cy_nick Re: jak dzieci 29.05.04, 14:30 kiedy na powrót jak dziecko się stanę w błękit oceanu wpatrzony cierpliwie zapomnę co wiedziałem i pójdę w nieznane teraz jest mi głupio, że już się nie dziwię... Powiedzcie, co zamierzacie robić, kiedy znów staniecie się jak dzieci? Macie jakieś plany na ten najlepszy w życiu czas? Odpowiedz Link Zgłoś
von_zeppelin Re: jak dzieci 29.05.04, 14:45 Czlowiek na starosc staje sie jak dziecko,roznica jest w tym,ze dziecko mozna skarcic ,przywolac do porzadku,zwrocic uwage.Na starosc stajemy sie egoistami:( Czy jest to "najlepszy w zyciu czas"? Odpowiedz Link Zgłoś
ameli.a Re: jak dzieci 29.05.04, 14:46 Po prostu znowu będę się dziwić:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kreon1 Re: jak dzieci 29.05.04, 14:57 Człowiek rodzi sie doskonały , później zapomina jak to jest być doskonałym a na starośc znowu dochodzi do tego, co najważniejsze (oczywiście nie każdy) Na starość przypomnę sobie, jak to było przeżywać każdą sekundę życia intensywnie, w pełni i do szczętu Kreon pozdrawia mądrego Cynicka ( gdzie ten cynizm????) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: jak dzieci 29.05.04, 19:15 "Jak dziecko unieś mnie wysoko Jak dziecko mnie do łóżka kładź Rano zjedz ze mną śniadanie Po prostu bądź po prostu bądź i patrz " ( Kora Jackowska ) Ja tęsknię za tym, żeby już nie być dorosłą, mądrą i odpowiedzialną za siebie i innych- tylko za tym,by znowu mieć prawo do złych wyborów, robienia głupot, itd. I że jeśli zapragnę cały dzień wylegiwać się w łóżku, będzie to możliwe- chyba że np. będę m u s i a ł a w tym łóżku leżeć z powodu starości i niedołężności- wtedy moje marzenia mi pewnie wyjdą tzw. bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ameli.a Re: jak dzieci 30.05.04, 12:50 A jak to było: dorośli to dzieci, tylko... Pomarzyć.pomarzyć, pomarzyć Ide na rolki, zeby sobie przypomnieć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kreon1 Re: jak dzieci 30.05.04, 23:09 toulaa napisała: > "Jak dziecko unieś mnie wysoko > Jak dziecko mnie do łóżka kładź > Rano zjedz ze mną śniadanie > Po prostu bądź po prostu bądź i patrz " > ( Kora Jackowska ) > > > Ja tęsknię za tym, żeby już nie być dorosłą, mądrą i odpowiedzialną za siebie i > > innych- tylko za tym,by znowu mieć prawo do złych wyborów, robienia głupot, > itd. I że jeśli zapragnę cały dzień wylegiwać się w łóżku, będzie to możliwe- > chyba że np. będę m u s i a ł a w tym łóżku leżeć z powodu starości i > niedołężności- wtedy moje marzenia mi pewnie wyjdą tzw. bokiem. > > > > > maanam mniam mniam uwielbiam i nagle dzwony dzwonią i ciało mi płonie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: jak dzieci 30.05.04, 21:56 jak znow bedziemy....a co, jesli ktos nim nie przestal byc?;) mili_co_sie_czesto_dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: jak dzieci 31.05.04, 16:48 o to to, mili z drugiej strony, jeśli ktoś nie miał szczęścia być dzieckiem... co wtedy? OLDNIECOZDZIWIONY Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaa Re: jak dzieci 01.06.04, 13:24 oldpiernik napisał: > o to to, mili > z drugiej strony, jeśli ktoś nie miał szczęścia być dzieckiem... co wtedy? Wtedy został przez los pokrzywdzony i potem takie osoby musza sie uczyc jak tym dzieckiem byc...chocby dla swoich wlasnych dzieci to robia. Bo dziecko lubi czuc, ze jego rodzic tez kiedys byl dzieckiem. mili_co_jeszcze_nie_rodzicem_ale_juz_dzieckiem hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: jak dzieci 01.06.04, 13:35 milusiaa napisała: >Bo dziecko lubi czuc, ze jego rodzic tez kiedys byl dzieckiem. Bardzo słuszna uwaga, wydaje mi się. A nawet dziecko pewnie lubi czuć, że jego rodzic nadal czasami tym dzieckiem bywa. Gorzej tylko, jak zawsze nim jest, a nie tylko bywa- wtedy takie dziecko musi pełnić względem własnego rodzica rolę jego rodzica i to jest straszne. Wszystko w przyrodzie ma swój czas- inaczej mamy, jak często się obecnie zdarza, dwunastoletnich starych malutkich, trzydziestoletnie dzieci i pięcdziesięcioletnich chłopaczków i dziewuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
acaciaa Re: jak dzieci 31.05.04, 17:54 Moje plany..hmm O tym czasie nie można myśleć źle. Ten czas jest jak nagroda za całe życie. Dziecko w sobie miec to wielki dar, o który trzeba naprawde mocno dbać. Starym można być mając 20 lat. Dlatego cieszyć sie trzeba każdym dniem, brać z niego ile sie da, dziwić sie, pytać, jak najwięcej uśmiechać sie i podejmować czasem decyzje złe..... A ten czas.... to moment na refleksje, wyciszenie, na radośc rzeczami małymi, rzeczami które w naszym codziennym zabieganym zyciu nam umykają. I chyba co najważnejsze zeby móc na przeszłość patrzec ze spokojem....Moje plany...? Na starość spać spokojnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: jak dzieci 31.05.04, 19:03 acaciaa napisała: > Moje plany...? Na starość spać spokojnie. Doskonałe, wspaniałe, mądre. Mogę to sobie wyhaftować na makatce nad kuchenką ?:) > Pozdrawiam. Pozdrawiam Mądrze Mówiącą Robinię pseudoacacię ( Grochodrzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
acaciaa Re: jak dzieci 31.05.04, 21:11 toulaa napisała: > Mogę to sobie wyhaftować na makatce nad kuchenką ?:) > Pozdrawiam Mądrze Mówiącą Robinię pseudoacacię ( Grochodrzew :) Oczywiście że możesz sobie wyhaftować na makatce ...:))) chyba z kimś mnie pomyliłaś. Ale pewnie Mądrze Mówiąca Robinia pseudoacacia sie ucieszy że o niej pomyslałaś. Ja jak mi sie wydaje pozostane acacią 2 :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś