Dodaj do ulubionych

może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc geny...

10.07.11, 00:16
Byliśmy na kolejnym spotkaniu w poradni genetycznej i dostaliśmy wynik badania molekularnego tak więc do sedna : W badanym materiale genetycznym stwierdzono mutacje o charakterze submikroskopowej duplikacji. Wykryta zmiana polega na duplikacji fragmentu długiego ramienia chromosomu 12 pary ( rozmiar duplikacji 12okb; pozycja genomowa wg HG18: 121707337-1218178) Stwierdzona zmiana obejmuje geny GPR81, NIACR2 , DENR , CCD62 ( duplikacja może nie obejmować całych genów na obu końcach zmiany geny GPR81 iCCDC62 ). Stwierdzona duplikacja nie była dotychczas opisywana w piśmiennictwie medycznym ( więc nie wiedzą co to jest i jak leczyć) Submikroskopowe aberracje chromosomowe są jedną z najczęstszych przyczyn niepełnosprawności intelektualnych / opóżnienia psychoruchowego u dzieci.

Teraz mam pytanie jak można w tej sytuacji pomóc, może leczenie dan ( chodż jestem w tym zielona nawet nie wiem gdzie ? u kogo leczyć) homeopatia klasyczna ? a może quantec ? Proszę o opinie bardziej zorientowanych w temacie niż ja bo te metody są mi obce. Pozdr :)
Obserwuj wątek
    • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 10.07.11, 00:33
      Jak genetycy nie wiedza co z tym poczac, to lekarze innych specjalnosci tym bardziej. Tak jak my wszyscy jestes skazana na siebie, swoje poszukiwania i dzialanie metoda prob i błędów, zazwyczaj. Z doswiadczenia powiem, ze ja raczej kieruje sie leczeniem objawowym, czyli zgłębiam temat dotyczący poszczegolnych niewłaściwych objawów i szukam na to pomocy. Najwiecej korzyści przyniosło dotychczas leczenie niekonwencjonalne, ziołolecznictwo i homeo. Niemniej jednak korzystam z pomocy lekarzy konwencjonalnych i DAN również. Problem jednak w tym, ze nasze dzieci reagują na leczenie niestandardowo. To co pomaga jednemu dziecku, dla drugiego jest obojętne a trzeciemu szkodzi.
    • rozalia7 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 10.07.11, 00:37
      Diagnoza quantec , jest diagnozą całościową i również wskazuje uszkodzone geny .
      • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 11.07.11, 06:31
        rozalia7 napisała:

> Diagnoza quantec , jest diagnozą całościową i również wskazuje uszkodzone geny

Nie. Diagnoza Quantec nie jest żadną diagnozą i niczego sensownego nie pokazuje. To paramedyczne oszustwo podobnie jak biorezonans czy oberon.
        • rozalia7 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 11.07.11, 12:22
          unhappy napisał:

> rozalia7 napisała:
          >
          > > Diagnoza quantec , jest diagnozą całościową i również wskazuje uszkodzone
          > geny
          >
          > Nie. Diagnoza Quantec nie jest żadną diagnozą i niczego sensownego nie pokazuje
          > . To paramedyczne oszustwo podobnie jak biorezonans czy oberon.
          Czy Diagnoza Quantec jest dla Ciebie konkurencją ,że tak usilnie zwalczasz i kwestionujesz ?
          • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 12.07.11, 07:23
            rozalia7 napisała:

> > . To paramedyczne oszustwo podobnie jak biorezonans czy oberon.
            > Czy Diagnoza Quantec jest dla Ciebie konkurencją ,że tak usilnie zwalczasz i kw
            > estionujesz ?

Tu nie ma czego zwalczać ani kwestionować. Diagnoza o której piszesz nie jest diagnozą tylko pseudodiagnozą. I nie postrzegaj świata w kategoriach zysków. Tak robi tylko zła Big Pharma. Ja zwracam uwagę na altmedowych oszustów, dzięki czemu uda im się (mam nadzieję) oszukać mniej ludzi.
            • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 12.07.11, 13:53
              Szczepienia uszkadzja geny!
              • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 12.07.11, 14:20
                misiaczekmoj napisała:

> Szczepienia uszkadzja geny!

O_o
                • gra2010 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 13.07.11, 22:09
                  Ja też uważam, ża szczepienia uszkadzają geny i quantec może pomóc aby to naprawić.
                  • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 13.07.11, 23:20
                    gra2010 napisała:

> Ja też uważam, ża szczepienia uszkadzają geny i quantec może pomóc aby to napra
                    > wić.

Fajnie. Ja uważam, że geny uszkadza oglądanie telewizji i można to naprawić malując przedpokój. Takie uważanie więc, jak widzisz to fajna rzecz :D
                    • gra2010 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 08:08
                      unhappy- nie będę z tobą dyskutowała, bo nie warto.
                      Wypowiedziałeś swoje zdanie o quantecu i już wszyscy wiemy że masz zadnie nagatywne o tej metodzie.

Ja natomiast mam o teh metodzie pozytywne zdanie i o tym napisałam.

Odnośnie uszkodzinych genów - mój syn miał około 7 uszkodzonych genów w tym gen odpowiezialeny jak to donoszą tzw. naukowyc za autyzm - wspaniale pomaga homeopatia klasyczna i właśnie quantec. Oczywiście dieta, ale ona wszystkim robi dobrze :)

Można też dziecku podać lek homeopatyczny DNA właśnie na wsparcie układu genetycznego. Ten lek DNA poleca Tinus Smith, któy opracował metodę odtruwania homeopatcyznego po szczepieniach. Dajemy go po całkowitym odtruciu ze szczepionek i adjuwantów.
                      pozdrawiam
                      • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 09:08
                        gra2010 napisała:

> unhappy- nie będę z tobą dyskutowała, bo nie warto.

Wiem. Dyskusje ze zwolennikami oszukańczych metod nie są specjalnie rozwojowe :)

> Wypowiedziałeś swoje zdanie o quantecu i już wszyscy wiemy że masz zadnie nagat
                        > ywne o tej metodzie.

Nie JA. To jest metoda NIEDZIAŁAJĄCA. Moje zdanie nie ma tu większego znaczenia.

> Ja natomiast mam o teh metodzie pozytywne zdanie i o tym napisałam.

Ależ proszę.

> Odnośnie uszkodzinych genów - mój syn miał około 7 uszkodzonych genów w tym gen
                        > odpowiezialeny jak to donoszą tzw. naukowyc za autyzm - wspaniale pomaga homeo
                        > patia klasyczna i właśnie quantec. Oczywiście dieta, ale ona wszystkim robi dob
                        > rze :)

Ani homeopatia, ani quantec. Takie są fakty. A że wierzysz, że jest inaczej. Masz pełne prawo.

> Można też dziecku podać lek homeopatyczny DNA właśnie na wsparcie układu genety
                        > cznego. Ten lek DNA poleca Tinus Smith, któy opracował metodę odtruwania homeop
                        > atcyznego po szczepieniach. Dajemy go po całkowitym odtruciu ze szczepionek i a
                        > djuwantów.

Tak, tak - oczywiście :)

> pozdrawiam

Pozdrawiam
                        • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 17:39
                          "Nie JA. To jest metoda NIEDZIAŁAJĄCA. Moje zdanie nie ma tu większego znaczenia"
                          No wlasnie , w tym problem ze jak osiol idziesz za marchewka i nie patrzysz gdzie idziesz.Widzisz tylko marchewke......
                          • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 17:58
                            misiaczekmoj napisała:

> "Nie JA. To jest metoda NIEDZIAŁAJĄCA. Moje zdanie nie ma tu większego znaczeni
                            > a"
                            > No wlasnie , w tym problem ze jak osiol idziesz za marchewka i nie patrzysz gdz
                            > ie idziesz.Widzisz tylko marchewke......

To oczywista oczywistość Oświecona Osobo :D
    • iwpal Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 18:07
      U dzieci z aberracjami chromosomowymi póki co jedyną poprawę przynosi ciężka praca (pedagog, logopeda, integracja sensoryczna, rehabilitacja) i leczenie chorób współistniejących (alergie, wady serca, padaczka itp.); duplikacja kawałka chromosomu polega na podwojeniu jego ilości tam, gdzie go nie powinno być, co wpływa na kazdą komórke ciała. Nie ma mozliwości, aby jakakolwiek metoda zmieniła tę duplikację.
      Coś o chromosomie 12
      migg.wordpress.com/2007/08/26/chromosom-na-niedziele-chromosom-12/#more-390
      • marian770 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 14.07.11, 22:37
        przypadkach mutacji genetycznych być może quantec niewiele pomoże
        natomiast nadekspresje genów oraz obniżone ekspresje genów quantec lepiej już podziała. ( doregulowanie genów ) dobrze w to wprzęgnąć homeopatię.
        • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 15.07.11, 22:47
          marian770 napisał:

> natomiast nadekspresje genów oraz obniżone ekspresje genów quantec lepiej już p
          > odziała. ( doregulowanie genów )

Nie, nie podziała. Nie podziała w żaden sposób.

> dobrze w to wprzęgnąć homeopatię.

Och, no tak, zapomniałbym. Jeszcze homeopatia :)
          • marian770 nie obchodzi mnie już twoja opinia 16.07.11, 01:13
            a raczej jedno zdanie które wklejasz od kilku lat. wszyscy już ją znają zresztą.
            wydaje mi się że forumowicze też mają serdecznie dosyć twoich identycznych odpowiedzi pod każdym postem dotyczącym quanteca/zappera/homeopatii

coraz bardziej się skłaniam ku tezie że wykazujesz objawy obsesji -zaglądasz na to forum od 2 lat w kilka godzin ( ba, bywa że minut ) po tym jak pojawi się jakikolwiek post o quantecu/zapperze , tylko po to aby napisać że- nie, nie działa.

dobrze już "nieszczęsliwcze" - niech będzie, niech nie działa, ale daruj nam te teksty, bo już kazdemu robi się niedobrze- no chyba że tak lubisz....
            ale wtedy bardziej się chyba dogadzasz na kozetce

• unhappy Re: nie obchodzi mnie już twoja opinia 16.07.11, 11:57
              > dobrze już "nieszczęsliwcze" - niech będzie, niech nie działa, ale daruj nam te
              > teksty, bo już kazdemu robi się niedobrze- no chyba że tak lubisz....

Niezwłocznie jak darujesz "nam" te teksty o działających bzdurach typu quantec. A w mechanizmie forum masz możliwość zablokowania mnie. Możesz też zwrócić się do właściciela forum, że "unhappy" przeszkadza ci rozsiewać bzdury.
              • misiaczekmoj Re: 16.07.11, 13:07
                Unhappy boisz sie ze ktos wyda swoje pieniadze na bzdury czy jak ?Trzymaj sie swoich teori i lecz sie po swojemu.
                • unhappy Re: 16.07.11, 15:59
                  misiaczekmoj napisała:

> Unhappy boisz sie ze ktos wyda swoje pieniadze na bzdury czy jak ?

