16.09.10, 13:23
Byłem tam w niedzielę,było bez zmian.A tu nagle w czwartek zdumienie,stoi dzwig stacjonarny z wysięgnikiem poziomym 20m.Jednak coś się dzieje, nareszcie.Przystanek do gości OTI prawie gotowy,robią parkingi,tylko w tym dole na fundamenty jakby zastoj.
Obserwuj wątek
    • wiewiorrudzki Re: OTI 16.09.10, 14:17
      No hehe właśnie jakąs ulotkę czytom, we kerej Pan Prezydent tłumaczy, że Oti bydzie za rok. A sytuacja finansowa miasta się poprawi w ciągu najbliższych miesięcy hehehe? Kiełbasa przed wyborcza hehehe ?
      • jozefosmenda Re: OTI 16.09.10, 22:49
        Ja również do swojej skrzynki pocztowej takowy list otrzymałem.
        Stwierdzam, że na mnie nie zrobił on prawie żadnego wrażenia.
        Styl znany i oklepany, forma poniżej treści a blagierstwo i wazeliniarstwo takie jak zawsze.
        Ale zawsze znajdą się tacy którzy powiedzą jaki to fajny chop ten nasz prezydent!
        Taki fajny ,kolorowy i pachnący list nam przesłał. a na dodatek z prywatnych środków.

Tylko, że ja nie wiem po co?
        • dead-men Re: OTI 19.09.10, 03:36
          To to teraz wiemy już na co podniesiono opłaty w przedszkolach.
    • pererec Re: OTI 19.09.10, 08:43
      waple napisał:

> Byłem tam w niedzielę,było bez zmian.A tu nagle w czwartek zdumienie,stoi dzwig
      > stacjonarny z wysięgnikiem poziomym 20m.Jednak coś się dzieje, nareszcie.Przys
      > tanek do gości OTI prawie gotowy,robią parkingi,tylko w tym dole na fundamenty
      > jakby zastoj.

Taaa robota wre, a 2 km dalej połowa parafii jest odcięta od kościoła (objazd 5kilometrów) bo od pół roku Stania wymienia 400m kanalizacji w ul. Poniatowskiego.
      Na miejscu proboszcza byłbym wk.....

• waple Re: OTI 19.09.10, 10:41
        Niy na roz Krakow zbudowano.Za dużo tych robot na roz.A szkoda,że takie bezrobocie a tyla można by zrobić.Kto tu chyba zaspoł.Środki jak widać są,ale brak koordynacji.Takie błędy się mszczą.Sto robot rozkopanych a jedna się kończy,widać to po drogach.
        • pererec Re: OTI 25.09.10, 18:25
          waple napisał:

> Niy na roz Krakow zbudowano.Za dużo tych robot na roz.A szkoda,że takie bezrobo
          > cie a tyla można by zrobić.Kto tu chyba zaspoł.Środki jak widać są,ale brak koo
          > rdynacji.

Środki? To nasze miasto i nasze pieniądze, które ktoś trwoni, zaciąga kredyty i wmawia nam, że nam "DAJE".
          A kiedy zabraknie pieniędzy na spłatę kredytów (np. w grudniu), będzie zarząd komisaryczny i np. przez całą zimę:
          - brak światła
          - brak sprzątania ulic\
          - brak odśnieżania
          itd....
          To "są" właśnie te "środki".
          Pozdrawiam

• bespowrotnie Jasne parafia najważniejsza. 25.09.10, 14:14
        Proboszcz jest każdy obywatel i tyle samo ma do tego. Bądź co bądź on kanalizacje pewnie dobrą już ma a i tym objazdem co dzień do roboty nie musi jeździć wiec kompletnie nie mają znaczenia jego obywatelskie narzekania. Firma też mu nie zbankrutuje i zwolnić nikogo też nie musi. Więc nie bądźmy bardziej boscy od papieża.
        • pererec Re: Jasne parafia najważniejsza. 25.09.10, 18:30
          bespowrotnie napisał:

> Proboszcz jest każdy obywatel i tyle samo ma do tego. Bądź co bądź on kanalizac
          > je pewnie dobrą już ma a i tym objazdem co dzień do roboty nie musi jeździć wie

Masz rację, ale chodzi o to że:
          - prezydent naszmi pieniędzmi hojnie dotuje parafie - remontuje (z różnym skutkiem) kościoły, domy parafialne, płaci za strzyżenie trawników i naprawę przydrożnych krzyży, co czasem zamienia się w farsę - patrz: firmę Maswerk zatrudnioną przez Urbańczyka,
          - dzięki temu zdobywa poparcie,
          - które potem marnuje blokując ulice, skrzyzowania przez dziesiątki miesięcy nieudolnymi firmami drogowymi ....
          • bespowrotnie Re: Jasne parafia najważniejsza. 25.09.10, 19:00
            Nie martw się, ja też nie znajduje logiki w dbaniu o rozwój miasta, a realizuje się to pośrednio przez inwestycje i ich odpowiednią organizację.
            Ale koordynacja w sytuacji manny środków z UE do wykorzystania jest wg. mnie drugorzędna. Za parę lat tak dobrze z możliwościami inwestycyjnymi będzie znaczniej gorzej więc może będą lepiej koordynowane, a na pewno każdy grosz będzie dokładniej liczony.

Pewne duże sprawy planuje się z dużym wyprzedzeniem, a czegoś takiego nie widzę.
            Ja np. chciałbym wiedzieć czy miasto ma jakiekolwiek plany replanowania przestrzeni po likwidacji elektrowni Halemba. To duży zakład, determinujący przestrzeń wokół siebie.
            Mówi się też o wygaszaniu Kopalni, ale to trudny temat. Nie zależnie od trudności jest potrzeba planowania wykorzystania zmian, a mogą to być takie zmiany, które by wymagały wręcz planowania dzielnicy od nowa.

Wiadomo właścicielem jest PKE, i to on będzie sprzedawał teren, co zapowiada już na przyszły rok. A prawda jest taka ze dopóki to właścicielem jest PKE czyli państwo to można wspólnie się najzwyczajniej dogadać. Czekanie, to patrzenie na jakąś łaskę losu, kto kupi i jaki ma plan wykorzystania miejsca. A może się mylę i miasto w tej kwestii nic nie może?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka