Dodaj do ulubionych

Galantamina

27.12.10, 09:48
www.autismweb.com

Strona główna » Forum Główne » Dieta i Biomedycznej leczeniu autyzmu

GALANTAMINA

marian770-zerknij "fachowym"okiem na NAC i GALANTAMINĘ.
Są to suplementy ale to samo przepisują w formie leków na receptę.
marian770-
Obserwuj wątek
    • marian770 Re: Galantamina- Nivalin 27.12.10, 19:43
      bubbelek, czytałem o tym dosyć już dawno i zastanawiałem się ich użycia ( w formie Nivalin dostępny na receptę ).
      Galantamina :

"Przeciwdziała rozkładowi acetylocholiny. Polepsza przewodnictwo nerwowo-mięśniowe, zwiększa funkcje poznawcze, poprawiając pamięć i proces odtwarzania zapamiętanych informacji"

faktycznie to może być ciekawa właściwość, być może warto by je wykorzystać. jest tylko jedno ale, a może nawet dwa.

po pierwsze- skutki uboczne- pierwsza i najważniejsze przeciwwskazanie do używania galantaminy to padaczka i złe EEG. czyli może wywołać padaczkę lub jeśli ona już jest pogorszyć jej stan. stąd jeśli ktoś się decyduje najpierw warto przebadać dziecko pod kątem EEG.

po drugie, wydaje się że działa w sposób doraźny. czyli dajesz tabletkę- jest lepiej - nie dajesz- jest tak jak poprzednio
      z tego co czytałem możliwe jest długotrwałe działanie po dłuższym dawaniu np. rok czasu.
      i wtedy nawet po zaprzestaniu dawania pozytywny efekt się utrzymuje
      musiałbym się doczytać mocniej co do pozytywnego działania Nivalin

jesli EEG córcia ma w normie możesz spróbować dawac, ale musisz być tutaj konsekwentna i dawać jej przez długi okres. inaczej tak jak pisałem, będzie to efekt tylko doraźny.

• marian770 Cerebrum compositum- podskórne zastrzyki 27.12.10, 19:46
      nakłaniam Cię do spróbowania Cerebrolizyny - robiłaś już nowsze EEG ?, pytałaś się o to neurologów ?

póki co proponuje dawać jej Cerebrum compositum ( lek homeopatyczny w formie ampułek do wsztrzykiwań dostepny w aptece na receptę ) w formie zastrzyków- on jest wspaniały na pamięć i wierze że kilka takich opakowań ( tj z minimum 3 serie-czyli 3 opakowania łacznie 15 zastrzyków ) w dość znaczny sposób pomogłoby Natalii.

najważniejsza cecha Cerebrum - jest skuteczny dla naszych dzieci i po drugie nie ma żadnych efektów ubocznych ( w tym nie pogarsza EEG ) stąd lekarze wypisują to bez problemu.
      My dajemy w formie zastrzyków i mamy rewelacyjne efekty.
      • bubbelek Re: Cerebrum compositum- podskórne zastrzyki 28.12.10, 15:44
        Teraz mi się przypomniało zresztą niedawno pisałam,że pytałam o to lekarza akurat endokrynologa.Tzn.pytałam o celebrolizyne.
        Powiedział abym zaczęła od nootropilu,potem pomyślimy za 3 miesiące.
        Boję się tego nootropilu,bo nie robiłam powtórnego eeg.Endokrynolog rzucił okiem na stare eeg i powiedzial -dawać.Lekarz ok.bo jako pierwszy wykazał cień zainteresowania.

Kurcze marian770-tak bym chciała podac jej te zastrzyki ale-KTO MI TO PRZEPISZE????
        Widzisz,że walę głową w mur.
        Pediatrzy w przychodni mówią,że nie mogą bo to trzeba załatwiac ze specjalistą np.neuro itp.
        A mój neuro powiedział co powiedział i na moje pytanie co robic odp."nic,przyjśc jakby się coś działo,nie widzę potrzeby badań głowy czy podawania czegokolwiek"

Tacy są lekarze.Moja teściowa tez juz u takich była.Dopiero teraz spotkała normalnego który się jej chorobą zainteresował.Minęły 2 lata latania po lekarzach a zapalenie stawów jest masakryczne!!!!Ból wszystkich stawów pzrez 2 lata,nawet silne przeciwbólowe nie pomagały.
        Stawy ma tak już zniszczone że czeka ją wozek inw.Rękoma nie moze nic zrobic.
        Jest za pózno,a dlaczego?Mamy takich właśnie lekarzy!!!
        • marian770 Re: Cerebrum compositum- podskórne zastrzyki 28.12.10, 23:14
          bubbelek, ja pisze aby narazie dawać zastrzyki z Cerebrum compositum a nie Cerebrolizyny ( to później ) . To jest lek homeopatyczny i dlatego pediatrzy wypisują to bez problemu. Co nie znaczy że nie jest skuteczne. My mamy drugą serię i naprawdę mamy niezłe efekty. Lepsze niż dawaliśmy doustnie. Jesli coś niedomaga córci z pamięcią Cerebrum powinno pomóc. naprawdę spróbuj tego.

Co do cerebrolizyny- faktycznie neurolodzy najpierw wypisują Nootropil.
          ja na Twoim miejscu bym spróbował ten Nootropoil- obserwuj przy tym córkę czy nie ma jakiejś nadpobudliwości z tym związanej. obawiam się że u niej może to być prawdopodobne.

• marian770 Re: Galantamina 28.12.10, 23:23
      chętnie bym skorzystał z tej Galantaminy, ale obawiam się że żaden lekarz tego nie przypisze stąd w grę wchodziłby tylko suplement GalantaMind. chciałbym spróbowac dlatego że u nas neurologopeda powiedziała że przyczyną problemów z mową może być słabe łaczenia między neuronami zwane synapsami. Galantamina właśnie to stymuluje i z tego co czytałem może w sposób trwały poprawić przewodnictwo synaptyczne.

U Twojej córci faktycznie to mogłoby dać dobry efekt stąd na Twoim miejscu zamówiłbym ten suplement i spróbował dawać. na Tym portalu piszą że to się daje 1 tabletkę 2 razy dziennie.
      • bubbelek Re: Galantamina 28.12.10, 23:45
        Dzis pytałam pediatre o celebrum,niestety nie wiedziała co to,nie zgodziła sie przepisac.
        Kazała podawac nootropil.Poszłam do apteki i kupiłam.Od jutra zaczynamy.
        Nie mamy wyjscia.
        Galantamind tez rozwazałam,ale jak wiesz problem mam z zamówieniem:(
        Bede pisac jak reaguje na nootropil tz.memotropil bo nootropilu nie było.
        Właśnie czytalam na temat piracetamu na autismweb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka