Dodaj do ulubionych

Shell, Orlen Kobyłka - paliwo.

15.11.14, 19:34
Ciekaw jestem Waszych opini, zastanwia mnie problem w moim samochodzie.
Tydzień czasu niebył jeżdżony, rezerwa się paliła. Zatankowałem na Shellu w zeszłą sobotę [jak padało] Po przejechaniu ok. 3 km zaczął się dlawić, chodzić na 3 cylindrach. I-sza myśl kable ala, ale i ele. Po 2 dniach zatankowałem na Orlenie i problem ustąpił... Swojego starego Opla żadko tankuję na Shellu bo nie po drodze do Zielonki. Żona swojego Forda tankowała na Shellu bo był po drodze i silniczek krokowy kaput :P... I dlaczego Shell już nie działa od 22-ej? Do tej pory nie miałem zastrzeżeń do Shella, może podzielicie się swoimi opiniami?
Obserwuj wątek
    • ph_12 Re: Shell, Orlen Kobyłka - paliwo. 15.11.14, 22:06
      Bardzo sporadycznie tankuje na SHELL natomiast bardzo często na ORLEN-ach tych przed i za MULTI-MEDICA. Nigdy nie zdarzyło mi się aby było coś nie tak z jakością paliwa, zarówno zimą jak i latem.Tankuje zawsze ON verva - po prostu wychodzę z założenia iż te 15-20gr drożej na litrze mnie nie zrujnuje a mam przynajmniej "nadzieję" iż jest to jakość paliwa zbliżona do standardów europejskich :)
      • anna_sroda Re: Shell, Orlen Kobyłka - paliwo. 18.11.14, 12:09
        Tankuję na Shell i nigdy nie miałam kłopotów z samochodem. Może jak to każdy ma swój gorszy dzień, mogłeś trafić na jakąś kiepską dostawę paliwa.
        Co do zamykania od 22:00 do 6:00 myslę że ludzie po drodze tankują na Orlenach, bo mi też osobiście przeszkadza niby nie skomplokowany ale bardziej skomplikowany wyjazd niż z Orlenów
        • damyk1 Re: Shell, Orlen Kobyłka - paliwo. 18.11.14, 12:17
          Rzeczywiście okrążanie McDonalds i spowalniacze są delikatnie mówiąc denerwujące.
          Pół Zielonki tankuje na Orlenie przy Mutlimedice, do tego prawie cała Kobyłka ma po drodze Orleny a Shell jest na wylocie. Wołominiacy i za Wołominiacy może też wolą Orlena przez "skomplikowany" wyjazd, chociaż na Orlenie w kierunku Kobyłki te studzienki do zbiornikow też są wkurzające :P Poza tym "za Wołominiacy" mają jeszcze BP
          Ale dzisiaj zatankowałem ponownie na Shellu paliwo, tym razem Racing 100 i wszystko jest cacy malina i lalunia :) Tylko te spowalniacze :( Ale cóż dużo dzieci się tam kręci więc coś za coś a sam czasem korzystam z Macka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka