Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 18:53 Upij się ze mną jak w Hawanie złoty rum niechaj leje się... Zatańcz tuż przy mnie przy Chan Chanie Aż Twoje biodro dotknie mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 19.09.03, 19:01 „Upij się miodem pięcioletnim, mijając ponad pięćset sal, Asgardu, gdzie kto wie, znajdziesz Azów pletnie, a morze mgieł to sina dal.” Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: poezja poranna 19.09.03, 19:29 Upij sie boską ambrozją, Wzrokiem sięgnij ponad szczyty Olimpu. I wejdź do mojego świata, Nieśmiertelny juz człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna 19.09.03, 19:44 Upij sie ze mna pomalu w pospiechu wszak nie wypada... Rozsadek szepce cos w ucho??? Nie patrz na niego.Niech gada. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 19.09.03, 19:50 Upij się ze mną gwiazd blaskiem.. ..w warkocz komety wplecionych Odbij ze mną w przejażdżkę.. ..na fali liter natchnionych... Upij się ze mną księżycową.. ..szum poczujemy głową... Nakryj mchem nocy.. literowy świat nas zauroczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.03, 20:08 Upij się ze mną, jak przedwczoraj gdy wściekłe psy pogryzły nas... Niech nas dopadnie kaca zmora i syndrom nastepnego dnia... (Sza... dla Cię) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna 19.09.03, 21:12 Upij sie ze mna romantycznie niech czula noc utuli nas wez mnie w objecia swe niech mysle ze dla nas tylko trwa ten swiat...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: poezja poranna IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.03, 21:16 upij sie ze mną -choć to grzech choć nie wypada w sumie nam wspomnienia dawne -te niewinne zamieńmy w ciał spragnionych tan Odpowiedz Link Zgłoś
poldix Re: poezja poranna 19.09.03, 21:43 jak mówiłem tak zrobiłem i cóż zobaczyłem Wszyscy nadal piją..od rana;)ale jestem pod wrażeniem ładne to pijaństwo poetyckie,podoba mi się!! a ja całkiem inaczej tę noc zacznę:)) ............................... Nie pij już ze mną w tę noc ciemną gdyż nasze zmysły zmącone alkoholem przepojone na fali swego uniesienia wcale nie wzmagają podniecenia ..nie pijmy już :)) jeśli nasze ciała ma złączyć bluszcz bluszcz pachnący prawdziwość zmysłów potęgujący słodkość ust ukazujący drżenie ciała wzmacniający ..nie pijmy już :)) bo zginie ten bluszcz i cóż pozostanie po tej nocy? ....(autor nie dokończył bo się zawstydził:) ....................................................... Była mowa wcześniej w postach o wątku erotycznym:)) tak więc zacytuję coś odpowiedniego na późną porę Lubię, kiedy kobieta omdlewa w objęciu, kiedy w lubieżnym zwisa przez ramię przegięciu gdy jej oczy zachodzą mgłą, twarz cała blednie i wargi się wilgotne rozchylą bezwiednie. Lubię, kiedy ją rozkosz i żądza oniemi, gdy wpija się w ramiona palcami drżącemi gdy krótkim, urywanym oddycha oddechem i oddaje się cała z mdlejącym uśmiechem. I lubię ten wstyd, co się kobiecie zabrania przyznać że czuje rozkosz, że moc pożądania zwalcza ją, a sycenie żądzy oszalenia gdy szuka ust, a lęka się słów i spojrzenia. Lubię to - i tę chwilę lubię, gdy koło mnie wyczerpana, zmęczona leży nieprzytomnie, a myśl moja już od niej wybiega skrzydlata w nieskończone przestrzenie nieziemskiego świata Kazimierz Przerwa-Tetmajer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: poezja poranna IP: *.gdynia.mm.pl 19.09.03, 22:12 upij sie ze mną tym marzeniem że razem wyjedziemy gdzieś znikniemy na dni wykradzionych kilka i pościel tylko świadkiem cichym Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_jacek Re: poezja poranna 19.09.03, 22:36 i dobrze, ze ja nie pije:-)) mave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agni_me Re: poezja poranna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:07 hehhe mavie, upiłam cię żubrówką w te noc cichą i ciemną i ciesze sie ogromnie ze piłes właśnie ze mną :-))) już jesteś w domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opity zubrowka Re: poezja poranna IP: *.rps.cz 19.09.03, 23:20 juz jestem:-) a wierszyk ladny, podoba mi sie:-) mave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: poezja poranna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 01:11 Upij się z... damą w Rolling Stonie I ją na pokuszenie wódź. Potem ją uwiedź gdzieś na stronie, A później... później już się zbudź. Upij się "Żywcem" w John Bull Pubie, Na ploty wyjdź na WC-priv, Broń Boże nie płać barman-babie - Wszak c'est la vie i taki lajf. Upij się ze mną piwem z pianką. Jedno za mało? Wypij trzy! Gdy zechcesz - będę twą... wybranką Na jedną noc albo dwa dni. Upij się ze mna wiosną, kwietniem, Banalny maj dobry dla mas! Co mówisz? Jawię ci się szpetnie... Barman! To samo, jeszcze raz! Siem chyba rozmarzyłam, czy co...? sama w taką noooooc pod mokrym krzakiem sama w taką nooooc z jurkiem.dombczakiem lalalalala... PS. A lepieje i odwódki pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
l3pp4 Re: poezja poranna 20.09.03, 02:37 Z cyklu wakacyjnych, nastoletnich koszmarów: Upij się ze mną "Siwuchą" z korkiem, Przybądź do mnie wnet odziana licho. Będzie znacznie łatwiej uczynic to, Kiedy głowa twa przykryta workiem. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 09:08 Poldixa kocham, choć go nie znam, ale kocham go (ją?:(()za Tetmajera:))Choć miała być twórczość własna i w metrum (hm, z tym najgorzej) "Upij się ze mną, uchlej,zalej, potem na nowo weź w ramiona, i jeszcze raz do pełna nalej, kac namiętności nie pokona..." Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 09:11 "Upij się ze mną beaujolaisem, w listopadową ciemną noc, wiedząc,że to już nevrati se... a w lipcu wyda swój owoc" Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 09:13 O, pardon,źle obliczyłam, w sierpniu chyba....Szanowną Inicjatorkę zapytuję,czy z czaterotyką już koniec?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 09:54 "Upij się ze mną, drżąc w malignie, w uszach anielski słysząc chór, nim skurcz rozkoszy ciała wygnie, ja-twa Madame de Pompadour." Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 20.09.03, 09:53 Upij się tym słonecznym rankiem, promieniem Słońca, które śle nadzieje zabaw znów z kochankiem, w białym, jedwabnym Twym gieźle. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 09:54 Upij się ze mną Panie Nonie choć proste dziewczę ze mnie jest. Nie studiowałam wszak w Sorbonie lecz Ciebie uczyc mogę też ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 09:56 Upij się ze mną Panie Nonie (ponoć z tequilą romans masz). Przy ósmej pewnie powiem: o, nie! Ty mię, Non, do taksówki wsadź!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 09:59 Upij się ze mną na werandzie zbyt mocna wódką Ty mnie racz. Pozwól mi zjechać dzis po bandzie (jak mawia hokejowy gracz). ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: poezja poranna IP: *.nat.ino.tvknet.pl 20.09.03, 10:07 upij się ze mną nad ranem dotyku czuciem, smakiem ust, łóżko niech stanie się dywanem, gdy wina braknie już... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 10:29 Upij się ze mną jak dżentelmen Pozwól przy Tobie damą być. W Korytnu córę potem zmień mnie niech mi się miesza: pić i żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 10:33 Przepraszam...Taka mała palcóweczka ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: poezja poranna 20.09.03, 10:33 Upij się ze mną pirackim rumem, Nad dalekim, cichym fiordem. A potem szybko zniknij w tłumie, Bo wikingowie leją w mordę. [excuse le mot, żaden inny rym nie chciał mi sie wymyslić] Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: poezja poranna 20.09.03, 10:35 Upij sie ze mną w oliwnym gaju, Gdzie cicho szemrze fletnia Pana. Dojdziemy może do bram raju, A potem znów zostanę sama. [chlip, wzruszyłam sie] Odpowiedz Link Zgłoś
nanai Re: poezja poranna 20.09.03, 11:03 "Upij sie mna jak chciales zawsze, wez wszystko to co chciales wziasc, wez serce,dusze,cialo,nim zgasne, bo tym czekaniem wypalam sie... coz, Ciebie to i tak chyba nie ochodzi.." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: poezja poranna IP: *.gdynia.mm.pl 20.09.03, 11:20 na sobotnie porządki: upij sie ze mną politurą sprzątnijmy dom,a nawet świat szalejmy dziś z mopem i ścierą aż padniem ze zmęczenia spać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 11:27 Binuśśś, złoty medal dziś!!!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: do binki IP: *.nat.ino.tvknet.pl 20.09.03, 11:43 Binko, siądź pod mym gadem, a odpocznij sobie! Ścierę obok kompa rzuć! Oddaj się liter kuszącej rozmowie, a potem do porządku wróć. :) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 20.09.03, 12:53 „Upij się winnych gron zapachem, ambrozję, nektar odrzuć precz, Bierz chwilę, zachwyć się Horacym, No bo czas płynie, dobrze wiesz.” Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 20.09.03, 11:26 Upij się ze mną słoneczną Oczy otwórz zaspane.. Poczęstuje Cię zupą mleczną.. Będzie to lek na ranę.. Upij się ze mną podniebną Zabierz między obłoki.. leć w górę wysoko ze mną... wszak dzień już głęboki.. Upij się ze mną sobotą.. Na spacer chodźmy już.. klawisze zajmą się robotą.. my popłyniemy na fali mórz... Upij się ze mną nowym dniem.. Słonecznym jak lata podrygi.. Będziemy wędrować lasem.. I łowić w morzu ostrygi.. Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna (sobotnia) 20.09.03, 11:35 Upij sie ze mna slowami nie trzeba nam gorzaly bedziemy klikac w literki i mowic sobie banaly:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna (sobotnia) 20.09.03, 14:00 Upij się w ulu miodzie.. Baw się nowymi literami.. ja będę śnić o pogodzie.. wędrować nowymi szlakami.. Upij się ze mną prostotą wzniesień nowego terenu Będziemy szaleć z ochotą.. w słonecznym promieniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 20.09.03, 11:57 „Upij się dźwiękiem bosych stópek, Król Gór w jaskini dobrze wie, że czasem jestem nonstop głupek. Choć Griega lubię, (albo nie)” :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 12:59 "Upij się ze mną,pieść i całuj, teraz,i zawsze,cały czas, niech,jak powiedział Kurek Jalu, uniesień szał ogarnie nas. Upij się ze mną dziś w Sopocie, albo w Wetlinie,jeśli chcesz, wiesz,ze ja cała jestem dla cię, niestety- dla małżonka też" pardon:)) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 20.09.03, 13:32 „Upij się ze mną pod Cuszimą, skoro u Kurka szukasz weny. McArthur zwyciężył tuż przed zimą, A Ty śpiewałaś wciąż nowenny.” hihi Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 22:11 "Upij się ze mną,wszak już wrzesień, oboje wiemy przecież,że zapomnieć przyjdzie wśród uniesień o Kurku...i McArthurze." hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corpus_delicti Re: poezja poranna IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.10.03, 10:04 mozna upijać się do rana i wino z tobą słodkie pić zanim mi powiesz ma kochana "juz ciebie nie chcę, juz sobie idź" więc zanim nasza noc sie skończy zanim i ty odejdziesz... wiem niech kropla wina nas połączy niech życie chwilą będzie i snem niech mi zostanie pod powiekami twój obraz... chociaż to a wiersz niech w winie sie utopi albo, po prostu, ... wyrzuć go miłego dnia, w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 20.09.03, 14:03 Upijemy się z Gregiem u Megi poznamy tam tego Pana.. Przybędzie ludzi po brzegi będziemy lać szampana.. Upijemy się razem po świt biały damy nogom potańczyć.. Trwać będzie weekend cały.. święto wesołych pomarańczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka przewrotnie IP: *.nat.ino.tvknet.pl 20.09.03, 12:28 I tak się z Toba nie upiję, Nie żyję po to, żeby pić! ale by chwytać wszystkie chwile, z których szczęścia uplotę nić... Bo kiedy już otrzeźwiejemy, będzie dokuczał nam wielki kac, po Alka Prim pobiegniemy, by znów na trzeźwo oglądać świat :) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: przewrotnie 20.09.03, 14:17 Upij Wydawcę elokwencją, niech wydrukuje milion stron, Ty zaś wykaż się konsekwencją i podaj hasło: „ On nie (n)on? hihi Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: przewrotnie 20.09.03, 14:39 Upij się ze mną przewrotnością.. niech rymy napisane wymyślisz swą pomysłowością.. na forum będą publikowane.. Upij się chwilą natchnienia.. to najpiękniejsza z chwil.. Kiedy z własnego tworzenia powstaje śmieszny rym..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [_]> Re: przewrotnie IP: *.espol.com.pl 04.10.03, 17:22 he he he urszulko a po tym upiciu kaca tez bedziemy mieli razem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:43 Upij się ze mną w Mediolanie krewetkę w moje usta włóż... Co stać się musi niech się stanie scenariusz spełnić wszak czas już... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 14:57 "Upij się ze mną,Dionizosie, niech wina strumień leje się, w nocy czy o porannej rosie, aż zniknie z twarzy smutku cień" ludzie,już koniec chyba??? Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna 20.09.03, 15:05 Upij sie ze mna choc nie trzeba i tak mam w glowie lekki szum slowik to czy skowronek spiewa? juz sama nie wiem....lej ten rum!!! P.S. Jaki koniec tula??? Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: poezja poranna 20.09.03, 15:14 A to,pardon,mom, nie koniec..zapraszam na limeryki hm?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: poezja poranna IP: *.nat.ino.tvknet.pl 20.09.03, 15:25 Jak nie koniec, to ..:) Upij się ze mną na trzeźwo, Jajecznicę na śniadanie zrób! Spójrz - nie jestem królewną, Choć przy Tobie mogę się tak czuć. PS. Z dedyjkacją dla pewnej szczęśliwej kobiety! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna 20.09.03, 15:41 Trudne zadanie:-((( Tu sie wpisuja pan i pani niektorzy twierdza ze do bani. Niektorzy znowu :rewelacja! Niechze pojawi sie wydawca! a watek puchnie, spojrzcie sami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 20.09.03, 17:32 Myślę Panowie Panie chwilka upojna minęła.. tu się raczej ostanie.. nowe swe siły zbiera.. Upijmy się, dalej razem.. tu były też erotyki.. Nie z nowym wyrazem.. tworzyć następne wtyki.. Upij się ze mną królewsko niech nam będzie niebiesko.. Anioła pióra zamigocą.. gwiaździstą nową nocą... aż palce się nam zaplączą diabelsko..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 21.09.03, 14:09 Upij się ze mną chwilą nocy erotyki to nie to, co oczy.. ani w nich vatu ani mocy By na dłużej zauroczyć... Więc śpiesz się szybko.. za monitora szybką.. Upij się ze mną słowami nie ankietowymi pytaniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: poezja poranna IP: *.acn.waw.pl 20.09.03, 19:23 moje suzuki swift ktore przed akademikiem czeka juz gotowe jest w Twoim pokoju lezy jakos smutno czarny bez widze ze spisz sobie niczym mloda roza bledsza od poduszki na ktorej spisz w pokoju obok z ust do ust krazy innych studentow szept cholera, kto Ci wlasciwie przyniosl ten czarny bez Pewno za 9 miesiecy z calkiem niewinnych chmur poprzedniej nocy spadnie polsko-kurdyjski deszcz za oknem widze samochodow dlugi sznur czesto motocykli chrom i czern jak Ty chcialas tak samolubna byc dlaczego chcialas w zyciu tylko sama isc przeciez ja chetnie z Toba poszedlbym Powiedz, co trzeba zrobic by zabic samotnosci strach ta chwila czasami za dlugo trwa. piotrek, jesien 2003. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.krytyk Pisac kazdy moze... /dlugie/ 20.09.03, 19:33 ...jeden lepiej a drugi gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi. Czasami czlowiek musi, inaczej sie udusi, uuuuuuuuuuuuuuuu... Jury przyjrzalo sie pracom ponad dwudziestu poetow. Oglasza sie co nastepuje: 1. toulaa - debesciak, pozna Szymborska, murowany Poetycki Alfred 2003!!! 2. tfu-rczosc urschulki - fajansiarska, wczesny Nikifor; 3. agni_me - typowa liryka osobista, ale niepozbawiona uroku, jak jej Autorka; na uwage zasluguje pojawienie sie osoby dziadka.jacka vel mave'a; 4. hipek vel margit - tu mamy do czynienia z typowa rymowana tworczoscia epicka; rzemioslo dojrzale, warsztat solidny; 5. sche - sche... sprobuj przy garach raczej; 6. m_a_m - nagroda publicznosci, za sexualizm i zjadliwy ton; 7. zlota.11 - wyroznienie specjalne za tematyke zwiazana scisle z tym, gdzie sie produkuje (forum o czacie); 8. mom1 - niezle; taki talent nalezy rozwijac; 9. Yo, sirius1, poldix - mitingi pomylili; dobrzy sa, ale nie ta forma; 10. zaba - co by nie napisal, zawsze jest OK; Janko Muzykant i juz; 11. nonstop - po prostu nonstop; Pozostali (moneoo, sza, kamila77, peter.steele, mary, tygrryska, binka, freya, l3pp4, rybka, nanai) - tlo konieczne (ale barwne). PS. szumusza nie recenzuje, bo mam do niego tzw. osobisty stosunek (kiedys mi dobrze zrobil). PS2. limeryki tez zostana poddane ocenie, w terminie stosownym. ---------------------------- "prawdziwy.krytyk cnotek sie nie boi" Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: Pisac kazdy moze... /dlugie/ 20.09.03, 19:54 Ach,czy moi może poznać tego(tę????:(()którego łaskawe oko na mej twórczości spoczęło i wyróżniło?????:)))) Coś czuję, że zakocham się tu i to po raz trzeci już.....ech,sama chciałam trochę tej erotyki.....:) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: Pisac kazdy moze... /dlugie/ 20.09.03, 19:55 Pardon,teraz dopiero zauwazyłam, ze to ONA:((((((...ech......ale dzięki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dla krytyka...:)))))) 20.09.03, 22:09 Uśmiech przesyłam dla krytyka:))) Co wszystkich liter dotykał.. Cieszę się niezmiernie opinią jego Jesteś krytyku spostrzegawczy kolego! Nazwał wszystkich poetami..:))) Choć nim ja nie jestem ani ani.. Porównanie do Nikifora mnie zadowala Choć jedna prośba moja mała.. Jeśli piszesz o mnie słowo.. Pisz me imię polską mową..:) Dziękuję krytykowi serdecznie:))) Niech się przygląda dalej grzecznie Zabawie wesołej forumowej.. I wszystkim uczestnikom owej.. śmiesznej pisanej mowy rymowej Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: dla krytyka...:)))))) 20.09.03, 22:14 "Upij sie ze mną calvadosem, albo choć winem z cierpkich gron, zapłaczmy nad swym smutnym losem, ja- Dulcynea, Ty- mój Don." Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: dla krytyka...:)))))) 20.09.03, 22:17 Upij się ze mną Budweiserem, czytając strofy od Petrarki, Ona się stanie nikim, zerem, wypijmy za to kufel Warki. (Nie wiem, co prawda, czy jest takie piwo, warka- ale chyba jest?) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dla touli....:))))) 20.09.03, 22:23 Limeryk do ucha nowy się przytula powiedziała na forum jedna pani Toula Piszcie tylko słodkie erotyczne słówka.. żeby lepsza padała tu dla wzoru mówka.. którą wysłucha spragniona pieszczot bidula.. a warka jest owszem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: dla touli....:))))) 21.09.03, 12:00 Urszulko droga.....cóż na takie dictum? ach, wyczułaś moi niestety, z iście kobiecą przenikliwością..:))))I cóż mam począć????? z poważaniem spragniona pieszczot bidula:))) Więc a propos:)))): "Upij się ze mną,choć Red Bullem, potem w ramiona swoje wtul, gdy ciepło dłoni twych poczuję, skończy się wreszcie serca ból" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: dla touli....:))))) 21.09.03, 13:16 toulaa napisała: I cóż mam począć????? > spragniona pieszczot bidula:))) Upajać się swym serca bólem? po co Ci..rozdrapywanie ran..? Upij się ze mną wesołym ulem.. wstaw słońce w obrazy ram..:))) Upij się ze mną wesołą nutą.. niech radość w twej duszy gra.. Dlaczego oczy Tobie smutną..? smuteczki odlecą jak wrony kra... Nie czuj się bidulą!..tylko wesołą tulą..buziaczki..:))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: małe wyjaśnionko... 23.09.03, 11:08 urszulka_ma napisała: > toulaa napisała: > > I cóż mam począć????? > > spragniona pieszczot bidula:))) > > > Upajać się swym serca bólem? > po co Ci..rozdrapywanie ran..? > Upij się ze mną wesołym ulem.. > wstaw słońce w obrazy ram..:))) > > Upij się ze mną wesołą nutą.. > niech radość w twej duszy gra.. > Dlaczego oczy Tobie smutną..? > smuteczki odlecą jak wrony kra... > > Nie czuj się bidulą!..tylko wesołą tulą..buziaczki..:))) Ten wierszyk napisałam z myślą o naszej Tuli..Myślałam, że to Ona tak tu pięknie literami się bawi..Okazuje się jednak ze to zupełnie inna Pani..i..ja Jej nie znam dlatego muszę z przykrością cofnąć tą dedykację..dla Pani Touli...Przepraszam..za pomyłkę..te niki takie podobne:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Do krytyka IP: *.nat.ino.tvknet.pl 22.09.03, 18:49 W dowód wdzięczności, za wnikliwą analizę - krytyczną, słowa podziękowania. Dla wszystkich chyba ważne jest to, że świetnie się bawimy tym wątkiem i słowem... Przynajmniej mnie rozbawiło to do łez:) Natomiast dla tych, którzy lubią się "tlić", a mogł ich niechcący "urazić" lub zdeklasować w oczach publiczności (choć nie sądzę), werdykt krytyka, dedykuję wiersz Douglasa Mallocha: Jeśli nie możesz być sosną na szczycie pagórka, Bądź krzakiemw wąwozie - jednak bądź Najmilszym miłym krzaczkiem po tamtej stronie strugi, Bądź krzakiem, skoro nie możesz być drzewem. Jesli nie możesz być krzewem, bądź skrawkiem trawy, By milszym uczynić gościniec; Jesli nie szczupakiem, bądź chociaż okoniem, Ale najweselszym okoniem w jeziorze! Jesli nie kapitanami, to bądźmy załogą, To jest być może odpowiednie miejsce dla nas. Są wielkie dzieła do spełnienia, bywają też mniejsze, A my podejmujemy te w zasięgu ręki. Jeśli nie możesz być drogą, bądź małą scieżyną, Jeśli nie słońcem, bądź chociaż gwiazdeczką; Nie rozmiar stanowi - czy wygrasz, czy przegrasz - Bądź najlepszym, czym potrafisz być! PS.Dawno nie było tak zabawnego wątku. Dzięki autorce!!!! :) Ps2. ...a ten wiersz, to wcale nie pochwała małości, jakby co:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dla wszystkich tworców..i autorki..wątku..:))) 23.09.03, 09:46 Gość portalu: rybka napisał(a): Dla > wszystkich chyba ważne jest to, że świetnie się bawimy tym wątkiem i słowem... > Przynajmniej mnie rozbawiło to do łez:) Natomiast dla tych, którzy lubią > się "tlić", Dedykacja dla wszystkich twórców..uśmiech przesyłam..:))) ..i... Upij się ze mną radosną chwilą Niech słowa złe Ciebie nie zmylą.. Bez podpisu swej twarzy ktoś krytykiem sobie być zamarzył.. Nie zaproszony z butami przylazł.. ..i szybko dał w mysi kąt dyla.. Ortografii nie opanował.. pisał z błędami słowa.. Pozazdrościł uśmiechu i radości tworzenia.. różnych istot na forum zaistnienia.. Upij się ze mną radosnymi literami.. po co się przejmować wtykowymi banałami Bawmy się jak barwne na łące motyle.. Nikogo nie rańmy radosne nadal niech trwają chwile.. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki zgadywanka 23.09.03, 11:08 prawdziwy.krytyk to: - toulaa - agni_me - hipek vel margit - m_a_m - zlota.11 - mom1 - zaba? :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: zgadywanka 23.09.03, 11:24 Ja zgadywać nie będę..Ale poproszę..naszego super eksperta..forumowego..może.. nam coś podpowie..?..:))) Droga Pani Ewko miła.. czy łaskawie by Pani tu przybyła wgryzła się troszkę w słowa krytyka.. zanalizowała jako publika..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszulka_ma Re: brak wypowiedzi..Ewko...? IP: *.promax.media.pl 24.09.03, 23:54 Ewko..nie zauważyłaś prośby..?..liczyłam że..tak jak Ty to umiesz..wnikliwie się wypowiesz..o tajemniczym krytyku.. Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: zgadywanka 23.09.03, 14:45 Jakbym to byla ja to bym sobie wiecej komplementow napisala:-):PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
szumuszu Re: poezja poranna 21.09.03, 09:16 upij się raz poranną rosą wypij z mchu całą noc zebraną niechaj Cię szepty niosą i niosą kolory smaki w przestrzeń nieznaną ... potem się zbudzisz pijana tym jeszcze i uśmiechawszy się do mnie chyba obudzisz całkiem siebie dom wszystko ostatnie krople strzepując na dywan Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 21.09.03, 12:23 "Upij się ze mną szwedzką wódką, wśród rosłych blondyn chętnych tak, Wiem, chciałabyś mię ująć krótko, lecz wolę Absolutu smak." :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 21.09.03, 12:29 Upij się ze mną słońcem niedzieli.. będziemy pląsać wśród promyków.. Cały świat nam się rozweseli.. tańcem muzyki małych smyków.. Upij się ze mną barwą buków pijani pięknem tego świata.. Czerwień korali długich sznurów jak wolne ptaki będziemy latać Upij się ze mną babim latem.. zaplączmy się w sieci niewidzialne.. Zostań moim jesiennym kwiatem.. znowu marzyłam sny nierealne.. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: małe wyjaśnionko... 21.09.03, 13:53 urszulka_ma napisała: > Upij się ze mną słońcem niedzieli.. > będziemy pląsać wśród promyków.. Małe wyjaśnionko..to nie jest personalnie do nonstopa..:)))żeby znowu ktoś nie pomyślał..coś..:)))Tak tylko mi się tu pod nim wkleiło..:)))Tak jak nie myślałam personalnie o biduli-Touli..Tylko napisałam o jej zaproszeniu do pisania limeryk w innym wątku według szablonu..żeby inne "bidule" przeczytały..to tylko rymy pasujące..toula...ula....bidula..zabawa słowami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binka Re: poezja poranna IP: *.gdynia.mm.pl 21.09.03, 12:32 rybeczko;-)))))))))))))) dziękuję-dopiero przeczytałam. baardzo fajna zabawa;-))))))))))))) Upij sie ze mną jesieni smakiem zakochaj jak Mistrz w Małgorzacie na bal Wolanda porwij mnie strój Ewy włożę tam dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: poezja poranna 21.09.03, 12:36 "Upij się ze mną bruku warem, na placu w kształcie morskiej konchy. Niech zmysły zajmą się pożarem a ja melony będę wąchał." :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
mom1 Re: poezja poranna 21.09.03, 12:54 Upij sie ze mna cabernetem, poczuj jak cieple jest moje cialo, ty wyrwij lacze z internetem a ja sukienke wloze biala:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: poezja poranna 21.09.03, 13:06 Upij się ze mną hen w chruśniaku Tym Leśmianowskim. I pieść mnie, bierz... Lecz potem zapłać mi, naiwniaku. Biznes do biznes, sam przecież wiesz. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_a_m Re: poezja poranna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.03, 13:41 Upij się ze mną w grand cheerokee silnik niech zgaśnie, światło też... Niech tył nam będzie dość szeroki, bo gdy mnie zechcesz wziąć - to bierz... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 21.09.03, 14:13 przepraszam..i znowu nie tam gdzie miało być..:((( tu miało..się zapisać..:))) Upij się ze mną chwilą nocy erotyki to nie to, co oczy.. ani w nich vatu ani mocy By na dłużej zauroczyć... Więc śpiesz się szybko.. za monitora szybką.. Upij się ze mną słowami nie ankietowymi pytaniami Odpowiedz Link Zgłoś
freya Re: poezja poranna 21.09.03, 15:59 Upij się ze mną zapachem jesieni, Kroplami deszczu, poranną mgłą, Północnym wiatrem, Albinionim, Muzyką dla dusz, co o wieczności śnią. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: poezja poranna 21.09.03, 16:53 O tak upij się ze mną ostatnim dniem lata.. co wspomnień bursztynów ma Niech słowa jak nić splata.. śpiew ptaków odlatującego dnia.. Upij się barwą jesiennych dywanów.. smakiem win dojrzewających Razem udamy się w krainę snów.. spotkamy w niej ludzi marzących.. Odpowiedz Link Zgłoś