Dodaj do ulubionych

DRAGONETKA!!! help!!!

23.05.03, 21:19
mam nadzieje, ze od przypadku do przypadku plączesz sie gdzies po forum!
skrzynka mi nawalila i nie moge wyslac do ciebie @

a wiec: powiedz mi co z tym calym systemem punktowym.
wyrobilam w tym roku 11dodatkowych punktow [wiem,ze ten 1 na 100% sie
wytraca]. lazilam na cwicz z miedzynar [4], z ue [2] i speca [za5]. czy w tym
momencie przechodzi mi te 10punktow na nastepny rok i przedmioty mam sumowac
do 50punktow? czy jednak to pic na wode i musze dobijac do 60???

[chcialam wziac: gospod, finanse, procedure karna, administ]

pozdro
[przyplącz sie tu pls,pls,pls]

aha, wylosowali mi mackowiaka-> no to olewam materialne;-]]] lepiej byc nie
moglo!
Obserwuj wątek
    • Gość: dragonetka Chill down, baby girl;) IP: 193.0.110.* 25.05.03, 19:29
      trinka napisała:

> mam nadzieje, ze od przypadku do przypadku plączesz sie gdzies po forum!
      > skrzynka mi nawalila i nie moge wyslac do ciebie @
      >
      > a wiec: powiedz mi co z tym calym systemem punktowym.
      > wyrobilam w tym roku 11dodatkowych punktow [wiem,ze ten 1 na 100% sie
      > wytraca]. lazilam na cwicz z miedzynar [4], z ue [2] i speca [za5]. czy w tym
      > momencie przechodzi mi te 10punktow na nastepny rok i przedmioty mam sumowac
      > do 50punktow? czy jednak to pic na wode i musze dobijac do 60???
      >

Ta, ja jsm najbardziej zorientowana co do warunkow studiowania na tym
      najlepszym z wydzialow;) na 99 % przechodza Ci na next year i musisz tylko
      wziac za 50, ale juz sam cywil (cw obowiazkowe!!!!!!) to 16 pktow, a postepy,
      nawet bez cwiczen to drugie 16 (po 8 za ex), a z cwiczeniami to jeszcze
      dodatkowo 8pkt (po 4), wiec spoko. Tylko ze musisz wziac jakies spece lub
      konserwatoria (po 5pkt ) z grupy C. Idz do dziekanatu, mala, bo , jak mowie
      (pisze) , to jest na 99, a wypadki 1-procentowe;)))))) itd.
      > [chcialam wziac: gospod, finanse, procedure karna, administ]
      >
      > pozdro
      > [przyplącz sie tu pls,pls,pls]
      >
      > aha, wylosowali mi mackowiaka-> no to olewam materialne;-]]] lepiej byc nie
      > moglo! Hm... Niby tak... ale bywa roznie, znam takich, ktorych
      oblal. Aha - nie pyta z NIK i nie pyta z NSA . Moze sie naucz z ustroju Wawy?
      I ustawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ustrojowa i
      ogolna na mur-beton, to wiesz. a ustawy - o sluzbie cywilnej, samorzadowe, o
      zgromadzeniach, jego konik to , zdaje sie, administracja bezpieczenstwa.
      Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki=)))))))))))
      • trinka Re: Chill down, baby girl;) 29.05.03, 14:15
        Gość portalu: dragonetka napisał(a):

Tylko ze musisz wziac jakies spece lub
        > konserwatoria (po 5pkt ) z grupy C.

ale dlaczego musze? znow mi wyjdzie za duzo o 10punktow z tymi specami, a
        znajomi mi mowili,ze z III roku juz mi dalej nie pojda na IV, wiec suma sumarum
        trace je jak nic. kapletny bezsens. a w dziekanacie to akurat wiedza. czy tam
        kiedykolwiek wiedzieli cokolwiek? hmmm?:-(

Hm... Niby tak... ale bywa roznie, znam takich, ktorych
        > oblal.

oblal? hm, to niefajnie. ja administr bede miala dokladnie 3dni, narazie jestem
        kapletnie zielona i do 27czerwca nie rusze go z braku czasu. chcialam w te 3dni
        przerobic ustawy i te glowne pojecia z ksiazki i moze by mi sie fartnelo...

Aha - nie pyta z NIK i nie pyta z NSA .

pewna tego jestes??? ja slyszalam,ze jest w kolegium niku to chyba dosyc
        dziwne,zeby w zwiazku z tym olewal nik!

> I ustawy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ustrojowa i
        > ogolna na mur-beton, to wiesz. a ustawy - o sluzbie cywilnej, samorzadowe, o
        > zgromadzeniach, jego konik to , zdaje sie, administracja bezpieczenstwa.

aaaaaaaaaaaaa, no to chyba lekko nie zdaze. jaka znow administ
        bezpieczenstwa??? przeciez niby nie pyta z materialnej? myslalam,ze u niego da
        sie jak u cieslaka 'sklad KRRiT' czy 'co to jest administ niezespolona' :-/
        buuuuuuuuuuuuuuu

no to dalej:

- karne: krol- bogumilska - podobno z poszczegolnych przestepst wystarczy
        tylko : przest przeciwko obrotowi pieniedzmi i papierami wartosciow; obrotowi
        gospodarczemu; mieniu. no i cala ogolna ma sie rozumiec. starczy?

- cywil: dr banaszczyk - jakis konik? podobno spoko koles, nie to co
        zaradkiewicz. ale nie wiem, czy musze czytac te wszystkie orzeczenia o db
        wierze, nasciturusie itp. i czy bardziej obryc rzeczowe czy ogolna. no i czy np
        cala ustawe o obrocie nieruchomosciami SP, hipoteka, zastaw rejest itd, czy
        wystarczy z ksiazka i kodeks.

> Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki=)))))))))))

tez trzymam:-}
        co masz juz za soba?

w poniedz pisalam konsty - to sie zubik popisal ze swoim testem, szkoda gadac:-(
        za kilka dni miedzyn, ucze sie wybiorczo, tylko tego gdzie jest wymien, wylicz,
        zdefiniuj:-) naprawde tak leca po punktach? musze sie slowo w slowo trzymac
        tego co w goralczyku? brrrrrrrr, makabra

no to pozdro:-)
    • Gość: dragonetka PS IP: *.noname.net.icm.edu.pl 26.05.03, 17:08
      gdybys mogla sie ze mna skontaktowac, bylabym dzwieczna. Moj nr to 694 618
      201. Wystarczy, ze mi przeslesz smsa z Twoim numerem. Its like one question,
      not very time-consuming. i ucz sie grzecznie;)
    • trinka Re: DRAGONETKA!!! help!!! 29.05.03, 19:34
      p.s. zaraz bedzie es!

a czy ty pisalas w zeszlym roku miedzyn czy 0?
      jak pisalas to moze pamietasz jakiekolwiek 'wymien, zdefiniuj, wylicz', bo nie
      wiem z jaka szczegolowoscia sie uczyc:-/

dobija mnie to kucie na pamiec. nic nie mozna na logike bo cie obleja! co za
      ironia losu;-)

pozdro

• Gość: dragonetka Re: DRAGONETKA!!! help!!! IP: 193.0.110.* 29.05.03, 19:48
        trinka napisała:

> p.s. zaraz bedzie es!
        >
        > a czy ty pisalas w zeszlym roku miedzyn czy 0?

pisalam, uczylam sie tak naprawde 1 noc - wylicz, tylko a, b, c, mozesz
        odpuscic sobie prawo konfliktow zbrojnych, moze moj kolega ma gdzies te
        notatki - przejrzalabys je i by wystarczylo na dst. Definicje - tylko te w
        podpunktach! To zadzwon do mnie jutro, to bede wiedziala, czy ich jeszcze nie
        wyrzucil. A na logike ten tescik jest - sama sie w zeszlym roku pieprznelam ,
        bo bylo podchwytliwie sformulowane. Nie zgadzam sie, zebysmy musieli sie tylko
        uczyc na pamiec, cholera , przeciez to sa jakies podstawy, zupelnie nowe
        rzeczy, potem mozesz z nich korzystac. Alfabetu tez sie uczylas na pamiec;)
        No, jak sie tak wymadrzam i taka pelna podziwu jsm dla systemu naszych studiow,
        to sie pochwale, ze nic jeszcze nie zdalam, a jutro pewnie ta sytuacja nie
        ulegnie zmianie, chociaz juz bede po egzaminie, bo nawet raz nie przeczytam
        podrecznika;))))))))) Polegam wiec na gieldzie i na pewniakach;)
        Tobie chetnie udzielilabym szczegolowego info nt your executors, i mean,
        examinators, ale ich NIE ZNAM:(
        Co do materialnej - nie pyta, rzeczywiscie, tak ci tylko podalam;) A z NIK nie
        pyta, bo mu nie wypada, czy jakos tak... No, ale moze nie pamietam;)
        Co do konsty, tez pisalam, niezla jazda;) , ale nie martw sie, chyba nie
        najgorzej oceniaja.
        Spece: W ciagu 5 lat MUSISZ wyrobic iles punktow z grupy C. Pozycz sobie
        informator z tego roku w bibl. wydzialowej i poczytaj o warunkach studiowania.
        Lektura bywa... zaskakujaca;)))) Pozdrowionka
        > jak pisalas to moze pamietasz jakiekolwiek 'wymien, zdefiniuj, wylicz', bo
        nie
        > wiem z jaka szczegolowoscia sie uczyc:-/
        >
        > dobija mnie to kucie na pamiec. nic nie mozna na logike bo cie obleja! co za
        > ironia losu;-)
        >
        > pozdro
        >
        • trinka Re: DRAGONETKA!!! help!!! 29.05.03, 20:17
          > - wylicz, tylko a, b, c,

tzn ze mam sie nie kuc regu;ek typu 'definicja traktatu
          miedzynarodowego' , 'strefa ekonomiczna', 'niesuwerenna organiz terytor' nie
          uczyc sie co to retorsje, represalia??? itp??? kurde, wlasnie caly dzien
          probuje wkuc do lba, slowo po slowie!

czyli uczyc sie tylko tego gdzie mi w ksiazce wyliczaja 1) 2) 3) czy a) b)
          c)???

mozesz
          > odpuscic sobie prawo konfliktow zbrojnych,

a organiozacje miedzynarodowe i umowy i org gospod tez moge? - tzn mam na mysli
          fukcje poszczegolnych organow [nie licze tych wymien]

jesli myslisz o tym skrypcie, to dzieki, ale wole jednak ksiazke przejrzec!
          boze, co za bzdurna forma examu!:-/

pozdro
          i kciuki trzymam:-))))))
          • Gość: dragonetka SMOK-IN-LAW;) IP: 193.0.110.* 31.05.03, 22:48
            trinka napisała:

> > - wylicz, tylko a, b, c,
            >
            > tzn ze mam sie nie kuc regu;ek typu 'definicja traktatu
            > miedzynarodowego' , 'strefa ekonomiczna', 'niesuwerenna organiz terytor' nie
            > uczyc sie co to retorsje, represalia??? itp??? kurde, wlasnie caly dzien
            > probuje wkuc do lba, slowo po slowie!
            >
            > czyli uczyc sie tylko tego gdzie mi w ksiazce wyliczaja 1) 2) 3) czy a) b)
            > c)???
            >

DOKLADNIE!!! POWINNO WYSTARCZYC A B C, PRZYNAJMNIEJ NA DST... ALE TO RISKY,
            MIGANIE SIE I PRZEMYKANIE NA EXAMS ZAWSZE JEST RISKY;)))))) mNIE SIE UDAJE NA
            RAZIE, THOUGH;)
            > mozesz
            > > odpuscic sobie prawo konfliktow zbrojnych,
            >
            > a organiozacje miedzynarodowe i umowy i org gospod tez moge? - tzn mam na
            mysli
            >
            > fukcje poszczegolnych organow [nie licze tych wymien]

SLUCHAJ, NIE WIEM, MOGA CI KAZAC WYMIENIC JAKIS RODZAJ ORGANIZACJI MDZYN
            PRZECIEZ... W Y M I E N I C. CZYLI MOZE NIE SZCZEGOLOWA CHARAKTERYSTYKA, ALE
            NAZWY;)
            >
            > jesli myslisz o tym skrypcie, to dzieki, ale wole jednak ksiazke przejrzec!
            > boze, co za bzdurna forma examu!:-/
            > JAKI SKRYPT? JA MAM SPISANE NOTATKI Z TEJ KSIAZKI WLASNIE, NIE TYLE NOTATKI,
            CO A-B-C, ALE TO I TAK , NIESTETY, NIEAKTUALNE, BO KOLEGA, KTORY JE TERAZ P O
            S I A D A ;) (CZYLI FAKTYCZNIE NIMI WLADA;) WYJECHAL DO DOMU, CHOLERA.

> pozdro
            > i kciuki trzymam:-)))))) DZIEKI!!! I ZA SMSIKA TEZ - THAT WAS NICE. TERAZ
            TYLKO PROCEDURKA KARNA I ZACZYNAM LICZYC PUNKTY (MOZLIWE, ZE BEDE MUSIALA W
            TEMPIE PRZYSPIESZONYM PISAC JAKIES PRACE ZALICZENIOWE;)
            DAJ ZNAC, JAK CI POSZLO I 3MAY SIEM. DRAGO
            • trinka Re: SMOK-IN-LAW;) 11.06.03, 10:19
              Gość portalu: dragonetka napisał(a):

ALE TO RISKY,
              > MIGANIE SIE I PRZEMYKANIE NA EXAMS ZAWSZE JEST RISKY;)))))) mNIE SIE UDAJE NA
              > RAZIE, THOUGH;)

odkopalam nasz watek, w ramach pochwalenia sie:-) konsty i miedzyn za mna -
              obydwa egzamy na 4 [w koncu zauwazyli,ze drzemie we mnie potecjal;-) ].
              jutro karne. mam stresa, bo nie wyrobilam sie ze szczegolowa i umiem tylko
              ogolna - wiec licze,ze kobietke zainteresuje akurat ta czesc podrecznika;-) ale
              jak zdam to obiecuje,ze doczytam;-) mnie sie to miganie nie udaje zbytnio.
              zwykle jak sie czegos nie naucze, to akurat to dostaje i nie zaliczam ;-/

TERAZ
              >
              > TYLKO PROCEDURKA KARNA I ZACZYNAM LICZYC PUNKTY (MOZLIWE, ZE BEDE MUSIALA W
              > TEMPIE PRZYSPIESZONYM PISAC JAKIES PRACE ZALICZENIOWE;)
              > DAJ ZNAC, JAK CI POSZLO I 3MAY SIEM. DRAGO

ojej, no co ty , tylko cywila i proc mialas w IIsemestrze? to jak ci punktami
              dobilo do60? zapychalas specami???? i jak w ogole? juz po? wakacjujesz juz? ja
              sie mecze do 30czerwca :-/

pozdro:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka