Dodaj do ulubionych

neotropil co sądzicie

19.11.12, 19:26
Moja córka 24 m. Mowi bardzo mało- mama, nie ma, to, trzeba.
Bardzo dużo wydaje ogłosów z siebie ale do mowy to raczej nie podbne.
Bylismy u neurologa eeg prawidłowe, zaproponował podanie neotropilu.
Dziecko dotychczas rozwizało sie prawidłowo.
Ciąża też przechodziłam dobrze, mała urodziła sie w 38tc przez cc.
Córka rozumie mowe nasza bynajmniej tak mi się wydaje.
Słuch ma dobry - badaliśmy.

Co sadzicie o neotropilu?
Obserwuj wątek
    • marian770 Re: neotropil co sądzicie 25.11.12, 15:00
      Nootropil ( składnik aktywny to piracetam ) działa pobudzająco.
      moze u niektórych dzieci zwiększać agresje, powodować nadpobudliwość.

Dużo, dużo lepszy w tej kwestii jest preparat LOGIQ ( to jest suplement, nie lek ) . jest przy tym zupełnie nieszkodliwy.
      poprawia mowe w widoczny sposób, dodatkowo działa wyciszająco.

Jesli jednak juz byś się zdecydowła na piracetamy, to dużo lepszy jest aniracetam ( preparat Ampamet ). działa wyciszająco, nie pobudza tak jak Piracetam ( Nootropil ).
      • bubbelek Re: neotropil co sądzicie 25.11.12, 19:44
        marian mozesz powiedziec gdzie wyczytałes ze aniracetam działa wyciszająco?
        zaciekawilo mnie to:)
        • marian770 Re: neotropil co sądzicie 25.11.12, 22:52
          w Pub medzie masz publikacje naukową :

Wyniki te wskazują, że aniracetam posiada szereg właściwości przeciwlękowych, będące wynikiem interakcji między cholinergicznymi, dopaminergicznymi i serotoninergicznymi systemami. Tak więc, nasze wyniki sugerują potencjalną użyteczność aniracetamu przy różnych rodzajach zaburzeń związanych z lękiem i społecznym upośledzeniem.

całść tutaj:

translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&tl=pl&u=http%3A%2F%2Fwww.ncbi.nlm.nih.gov%2Fpubmed%2F11412837
      • czekolada85 Re: neotropil co sądzicie 03.12.12, 22:15
        No właśnie czytałam o tych skutkach pobudzenia i agresji.
        Generlanie zastanawiam sie czy w ogole coś podawać.
        Bo mowa wprawdzie opóźniona ale małymi kroczkami rusza się jeszcze miesiąc dwa temu nie mowila nic. A teraz jest już kilka prostych słów. Naśladuje dzwięki.
        I generalnie chciałabym pomoc nie koniecznie zaskodzić
        • czekolada85 logiq 03.12.12, 22:22
          A jeśli zdecydowałabym sie podawać ten logiq to z jakim lekarzem to skonsultować najlepiej?
          W kwestii np. dawkowania. Czy można go kupić w aptece, czy jest na recepte?
          I jakie ma ewentualne skutki uboczne.

A, i generlanie nie mam poczucia ze musialabym swoje dziecko w jakikolwiek sposób wyciszać ani pobudzać. Uważam ze w tej kwestii jest ok
          • marian770 Re: logiq 05.12.12, 23:20
            z żadnym lekarzem

LOGIQ to suplement, z lekarzami konsultujesz leki.

W aptece jest czsami dostepny- można zamówić w aptece , moze wtedy sprowadzą z hurtownii po 1,2 lub 3 dniach

pełno tego jest też na allegro

dawkowanie
            1 kapsułka 2 razy dziennie ( rano i popołudniu) przez 2,5 miesiąca
            • ann-ka1 Re: notropil 05.03.13, 16:44
              Mój syn bierze Nootropil. Bałam sie go podawac gdyz juz wczesniej był nadpobudliwy, jednak po leku jest nawet jakby spokojniejszy. Mowa równiez idzie w dobrym kierunku :)
              • adziunia Re: notropil 10.03.13, 16:07
                ann-ka1, jaką dawkę Nootropilu podajesz?
    • boy_or_girl Re: neotropil co sądzicie 05.03.13, 21:41
      Mnie sie wydaje, czekoladnko, że nie masz się co martwić.
      2 latka i być może tylko kilka słów - to nie powód do niepokoju.
      Ja na Twoim miejscu nie podawałabym żadnego neotropilu, ani niczego podobnego.
      Jedne dzieci mówią więcej, drugie mniej, ale to naprawdę o niczym nie świadczy, jeśli Twoja 2 -latka nie mówi (choć właściwie napisałaś, że przecież mówi, tylko mało).
      Znam dziewczynę, która nie mówiła NIC do 3 roku życia. Teraz gada jak najęta - a buzia się jej nie zamyka. Jej synek podobnie - długo nie mówił, a jak już zaczął, to..komentuje dosłownie wszystko nawet to, że trawa jest zielona.
      Znam też ludzi, którzy mówili bardzo szybko - sama się zresztą do nich zaliczam;-)).. - a teraz wydusić coś z siebie..jest im bardzo ciężko.
      2 lata to nie powód do niepokoju!!
      Tym bardziej że jak napisałaś, Twoja córka jednak mówi.
      2-latki nie mówią wcale dużo!
      Come down!
      Nie przejmuj się!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka