Dodaj do ulubionych

Rocznica Cudu

14.10.14, 15:19
Przesłanie Maryi potwierdzone zapowiedzianym cudem. Dlatego wiara w słowa Maryi jest podwójnie racjonalna

www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-na-swiecie/102999,codziennie-odmawiajcie-rozaniec.html
13 października 1917 r. w Cova da Iria (Portugalia) stał się cud – słońce zatańczyło. Ten znak zapowiedziany przez Maryję był dla wątpiących potrzebny, by uwiarygodnić objawienia, obudzić wiarę, wstrząsnąć sumieniami.

Inacio Lourenco, jeden z bezpośrednich świadków tego wydarzenia, tak je opisuje: „Nie jestem w stanie obecnie dokładnie opisać tego, co wtedy widziałem i czułem. Wpatrywałem się w słońce. Wydawało mi się ono bardzo blade. Zupełnie jednak nie raziło swym blaskiem. Wyglądało jak śnieżna kula obracająca się wokół własnej osi. Nagle oderwało się od nieba i zygzakami zaczęło spadać w kierunku ziemi.

A to dla ateistów :) :

Obok mnie stał niewierzący człowiek, który spędził całe przedpołudnie na ośmieszaniu pielgrzymów, ponieważ – jak mówił – ci prostacy przybyli do Fatimy tylko po to, aby zobaczyć małą dziewczynkę! Spojrzałem na tego człowieka. Stał jak sparaliżowany. Wzrok miał przykuty do słońca, a ciałem jego wstrząsały dreszcze. Potem padł na kolana, wzniósł ręce do nieba i wołał: »Matko Boża! Matko Boża!«”.

Obserwuj wątek
    • gandalph Nie pomyliłeś czasem forów? 18.10.14, 13:16

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka