bubbelek 03.05.11, 19:50 Właśnie wyleczyliśmy następną anginę ropną u Natalki:) Super obyło się bez antybiotyku:) Szkoda,że nie zaczęłam używać wcześniej tylko przy każdej anginie futrowałam ją antybiotykiem:( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bubbelek Re: GOLDENSEAL 03.05.11, 19:57 marian-właśnie przeczytałam,że też podawałeś:) Moje kapsułki mają 500mg.Daję 2 razy dziennie po pół kapsułki.Dawać po całej czyli 500.? Bardzo nam pomogło.Ani śladu po anginie,przy której było straszne pogorszenie zachowania:( Nawet w kupie zauważyłam jakiś śluz,nie wiem jednak co to,to:) Odpowiedz Link
marian770 Re: GOLDENSEAL 03.05.11, 22:55 tak możesz smiało dawac cała kapsułke 2 razy dziennie. jednak po 2 tygodniach dawania zaleca się przynajmniej tydzień przerwy bo mooże dorpowadizć takie cigłae dawanie do rostroju jelit. A Goldenseal root jest świetny na candide, wg mnie najsilniejszy z suplementów na tą przypadłośc. Odpowiedz Link
bubbelek Re: 04.05.11, 16:29 Jeszcze jedno:) Czy logiq mogę dawac razem z goldenseal?Bo potem zapominam:) Odpowiedz Link
damiankowa.mama Re: 05.05.11, 21:02 Goldenseal Root to co innego niz Goldenseal Herb, no nie? Odpowiedz Link
aveave0 Re: Pytanie do Marian 770 21.09.11, 08:18 Podczytuję czasami to forum(kiedyś byłam tu częstym gościem ale wyroslismy z problemu) i jestem pełna uznania dla twojej wiedzy odnośnie róznych leków i suplementów.Mój syn miewa często anginy lub szkarlatynę i zachęcona Waszymi opiniami kupiłam goldenseal root 470 mg firmy Puritan`s Pride no i mam dylemat.Na ulotce pisze żeby nie podawać dzieciom ponizej 18 lat.Czy kupiłam niedobry preparat czy moze nie mam się czego obawiać?Dziecko w wieku 9 lat. Odpowiedz Link
seba-1 Re: Pytanie do Marian 770 21.09.11, 09:47 Myślę że nie ma się czego bać. Mamy też wersję 470 mg Puritans Pride i dziecko 5-letnie dostawało nawet 2 kapsułki dziennie - nic złego się nie działo. Odpowiedz Link
aveave0 Re: GOLDENSEAL 21.09.11, 10:14 Czytając informacje na polskich stronach internetowych wyczytałam,że można podawać od 4 roku zycia.Wczoraj jednak dostałam przesyłkę a tam dużymi literami NOT INTENDED FOR USE BY PERSONS UNDER THE AGE OF 18. No i zbiło mnie to z tropu. Odpowiedz Link
komi1911 Re: GOLDENSEAL 22.09.11, 08:08 Ja podaje to 3 letniemu synkowi i nic sie nie dzieje,na dicloforze30 tez pisze ze od 3 roku zycia i co? daje sie te probiotyki noworodkom,takze smialo:-) Odpowiedz Link
aveave0 Re: GOLDENSEAL 22.09.11, 08:23 Dzięki za odpowiedzi.Najpierw przetestuję na sobie a potem zobaczymy. Odpowiedz Link
marian770 Re: GOLDENSEAL 26.09.11, 17:45 przy Goldensael root nalezy pamiętać tylko o przerwach- tj tydzień używania i tydzień przerwy dłuższe stosowanie bez przerw może wywołać rozwolnienia i bóle jelit. 3 latkowi małe dawki ( np. pół kapsułki 2 razy dziennie ) można śmiało dawać. Odpowiedz Link