Absolutnie. Wisi mi to i powiewa. Choć może mniej mi powiewa los dzieci, których rodzice uwierzyli w paramedyczne mambo jambo.

Gorzej jeśli ktoś da się w te bzdury wkręcić. Bo nie umie odróżnić paramedycznego bełkotu (quantec reguluje geny etc.) od informacji z sensem, których po prostu nie rozumie.
                  • legenda3 Re: 16.07.11, 16:16
                    Mnie sie to nie wydaje dziwne, ze w sytuacji kiedy medycyna konwencjonalna nie ma naszym dzieciom nic do zaoferowania poza obowiazkowymi szczepieniami, rodzice probuja wszystkiego, co daje cien szansy na pomoc swoim dzieciom. Poza tym jesli nie dziala, to przeciez nie ma niebezpieczenstwa, ze zaszkodzi, nie? A na co ludzie wydaja swoje pieniadze to ich prywatna sprawa. Nie rozumiem po co ta krucjata, Unhappy.
                    • rozalia7 Re: 16.07.11, 17:44
                      No i oczywiście antybiotyki podawane na każdym kroku i na wszystko, wszystko wtedy funkcjonuje tak jak należy . Lekarze tez muszą żyć a jak my i nasze dzieci będą zdrowe to co im zostanie ?
                      • unhappy Re: 16.07.11, 18:19
                        rozalia7 napisała:

> No i oczywiście antybiotyki podawane na każdym kroku i na wszystko, wszystko w
                        > tedy funkcjonuje tak jak należy .

Bzdura. Antybiotykowa mania i przepisywanie antybiotyków jak leci (bez wykonania badań) to jedna z większych porażek medycyny.
                    • unhappy Re: 16.07.11, 18:17
                      legenda3 napisała:

> Mnie sie to nie wydaje dziwne, ze w sytuacji kiedy medycyna konwencjonalna nie
                      > ma naszym dzieciom nic do zaoferowania poza obowiazkowymi szczepieniami, rodzic
                      > e probuja wszystkiego, co daje cien szansy na pomoc swoim dzieciom.

To zrozumiałe i naturalne.

> Poza tym je
                      > sli nie dziala, to przeciez nie ma niebezpieczenstwa, ze zaszkodzi, nie?

Gdyby DZIAŁAŁO to miałoby możliwe skutki uboczne. Zastanawiam się, czy (bazując na absurdalnych teoriach mających tłumaczyć działanie quanteca) nie dałoby się go wykorzystać nie tylko ku pomocy. Na przykład, mając zdjęcie ofiary, dzięki fenomenowi fotonów bliźniaczych, dałoby się przecież szkodzić. To mógłby okazać się wymarzony sprzęt dla płatnych zabójców :D

> A na c
                      > o ludzie wydaja swoje pieniadze to ich prywatna sprawa. Nie rozumiem po co ta k
                      > rucjata, Unhappy.

Jest ich prywatną sprawą dopóki jest prywatna. Kiedy zaczynają upubliczniać swoje zwariowane teorie - przestaje być prywatna. Już rozumiesz?
                      • legenda3 Re: 16.07.11, 20:12
                        > Jest ich prywatną sprawą dopóki jest prywatna. Kiedy zaczynają upubliczniać swo
                        > je zwariowane teorie - przestaje być prywatna. Już rozumiesz?

Net i swiat jest pełen zwariowanych teorii upublicznianych i propagowanych na wiele roznych sposobow. I znacznie grozniejszych dla potencjalnego odbiorcy niz quantec i homeopatia. Poza tym co dzis lekarze glosza jako naprawdziwsze teorie jutro moze byc podwazone przez nowe odkrycia naukowe. Tym sposobem nigdy nie mozna byc pewnym co naprawde jest prawdziwe :). Dlatego zaciekłe zwalczanie teorii, z ktorymi sie nie zgadzamy wydaje mi sie bezowocnym trudem.
                        • unhappy Re: 16.07.11, 20:35
                          legenda3 napisała:

> > Jest ich prywatną sprawą dopóki jest prywatna. Kiedy zaczynają upubliczni
                          > ać swo
                          > > je zwariowane teorie - przestaje być prywatna. Już rozumiesz?
                          >
                          > Net i swiat jest pełen zwariowanych teorii upublicznianych i propagowanych na w
                          > iele roznych sposobow. I znacznie grozniejszych dla potencjalnego odbiorcy niz
                          > quantec i homeopatia.

No i?

> Poza tym co dzis lekarze glosza jako naprawdziwsze teorie
                          > jutro moze byc podwazone przez nowe odkrycia naukowe. Tym sposobem nigdy nie m
                          > ozna byc pewnym co naprawde jest prawdziwe :). Dlatego zaciekłe zwalczanie teor
                          > ii, z ktorymi sie nie zgadzamy wydaje mi sie bezowocnym trudem.

Jeśli chcesz porozmawiać z kimś kto coś zaciekle zwalcza, to nie przerywaj szukania i nie zniechęcaj się pierwszą porażką. I unikaj bezowocnych trudów. Jeśli też wiesz coś o teoriach z którymi ktoś się nie zgadza i chcesz o tym porozmawiać to zapraszam. Możemy zacząć od teorii flogistonu. Tak na początek. Możemy też zahaczyć o koncepcje Towarzystwa Płaskiej Ziemi. Bo wszak nigdy nie można być pewnym co jest, a co nie jest prawdziwe :D
                          • legenda3 Re: 16.07.11, 21:22
                            Wlasnie. Poza tym nie poszukuje kogos, kto zaciekle zwalcza teorie, ktore mu sie nie podobaja tylko ten ktos pojawil sie sam i zamiast rzeczowej argumentacji wszystko wyszydza rzekomo w obronie tych biednych ludzi, ktorzy moga dac sie nabrac i wydac swoje pieniadze. Doprawdy bardzo szlachetna motywacja.
                            • unhappy Re: 16.07.11, 21:30
                              legenda3 napisała:

> Wlasnie. Poza tym nie poszukuje kogos, kto zaciekle zwalcza teorie, ktore mu si
                              > e nie podobaja tylko ten ktos pojawil sie sam i zamiast rzeczowej argumentacji
                              > wszystko wyszydza rzekomo w obronie tych biednych ludzi, ktorzy moga dac sie na
                              > brac i wydac swoje pieniadze. Doprawdy bardzo szlachetna motywacja.

Raz: to nie jest kwestia podobania się bądź niepodobania. Dwa: zasadniczo biedni ludzie, którzy wierzą w zatrucie szczepionkami, działanie homeopatii, chemtrails, HAARP etc. są mi raczej obojętni. Przeszkadza mi rozsiewanie bzdur. Dopóki ów biedny człowiek wierzy sobie w bzdury prywatnie - nie ma problemu. Kiedy wychodzi z tym na zewnątrz to poddaje swoje wierzenia ocenie. Trzy. Przejdź do rzeczy, czyli podaj przykład mojego "zaciekłego zwalczania". Bardzo jestem ciekaw co rozumiesz przez to określenie.
                              • legenda3 Re: 16.07.11, 21:43
                                Ok, chodzi o kazdorazowe zwalczanie teorii, ktore ci sie nie podobaja, argumentem "to jest bzdura, bo ja tak sadze". Odnies sie do tych bzdur jakas konkretna teoria, ktora je podwaza, wtedy ja przestane sie czepiac i wszyscy czytajacy beda mieli jasnosc co jest cacy a co be.
                                Mnie z kolei razi wszelki fanatyzm anty- nie poparty niczym poza inwektywami albo walka w imieniu nicniewiedzacych maluczkich.
                                • unhappy Re: 16.07.11, 21:57
                                  legenda3 napisała:

> Ok, chodzi o kazdorazowe zwalczanie teorii, ktore ci sie nie podobaja, argument
                                  > em "to jest bzdura, bo ja tak sadze".
                                  > Odnies sie do tych bzdur jakas konkretna
                                  > teoria, ktora je podwaza,

Żeby teoria miała sens to nie może być stekiem bzdur. Tak jak stekiem bzdur jest opis działania aparatu quantec. Ale to pół biedy. Dlaczegóż coś, czego nie umiemy obecnie opisać miałoby nie działać? Gdyby 500 lat temu pokazać komuś żarówkę, też nie umiałby opisać jak działa. A jednak mogłaby działać. Dlatego od twierdzących, że paramedyczne urządzenia (np. zapper, quantec, oberon, biorezonans, metoda Volla etc.) działają należy oczekiwać, że będą umieli to wykazać. Pal licho teorię. Ale niech WYKAŻĄ, że to działa. Żadnemu się nie udało :) Lepiej nawet - większość z nich nawet nie próbowała. Po co? Skoro znajdują się naiwni, którzy płacą? Od wielu setek lat się znajdują i pozwalają oszustom dobrze żyć.

> wtedy ja przestane sie czepiac i wszyscy czytajacy be
                                  > da mieli jasnosc co jest cacy a co be.

Nie będą mieli jasności bo wierzą. Są Wierzącymi. Wierzą, że korelacja oznacza związek przyczynowo-skutkowy.

> Mnie z kolei razi wszelki fanatyzm anty- nie poparty niczym poza inwektywami al
                                  > bo walka w imieniu nicniewiedzacych maluczkich.

Podaj przykład inwektyw użytych przeze mnie.
    • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 16.07.11, 22:22
      > Podaj przykład inwektyw użytych przeze mnie.

Na przykład to:
      > Możesz też zwrócić się
      > do właściciela forum, że "unhappy" przeszkadza ci rozsiewać bzdury.

No cóż, inwektywy to zwykle okreslenia obraźliwe, może nie wyraziłeś się bardziej dosadnie, ale określenie "rozsiewać bzdury" jest w zamierzeniu obraźliwe i właśnie to miałam na myśli.
      • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 16.07.11, 22:43
        legenda3 napisała:

> No cóż, inwektywy to zwykle okreslenia obraźliwe, może nie wyraziłeś się bardzi
        > ej dosadnie, ale określenie "rozsiewać bzdury" jest w zamierzeniu obraźliwe i w
        > łaśnie to miałam na myśli.

No i w tym "może nie wyraziłeś się bardziej dosadnie" jest sedno. Szukaj dalej, jeśli nie szkoda ci czasu :D
        • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 00:14
          szkoda
          • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 01:08
            Standard :)
            • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 17:38
              "Raz: to nie jest kwestia podobania się bądź niepodobania. Dwa: zasadniczo biedni ludzie, którzy wierzą w zatrucie szczepionkami, działanie homeopatii, chemtrails, HAARP etc. są mi raczej obojętni. Przeszkadza mi rozsiewanie bzdur."

Mi wierzenie w szczepienia dalo uszkodzenie zdrowia dziecka, a odtrucie szczepien przeywraca dziecko do ladu .Jak to jest?
              Rozsiewanie bzdur rowniez nalezy do firm farmaceutycznych jak i agencji do spraw zywienia i lekow i oczym sie slyszy coraz wiecej.
              A tak wogole to ciekawe kim unhappy jest bo jej upor nie wyglada mi na szczery.Lekarz , farmaceuta czy moze gorzej.......
              • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 17:56
                misiaczekmoj napisała:

> Mi wierzenie w szczepienia dalo uszkodzenie zdrowia dziecka, a odtrucie szczepi
                > en przeywraca dziecko do ladu .Jak to jest?

Tak to jest, że mylisz korelację ze związkiem przyczynowo-skutkowym.
                • gra2010 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 21:13
                  Proponuję nie dyskutowć z unhappy.

on juz nie jedno forum rozwalił swoimi teksatmi. Myślę ze modeerator mogłby do wyciąć.

Firmy farmacutyczne zatrudniają takich modych niedoszłych studentów i płacą im za tzw. czarny PR, czyli pisanie w necie że homeopatia, quantec i inne nie działają. Na portalach "zdrowie dziecka" piszą jak antybiotyki pomogły w wylleczeniu dziecka i że zasze trzeba słuchać lekarza i szczepić.

Także nie ma co wchodzić z takimi torllami w dyskusję.

Pozdrawaiam
                  • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 21:56
                    gra2010 napisała:

> Proponuję nie dyskutowć z unhappy.

ROTFL :)

> on juz nie jedno forum rozwalił swoimi teksatmi. Myślę ze modeerator mogłby do
                    > wyciąć.

A podasz CHOCIAŻ JEDNO takie forum? Czy wolisz stać się kłamcą?

> Także nie ma co wchodzić z takimi torllami w dyskusję.

A jednak wszedłem z tobą w dyskusję, choć nie napisałaś nic sensownego :D
                    • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 22:32
                      Masz racje gra2010.Nigdy nie wiemy z kim rozmawiamy, a po tych paru postach juz widze, ze to w rzeczywistosci troll dbajacy o interesy biznesu farmaceutycznego.

• unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 17.07.11, 23:07
                        misiaczekmoj napisała:

> Masz racje gra2010.Nigdy nie wiemy z kim rozmawiamy, a po tych paru postach ju
                        > z widze, ze to w rzeczywistosci troll dbajacy o interesy biznesu farmaceutyczne
                        > go.

Widzisz jakie to proste! Nie trzeba się wysilać. Wystarczy określić kontrdyskutanta jako trolla mającego powiązania z biznesem farmaceutycznym (Big Pharma), dorzucić jakieś kłamstwo (jak zrobiła to gra2010) i już. Tak prowadzi się dyskusje w paramedycznym światku. Przyzwyczaiłem się :D
                        • rozalia7 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 00:15
                          nam diagnoza quantec bardzo pomogła, mieliśmy wówczas bardzo zaburzone dziecko a terapia przywraca go do normalności . TEŻ nie wierzyliśmy w działanie quateca, ale widocznie my tu w Polsce jesteśmy jedna nogą w Średniowieczu i nie wiele info. dociera do przeciętnego pacjenta bo nie maja lekarze wiedzy . Dlaczego często odtrucie ze szczepień homeopatia odblokowuje dzieci,to nie są wymyślne przykłady takich rodziców jest b.dużo . Tą wiedzą dzielą się z innymi rodzicami , którzy maja podobne problemy . Unhappy nie ma widocznie ma dziecka z takimi problemami i może spać spokojnie .Nie daj Boże jak będzie miał taki problem, to zawsze możesz skorzystać z w/w metod i gdzie szukać pomocy , niestety jeszcze wiele rodziców tego nie wie i po to piszemy by wiedzieli gdzie szukać i jak pomóc przede wszystkim swojemu dziecku ....
                          • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 05:55
                            rozalia7 napisała:

> nam diagnoza quantec bardzo pomogła, mieliśmy wówczas bardzo zaburzone dziecko
                            > a terapia przywraca go do normalności .

Ale Świadectwo Wiary w Qaunteca nie oznacza, że to urządzenie w jakikolwiek sposób działa.

> TEŻ nie wierzyliśmy w działanie quateca
                            > , ale widocznie my tu w Polsce jesteśmy jedna nogą w Średniowieczu i nie wiele
                            > info. dociera do przeciętnego pacjenta bo nie maja lekarze wiedzy .

A gdzie lekarze mają lepsze info?

> Dlaczego c
                            > zęsto odtrucie ze szczepień homeopatia odblokowuje dzieci,to nie są wymyślne pr
                            > zykłady takich rodziców jest b.dużo .

O tak. Internet jest pełen Świadectw Wiary. W Quanteca, zappera, biorezonans, oberona, terapię Volla, leczenie informacją (homeopatia).

> Tą wiedzą dzielą się z innymi rodzicami ,
                            > którzy maja podobne problemy .
                            > Unhappy nie ma widocznie ma dziecka z takimi pr
                            > oblemami i może spać spokojnie .Nie daj Boże jak będzie miał taki problem, to z
                            > awsze możesz skorzystać z w/w metod i gdzie szukać pomocy , niestety jeszcze wi
                            > ele rodziców tego nie wie i po to piszemy by wiedzieli gdzie szukać i jak pomóc
                            > przede wszystkim swojemu dziecku ....

Informacje o cudownych urządzeniach paramedycznych oszustów na pewno nie są pomocne w leczeniu kogokolwiek i czegokolwiek. Po to między innymi piszę - żeby rodzice szukający informacji, nie będący jeszcze ofiarami paramedycznego marketingu spróbowali wyrobić sobie swoje zdanie. Czy udadzą się do lekarza (czasem jeden nie wystarczy), czy pójdą z dzieckiem na "diagnozę i terapię" do przysłowiowego drwala po kursie obsługi Cudownego Urządzenia.
                            • gra2010 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 07:33
                              un happy - formu o którym mówię to forum homeopatii, gdzie często i negatywnie wypowiadałeś się o tej metodzie leczenia i byłeś chamski w dyskusji.
                              np:
                              forum.gazeta.pl/forum/w,19760,91749803,93266886,Re_nierwica_poddac_sie_czuje_sie_gorzej.html
                              forum.gazeta.pl/forum/w,19760,79434902,101852970,Re_biorezonans_Krakow.html
                              forum.gazeta.pl/forum/w,19760,58023321,58633903,Re_do_homeosceptykow.html
                              Takie trolle jak ty szalały na tym forum do czasu jak nie znalazł się nowy moderator - m.war, który wyciął wasze głupawe wstawki. :)

Wiec proponuję "olać" takich torlli i nie przejmować się nimi.
                              • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 07:54
                                gra2010 napisała:

> un happy - formu o którym mówię to forum homeopatii, gdzie często i negatywnie
                                > wypowiadałeś się o tej metodzie leczenia i byłeś chamski w dyskusji.

Po pierwsze nie byłem bardziej chamski niż persony, które mi imputują (na przykład tutaj) bycie na usługach Big Pharmy. To jedna z tzw. klasycznych metod argumentacji w paramedycznym biznesie :D

Po drugie:

Pozwolisz, że cię zacytuje:

"on juz nie jedno forum rozwalił swoimi teksatmi."

Podasz przykład takiego czy będziesz brnąć dalej?

> Takie trolle jak ty szalały na tym forum do czasu jak nie znalazł się nowy mode
                                > rator - m.war, który wyciął wasze głupawe wstawki. :)

A takie trolle jak ty gdzie szaleją wciskając ludziom ciemnotę? Zauważyłaś, że posty, które zacytowałaś nie zostały wycięte :D

Moderator może też wycinać stare posty. Może daj mu znać :)

> Wiec proponuję "olać" takich torlli i nie przejmować się nimi.

Ja takich trolli jak ty nie olewam. Każdy, nawet troll zasługuje na szacunek i pochylenie się nad nim :)
                                • rozalia7 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 11:39
                                  Do Unhappy ! my oczywiście odwiedziliśmy wiele gabinetów i lek. tych co uważasz za wykształconych nie widzieli ,że dziecko ma zaburzenia ze spektrum autyzmu .To jest zmarnowany czas dla dziecka ,a ja nie daję świadectwa wiary tylko mówię o faktach, jestem pewna ,że nie wiesz jak się zachowuje dziecko z takimi zaburzeniami i jaka radość dla rodzica gdy dziecku z dnia na dzień przechodzą głupawki , nadpobudliwość ,stymulacje i wiele innych właśnie po takich paramedycznych bzdurach jak uważasz .Niestety "normalna " medycyna nie ma na to lek. karze generalnie pogodzić się z faktem i tyle A terapia psychologiczna w tym czasie nic nie da , trzeba znaleźć przyczynę zachowania min. syn zaciskał i mrużył oczy całymi dniami i Quantec znalazł przyczynę ( i już tego nie robi) Pewnie lekarz może też by w końcu znalazł ale pewnie szukał by z rok czasu , a jak dziecko ma ćwiczyć , bawić się jak go np. boli głowa ma migrenę .... A swoją droga chodząc z dzieckiem trafiają się już lekarze ,którzy mówią o szkodliwości szczepień tylko jest to nie oficjalnie bo boją się własnego środowiska i nie nie kwestionują działania homeopatii . Proponuję zasięgnąć opinii rodziców, którzy dzięki tym lekarzom( homo) pozbyli się zachowań ze spektrum autyzmu Ten biznes szczepionkowy ma swoje uzasadnienie i temu nikt nie zaprzeczy ..........Może kiedyś twój wróg ,którego tak zwalczasz będzie Ci sprzymierzeńcem , nigdy nie wiadomo co człowieka w życiu czeka i u kogo będzie musiał szukać pomocy .
                                  • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 11:47
                                    Poza tym homeopaci, przynajmniej ci, do ktorych chodze, to tez lekarze po studiach medycznych, specjalizacjach etc.
                                    • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:36
                                      legenda3 napisała:

> Poza tym homeopaci, przynajmniej ci, do ktorych chodze, to tez lekarze po studi
                                      > ach medycznych, specjalizacjach etc.

Na razie wolałbym utrzymać wątek na Cudownym Urządzeniu Quantec. Dyskusja o homeopatii, jak każda dyskusja sceptyka z Wiernym Kościoła Hahnemanna do niczego nie doprowadzi :)
                                  • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:41
                                    Twoje fakty pozostają twoje. Przestają nimi być na zewnątrz. Dlatego badania to coś więcej niż Jedna Baba Drugiej Babie. Quantec nie działa - opis jego funkcjonowania to bełkot i brak badań potwierdzających trafność diagnoz czy skuteczność terapii. Jeśli Cudowne Urządzenie pokazało chorobę, którą leczysz wodą lub kulkami z cukru, to śmiem twierdzić, że poprawiłoby się bez tych zabiegów.

Świat Strasznych Szczepionek jest dość dobrze udokumentowany w bazie VAERS. Ilość ciężkich chorób po szczepionkach jest tam zatrważająca. Potem przychodzi moment weryfikacj - i koleś o nazwisku Wakefield okazuje się oszustem, który twierdził, że po szczepionkach dzieci zachorowały. Nie zadbał o informację, że niektóre z tych dzieci chorowały już na te choroby wcześniej. Dobrali mu się do tyłka. Jednak szkód których narobił on i jemu podobni prawdopodobnie nie uda się odrobić.
                      • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:02
                        "Widzisz jakie to proste! Nie trzeba się wysilać. Wystarczy określić kontrdyskutanta jako trolla mającego powiązania z biznesem farmaceutycznym (Big Pharma), dorzucić jakieś kłamstwo (jak zrobiła to gra2010) i już."

Tak, wlasnie tak.Pora zeby ludzie zaczeli kwestionowac prawdziwe intencje lekarzy czy tych ktorzy klepia zupelnie to samo co oni.Jak chce uslyszec ten belkot to pojde do lekarza .Wlasciwie lekarze to tylko pionki w tej grze.

"Po to między innymi piszę - żeby rodzice szukający informacji, nie będący jeszcze ofiarami paramedycznego marketingu spróbowali wyrobić sobie swoje zdanie"

A co z milionami ludzi, ktorzy zostali ofiarami lekow farmaceutycznych?

"Po pierwsze nie byłem bardziej chamski niż persony, które mi imputują (na przykład tutaj) bycie na usługach Big Pharmy. To jedna z tzw. klasycznych metod argumentacji w paramedycznym biznesie "

A jakie sa klasyczne metody argumentacji w medycznym biznesie?Nie ma?Sa, a jakze.
                        Np Wasze opieranie sie na badaniach, ktore mnie dzis nie wzrusza.A kto dzis te badania wykonuje?W Ameryce dzis FDA, ktore akceptuje leki do sprzedazy nie wykonuje badan ani testow .Robi to sama firma farmaceutyczna.Do Fda docieraja tylko dokumenty , papierki ktore sa naciagniete i sfalszowane bardzo czesto.
                        Natomiast akceptowane przez nich leki potrafia miec okolo 20 % skutecznosci tylko i sa puszczone do obrotu.
                        I w to ja mam wierzyc?Mam oddac zdrowie mojego dziecka im/wam?

"A takie trolle jak ty gdzie szaleją wciskając ludziom ciemnotę? Zauważyłaś, że posty, które zacytowałaś nie zostały wycięte "
                        Nikt nie wciska ciemnoty, to sa doswiadczenia rodzicow ktorzy zostali pozostawieni sami sobie.Nikt sie nie przejmuje ich chorymi dziecmi .Wzieli odpowiedzialnosc za swoje dziecko w swoje rece
                        I jeszcze jedno.Jest cos takiego co kazda matka ma w sobie co sie nazywa instynkt macierzynski ,o ktorym Ty jako facet nie bedziesz nigdy mial zielonego pojecia .
                        I to co starasz sie przedstawic umywa sie do tego, a uwierz na slowo ze rodzice chorych dzieci potrafia obudzic ten uspiony przez biznes medyczny instynkt w sobie.

• unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:20
                          misiaczekmoj napisała:

> Tak, wlasnie tak.Pora zeby ludzie zaczeli kwestionowac prawdziwe intencje lekar
                          > zy czy tych ktorzy klepia zupelnie to samo co oni.

Wiesz, że Depozytariusze Jedynej Prawdziwej Prawdy są wyłącznie śmieszni? Prawdziwe intencje? A skąd ty wiesz o _prawdziwych_ intencjach lekarzy?

> Jak chce uslyszec ten belkot
                          > to pojde do lekarza .Wlasciwie lekarze to tylko pionki w tej grze.

Tak, oczywiście :D

> A co z milionami ludzi, ktorzy zostali ofiarami lekow farmaceutycznych?

Dlaczego nie z miliardami? Skąd te miliony, jakie konkretnie leki - to oczywiste, że błędy zdarzały się i będą się zdarzać. Czasem wręcz kryminalne. Ale karmienie paranoi "milionami ofiar" to jedno a konkrety to drugie.

> Np Wasze opieranie sie na badaniach, ktore mnie dzis nie wzrusza.

I już. I pozamiatane. Wystarczy Uwierzyć. Uwierzyć, że badania leków i procedur są bez sensu (wszystkich! jak leci!) a jedyna Prawda zawarta jest na stronach paranoików. I nagle korelacje zamieniają się w związki przyczynowo-skutkowe, woda i cukier leczą a Cudowne Urządzenia Zbawią Ludzkość.
                        • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:22
                          Jeszcze jedno, bardzo szkoda ze mase artykulow o naturalnych metodach leczenia jest w jezyku angielskim.Gdyby kazdy mogl biegac po angielskich stronach to medycyna konwencjonalna bylaby zmiazdzona.Na swiecie dzieje sie duzu wiecej ,niz w samej Polsce w tych tematach.

Unhappy wspomnial o HAARP I CHEMTRIALS ,ze w to nie wierzy.Przecietny czlowiek nie ma o czyms takim wogole pojecia.Na angielskich stronach o tym pisza duzo.
                          Unhappy ,zyje w pieknym swiecie gdzie rzadzacy dbaja o kazdego z nas , wszyscy chaca naszego dobra, tylko jakos im to nie wychodzi w wiekszosci .No ale bardzo sie staraja..............
                          To tak jak ja karmie swojego kota pysznym drogim pokarmem, czyszcze kuwete codziennie i trzymam go ladnie w klatce 24/7
                          Nie wierze w intencje unhappy!!!

• misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:27
                            A o instynkcie nic?Szkoda bo wiesz, jest bardzo przydatny i rozswietla umysl.Dla Ciebie oczywiscie bez znaczenia.
                            • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:34
                              > A o instynkcie nic?

A co? Mam ci pokazać fragmenty do których ty się nie ustosunkowałaś? Bez przesady. Instynkt ci rozświetla umysł? To bardzo dobrze :)
                              • misiaczekmoj Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:39
                                Chodzi o to czlowieku ze Ty szukasz konkretow zaakceptowanych tylko przez medycyne konw. a jak mowa o naturze, to jestes ignorantem.Tyle mam do powiedzenia Tobie w tym temacie.
                                • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:43
                                  misiaczekmoj napisała:

> Chodzi o to czlowieku ze Ty szukasz konkretow zaakceptowanych tylko przez medy
                                  > cyne konw.

Podział na medycynę konwencjonalną i niekonwencjonalną ma raczej charakter socjologiczny (podobnie jak zjawisko homeopatii). W rzeczywistości jest medycyna i reszta. Jeśli coś naprawdę leczy i pomaga to staje się medycyną. I nie ma znaczenia czy z natury czy z chemicznego reaktora.
                          • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 12:35
                            misiaczekmoj:

> Jeszcze jedno, bardzo szkoda ze mase artykulow o naturalnych metodach leczenia
                            > jest w jezyku angielskim.Gdyby kazdy mogl biegac po angielskich stronach to med
                            > ycyna konwencjonalna bylaby zmiazdzona

Znaczy się w Wielkiej Brytanii, w USA i paru innych krajach już jest zmiażdżona? Dobrze wiedzieć :)
                            • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 15:31
                              Mysle, ze arogancja Unhappy bierze sie, z tego, ze jest mloda, zdrowa osoba, bez wiekszych problemow w zyciu. Byc moze jego punkt widzenia zmieni sie, gdy w przypadku choroby jego lub jego bliskich konwencjonalny lekarz rozlozy rece. Czego mu NIE zycze. Niech dalej ma wiele czasu radosne wyklocanie sie na forach. Ja odpadam.
                              • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 15:59
                                legenda3 napisała:

> Mysle, ze arogancja Unhappy bierze sie, z tego, ze jest mloda, zdrowa osoba, be
                                > z wiekszych problemow w zyciu.

Arogancja czy brak pokory wobec oszustów?

> Byc moze jego punkt widzenia zmieni sie, gdy w p
                                > rzypadku choroby jego lub jego bliskich konwencjonalny lekarz rozlozy rece. Cze
                                > go mu NIE zycze.

Jeśli lekarz rozłoży ręce (pierwszy, drugi, trzeci) to szaman z urządzonkiem Ery New Age nie pomoże. Ale oczywiście coś obieca i weźmie kasę. Da odrobinę fałszywej nadziei.

> Niech dalej ma wiele czasu radosne wyklocanie sie na forach. J
                                > a odpadam.

Jakże oryginalnie :D
                                • legenda3 Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 18.07.11, 17:14
                                  unhappy napisał:

>
                                  > Arogancja czy brak pokory wobec oszustów?
                                  >

Arogancja wobec rodziców chorych dzieci

> Jeśli lekarz rozłoży ręce (pierwszy, drugi, trzeci) to szaman z urządzonkiem Er
                                  > y New Age nie pomoże. Ale oczywiście coś obieca i weźmie kasę. Da odrobinę fałs
                                  > zywej nadziei.
                                  >

Czasem odrobina fałszywej nadziei porafi pomóc żyć dalej z tym trudnym doświadczeniem jakim jest wychowanie niepełnosprawnego dziecka.
                                  A tak a propos korelacji i związków przyczynowo-skutkowych, w których się lubujesz

vaccgenocide.wordpress.com/
                                  • unhappy Re: może znalazłam przyczyne, ale jak wyleczyc ge 19.07.11, 06:48
                                    legenda3 napisała:

> unhappy napisał:
                                    >
                                    > >
                                    > > Arogancja czy brak pokory wobec oszustów?
                                    > >
                                    >
                                    > Arogancja wobec rodziców chorych dzieci

Bycie rodzicem chorego dziecka nie oznacza bycia mądrzejszym od wszystkich dookoła. Nie oznacza stania się posiadaczem Jedynej Prawdy.

> > Jeśli lekarz rozłoży ręce (pierwszy, drugi, trzeci) to szaman z urządzonk
                                    > iem Er
                                    > > y New Age nie pomoże. Ale oczywiście coś obieca i weźmie kasę. Da odrobin
                                    > ę fałs
                                    > > zywej nadziei.
                                    > >
                                    >
                                    > Czasem odrobina fałszywej nadziei porafi pomóc żyć dalej z tym trudnym doświadc
                                    > zeniem jakim jest wychowanie niepełnosprawnego dziecka.
                                    > A tak a propos korelacji i związków przyczynowo-skutkowych, w których się lubuj
                                    > esz
                                    >
                                    > vaccgenocide.wordpress.com/

Och, chętnie zajrzę (choć już adres odstręcza oszołomstwem) jak tylko napiszesz KONKRETNIE po co.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka