Dodaj do ulubionych

Najciekawsza wypowiedź maja

30.05.06, 00:39
Wszystkim nam chodzi o to, aby wypowiedzi na tym forum były jak najciekawsze, pełne i dobrze skonstruowane. Zachęćmy więc w jakiś sposób do takiego właśnie pisania. Wstawmy tu linki do najciekawszych, naszym zdaniem, wypowiedzi na tym forum, lub zagłosujmy swoim podpisem pod propozycjami już istniejącymi. Będzie to w jakimś stopniu nagrodą, symboliczną nagrodą, motywującą do dalszego pisania. Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • abram777 Autor: lastboyscout 30.05.06, 17:24
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=40776853&a=42265969
      Tak to bardzo aktualny i wazny temat, zwlaszcza dotyczacy nas Polakow, zawsze
      nietolerancyjnych i ekspresowo dzisiaj zmieniajacych starych Bogow na nowych.
      Przyznam, ze sam jestem tym przesiakniety ale (na szczescie!) rowniez bardzo na
      to uczulony. Chociaz mam pelne przekonanie, ze kierunki rozwoju moze nadac tylko
      elita to NIKT tej elity nie moze wykreowac ani powolac. Elitarnosc wynika z
      EFEKTOW dzialania a nie deklaracji. Elita to naturalnie i nieustannie
      zmieniajaca sie grupa ludzi, na ktorej proces tworzenia NIKT nie moze miec
      jakiegokolwiek wplywu.
      Stad wlasnie nie wolno nikomu samozwanczo sie powolywac na piedestal, nikogo
      personalnie negowac za innosc a wrecz nawolywac do usuniecia poza margines.
      Jakiekolwiek zdepolaryzowanie srodowiska odbija sie bardzo niekorzystnie na nim
      samym co wlasnie Z ZALEM zauwazam na tym forum.
      Pozdrawiam.
    • bush_w_wodzie w zasadzie... 13.06.06, 13:56
      jestem przeciwnikiem tego rodzaju sztucznie tworzonych bytow jak `wypowiedz
      miesiaca' . jestem jednak pod tak glebokim wrazeniem ze zrobie wyjatek:

moja kandydatura:

szutnik o srebrze i zlocie

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=37850143&a=40562815
      i inne jego posty w tym watku
      • szutnik Re: Bush dzięki za uznanie :-) Choć tak naprawdęto 15.06.06, 19:02
        Choć tak naprawdę to należy się ono pewnemu zmarłemu już agentowi
        ubezpieczeniowemu, ktory zachorowawszy poważnie, z nudów stworzył Teorię Fal,
        niejakiemu Ralph'owi Nelsonowi Elliottowi.
        Często stosuję tę teorię, świadom jej ograniczeń (świętego Graala nie ma! a TF
        jest często szalenie wieloznaczna i bywa, ze postawienie sensownej prognozy
        graniczy z cudem)w kompleksie z innymi metodami.
        Niechcący w ten sposób pokazałem, że "coś w tym jest" w tej Teorii Fal Eliotta
        i jeśli ktoś kiedyś powie Ci - Teoria Fal Elliotta to bzdura (a takich jest
        sporo na rynkach), bedziesz mógł uśmiechnąć się pod nosem i pomysleć - znalem
        kiedyś gościa, ktory wykorzystując tę "bzdurę" dochodzil do całkiem sensownych
        konkluzji....
        PZDR

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka