipy lubią ludzie bogaci? Oto jeden z nich:

Niewyobrażalnie bogaty mężczyzna przyjeżdża złotym mercedesem na ryby. Kiedy wysiada z samochodu dźwięczą na nim złote łańcuchy i bransolety. Z bagażnika wyciąga złotą wędkę ze złotą żyłką i siada na brzegu rzeki. Po chwili wyciąga z wody... złotą rybkę. Patrzy na nią, patrzy i już chce ją wrzucić z powrotem do wody, kiedy rybka mówi:
          - Hej rybaku! A trzy życzenia?
          - Eeeeeh, no dobra. No to co chcesz?

Pewnie się zastanawiasz, czy możesz mieć złoty mercedes? Eeee, daj spokój. Nie będę Was mamotał marketingowym bełkotem typu: "5000zł kasy w n-tym poziomie PP, nowa era mezozoiczna, boom rewolucyjny, cyfrowa kaczka dziwaczka"... będę z Wami szczery i powiem prosto z serca: na tym co ja wam przedstawię możecie najwyżej zarobić na złoty zegarek. Na początek będzie to parędziesiąt zł miesięcznie, jak w każdym PP. Po roku może być z tego ładna sumka, w sumie za nic. Za odrobinkę czasu poświęconego w sieci.

Ale jak? Jest tylko jeden sposób, aby się o tym przekonać...

Przyznam Ci rację: to nie jest łatwe. Posłuchaj jednak. Gdybym przyrządził Ci papkę, przeżuty kleik informacji wyłuskany starannie ze wszystkich trudnych i nie znanych Ci jeszcze słów, zwrotów, fachowych określeń, gdybym unikał jak ognia trudniejszych do wytłumaczenia spraw - czy byłbyś ze mnie zadowolony?

Chyba nie. Bo i na co traciłbyś czas? Na czytanie pogadanek dla dzieci? Eci, peci - kasa leci? Jak to miło i wesoło, gdy pieniądze płyną wokoło? To są bzdury. Wiedz tylko, że jaka praca, taka płaca.

Nie ma się czego bać. Powiem wprost, w każdej chwili możesz się wypisać. A ponieważ jestem szczery, to powiem Ci amigo, że jeżeli nie wierzycie w w/w "bzdury", jeżeli tego nie rozumiecie, jeżeli nie ufacie... to dajcie z tym spokój i idźcie pooglądać strony onetu, idźcie na gadu-gadu i nie zawracajcie PP głowy. ozdrawiam amigos i zapraszam do rejestracji PP z mojego polecenia tinyurl.com/382ae9
          Tekst Maciek vel Mattai

PS. Osobom otrzymującym rentę socjalną lub inne świadczenia odradzam prób w/w PP, ponieważ zarobki miesięczne mogą przekroczyć wysokość renty (dla tych co nie wiedzą - renta wówczas przepada).
    • przycinek.usa Pogoda dla bogaczy 30.09.05, 00:37
      www.businessweek.pl/archiwum/?O=6393
      (tabelki nie da sie wkleic a polecam)

"Zagraniczni inwestorzy dostają w Polsce większą pomoc publiczną niż rodzime firmy

Rekordowe kwoty pomocy publicznej przyznane w ostatnich miesiącach zagranicznym
      inwestorom zaczynają budzić konsternację wśród polskich przedsiębiorców. Spółka
      LG Philips LCD Poland, która w Kobierzycach ma zbudować fabrykę monitorów,
      dostanie od polskiego rządu wsparcie 99 mln zł w gotówce. Kiedy o podobną pomoc
      wystąpił do rządu kilka tygodni temu polski inwestor, został odprawiony z kwitkiem.

Powód? Nieścisłe przepisy. Inwestorzy z zagranicy, którzy negocjują swoje
      inwestycje w naszym kraju przez Polską Agencję Informacji i Inwestycji
      Zagranicznych, automatycznie mogą się starać o pomoc publiczną w oparciu o
      ustawę o finansach publicznych. Dolnej granicy wartości inwestycji, którą może
      wesprzeć budżet, nie ma. Jest za to górna. Rząd nie może samodzielnie przyznać
      dotacji wyższej niż 100 mln zł. Większe sumy musi zaakceptować Sejm, uchwalając
      odpowiednią ustawę.

- To dlatego LG na inwestycję w Kobierzycach dostanie 99,8 mln zł - tłumaczy
      Magdalena Burnat-Mikosz, szefowa działu doradztwa europejskiego w Ernst & Young.
      Polskie firmy na pomoc finansową w tej formie właściwie nie mogą liczyć.

Zasady przyznawania pomocy inwestorom szczegółowo określa przygotowany przez
      Ministerstwo Gospodarki i Polityki Spełecznej schemat. -

Problem w tym, że schemat ten przewiduje dofinansowywanie wyłącznie inwestycji
      zagranicznych - mówi Burnat-Mikosz i dodaje: - Niedawno jedna z polskich firm
      poprosiła nas o sprawdzenie, czy można się starać o dotację na podobnych
      zasadach jak inwestorzy z zagranicy. Przedsiębiorstwo to przygotowuje się do
      wybudowania nowej fabryki, która zatrudni tysiąc osób. Otrzymała z ministerstwa
      odpowiedź odmowną. Urzędnicy powoływali się właśnie na brak zasad dofinansowania
      rodzimych przedsięwzięć. Z ustaleń BW wynika, że chodzi o inwestycję firmy Inter
      Groclin Auto produkującej poszycia siedzeń samochodowych. Firma buduje nowy
      zakład w Nowej Soli."
    • klip-klap niespodzianka 01.10.05, 17:58
      zwracam uwage na 4 nazwisko od gory

www.glos.com.pl/strona/listaN.html
      • przycinek.usa Lista Nizieńskiego 03.10.05, 05:41
        Tak powinien tytulowac sie post.
        Potem trudno domyslic sie gdzie to jest przy wyszukiwaniu. Pa.
    • przycinek.usa Polecam ksiazke. 03.10.05, 05:40
      www.bastion.krakow.pl/index.php?nr=2&id=110
      Osoby ktore przeczytaja sa proszone o wyrazenie swojej opinii.
      Autor: Henryk Pajak.
      Tytul: "Trzecia Wojna Swiatowa".

Ksiazka zostala napisana po wydarzeniach WTC ale przed interwencja iracka.
    • przycinek.usa Mięso świeci jak latarka 04.10.05, 02:04
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2948359.html
      Sławomir Hapoński, architekt, kupił wieprzowinę z kością w jednym z myślenickich
      sklepów spożywczych. Schab leżał w lodówce dwa dni, by w końcu wylądować na patelni.

- Usmażyłem sporego kotleta. Bardzo smaczny, normalny schabowy. Zjadłem go z
      sałatką z serem feta i poszedłem spać. W nocy obudził mnie głód. Żeby człowieka
      głód w nocy budził po schabowym z sałatką to już przesada! Wstałem i idę do
      kuchni, a tu na stole coś świeci na zielono - mówi Hapoński.

(...)
      • szczurek.polny :-))) 04.10.05, 09:19
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21&w=29879963&a=29919400
        CO ZA IDIOTA!!!!
        mięso na stole trzymał, kości na stole.
        I potem pójdzie taki na wybory i na Tuska zagłosuje...
    • przycinek.usa Szympansica rzuciła palenie 04.10.05, 02:05
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2948744.html
      27-letnia szympansica Ai Ai, mieszkająca w zoo w chińskiej prowincji Shaanxi, po
      16 latach skończyła z nałogiem palenia

Małpa zaczęła popalać w 1989 r., po śmierci partnera. Nałogowcem stała się w
      1997 roku, kiedy zmarł jej drugi partner, a córkę przeniesiono do innego ogrodu
      zoologicznego. Agencja Xinhua nie informuje, kto nauczył szympansicę palić i kto
      zaopatrywał ją regularnie w papierosy.

Personel zoo włożył wiele wysiłku, żeby pomóc małpie w zerwaniu z nałogiem. Ai
      Ai wyprowadzano na dodatkowe spacery, pozwalano jej słuchać muzyki przez
      słuchawki i ćwiczyć na sali gimnastycznej. Dietę szympansicy wzbogacano o
      najróżniejsze rarytasy, żeby tylko zwierzę nie myślało o papierosie.

Początki kuracji odwykowej były dość trudne. Małpa często i głośno domagała się
      papierosa. Ostatecznie wyzwoliła się jednak z nałogu, a zoo szuka dla niej
      nowego partnera.
    • szutnik Re:Też znalazlem ciekawy link...... 04.10.05, 16:39
      Link do bloga niejakiego "Misia zalogowanego". Misio pisze nierówno, ale
      zdarzają mu się perełki jak np. te ostatnie wypowiedzi, z 4.10.Czasem ma
      sensowne diagnozy:
      misio123.blox.pl/html/1310721,46.html;jsessionid=1D187560CA2594D2A317FB316187A054.ib3tom1
      • przycinek.usa swietnie pisze ten misio 04.10.05, 19:07
        To naprawde dobre teksty. Usmialem sie. Doskonale.
    • klip-klap Polacy w Iraku 04.10.05, 20:31
      Nie pasuje to do zadnego watku, ale to ciekawe miejsce (forum), na ktorym mozna
      pooogladac zdjecia przeroznych jednostek wosjkowych i militariow.

Zdjecia polskich zolnierzy z Iraku, oczywiscie te z 1 strony to manekiny wink
      www.militaryphotos.net/forums/viewtopic.php?t=2459&highlight=polish
      • klip-klap aktualny link 10.10.05, 19:34
        www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=1253
    • robisc Rybinski komentuje: Michnik vs Ziemkiewicz 04.10.05, 22:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29921443
    • robisc panstwo masonerii i bezpieki wg JKM 05.10.05, 22:16
      tiny.pl/q89s
    • klip-klap jak skutecznie wyczyscic dysk 09.10.05, 19:16
      Wklejam zeby nie zginelo:

Zabij wszystko na dysku
      Autor: heimer
      Data: 07.10.05, 13:48

Poniewaz byla na forum dyskusja jak skutecznie usunac dane z dysku podlaczam
      link do stosownego artykulu:

"Active@ Kill Disk 3.1 build 2049 to darmowe i bardzo użyteczne narzędzie do
      permanentnego usuwania danych z dysku komputera. Po uruchomieniu programu
      wszystkie informacje zapisane na dyskietce lub innym nośniku zostaną
      bezpowrotnie wykasowane i nikt nie będzie w stanie ich odzyskać."

www.idg.pl/news/83777.html
      www.killdisk.com/
    • przycinek.usa apokalipsa wedlug interii. Ladne. he he he. 11.10.05, 22:27
      fakty.interia.pl/news?inf=672172
    • przycinek.usa Jak Polacy uciekali na zachod: 18.10.05, 02:10
      Niektórzy Niemcy, jak już wspominałem zachowywali się wobec nas przyzwoicie, a
      nawet życzliwie. Ten życzliwy stosunek uwarunkowany był rzecz jasna wyłącznie
      długoletnią, dobrą znajomością sprzed wojny i dotyczył tych spośród nich, którzy
      żyli wśród nas, w Polsce od bardzo dawna. Nam się nawet wydawało, że są już
      zpolszczeni. Nie byli. (...)

www.rodaknet.com/rp_drogi.htm
    • przycinek.usa zapis "debaty" Tymiński - Słomka - Pyszko 18.10.05, 02:34
      wybory.tvn24.pl/1252495,wywiady-prezydenckie.html

Fragment:

S.T: Proszę pana nigdy nie widziałem takich napastliwych i wrednych dziennikarzy
      jak w Polsce i zakończmy na tym. Dziękuje panu za miły wieczór .

A.M: Dziękuję również.

J.P: Panie redaktorze pan jest faktycznie agresywny i w Szwajcarii, gdyby pan
      był, pan by tam nie miał żadnych szans. Pan tam tygodnia nie przeżył. Ale Polska
      jest Polską, jest to mafijny kraj, jest to mafijny system medialny, o którym się
      mówi na całym świecie. Ja jestem pracownikiem polonijnym i będę opowiadał w
      polonii jak wygląda Polska i jak wyglądają media. Niech się pan nie gniewa.
      Jakaś prawda musi być. Jeśli wy taką selekcję robicie w Polsce to się pytam
      dlaczego wy kandydujecie?

A.M: Panie doktorze dlaczego pan został w takim razie skoro jest tak źle ze mną.
      Jestem złym dziennikarzem, okrutnym strasznym człowiekiem.

J.P: Pan się zachował nie fair w stosunku do nas.

A.M: Proszę mi powiedzieć dlaczego, ale już oczywiście zadaje takie pytania
      kandydatowi na prezydenta: panu Tuskowi, panu Kaczyńskiemu. Siedzieli tutaj
      dostawali dokładnie takie pytania jak panowie.

J.P: Ale my mieliśmy dyskutować spokojnie.

A.M: Pytałem pana Borowskiego dlaczego nie zrezygnuje kiedy miał bodaj 3%, a
      Cimoszewicz miał wtedy w sondażach 40%. Pytałem go o to nie wyszedł, nie obraził
      się.

J.P: Ja panu powiem. Po wyborach będę miał kontakt z polonią, musimy obmówić z
      Polonią co dalej, jaki będzie stosunek między polonią i krajem - bo to jest
      bardzo ważne. Polonia dawała tutaj setki milionów dolarów i wy z tego żyjecie
      wszyscy. Dawała do prasy, dawał na pomoc.

A.M: Ale kto mówił, żeśmy żyli, kiedy nie bardzo.

J.P: Sam prezes Moskal powiedział przed dwoma laty w Warszawie, że Ameryka przez
      ostatnie 25 lat dała prawie że 500 milionów dolarów do Polski.

A.M: Ale to Polonia, czy Ameryka bo nie bardzo

J.P: Polonia Ameryki północnej to znaczy kongres polonii amerykańskiej. Są to
      olbrzymie pieniądze, które przyszły. I co się stało z Polską. Polska jest
      rozbita ekonomicznie, mamy 7 milionów bezrobotnych. Młodzi ludzie opuszczają
      kraj, jest bieda na każdej stronie. Pan nie ma biedy pan dobrze zarabia.

A.M: Pan też.

J.P: Pan by musiał być chirurgiem i wiele by pan musiał umieć, a tego by się pan
      tak szybko nie nauczył.

A.M: A pan by musiał być dziennikarzem i mówić to co ja.

J.P: Dziennikarzem można szybko być, a w Polsce to w ogóle dorób legitymacje
      partyjną .

A.M: Przepraszam bardzo do jakiej partii ja należę?

J.P: Nie wiem to mnie nie interesuje, ale proszę pana musimy sobie uświadomić,
      ze Polska idzie...

A.M: Przeczytam panu opinię jednego z naszych widzów, który przysłał: ”Żałuje że
      nie pokazywali tych kandydatów wcześniej - niezła komedia”.

J.P: Wie pan, ja panu powiem. Przyszłość Polski jest pod znakiem zapytania, ten
      parlament, który jest wybrany nie zrobi dla Polski nic. Okrągły stół rządzi
      Polską. Dopóki my tego nie zlikwidujemy to Polska nie ma szans. Bo Polska już
      jest dzisiaj Białorusią Unii Europejskiej.

A.M: Dobrze, panie doktorze dziękuje bardzo. Przyznam że jest pan
      najdzielniejszy z tych trzech kandydatów, których dziś gościliśmy bo dotrwał pan
      do końca z tym wrednym dziennikarzem.

J.P: Nie, wie pan ja nie mówiłem wredny. Ja już przeszedłem w życiu tyle rzeczy,
      że mnie nie wzruszy nic tak łatwo.

A.M: To tak jak ja i wychodzenie kandydatów, chociaż pierwszy raz mi się to
      zdarzyło też mnie nie wzruszy. Dziękuję do widzenia.

• przycinek.usa Artykul w NIE o Leszku Bublu. 18.10.05, 02:47
      www.nie.com.pl/main.php?dzial=akt&id=6336
      Boki zrywac.
    • scrutator Sprawa Popieluszki wraca. 18.10.05, 06:16
      www.wprost.pl/ar/?O=82059
      i odpowiednia dyskusja na FK:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30536562
    • przycinek.usa Atak na Pentagon - wlasna rakieta? 18.10.05, 08:07
      pentagon.hotnews.pl/

Ja to juz widzialem dziesietki razy, ale widze, ze po raz pierwszy to jest po
      polsku i bardzo dobrze. Warto sie z tym zapoznac!
    • przycinek.usa Bursztynowa komnata 29.10.05, 02:31
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8059801

Środa, 26 października 2005

Bursztynowa komnata zakopana?
      IAR 08:30

Bursztynowa komnata w St. Petersburgu
      (fot. AFP)

Na polu w Dargobądzu w gminie Wolin mieszkaniec Świnoujścia rozpoczyna
      poszukiwania Bursztynowej Komnaty. Jan Goch twierdzi, że zna odpowiedź na jedną
      z najbardziej fascynujących zagadek XX wieku.

Jego zdaniem, Niemcy po wywiezieniu Bursztynowej Komnaty z Królewca w 1945 roku,
      ukryli ją właśnie na jednym z pól w Dargobądzu. Do przekopania jest około 100
      metrów kwadratowych gruntu.

Jan Goch przyznaje, że z pola trzeba najpierw wypompować wodę, która pojawiła
      się już na głębokości połtora metra.

Skarb, jeśli rzeczywiście ukryty jest w Dargobądzu, ma nie tylko wielką wartość
      historyczną. W 1942 roku Bursztynowa Komnata była wyceniana na 50 milionów
      dolarów w złocie.
    • przycinek.usa Przez kraty za kratki? 29.10.05, 02:59
      Przez kraty za kratki?
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8059777
      Mirosława Komornicka
      (fot. Ex.Ilustrowany)

Zaniedbanie pracownika spółdzielni może kosztować kobietę odsiadkę w więzieniu.
      2500 zł musi zapłacić Mirosława Komornicka, jeśli chce, by w jej oknach i na
      balkonie nadal były kraty antywłamaniowe.

Wszystko przez to, że w spółdzielni mieszkaniowej nie poinformowano jej, że
      przed założeniem krat powinna złożyć odpowiedni wniosek w urzędzie miasta.

Nasza czytelniczka zdecydowała się na montaż krat po włamaniu do swojego
      mieszkania na parterze, we wrześniu zeszłego roku. Kraty założyła za zgodą
      spółdzielni mieszkaniowej Żubardź, do której należy. W inspektoracie nadzoru
      budowlanego, tak powiatowym jak i wojewódzkim, stwierdzono jednak, że jest to
      samowola budowlana i nakazano rozbiórkę krat albo zapłacenie tak zwanej opłaty
      legalizacyjnej.

– Jestem szarą obywatelką i nie znam się na prawie budowlanym. Zwróciłam się do
      spółdzielni, jako do właściciela budynku, o pozwolenie i je uzyskałam. Nikt mi
      nie powiedział, że jeszcze muszę gdzieś iść. Dlaczego mam teraz płacić za czyjąś
      niekompetencję? – pyta się Mirosława Komornicka.

– Kraty są prywatną sprawą każdego lokatora i spółdzielnia nie może odpowiadać
      za każdego z osobna. Na ogół informujemy o konieczności zgłoszenia montażu krat
      do urzędu miasta. W tym przypadku nastąpiło jednak z naszej strony drobne
      niedopatrzenie – mówi Jarosław Lebioda, inspektor ds. technicznych w SM Żubardź.

Sprawa znalazła się już w Wojewódzkim Sądzie Administracyjnym, do którego pani
      Mirosława wniosła o kasację opłaty legalizacyjnej.

– Jak mi każą zapłacić, to od razu mogą mi to przeliczyć na dni do odsiedzenia w
      więzieniu, bo ja mam 890 złotych emerytury i nie zapłacę – stawia sprawę twardo
      nasza czytelniczka.
    • przycinek.usa Re: Znalazlem ciekawy link...... 29.10.05, 03:00
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8059462
      Papierosy pójdą z dymem

Magazyny pękają w szwach
      (fot. AFP)

Papierosy o wartości 3,5 miliona złotych, które szczecińscy celnicy
      zarekwirowali przemytnikom, zostaną spalone, zapowiada "Głos Szczeciński".
      Papierosy zalegają w magazynach, bo chętnych na ich wykupienie brakuje.

- W ubiegłym roku ogłosiliśmy na przykład przetarg na wywóz z Polski 335 tysięcy
      paczek papierosów i zgłosił się tylko jeden oferent, mówi Janusz Wilczyński,
      rzecznik prasowy Izby Celnej w Szczecinie. - A ponieważ nie wypełnił warunków
      umowy, więc została ona rozwiązana.

Chętnych brakuje, bo towar z przemytu można wywozić jedynie za wschodnią
      granicę. Żeby trafił na rynek unijny, papierosy należałoby przebadać i wykupić
      polskie znaki akcyzy. Koszt takich zabiegów jest duży i handlowcom się to nie
      opłaca. Magazyny w urzędach celnych pękają więc w szwach. Utrzymanie tych
      pomieszczeń kosztuje miesięcznie około 5 tysięcy złotych.

Ostatnio szczecińska Izba Celna ogłosiła przetarg na spalenie 720 tysięcy paczek
      papierosów z przemytu. Z dymem pójdą papierosy warte na czarnym rynku ponad 3,5
      miliona złotych. W magazynach zostanie jeszcze 660 tysięcy paczek tytoniowej
      używki. (PAP)
    • przycinek.usa Re: Znalazlem ciekawy link...... 06.11.05, 08:38
      www.dailymotion.com/tag/rendez-vous/video/2120
      en.wikipedia.org/wiki/C'%C3%A9tait_un_rendez-vous
      www.rendezvousdvd.com/filmstills02.html
      www.rendezvousdvd.com/clip.html
      www.thespinningimage.co.uk/cultfilms/displaycultfilm.asp?reviewid=849
    • przycinek.usa Polskie ofiary azbestowego dramatu WTC 26.11.05, 19:01
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=391&Itemid=49&limit=1&limitstart=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka