Gość: ja IP: *.mmstudio.zigzag.pl 29.04.02, 14:33 co to za horoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mors Re: shizofrenia IP: 217.11.129.* 29.04.02, 15:42 horoba nie wiem ale to napewno jest jakas choroba :-)) MOrs Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: shizofrenia 30.04.02, 10:10 Mors hyhy, myślę, że ma wiele wspólnego z dysortografią! :-))) non Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatusek Re: shizofrenia IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.02, 10:14 shizofrenia o boze znow ktos o tym mowi, ja nie chce by o tym mowic, ja sie boje, ja.......wiem ze ktos mnie obserwuje, ktos mnie przesladuje i caly czas mowi o shizofrenii, czyzby ten ktos chcial mi wmowic ze jestem na nia chora, o widze jego cien, idzie za mna ..........zaraz powie cos o tej horobie......ja nie chce....ja sie boje..........napewno cos spiskuje przeciwko mnie, .......oni wszyscy o tym wiedza.....oni wszyscy spiskuja........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: runek Re: shizofrenia IP: *.prokom.pl 30.04.02, 14:51 Tak beatusku - spiskujemy - chcemy zrobić ci krzywdę - chcemy nastraszyć cię tą horobą a jednocześnie sprawić byś zaczeła się zastanawiać czy jesteś na nią hora (nie musisz sie zastanawiać - jesteś). Doprowadzimy cie do takiego stanu, ze dostaniesz tzw wtórnej schizofreni - spowodowanej obawami na temat - 'czy jestem na to hora'. Zyczym duzo zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
deffiler Re: shizofrenia 08.05.02, 08:36 taa chyba z dysgrafią tak gwoli wyjasinienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: shizofrenia IP: *.warman.com.pl 01.05.02, 11:29 Przedewszystkim, to nie choroba, tylko skrzywienie psychiczne.... M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: shizofrenia IP: *.chello.pl 03.05.02, 22:03 maggie - to jest choroba - psychiczna a w dodatku jedna z najcieższych, moze miec rozne postacie i ... najgorszemu wrogowi bym nie życzyła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy schizofrenia IP: *.punkt.pl 03.05.02, 23:12 Schizofrenia zaliczana jest do chorób psychicznych o charakterze nawracającym. Nazwa schizofrenia oznacza dosłownie rozpad umysłu lub serca. Zaburzenia schizofreniczne to grupa zaburzeń mających pewne wspólne cechy. Do głównych objawów schizofrenii należą: - postępująca utrata kontaktu ze światem i przewaga zainteresowania przeżyciami wewnętrznymi - zobojętnienie uczuciowe prowadzące do pustki uczuciowej i utraty związków emocjonalnych z otoczeniem - rozpad osobowości objawiający się brakiem kontaktu intelektualnego z rzeczywistością, brakiem zgodności treści uczuć i myśli, jednoczesnym występowanie dwóch sprzecznych sądów, uczuć, lub dążeń, objawami wytwórczymi. Miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ivi Re: schizofrenia 03.05.02, 23:30 roy'q! No to zrobiłes wrażenie (że tak powiem)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: schizofrenia IP: *.punkt.pl 03.05.02, 23:37 ivi...przypominam, ze droktor roy przyjmuje w godzinach 19-23:30 od poniedzialku do piatku pod adresem www2.gazeta.pl/info/czat.jsp? room=erotyczny&ts=1020088011677 Zapraszam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ivi Re: droktor'q roy! 03.05.02, 23:44 Drogi "droktor'q roy"! A w jakiej to specjalności sie Pan kształcił, jesli można tak nieskromnie zapytać? Godziny przyjęć jak najbardziej odpowiadają, tylko czy temat posta do nazwy Panskiego gabinetu? Pozdrawiam ivi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeroy Re: schizofrenia IP: 195.117.41.* 08.05.02, 00:41 ładnie royu definicję napisałeś. Te objawy o których piszesz to tzw. obj.negatywne,stanowiące "jądro" choroby. Objawy wytwórcze tzw. pozytywne to omamy i urojenia, pojawiające się w zaostrzeniach chorobach. To tak, w największym uproszczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roy Re: schizofrenia IP: *.punkt.pl 08.05.02, 16:16 jeroy, no z takim autorytetem jak ty pozostaje mi sie jedynie zgodzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murphx2 Re: shizofrenia IP: *.umcs.lublin.pl 08.05.02, 15:02 W imieniu Frontu Wyzwolenia piłeczek golfowych, deklaruje co nastepuje. Niejaki użytkownik Murphy jest schizofenikiem, ponieważ zdarza mu siępojawiac na czacie w wielu osoach przy czym nigdy nie jest to ta sama osoba. Niedowiarkowie mogą sami przyjśc i zobazyć. Pozdrawiam, Drugie ja Murpha. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peppers Re: shizofrenia IP: *.bibl.amwaw.edu.pl / 10.0.0.* 14.05.02, 16:36 Shizofrenia jest to choroba, w ktorej czlowiek zaczyna wierzyc w rzeczy ktorych nie ma i interpretuje fakty na swoj sposob. Jednak najczescie nie wie on, ze jest chory. I tak np. moze slyszec glosy, ktorych nie ma, caly czas uwaza ze go sledza, lub chce go zabic. Odpowiedz Link Zgłoś
fred75 Re: shizofrenia 14.05.02, 17:19 Shizofremia! O to jest pytanie , cóż to jest? tylko człowiek odpowie na nie:))) co sam ją przeżył;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mors Re: shizofrenia IP: 217.11.129.* 14.05.02, 17:30 Gość portalu: Peppers napisał(a): > Shizofrenia jest to choroba, w ktorej czlowiek zaczyna wierzyc w rzeczy ktorych > > nie ma i interpretuje fakty na swoj sposob. Jednak najczescie nie wie on, ze > jest chory. I tak np. moze slyszec glosy, ktorych nie ma, caly czas uwaza ze go > > sledza, lub chce go zabic. shizofrenia to nie jest choroba, schizofrenia to jest choroba - nikt nie widzi roznicy :-))) MOrs Odpowiedz Link Zgłoś