13.08.09, 16:53
Cześć. Zapisałam się na filologię angielską do WSWMiR i poszukuję
informacji o tej szkole. Wiem już, że czesne jest bardzo niskie, ale
chciala bym się dowiedzieć czegoś o tym jak wyglądają zqajęcia, jacy
są wykładowcy, jak egzaminy, jaki jest poziom nauczania itp. Dzięki
za info.
Obserwuj wątek
    • tomaszzz1111 Re: WSWMiR 02.08.10, 14:22
      Hej:) jestem studentem drugiego roku filologii ang i polecam tę szkołę...
      wykładowcy są spoko, poziom w miarę wysoki. Ogólnie uczelnia jest ok ale jak na
      każdych studiach trzeba się uczyć...... pozdrawiam:)
    • tomaszzz1111 Re: WSWMiR 18.08.10, 14:15
      hej. Zaczynałem zajęcia w grupie podstawowej i nie trzeba było dobrze umieć
      języka... wystarczy podstawowa znajomość, minimium... jestem studentem studiów
      niestacjonarnych i niestety zajęcia są od 8 do 19... i muszę się męczyć... ale
      studiować trzeba... pozdrawiam:)
    • marys.ia25 Re: WSWMiR 18.08.10, 15:19
      Witam:) ja studiuję w Wołominie. czesne rzeczywiście niskie w porównaniu do
      innych szkół wyższych... niestety zajęcia trwają długo bo od 8 do 19... masakra
      ale da się przyzwyczaić... jeżeli idzie się na studia zaoczne trzeba się z tym
      liczyć niestety... a jeżeli będziesz się uczyć to bez problemu zdasz i nie
      będziesz mieć problemów z wykładowcami.. .pozdrawiam
    • marys.ia25 Re: WSWMiR 23.08.10, 09:26
      Siemka:) czesne rzeczywiście niskie w porównaniu do innych szkół. Na początku
      nie zdaje się żadnych egzaminów aby Cię przyjęli... Ale na pierwszych zajęciach
      pisze się test aby sprawdzić znajomość angielskiego i stworzyć odpowiednie
      grupy. Co do poziomu nauczania to myślę, że nie jest najgorszy... pozdrawiam;p
      • martusia500 Re: WSWMiR 23.08.10, 12:28
        Tak są egzaminy na pierwszych zajęciach...ale to jest dobre bo dzięki temu
        dowiadujemy się o własnym poziomie języka angielskiego. I później tworzone są
        grupy w zależności od zaawansowania... pozdrawiam
    • mily-1234 Re: WSWMiR 23.08.10, 11:57
      hej:)
      szkoła ogólnie spoko... mieszkam w wołominie więc mam blisko.... poziom w miarę
      wysoki.
    • katya22 Re: WSWMiR 08.12.13, 18:16
      Właśnie skończyłam tę szkołę na kierunku filologia. Powiem tak - największym problemem tej szkoły jest podejście i zachowanie samego rektora - brak szacunku dla ludzi (zarówno studentów jak i wykładowców) oraz lenistwo lub brak umiejętności organizacyjnych ( jak nie ma kto szefować to nie dziwne, że panuje bałagan a wszyscy mają gdzieś swoje obowiązki ).
      Poza tym, wielu wykładowców się stara ( aż dziw w takiej pracy ), ale drugi raz bym tam nie poszła - jak ktoś znał język to nadal będzie go znał tak samo, a jak ktoś nie znał to nadal nie będzie go znał po tej szkole, a i tak wszyscy na dyplomie mają 4.
    • arek1203b Re: WSWMiR 09.12.13, 16:55
      swietny wybor ,moze w angielskim pojdzie Ci lepiej bo polski masz zalosny ,studentka ,osoba po maturze a chcialabym pisze osobno ,ZENADA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka