Gość: rybka IP: 213.199.214.* 12.08.03, 11:08 Z listu Markizy de Marteuil do hrabiego de Valmont: "Mój Boże! jacyz ci inteligentni ludzie są głupi!" Jakoś tak mnie to zastanawia, zatem Was zapytuję - co na to szanowna Publiczność? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mom1 Re: Prawda czy fałsz? 12.08.03, 11:31 Cos w tym jest , rybko niewatpliwie :-)) Molier powiadal : "glupiec uczony jest wiekszym glupcem niz glupiec nieuk "...pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Prawda czy fałsz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 13:47 bfjbhnhnhkggklgm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znafca Re: Prawda czy....?????? mi to nie stanowi... IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.03, 14:00 Gość portalu: rybka napisał(a): > Z listu Markizy de Marteuil do hrabiego de Valmont: "Mój Boże! jacyz ci > inteligentni ludzie są głupi!" > Jakoś tak mnie to zastanawia, zatem Was zapytuję - co na to szanowna > Publiczność? buchahahahhahahhahahahhahaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
marzens1 Prawda...? 12.08.03, 15:41 Wiedza nie zawsze idzie w parze z madroscia... niestety... :((. Prawda to, prawda. Aczkolwiek nie ma co uogolniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: Prawda...? IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.03, 16:50 zamieniłabym "są głupi" na "niektórzy są głupi". poznałam ludzi mało wykształconych i pewnie z ograniczoną inteligencją ,ale bardzo mądrych tzw "życiową mądrością". ps do rybki-czytasz właśnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok_telesfor Re: Prawda czy fałsz? IP: *.visp.energis.pl 12.08.03, 23:33 to proste, dla glupcow, to co robia inteligenci moze wydawac sie czasem idiotyczne, gdyz tego nie rozumieja, a potem, no coz, budza sie z reka w nocniku smok ps. rybka, za duzo czasu widze masz w te wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: Prawda czy fałsz? IP: *.stacje.agora.pl 13.08.03, 11:44 hmmm... chyba jednak nie do końca, Rybku. Dla mnie inteligencja jest dla mądrości warunkiem koniecznym, acz nie dostatecznym [jak mawiają logicy]; dlatego znam wielu inteligentnych głupców ale ani jednego mądrego bez inteligencji... ale też znam niewielu ludzi, więc równie dobrze mogę się mylić :) w każdym razie pozdrawiam rybkowe filozofie :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguirre Re: Prawda czy fałsz? IP: *.d.002.pth.iprimus.net.au 13.08.03, 15:14 moze chodzilo o tzw. "inteligencje" czyli o ludzi ktorzy skonczyli studia, to chyba jednak prawda okrutna:) Nie nie ma glupcow wsrod ludzi inteligentych, moze sprecyzowac co znaczy glupi, jesli glupi to takie tak sobie slowo to nie ma niczego wspolnego z inteligencja ktora jest szybka kalkulacja i nie ma miejsca na dluzsze wywody? Slowo "glupi" moze znaczyc tluk, matolek, koziolek, itp, cholera wie co, moze malo wie, nie jest madry, nie jest humanista? Odpowiedz Link Zgłoś
moneoo Re: Prawda czy fałsz? 14.08.03, 17:28 chyba za mądra ta mysl dla mnie, więc nic nie napiszę ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEN Re: Prawda czy fałsz? IP: *.kmg.com 15.08.03, 02:12 Gość portalu: rybka napisał(a): > Z listu Markizy de Marteuil do hrabiego de Valmont: "Mój Boże! jacyz ci > inteligentni ludzie są głupi!" > Jakoś tak mnie to zastanawia, zatem Was zapytuję - co na to szanowna > Publiczność? rybka napij jednego a swiat kolorowo wyglada przynajmniej pare godzin wtedy nie musisz sie zastanawiac nad listami markizy TEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Prawda czy fałsz? IP: 213.199.214.* 15.08.03, 10:09 Ten! Całe szczęście nie muszę się napijać, by świat był kolorowy:) Nie sądzisz, że czasem warto zadać sobie naiwne pytanie - własnie po to, by się zastanowić i dostrzec, że tych kolorów jest coraz więcej... heh. Pozrawiam ryba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Re: Prawda czy fałsz? IP: *.proxy.aol.com 15.08.03, 20:32 Gość portalu: rybka napisał(a): > Ten! Całe szczęście nie muszę się napijać, by świat był kolorowy:) Nie sądzisz, > > że czasem warto zadać sobie naiwne pytanie - własnie po to, by się zastanowić i > > dostrzec, że tych kolorów jest coraz więcej... heh. Pozrawiam > ryba rybka jak sie jest wypitym to wlasnie kolorow przybywa powinnas to znac ten Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Prawda czy fałsz? IP: *.nat.ino.tvknet.pl 15.08.03, 21:50 Nie tak, nie powinnam, mogę, ale nie powinnam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margit Re: Prawda czy fałsz? IP: *.orasoft.net.pl 15.08.03, 22:46 vladip napisal/a: Jedyna różnica pomiędzy szaleńcem a mną polega na tym, że ja nim nie jestem pzdr vladip jedyna roznica miedzy szalencem a psychiatra polega na tym, ze jeden z nich drugiemu wystawia zolte papiery ;-))) m. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_ksiaze Re: Prawda czy fałsz? 16.08.03, 13:47 ELou:) Sadze, ze inteligencja nie ma wiele wspolnego z madrascia i odwrotnie. Łopatologicznie temat ujmujac, to mozna byc inteligentnym i glupim lub madrym, jak rowniez mozna byc madrym ale nie grzeszyc inteligencja. Oczywisice mozna byc glupcem i miec braki w inteligencji wtedy jest sie na przyklad dresiarzem:)) Pozdroofki od tego co to hiperinteligentny i glupi jak but jest:))MKD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguirre Re: Prawda czy fałsz? IP: *.a.004.pth.iprimus.net.au 16.08.03, 17:59 szalenca glupim zrobili, glupiego madrym, inteligentnego szlag trafil, wymadrzajacy sie sie smieje bo pali glupa, a najbardziej smieszna jest gola dupa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
qpon Re: Prawda czy fałsz? 18.08.03, 15:28 >>>>>>Intelektualista to człowiek, który używa więcej słów niż trzeba, żeby powiedzieć więcej niż wie<<<<< .....nic więcej nie dodam ;)) Odpowiedz Link Zgłoś