maly_ksiaze 24.04.07, 13:31 Witam:) Moze, to nienajlepsze miejsce, jednakze wykorzystuje wszystkie kanaly:) Szukam kogos,kto za stosunkowo niewielka oplata przewiezie mi komputer wraz z monitorem z Polski do Anglii... Pozdrawiam:) M Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rena_gd Re: polska - anglia, transport 24.04.07, 17:28 jak to nie najlepsze miejsce? to jest właśnie najlepsze miejsce na tego typu ogłoszenie dotyczące braku komputera, tylko nałogowcy czatowo-forumowi mogą Cię zrozumieć i pomóc:) ja niestety w tamte rejony się o tej porze roku nie zapuszczam... a nawet jakby to mam swoje ciężary:) ale inni być może jadą "pusto", więc pomóżcie potrzebującemu:) pozdrawiam i powodzenia życzę:) R. Odpowiedz Link Zgłoś
ducati1707 Re: polska - anglia, transport 03.10.07, 11:02 Witam!!! ok 15stego pazdziernika jade busem z Polski do Anglii... moge zabrac meble, tv, kompytery, motocykle itp. posiadam wlasna lawete wiec moge zabrac nawet auto!!! wiecej informacji telefonicznie 51718DUKI 517183854 Odpowiedz Link Zgłoś
catecat Re: polska - anglia, transport 03.10.07, 11:05 zabierz mnie też zmieszczę się w pudło po małym telewizorze Odpowiedz Link Zgłoś
tfu.tfu Re: polska - anglia, transport 04.10.07, 15:25 poczekaj, Cię wrzucę do plecaka w styczniu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
igor-555 Re: polska - anglia, transport 13.02.08, 02:07 Hej Przed swietami wielkanocnymi wybieram sie do Angli samochodem bede mial okolo 6miejsc wolnych jelsi jestes zainteresowany prosze o kontakt iiigorrr@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
catecat Re: polska - anglia, transport 14.02.08, 09:59 uff, to Mały wreszcie będzie mógł wyjechać. Rok prawie minął, ale przez ten czas może się biedny roztył i spokojnie zajmie 6 miejsc siedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
hippy_pottamus Re: polska - anglia, transport 14.02.08, 17:01 eee tam, 5 mu wystarczy, tylko GDZIE do tej Anglii, do Puchatka?! Odpowiedz Link Zgłoś
campo.di.fiori Re: polska - anglia, transport 14.02.08, 22:10 njema czegoś takiego jak Anglia, jest tylko Manchester England, England, across the Atlantic Sea ... etc etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
kaa.lka Re: polska - anglia, transport 15.02.08, 12:14 Non, a gdzie Ty wlasciwie widzisz the Atlantick ... szost.kaa Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.pomponiki Re: polska - anglia, transport 15.02.08, 18:48 Campo di fiori kojarzy mi się wyłącznie z ohydnym, antypolskim wierszem Miłosza. Mam więc prośbę: nie używaj tego nicka. -- sękju Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: polska - anglia, transport 15.02.08, 21:56 CAMPO DI FIORI W Rzymie na Campo di Fiori Kosze oliwek i cytryn, Bruk opryskany winem I odłamkami kwiatów. Różowe owoce morza Sypią na stoły przekupnie, Naręcza ciemnych winogron Padają na puch brzoskwini. Tu na tym właśnie placu Spalono Giordana Bruna, Kat płomień stosu zażegnął W kole ciekawej gawiedzi. A ledwo płomień przygasnął, Znów pełne były tawerny, Kosze oliwek i cytryn Nieśli przekupnie na głowach. Wspomniałem Campo di Fiori W Warszawie przy karuzeli, W pogodny wieczór wiosenny, Przy dźwiękach skocznej muzyki. Salwy za murem getta Głuszyła skoczna melodia I wzlatywały pary Wysoko w pogodne niebo. Czasem wiatr z domów płonących Przynosił czarne latawce, Łapali skrawki w powietrzu Jadący na karuzeli. Rozwiewał suknie dziewczynom Ten wiatr od domów płonących, Śmiały się tłumy wesołe W czas pięknej warszawskiej niedzieli. Morał ktoś może wyczyta, Że lud warszawski czy rzymski Handluje, bawi się, kocha Mijając męczeńskie stosy. Inny ktoś morał wyczyta O rzeczy ludzkich mijaniu, O zapomnieniu, co rośnie, Nim jeszcze płomień przygasnął. Ja jednak wtedy myślałem O samotności ginących. O tym, że kiedy Giordano Wstępował na rusztowanie, Nie znalazł w ludzkim języku Ani jednego wyrazu, Aby nim ludzkość pożegnać, Tę ludzkość, która zostaje. Już biegli wychylać wino, Sprzedawać białe rozgwiazdy, Kosze oliwek i cytryn Nieśli w wesołym gwarze. I był już od nich odległy, Jakby minęły wieki, A oni chwilę czekali Na jego odlot w pożarze. I ci ginący, samotni, Już zapomniani od świata, Język nasz stał się im obcy Jak język dawnej planety. Aż wszystko będzie legendą I wtedy po wielu latach Na nowym Campo di Fiori Bunt wznieci słowo poety. Mam prośbę: możesz używać tylko tego nicka non? Odpowiedz Link Zgłoś
skowronki_na_niebie Re: polska - anglia, transport 16.02.08, 07:48 lubie.pomponiki napisała: > Campo di fiori kojarzy mi się wyłącznie z ohydnym, antypolskim wierszem Miłosza > . > Mam więc prośbę: nie używaj tego nicka. > > -- > sękju Pomponiki, możesz mi powiedzieć, gdzie tu widzisz coś antypolskiego? A gdzie coś ohydnego? Jeżeli chodzi Ci o to, że ktoś przypomina nam coś czego powinniśmy się wstydzić, to jestem jak najbardziej za przypominaniem. Zamiatanie śmieci pod dywan jest dość ohydnym zwyczajem, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
doc_holiday Re: polska - anglia, transport 29.02.08, 19:34 Tiaa... Antypolski... A jaki on jest anty "rzymiański"! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_ksiaze Minał prawie rok... 29.02.08, 10:05 Mili moi dziekuje, za tak niespodziewany rozwoj mojego watku...No nie spodziewalem sie;p Przy okazji informuje, ze: komputer juz dawno przywiozlem; nie roztylem sie; nie przyjechalem do puchatka, jesli juz to do puchatkowej:):):) ptakow tutaj co niemiara; Herberta lubie wyspewywanego przez Gintrowskiego, przy okazji szczeniece lata sie mi przypominaja:) Usciski z dalekich gor o swojsko brzmiacej nazwie dla znanych(monika,margit,nonu) i calej reszty:))) Mła and puchatkowa:)czylu UmilowanaMAlego_ksiecia:) P.S. Z racji tego, ze z przyczyn blizej nieokreslonych czat mi nie dziala, czy ktos moze mi pomoc i przypomniec jak sie wchodzilo na czat przez aplet czat8080??Nigdzie nie moge znalezc tego... Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 10:24 dziękuję za pozdrowienia, kiedy będziesz znowu w Posen? Tym razem ci nie przepuszczę! A co do pytania do czat to wystarczy wpisać "czat 8080" aby znaleźć parę linków. Proszę jeden: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=178&w=12003856&a=12009491 Więcej inicjatywy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_ksiaze Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 10:34 Dzieki moniko:)Jak mozesz mnie podejrzewac, ze nie "wyszukiwalem" na forum??:))))))Dzieki za link - bezuzyteczny;p W Pozku bede jakos na przelomie maja i czerwca- zalatwic sprawy ze slubem i na uczelni, ufam, ze sie uda spotkac:) Wczoraj bylismy na filmie "Jagodowe noce" - cuudowny...;p polecam. A wogle to naskrobie jakiegos majla niebawem - oczekuj!!;p;p;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 10:41 ależ prosze bardzo :P Napisz może coś więcej na temat tych problemów. Może masz po prostu bana? ;) A serio to albo Java albo masz coś zablokowane w komputerze. Radzę jednak wizytę informatyka. na odległość trudno pomagać o czym się przekonałam wczoraj jak próbowałam komuś czyścić pamięć podręczną hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maly_ksiaze Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 10:55 Dzieki moniko - kontaktowalem sie nawet z adminem czata i nie moze mi pomoc. Mam nowsza wersje javy niz portal:))) abym mogl przeinstalowac na starsza jave musialbym od nowa instalowac macos x, i nie chce mi sie:) Latwiej wejsc przez 8080, ale nie pamietam adresu:)))Ot co:)Mam nadzieje, ze mocno nie tesknisz?;p;p;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 10:57 No to masz odwyk od czata ;) A portal nie może się przerzucić na nowszą wersję? No tak- pewnie ma nas w d..e.... Ps: Tęsknie bardzo i usycham coraz bardziej! Więc już niech będzie ten czerwiec. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arie Re: Minał prawie rok... 29.02.08, 22:09 A przez kuchenne drzwi próbowałeś?: czat.gazeta.pl/czat/info/czat/czat.jsp?room=wiek50 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_04 Re: Minał prawie rok... 01.03.08, 12:57 Zawsze można poczatować przez pocztę gazety- już próbowałam i to taki lepszy priv ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maly_ksiaze Re: Minał prawie rok... 02.03.08, 09:40 Dzieki za rady:)Drzwi kuchenne oczywiscie, ze nie dzialaja...:(A gmail czat, znam znam, ale to tak jakby gadu gadu.... Odpowiedz Link Zgłoś
hgps Re: polska - anglia, transport 21.01.18, 01:11 Hej, a słyszeliście może o https://www.stenaline.pl/do-uk-irlandii Bardzo fajne oferty ostatnio wystawili. Można tanio coś dobrego wyłapać i to w spoko godzinach. Mój szwagier ostatnio za grosze płynął. Odpowiedz Link Zgłoś