Dodaj do ulubionych

Jednak PiS wygra,hmmm

23.09.05, 21:44
Nie ogladam tv, dzis wyjatkowo obejrzalem, bo w debacie przed sejmem
wystepowal JKM. Wrazenia mam takie, ze to jednak PiS wygra wybory
parlamentarne. Przed chwila wszedlem na gazeta.pl i widze link do artykulu
pokazujacego sondaz z taka tendencja i 1 miejscem PiS. Rozmawialem tez ze
znajomymi, PO nie budzi raczej zaufania.
A wygra PiS bo jest bardzej socjalistyczne i wiecej obiecuje. Oczywiscie pojda
na kompromis z PO i dlatego wynikiem bedzie AWS beta. Rozwodniona przez
karierowiczow i amatorow afer wolnorynkowosc PO plus socjalizm PiS moze dac
tylko jeden wynik.
Obserwuj wątek
    • viper39 Re: Jednak PiS wygra,hmmm 23.09.05, 22:01
      klip-klap napisał:

> Nie ogladam tv, dzis wyjatkowo obejrzalem, bo w debacie przed sejmem
      > wystepowal JKM. Wrazenia mam takie, ze to jednak PiS wygra wybory
      > parlamentarne. Przed chwila wszedlem na gazeta.pl i widze link do artykulu
      > pokazujacego sondaz z taka tendencja i 1 miejscem PiS. Rozmawialem tez ze
      > znajomymi, PO nie budzi raczej zaufania.
      > A wygra PiS bo jest bardzej socjalistyczne i wiecej obiecuje. Oczywiscie pojda
      > na kompromis z PO i dlatego wynikiem bedzie AWS beta. Rozwodniona przez
      > karierowiczow i amatorow afer wolnorynkowosc PO plus socjalizm PiS moze dac
      > tylko jeden wynik.

moge tylko powiedziec ze to jest calkiem prawdopodobna wersja, obysmy sie
      mylili, bo jesli to bedzie aws bis to nastepne wybory komuchy maja jak w
      kieszeni, i rozloza Polske na dlugie lata na lopatki...
    • robisc Re: Jednak PiS wygra,hmmm 23.09.05, 22:06
      patrzac na POPiS jako calosc, to ostatnie utarczki pomiedzy przyszlymi
      koalicjantami powoduja, ze POPiS jako calos traci i raczej nie zdobedzie juz
      konstytucyjnej wiekszosci; inters partyjny Kaczorow zatriumfowal nad rozsadkiem
      mezow stanu; nie ma dzis w Polsce odpowiedzialnych politykow - liczy sie
      wylacznie TKM; mimo wszystko pojde na wybory parlamentarne, ale prezydenckie juz
      sobie daruje
      • klip-klap ryzyko minimalne a i tak... 23.09.05, 22:22
        Glosowanie to ryzyko, Erik tez stwierdzil, ze nie chce odpowiadac za buraka
        prezydenta, wiec nie pojdzie do II tury.
        I tu mnie zadziwiacie, bo dopowiedzialnosc jest przeciez znikoma, a boicie sie
        ja poniesc. Ja tam sie moge tlumaczyc za wybor kaczora prezydenta, bo za JKMa,
        przypuszczam, ze powodu bym nie mial. Wiem kogo wybieram i na co obu panow stac.
        Kaczor nie bedzie odwalal numerow w gospodarce, bo wszystko wczesniej ustali
        koalicja. Podoba mi sie za to jego podejscie do polityki zagranicznej. JKM to
        wybor idealny i tu tlumaczys sie nie musze.
        • exerik Re: ryzyko minimalne a i tak... 23.09.05, 22:55
          klip-klap napisał:

> I tu mnie zadziwiacie, bo dopowiedzialnosc jest przeciez znikoma, a boicie sie
          > ja poniesc.

Zawsze w rozmowach podkreślam że SLD, PO, PiS czy Samoobrona de facto niczym
          się od siebie nie różnią. Przynajmniej będę teraz bardziej wiarygodny.
          • klip-klap a z innej strony 23.09.05, 22:58
            Twoja wiarygodnosc jest wazniejsza od kierunku polityki zagranicznej ?
            • exerik Re: a z innej strony 23.09.05, 23:03
              klip-klap napisał:

> Twoja wiarygodnosc jest wazniejsza od kierunku polityki zagranicznej ?

Wybory i tak mają trzeciorzędny wpływ na ten kierunek. Nawet jeśli Kaczor
              wygra. Helikoptery spadają itp. Polityka zagraniczna to nie fiki-miki, a Niemcy
              to poważne państwo.
              • klip-klap kocham Niemcy 23.09.05, 23:09
                ...jak sa slabe.
                Niemcy na razie sparalizowane i niech tak zostanie.
                Kaczor czy Donald to jednak roznica. Jeden cche byc prezydentem a drugi kwasem
                prawicy.
                W jednym sie zgadzam, Niemcy mimo wszystko sa powazni, no i tyle kasy...ups. No
                i dochodza naciski kapitalu zachodniego. Co nie znaczy, ze nalezy sie latwo poddac!
    • exerik Re: Jednak PiS wygra,hmmm 23.09.05, 22:50
      klip-klap napisał:

> Nie ogladam tv

Ja oglądałem dziś kończące kampanię przrmówienia Tuska i Rokity. Były piękne,
      gdybym był młodszy, dałbym się uwieść. Pamiętam jak w powyborczy poniedziałek w
      97 roku spacerowałem rano krakowskimi Plantami, i świat naprawdę wydawał mi się
      piękniejszy he he
      • wislok1 Dzisiejsza debata w TV 23.09.05, 23:56
        Wrzaski tłuszczy, jakiś kretyn z gwizdkiem, Rokita ględził potwornie,
        tragedia
    • abram777 POPIS kuglarzy na niespotykaną skalę? 24.09.05, 15:15
      Jeśli po wyborach do władzy dojdzie koalicja Kaczor&Donald, obserwować będziemy POPIS kuglarzy na niespotykaną skalę . Magicy tej koalicji POPISywać się będą podczas swych występów niezwykłą umiejętnością masowego znikania w czarnym kapeluszu tego, co jeszcze jako naród posiadamy. Znikną również przywileje pracownicze.
    • sendivigius Polityka jak emigracja 24.09.05, 18:13
      Zauwazylem analogie pomiedzy politykami a emigrantami.

Emigranci w glowach obraz Polski z czasow kiedy ja opuszczali. Sam znam osoby
      ktore potrafia wciaz rozprawiac o obowiazkowych dostawach w rolnictwie mimo ze
      juz Gierek takie zniosl w 1970 roku. To znaczy, ci emigranci wiedza ze jest
      inaczej, ogladaja telewizje i czytaja gazety, ale to nie dociera, nic jednak
      nie zastapi wlasnego doswiadczenia - ich Polska to kraj ktory oposcili x lat
      temu.

Tak samo jest z politykami. Ich obraz Polski i Polakow jest z ostatniego
      momentu nim zaczeli sie interesowac polityka. Dlatego Michnik wciaz pisze o
      Marcu 68 bo to jego ostatni kontakt z rzeczywistoscia, potem juz byl bardzo
      waznym opozycjonista a potem bardzo waznym politykiem. Maciarewicz wciaz mowi o
      tym kto jest agentem a kto nie jest, co drugi mowi o walce z komunizmem, tyle
      sie dowiedzial ze komunizmu nie ma wiec maskuje to mowiac o walce z
      postkomunizmem.

Teraz tak: Rokita w sejmie 16 lat, to samo Tusk, Kaczynski.... no comments.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka