Dodaj do ulubionych

Logować się trzeba

03.11.03, 12:06
Witam
Od dziś na tym forum można pisać dopiero po zalogowaniu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gregorij Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:07
      No to się niektórzy załamią :-)
      • toulaa Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:20
        WRESZCIE.....gratuluję decyzji
    • nonstop Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:22
      nareszcie :-))

p.s.
      na pohybel trollom!
      hyhy
    • senne_marzenie Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:24
      i tak nie wszystkie trolle to wyploszy:(
    • kriek Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:27
      pogielo was [prosiloby sie inne slowo, ale netykieta zabrania]. mam nadzieje ze
      z nudow a nie z glupoty.
      a moze plan marketingowy "milion zarejestrowanych w rok" kuleje i trzeba troche
      podkrecic liczby? Lejzorek Rojtszwaniec sie klania. Jaka piekna bedzie ta
      krzywa wznoszaca w raporcie :-)
    • zabi_odbiornik Re: Logować się trzeba 03.11.03, 12:33
      obowiazek takowy, tak prywatnie, uwazam za bzdurny.
      no i zabraknie wam juz niebawem moich blyskotliwych wpisow, bo nie mam zamiaru
      sie logowac:)
    • she1961_lodz Re: Logować się trzeba 03.11.03, 13:13
      a wystarczy Wam loginow? powaznie? - to zly pomysl
    • moneoo Re: Logować się trzeba 03.11.03, 13:27
      A można było sobie domeny zobaczyc, no! I kogo ja teraz będę hackował?
      • rena_gd Re: Logować się trzeba 03.11.03, 14:02
        admini chyba chca sprawdzic jaka inwencje tworcza w wymyslaniu nickow-loginow
        maja nasi forumowicze... potrzebne do statystyk czy co??:)) ile nickow
        odzwierzecych, ile odimiennych, ile od.... ech... do d.... to wszystko i tak:))
      • kamila77 Re: Logować się trzeba 03.11.03, 15:15
        Noooo, tyle się człowiek mógł podowiadywać o tym, co ludzie robią w gov.pl,
        akszelszpringerach i inszych korporejszynach. Ech...To se ne vrati, pane
        Havranek
    • agni_me Logować się trzeba - ale dlaczego? 03.11.03, 15:27
      Rozumiem obowiązek logowania na forach prywatnych, kornie chyle głowę przed
      usenetem, ale na bogów różnych jak czat czatem i fora otwarte forami otwartymi
      zawsze istniała na nich instytucja gościa.
      Poza tym za dobrze znam gazetę, by nie wiedzieć, że dziesięć razy w tygodniu
      nie będzie się można zalogować, a po dwu miesiącach okaże się, że pojemność
      serwera czy czegoś w tej podobie wynosi np. dwa tysiące nicków i poprosi się
      nas o tzw. listy obecności. Ostatnio taką zabawę mieli użytkownicy jednego z
      forów prywatnych i musze wam powiedzieć, że było to wyjątkowo debilne.
      Ale może to znak rozpoznawczy tebe?

• gosc.portalu.kriek Re: Logować się trzeba - ale dlaczego? 03.11.03, 15:43
        > Ale może to znak rozpoznawczy tebe?

agni, myslisz ze oni przy zatrudnieniu robia ludziom narodowy test
        inteligencji? ;-)
        zeby pomoc gazecie podtrzymac staropolskie tradycje goscinnosci postanowilem
        sam mianowac sie gosciem. wyrobienie sobie konta trwa niecala minutke, co
        jeszcze bardziej mnie podtrzymuje w opinii, ze nie o ochrone naszych niewinnych
        duszyczek przed trollami chodzi, a zagrozone plany produkcji aktywnych userow.
        Badzmy wyrozumiali dla naszych gospodarzy, niech kazdy zalozy codziennie tak ze
        trzy konta (dusze poetyckie nawet wiecej!), az serwer wykituje i wtedy we
        wlasnej gazecie napisza, ze gaz.pl padl pod brzemieniem swojej kolossalnej
        popularnosci ze szczegolnym uwzglednieniem niesamowitego wrecz powodzenia forum
        o czacie ;-)
      • nonstop Re: Logować się trzeba - ale dlaczego? 03.11.03, 15:59
        hihihi, mogę się domyślać jakie forum agni miałaś na myśli :-))

p.s.
        lubię jak sie używa sformułowania "coś w tej podobie"
        hih
        • agni_me Re: Logować się trzeba - ale dlaczego? 03.11.03, 16:16
          nonie, jedynie erotica nova ma takie powodzenie poza forum o czacie ;-)

a sformułowanie coś w tej podobie wydawało mi się najwłaściwsze w odniesieniu
          do tego czegoś, na czym działa i forum i czat gazety.pl
    • wojtek32 Re: Logować się trzeba 03.11.03, 15:35
      Jedyna dobra strona tego pomysłu, to możliwość wyszarzenia "ulubionych", ale to
      za mało...
    • ewka5 Re: Logować się trzeba 03.11.03, 15:41
      łomatko i łojezy! Toz to o pomstę woła! No ludzie!
      To czekanie aż zechce mnie zalogować sprawia, że odechciewa mi się słowem
      ruszyć. Tjaaa.
      ewka_co_nie_cierpi_sie_logowac
    • smok_telesfor Re: Logować się trzeba 03.11.03, 18:13
      Po co isc malymi kroczkami, jak rewolucja to rewolucja, proponuje, aby na tym
      forum mogli pisac tylko i wylacznie admini

smok
      • urszulka_ma Re: Logować się trzeba 03.11.03, 18:19
        Pozdrawiam :)))
        ..i bardzo się cieszę..:)))..bedę miała teraz pewność..że pisze tu prawdziwy
        smok:)))
        • freya Re: Logować się trzeba 03.11.03, 19:50
          Uprzejmie informuję, że prawdziwy troll potrafi bez najmniejszego kłopotu się
          zalogować, a więc skutek tego posunięcia będzie żaden!
          • pwrzes Re: Logować się trzeba 03.11.03, 20:08
            ale za to mozna go zniknac i nie ma trolla :)
            • urszulka_ma Re: Logować się trzeba 03.11.03, 20:24
              Tak i koniec z podszywaniem się:)))..troll łatwo się zaloguje owszem..ale nie
              jako znany nik..:)))
              ..żaden obcy czy też znajomy troll nie założy już wątku..jako..np.
              wojtek32..albo jeszcze jako inny znany nik...a nowe nieznane imionka wymyślone
              na potrzebę jednego wpisu..wiadomo jak należy traktować..
              Pamiętamy serię postów pozakładanych, na które się nabierali nawet starzy
              forumowicze..przypominam sobie krzyk Ewki..że to przecież nie Wojtek..i
              nawoływania do nie karmienia trolli..
    • she1961_lodz Re: Logować się trzeba 03.11.03, 20:52
      Z wlasnej historii forumopisania:
      najczęściej piszę niezalogowana - wtedy jestem gość: she.
      Kiedy czasem chciałam się "ukryć" - zawsze się logowałam, sic!
    • agni_me Re: Logować się trzeba 03.11.03, 21:42
      Temat w pokoju o wszystko: logowanie na forum o czacie zostało wprowadzone na
      prośbę użytkowników forum.
      To ja już wolę Aldone Rozynek w temacie, taka sama bzdura, za to przynajmniej
      autor tematu robi idiote z siebie, a nie z innych.
      • smok_telesfor Re: Logować się trzeba 04.11.03, 00:01
        ze tez ty ta aldone pamietasz... no nie moge
      • kamila77 Kim jest Aldona Rozynek? (n/t) 04.11.03, 08:04
    • tylda Re: Logować się trzeba 03.11.03, 22:43
      > Od dziś na tym forum można pisać dopiero po zalogowaniu.

Odmawiam
      Pan Tylda
    • runek Czy są tu w miarę ładnie zalogowane kobiety ? 03.11.03, 22:52
      • ewka5 Re: Czy są tu w miarę ładnie zalogowane kobiety ? 04.11.03, 01:51
        Runeczku!! hahahaahahahahhaa - gruchnelam taaaakim smiechem, ze jeden pies
        ciezki zaspaniem leb podniosl w zadziwieniu, drugi az podskoczyl (nie leb tylko
        pies), sasiedzi na szczescie sen maja mocny, dzieci tez. Ale winien mi jestes
        sciereczke do wycierania monitora.
        ewka_z_zasmianym_monitorem
    • wzglednie.ladna.kobieta Re: Logować się trzeba 03.11.03, 23:07
      Sa:))) zalogowana_wzglednie_ladna_kobieta
      • kleszczo ..... 04.11.03, 00:33
        Idac tropem smoka_telesfora - proponowalbym udostepnic forum wylacznie dla
        Leszka M. Adama M. Lwa R. i pana prezesa telewizji - za przeproszeniem -
        publicznej.

Brawo!

Kleszczo

----

"Gdy orly milkna, zaczynaja jazgotac papugi".
        • de_molka Re: ..... 04.11.03, 00:34
          To zaczną się posty kontrolowane czy rolowane?
    • rzecznik_gospodyn_ludowych Drogi Tebe, 04.11.03, 06:26
      reprezentuje tu grupe osob obowiazkowych, ktora z przyjemnoscia przyjmie na
      siebie kolejny obowiazek codzienny. Gdybys mial klopoty z innymi obowiazkami,
      odprowadzeniem psa do przedszkola, odrobieniem lekcji, itp, nie wahaj sie,
      zapraszamy.

Ceniac lapidarnosc cenimy zwarta forme twego postu, pozbawionego np.
      niepotrzebnych wyjasnien. Podobnie: cenimy owa ciaglosc stylu retro w gazecie,
      stylizowanego na lata 50te. Informacje: "przed wyslaniem listu musisz sie
      zalogowac" mozna co prawda zastapic zwiezlym "loguj sie, ciumku!", ale i do tego
      dojdziemy, prawda? Liczymy zreszta na dalsze udogodnienia , chocby "po
      wysiusianiu musisz umyc rece (akceptuj/odrzuc)." Kolejne klikniecie, i forum
      staje otworem, albo jazda do lazienki.

Jest nam milo, ze Toulka i Urszulka beda sie mogly wreszcie polapac na tym
      forum, na ktorym od dawna panoszy sie Nieprzewidzialne:-).

> Pozdrawiam

wzajemnie, wzajemnie;-)

kanarek
      • orissa Re: Logować się trzeba 04.11.03, 09:07
        Bardzo mnie to cieszy :)))
      • urszulka_ma Re: do rzecznika... 04.11.03, 09:14
        O dziękuję bardzo za troskę o mnie:)))...ale zupełnie jest ona zbyteczna...
        ...Ja łapię bardzo dobrze to forum..nie potrzebuję rzecznika..zawsze wypowiadam
        się sama za siebie..:)))
        ...Stwierdzam z przykrością..że raczej jesteś słabo przygotowany do roli
        rzecznika...bo gdybyś dobrze się przygotował..nigdy byś mnie nie ustawił w
        jednej parze z Toullą..może nie łapiesz dobrze tego forum?

• smok_telesfor Prośba 04.11.03, 09:18
      Co daje Ci logowanie?
      -masz pewność, że nikt się pod Ciebie nie podszyje
      -w nawigacji możesz mieć skróty do forów, które lubisz
      -na stronie Moje Forum możesz zbierać ciekawe wątki
      -możesz wyróżniać swoich przyjaciół i ukrywać posty osób, które Ci nie
      odpowiadają
      -możesz otrzymywać mailem powiadomienia o nowych postach w wybranych wątkach
      -możesz pisać na forach prywatnych

powyzszy tekst jest na ekranie logowania i jak widac brak mu przynajmniej
      jednej linijki:

-możesz pisać na forach publicznych

Proszę o jak najszybsze uzupełnienie tego niedopatrzenia. Z góry dziękuję za
      pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

smok_telesfor

ps. a moze lepiej -możesz pisać na forach?

• tebe Re: Prośba 04.11.03, 09:40
        Witam
        To słuszna uwaga, bo wkrótce praktycznie na wszystkich forach będzie trzeba się
        logować.
        Czat poszedł na pierwszy ogień z dwóch powodów.
        Po pierwsze od jakiegoś czasu dostajemy maile z prośbą o wprowadzenie logowania
        tutaj.
        Po drugie widzimy, że na tym forum piszą ludzie nieco lepiej obeznani z
        Internetem od przeciętnej i na pewno logowanie nie sprawi im większych
        problemów. Przynajmniej technicznych :-)
        Generalizując - nie jest to chyba tak wielka niedogodność skoro już dziś
        zdecydowaną większość postów na forum piszą osoby zalogowane.
        Pozdrawiam
        PS. W sumie przesadziłem z lakonicznością formy wprowadzenia logowania, za co
        przepraszam.
        • toulaa Re: Prośba 04.11.03, 09:46
          no i mam nadzieję, że wszyscy sa już usatysfakcjonowani, i to koniec burzy w
          szklance wody z powodu jednego klikniecia myszą, które, jak widać, jest do
          opanowania przez Wszystkich Tu Obecnych:)))))
        • agni_me_az_sie_zaloguje Re: Prośba 04.11.03, 09:57
          tebe napisał:
          > Po drugie widzimy, że na tym forum piszą ludzie nieco lepiej obeznani z
          > Internetem od przeciętnej i na pewno logowanie nie sprawi im większych
          > problemów. Przynajmniej technicznych :-)
          > Generalizując - nie jest to chyba tak wielka niedogodność skoro już dziś
          > zdecydowaną większość postów na forum piszą osoby zalogowane.

Genaralizując - nie jest to chyba wielka niedogodność zastanowić się nas sensem
          własnej wypowiedzi.

Jestem głęboko przekonana, że mimo wielkiego geniuszu informatycznego
          wszystkich użytkowników forum o czacie, nawet takie ajnsztajny sieci nie są w
          stanie napisać niezalogowani na forum, na którym żeby cokolwiek napisać trzeba
          się zalogować. Może dlatego zalogowała się dziś "więkoszść". Heller doprawdy
          pisał lepsze rzeczy.
          • tebe Re: Prośba 04.11.03, 10:10
            Gdybym rzeczywiście chciał uwzględniać wpływ wczorajszej zmiany, z zadowoleniem
            napisałbym, że 100 procent tu się loguje. Chyba Hellera nie czytałaś dokładnie.
            Dla wyjaśnienia - bo to wyżej zapewne nie wystarczy - chodzi o cały serwis
            Forum.gazeta.pl. Zdecydowaną większość wszystkich postów na wszystkich forach
            piszą osoby zalogowane. I to bez tej zmiany na forum o czacie.
            Pozdrawiam
            • agni_me Re: Prośba 04.11.03, 10:36
              Widzisz tebe, po coś cie zacytowałam tak obficie...

Nie mam ochoty na przepychanki słowne z tobą, raczej ci współczuję. Jesteś
              młodziutkim człowiekiem, jednym z wielu pracowników firmy, być może pierwszej
              poważnej w twoim życiu i prawdopodobnie niewiele od ciebie zależy. Gdyby
              zależało, jestem głęboko przekonana, zacząłbyś od mniej bzdurnych zmian, za to
              prawdziwie ułatwiających korzystanie z portalu.
              Przyjmij zwyczajnie do wiadomości, że jest grupa osób niezadowolonych ze
              zmiany. Mamy do tego prawo.
      • toulaa Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 09:43
        ... nie przeciw spadkowi złotówki, ale:

1. Nazywaniu idiotami wszystkich, którzy mają inne zdanie niż my.
        2. temu, że urszulka_ma protestuje przeciw stawianiu Jej w jednej parze z toulą
        ( " obsikaliśmy go z rana i stanęli w parach"- o ile wiem , obie wyrosłyśmy już
        z etapu chodzenia parami, ale nie miałyśmy nigdy przyjemności rozmowy, więc
        skąd to Święte Oburzenie?
        3. Protestowaniu dla samego protestowania- to przystoi chyba tylko młodzieży w
        okresie dojrzewania.

Argument za widoczny był dla tych, którzy 1. widzieli głupawe wątki pozakładane
        przez "wojtków 32" i inne trolle, 2. pewnej nocy parę dni temu widzieli forum
        całe zafloodowane przez jednego gościa- jestem pewna, że konieczność
        zalogowania i związane z tym opóźnienie chociaż trochę ostudzi zapał do
        nastepnych tego typu akcji, ale oczywiście ich nie wyeliminuje ( chyba to
        zdarzenie właśnie było bezpośrednim powodem decyzji o konieczności logowania).
        tebe- rzeczywiście elegancja wymaga uzasadniania swoich decyzji; kanarku-
        zapewniam Cię, że skoro Inni nie mają najmniejszych trudności m. in. w
        rozpoznawaniu moich, codziennie innych nicków na czacie, tak i mnie jakoś
        udawało się, z grubsza oczywiście, i z nie lada wysiłkiem, odszyfrować, kto
        pisze na forum. Niemniej jednak wdzięczna Ci jestem za troskę.

:))))
        • senne_zboczenie Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:06
          toulaa napisała:

> 2. pewnej nocy parę dni temu widzieli forum
          > całe zafloodowane przez jednego gościa- jestem pewna, że konieczność
          > zalogowania i związane z tym opóźnienie chociaż trochę ostudzi zapał do
          > nastepnych tego typu akcji, ale oczywiście ich nie wyeliminuje ( chyba to
          > zdarzenie właśnie było bezpośrednim powodem decyzji o konieczności
          logowania).

akurat to zrobil zalogowany "troll" niejednego nicka.
        • urszulka_ma Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:07
          toulaa napisała:

> ... nie przeciw spadkowi złotówki, ale:
          >
          > 1. Nazywaniu idiotami wszystkich, którzy mają inne zdanie niż my.
          > 2. temu, że urszulka_ma protestuje przeciw stawianiu Jej w jednej parze z
          toulą
          > ( " obsikaliśmy go z rana i stanęli w parach"- o ile wiem , obie wyrosłyśmy
          już
          >
          > z etapu chodzenia parami, ale nie miałyśmy nigdy przyjemności rozmowy, więc
          > skąd to Święte Oburzenie?

oj..to nie personalnie do Ciebie..nie znam Cię tak jak napisałaś..to
          prawda..:)))..ale z Twoim pojawieniem się..miałam troszkę kłopotów z czatusiami
          na czacie(to przez ten nik)..którzy mylili moją osobę z Tobą..dlatego tak
          wpisałam..:)))

• gepard1 Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:27
            Generalnie jestem za a nawet przeciw :-) Ale informacja o tym iz tylko
            zalogowane osoby mogą wpisy robić jest formalnie formą narzucającą. Gdzie tu
            demokracja ?:-) Może niekoniecznie każdy chciałby być rozpoznawalny pomimo że
            jak tebe pisze że jest to mniejszość na forum. Takie rozważanko.:-)

Pozdrówa od prawi zalogowanego kota :-)
            • orissa Re: Logować się trzeba 04.11.03, 10:32
              Gepciu, ale jak pisałeś na forum prywatnym gdzie wymagane było od początku
              logowanie, to jakoś nie czułeś formy narzucającej?:)
              Pozdrawiam:)
              Ori.
              • gepard1 Re: Logować się trzeba 04.11.03, 17:26
                Orisko pewnie że masz rację. Fora prywatne myślę że tym różnią się od
                forum "ogólnego" że deklarujesz swe uczestnictwo. Natomiast forum powiedzmy o
                czacie czy inne fora regionalne były ogólno dostępne.Każdy mógł się wpisywać
                bez konieczności logowania. Ale i tak gazeta zrobi co chce. Ja formalnie jestem
                za eliminacją przykrych wpisów wykonanych przez "trolli".
                Zalogowany jest personalnie identyfikowany natomiast gość niezbyt.Każdy może
                (mógł) być gościem. Ale opowiadam o tym co wszem wiadomo. Jednakże gazeta nie
                pozostaje wyboru osobie która chce zrobić wpis.Ma być zalogowany i basta :-
                ).Czyli musi skrzynę założyć ect.
                W sumie tu powstaje już wybór : chcesz wpisy robić to loguj się jeśli masz
                pocztę na gazecie inni won :-).
                bla bla bla :-)

Pozdrawiam ;-)
                • orissa Re: Logować się trzeba 04.11.03, 17:51
                  gepard1 napisał:

> Fora prywatne myślę że tym różnią się od
                  > forum "ogólnego" że deklarujesz swe uczestnictwo.

Gepciu to nie jest regułą, nie na każdym trzeba deklarować swoje uczestnictwo,
                  na forach prywatnych "otwartych" nie trzeba a mimo to nie napiszesz tam nic
                  bez zalogowania się (sprawdź np. na Cafe Trójmiasto :-P).

> Jednakże gazeta nie
                  > pozostaje wyboru osobie która chce zrobić wpis.Ma być zalogowany i basta :-
                  > ).Czyli musi skrzynę założyć ect.
                  > W sumie tu powstaje już wybór : chcesz wpisy robić to loguj się jeśli masz
                  > pocztę na gazecie inni won :-).

Przecież każda osoba z protestujących tutaj miała już konto na gazecie,
                  jeszcze przed wprowadzeniem obowiązkowego logowania się ;) Nikt więc nie
                  został zmuszony do zakładania konta z powodu wprowadzenia obowiązku logowania
                  się na tym forum.
                  • gepard1 Re: Logować się trzeba 04.11.03, 18:03
                    Orisko ale to wcale nie zmienia faktu że mogą zdarzyć się goście. A gość jest
                    święty. Gdzie staropolskie przywitanie i gościna ? :)
                    Nie tylko my odwiedzamy forum gazetowe. Pomimo że może jest ich mniejszość ale
                    bądźmy tolerancyjni dla nich i umożliwiajmy wyrażenie swej opini w sposób
                    oczywiście kulturalny ect ale jak chcą. Nie zmuszajmy ich do zakładania
                    automatycznie poczty na gazecie. O to mi chodzi. Nie jesteśmy sami. Nie
                    dyskryminujmy potencjalnych przybyszy :-) Ot co.

Z wielkimi buzialami :))))
                    • orissa Re: Logować się trzeba 04.11.03, 18:12
                      gepard1 napisał:

> Orisko ale to wcale nie zmienia faktu że mogą zdarzyć się goście. A gość
                      jest
                      > święty. Gdzie staropolskie przywitanie i gościna ? :)
                      > Nie tylko my odwiedzamy forum gazetowe. Pomimo że może jest ich mniejszość
                      ale
                      > bądźmy tolerancyjni dla nich i umożliwiajmy wyrażenie swej opini w sposób
                      > oczywiście kulturalny ect ale jak chcą. Nie zmuszajmy ich do zakładania
                      > automatycznie poczty na gazecie. O to mi chodzi. Nie jesteśmy sami. Nie
                      > dyskryminujmy potencjalnych przybyszy :-) Ot co.
                      >
                      > Z wielkimi buzialami :))))

Gepciu żeby to było tak naprawdę z tymi "gośćmi" jak mówisz...:))) ale akurat
                      na forum o czacie i ci "goście"...sorry, przemilczę ;) i nie zapominaj, że to
                      nie nasz prywatny portal, wchodząc tu po prostu przyjmuje się warunki gazetowe
                      albo nie i sądzę, że to nie chodzi o tolerancję, bo jakbym miała tolerować
                      wszystkich wchodzących tu "gości" to....(ugryzę się w klawiaturkę ;))) )
                      • gepard1 Re: Logować się trzeba 04.11.03, 18:18
                        Oj Oj :)))) Ale ja wierzę w ten procent dobrych gości. I choćby dla nich warto
                        udąstępniać forum nie logując się.Wiem że przy okazji od razu wejdą
                        trolle.Dlatego tez mamy adminów forumowych :)))).W sumie dobrze se radzą :).

Pozdr.

P.S. Jednak nie zmienię zdania :-) Uważam że powinno być jak było :-) Z całą
                        życzliwością.
                        • orissa Re: Logować się trzeba 04.11.03, 18:25
                          Oj oj Gepciu :))) a ja z nadzieją, że nie będę musiała Ci tłumaczyć co za tymi
                          kropkami się kryło... ;)))
                          --
                          Ori.
            • senne_marzenie Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:37
              gepard1 napisał:

> Generalnie jestem za a nawet przeciw :-) Ale informacja o tym iz tylko
              > zalogowane osoby mogą wpisy robić jest formalnie formą narzucającą.

cos sie komus zlego dzieje jak sie loguje?

Gdzie tu
              > demokracja ?:-)

no na temat demokracji to dlugo by mozna. niedoskonalosc tegoz systemu widac
              niemal na kazdym kroku;) a wybor jest zawsze - pisac, albo nie pisac:)

Może niekoniecznie każdy chciałby być rozpoznawalny pomimo że
              > jak tebe pisze że jest to mniejszość na forum.

czesc takich osob ma juz dawno zaloznone konta i loguje sie na nickach,
              ktorych wiekszosc innych uzytkownikow nie poznaje.

Wiadomo, ze kazda forma przymusu budzi sprzeciw, ludzie sa tak zbudowani, ale
              naprawde nie jestem w stanie zrozumiec tego protestu...
              Co komu szkodzi logowanie sie na forum?
              • toulaa Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:43
                senne.marzenie napisała:
                Co komu szkodzi logowanie sie na forum?

..no właśnie..co komu szkodzi? doprawdy tego nie rozumiem. Popieram
                protestowanie, ale jeśli ma jakiś głębszy sens, a nie dla samego protestowania.
                Urszulko, dziękuję za wyjaśnienie, jestem w pełni usatysfakcjonowana.:)))

Pozdrawiam- toulaa_za_młodu_Che_Guevara
                • kriek Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 11:00
                  tulcia, skad wiesz, jaki sens ma protestowanie dla mnie? pozostan przy swoim
                  zdaniu i ciesz sie porannym rytualem logowania, ale na milosc boska daj ludziom
                  leniwym albo nienawyklym do podpisywania listy obecnosci pozostac przy ich
                  gustach.
                  Jest taki prosty sposob regulowania roznych relacji, ktory dzialal z
                  powodzeniem takze na gazecie: w-y-b-o-r. Ten co chcial i sie bal o kradziez
                  tozsamosci, to sie logowal, ten co nie lubi sie meldowac, sie nie logowal.
                  A od pilnowania, zeby idioci i trolle nie floodowaly i nie robily zamieszania
                  przez podszywanki - sa opy i admini i musze powiedziec ze ostatnio robili to
                  sprawnie. Rozne kretynskie watki byly czyszczone szybko. Dziekuje im za to
                  niniejszym bez podlizywania:-) Nadal beda potrzebni.

Aha, skoro protestujemy, to na koniec mej bytnosci zaprotestuje przeciwko
                  nazywaniu mnie czatusiem.
                  Jestem calkiem doroslym i wulgarnym mezczyzna i sobie wypraszam. Jak ja sie mam
                  czuc, kiedy po ostrej sesji perwersyjnego cyberseksu uslysze: czatusiu, jeszcze
                  w druga dziurke! ;-)
                  • orissa Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 11:05
                    kriek napisał:

> A od pilnowania, zeby idioci i trolle nie floodowaly i nie robily
                    zamieszania
                    > przez podszywanki - sa opy i admini i musze powiedziec ze ostatnio robili to
                    > sprawnie.

Małe sprostowanie - admini, tylko i wyłącznie admini a nie opy :)
                    (chyba, że źle założyłam, iż wypowiadasz się w temacie forum)
                    --
                    Ori.
                  • senne_marzenie Chcę w ten sposób zapytać..... 04.11.03, 11:16
                    kriek napisał:

> Jestem (...) wulgarnym mezczyzna (...).

ekhm;) od kiedy?:))
              • orissa Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 10:57
                senne_marzenie napisała:

> Wiadomo, ze kazda forma przymusu budzi sprzeciw, ludzie sa tak zbudowani,
                ale
                > naprawde nie jestem w stanie zrozumiec tego protestu...
                > Co komu szkodzi logowanie sie na forum?
                >

Senne, choćby z samej przekory - zawsze i wszędzie znajdzie się ktoś komu
                szkodzi, nawet bez racjonalnego powodu ;)
                • senne_marzenie Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 11:02
                  to moze zorganizowac jakis prawdziwy protest? blokade forum,
                  albo wysypanie naszych komputerow przed siedziba agory?:)
                  • orissa Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 11:07
                    senne_marzenie napisała:

> to moze zorganizowac jakis prawdziwy protest? blokade forum,
                    > albo wysypanie naszych komputerow przed siedziba agory?:)

A czy osobom spoza Warszawy zostaną zwrócone koszta przejazdu?:))
                    • toulaa Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 04.11.03, 11:24
                      ..przepraszam za zbyt duże słowa może, ale pamiętam jeszcze czasy walki
                      o "wolność werbalną", jak napisała Vauka......cieszę się ,że już nie musimy o
                      nią walczyć....nie ma jednak porównania, prawda? na szczęście

toulaa_grzeczna_mimo_że_z_Kongresówki

a, do Sąsiada: oczywiście, że nie odbieram Ci prawa do protestu....pozdrawiam
                      bielańsko:)))
                  • doc_holiday Re: Chcę w ten sposób zaprotestować..... 06.11.03, 18:22
                    senne_marzenie napisała:

> to moze zorganizowac jakis prawdziwy protest? blokade forum,
                    > albo wysypanie naszych komputerow przed siedziba agory?:)

Proponuję strajk okupacyjny czatu. Albo strajk włoski: każdy będzie
                    skrupulatnie trzymał się zasad ortografii, interpunkcji i innych takich... :)))
    • v2dar Re: Logować się trzeba 04.11.03, 11:11
      Bardzo lubie miec prawo wolnego wyboru. Tutaj mi je odebrano. Pomysl uwazam za
      idiotyczny i smialo sie do swoich rewolucyjnych mysli przyznaje. Aby napisac
      powyzsze slowa MUSIALAM sie zalogowac, co zajelo mi - tu informacja dla
      kolekcjonerow statystyk - 2 minuty 20 sekund. Uczciwie przyznam, ze druga proba
      byla bardziej udana, zmiescilam sie w minucie, ale ten sukces srednio mnie
      cieszy.
      Inteligentni czatownicy, a za takich uwazam spolecznosc gazety, sami decyduja
      kiedy i na jakie slowo dnia maja wlasnie ochote, co chca w danym momencie
      przeczytac. Logowanie nie jest do tego potrzebne. Ciumkow sie omija, ignoruje,
      lekcewazy, a nie narzuca ramy tym, ktorzy cenia sobie wolnosc, chocby werbalna.
      • nonstop Re: Logować się trzeba 04.11.03, 11:15
        ja tam kocham właaaadzę, jestem z posen
        hihi
    • v2dar Re: Logować się trzeba 04.11.03, 11:15
      Przepraszam, zapomnialam sie pod poprzednim watkiem podpisac, a nie kazdy w
      koncu musi wiedziec, ze ja to ja. Zeby napisac to zdanie znowu sie musialam
      zalogowac. Cholery mozna dostac.
      Pozdrawiam
      Vauka
    • moneoo Troche offtopikowo. 04.11.03, 15:02

> Od dziś na tym forum można pisać dopiero po zalogowaniu.
      to ja mam taka prośbę, jak już admini mieszaja przy forum. Może drodzy Panowie
      tak sprawić, co by zwykłu news reader czytał to całe forum. Czasami chciałbym z
      domu, gdzie mam modem, poczytać sobie forum, ale:
      1. Czekanie na zalogowanie trwa na modemie i TP S.A. naszej kochanej jedynej
      zbyt długo. (z powodu m. in. takiego, a nie innego transferu)
      2. Łatwiej i sensowniej byłoby uzywac chyba news readera, co nie? A problem z
      reklamami łatwo roziązac, wystarczy tylko umieszczaś w każdej wiadomości i juz.
      3. Pomysł z logowaniem nie wiem czemu służy, lepiej było czsem bez. Życie samo
      zweryfikuje ten pomysł i jesli serwer padnie pewnego pięknego dnia to na mnie
      nie patrzcie.
      4. Pozatym czytanie ze zrozumieniem jest to czasem proces mozolny i trudny
      (dotyczy niektórych wątków), a przy tym czasochłonny. A licznik na centrali cyka.

Moneo,
      co czasem chciałby z modemu a nie może.

• gabriel Re: Logować się trzeba 04.11.03, 15:39
      :)

Z Frontowym pozdrowieniem Murphy :)
      • kleszczo Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 17:16
        Kochani - a propos braku koniecznosci logowania sie - "zawsze i wszędzie
        znajdzie się ktoś komu szkodzi, nawet bez racjonalnego powodu"(ze posluze sie
        slowami orissy. A dlaczego na stronie gazety nie umieszczono Pytania do
        uzytkownikow - "Czy uwazasz, ze obowiazkowe logowanie sie na forum powinno
        zostac wprowadzone czy nie?" 1.Tak. 2.Nie 3. Nie wiem 4.Pozostawiam to TEBE
        Podobno to uzytkownicy o to prosili ... ale ja nie. I nie dano mi (i innym)
        mozliwosci prostestu). Postawiono nas przed faktem dokonanym. I to mnie
        wnerwia !!! To itebe ... tzn - itp:)

Kleszczo
        • gepard1 Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 17:39
          Kleszczo i to chodzi :)) Ale wątpię by zdanie forumowiczów było ostatecznym
          słowem czy to zrobić czy nie. Taki plan był i to zrobiono. Pozostaje nam
          akceptacja tego lub negacja. Przyznam że wiele zalet jest w momencie gdy wpisy
          robia wyłącznie zalogowani użytkownicy forum. Mi formalnie chodziło o to co
          kleszczo napisał czyli ewentualne wyrażenie swego zdania. Ale w sumie po co te
          rozważania gazeta nie do nas należy przecie. Decydują inni. Tak czy siak ja
          akceptuję tą decyzję jednocześnie wyrażając swą opinię ( w sumie mogę ;))) na
          temat "narzucenia" formy uzytkowania z forum. I tyle. Może portal gazety ma się
          w ten sposób szczególny wyróżniać od innych ? :-)))

Pozdrówa ;-)))
          • smok_telesfor Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 17:54
            > ...Tak czy siak ja
            > akceptuję tą decyzję jednocześnie wyrażając swą opinię ( w sumie mogę ;))) na
            > temat "narzucenia" formy uzytkowania z forum. I tyle...

nie masz innego wyboru chlopie, ty musisz to zaakceptowac albo sayonara.
            poza tym wlasnie powinienes zauwazyc, ze twoja opinia czy wyrazona czy nie, czy
            za czy przeciw i tak nie ma znaczenia w sprawie. to samo sie tyczy Kleszcza,
            czy tez mnie.

smok
        • smok_telesfor Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 17:49
          ja nie wiem co ty sie tak denerwujesz. juz od dawna obowiazuje zasada,
          ze "wszystkie zwierzeta sa rowne, ale swinie sa rowniejsze".
          a poza tym to przeciez tyle roboty z ta sonda... po co? urszulka_ma napisala
          zeby nie wpuszczac niezalogowanych i tyle, bo przeciez ona sie loguje to inni
          tez musza. orissa szczesliwa, ze mogla wkurzyc kilka osob. a senne_marzenie
          wogole nie rozumie o co chodzi. zarty sobie stroja z protestu, jak urban z
          dziennikarzy na swoich konferencjach. czego wiecej chciec? notabene jestem
          ciekaw ilez to tych listow z takowa prosba zostalo przeslanych? moze chociaz
          jakis rzad wielkosci? a moze tak procentowy stosunek do ilosci uzytkownikow
          forum wogole? ale kto by sie tam tym martwil. postanowione i basta. Stare czasy
          wracaja...

smok
          • kleszczo Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 18:08
            Smok ja Ci odpowiem - listow bylo slownie trzy (jak mniemam) - orissa, tebe
            i ... tebe? :) A co braku innych opcji jak akceptacja lub papa - swoje zdanie
            wyrazic zawsze mozna - a nawet trzeba- milczenie jest akceptacja - a ja nie
            akceptuje. I jeszcze cos - jezeli to decyzja odgorna i tebe nie mial na nic
            wplywu - to moze niech LASKAWIE odezwie sie osoba odpowiedzialna. A nie skrywa
            w gaszczu kabli czy stosie papierow.

Walczyc z ciemnogrodem!!!

Kleszczo

---

Wniosek koncowy - racje mial Kisiel mowiac - "Demokracja to przede wszystkim
            prawo do sprawiedliwej nierownosci."
            • orissa Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 18:18
              kleszczo napisał:

> Smok ja Ci odpowiem - listow bylo slownie trzy (jak mniemam) - orissa, tebe
              > i ... tebe? :)

Nie ma to jak bzdurne pomówienia nie mające podstaw, a może z braku argumentów
              do obrony swojego zdania czy ze zwykłej przekory? Nie sugeruj tylko, że masz
              te informacje, bo się Tebe na skrzynkę włamałeś i stąd tak "mądre"
              mniemanie :))) W każdym bądź razie strzał świetny, ale i tym razem niestety
              nie celny :)
            • pwrzes Jak ty trollujesz to i ja dolacze :) 05.11.03, 15:25
              kleszczo napisał:

> i ... tebe? :) A co braku innych opcji jak akceptacja lub papa - swoje zdanie
              > wyrazic zawsze mozna - a nawet trzeba- milczenie jest akceptacja - a ja nie
              > akceptuje.

Po pierwsze, o obowiazkowym logowaniu na forum mowa jest od co najmniej poltora
              roku, wystarczylo zagladac na inne. Po drugie, IMHO, to forum traktuja jako
              pole doswiadczalne przed wprowadzeniem tego wszedzie. Po trzecie, papa mozesz
              zawsze powiedziec :-)

I jeszcze cos - jezeli to decyzja odgorna i tebe nie mial na nic
              > wplywu - to moze niech LASKAWIE odezwie sie osoba odpowiedzialna.

Wyzywasz szefowa portalu H. Luczywo na ubita ziemie ?:-)

> Walczyc z ciemnogrodem!!!

Logowanie to ciemnogrod ? Raczylbys rozjasnic swa wypowiedz bo nie widze
              zwiazku logicznego miedzy jednym a drugim. Identd na irc to tez wymysl Beeth'a,
              uwierzytelnianie sesji nntp, smtp i pop to tez ciemnogrod ? To ja jestem
              wdzieczny za ten ciemnogrod.

Poza tym - trollujesz w najlepszym stylu.

Mors
          • urszulka_ma Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 18:41
            smok_telesfor napisał:

> a poza tym to przeciez tyle roboty z ta sonda... po co? urszulka_ma napisala
            > zeby nie wpuszczac niezalogowanych i tyle, bo przeciez ona sie loguje to inni
            > tez musza.

Zawiodłeś mnie smoku:(((..już miałam założyć wątek dziękczynny..za takie
            poświecenie w mozolnym odszukiwaniu moich tekstów i cytowaniu ich ponownie
            ..a tu proszę taka nierzetelność...poproszę o ten cytat...gdzie coś takiego
            napisałam..?
            Wypowiedziałam się tylko..że nie ma większych kłopotów z logowaniem się na tym
            forum..
            • smok_telesfor Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 04.11.03, 20:00
              to nie byl cytat. cytaty biore w tzw. cudzysłów. A w jednym zdaniu umiescilem
              to co dalo sie wyczytac z twych postow broniacych wprowadzenia nakazu
              logowania, oczywiscie okraszone pewna doza ironii, zlosliwej jak zapewne nie
              omieszkalaby dodac orissa.

smok
              • urszulka_ma Re: Kazdy kij ma dwa konce (przynajmniej) 05.11.03, 12:28
                smok_telesfor napisał:

> to nie byl cytat. cytaty biore w tzw. cudzysłów. A w jednym zdaniu umiescilem
                > to co dalo sie wyczytac z twych postow broniacych wprowadzenia nakazu
                > logowania, oczywiscie okraszone pewna doza ironii, zlosliwej jak zapewne nie
                > omieszkalaby dodac orissa.
                >
                > smok

jeżeli moje wpisy uzałeś za ironiczne..to ja nie wiem za jakie mam
                uznać..niektórych wpisy..i..to właśnie w założonych maskach...
    • ciejos Re: Logować się trzeba 04.11.03, 18:36
      no dobra.. czas zabrać głos

po pierwsze jeszcze parę lat temu mało kto wiedział co znaczy słowo "logować"
      a dziś proszę - to cieszy
      po drugie - jeszcze parę lat temu nikogo nie obchodziło co tam sobie gada w
      parku facet pod nosem a dziś proszę.. społeczna odpowiedzialność za
      słowo "kurwa" wzrasta - to cieszy
      po trzecie - jeszcze parę lat temu nikt nie mówił swojemu rozmówcy na chodniku,
      że sie wcale nie cieszy, ze go widzi i że won gnoju mi z chodnika a dziś
      proszę - to cieszy (asertywniość jebiana)- to był żart
      po czwarte - jeszcze parę lat temu nikomu nie przyszłoby do głowy by na murach
      pisać swój życiorys (był to objaw choroby psychicznej) a dziś proszę - to cieszy

i tak dalej i tak dalej

szkoda tylko, że najmniej w tym wszystkim chęci podarowania innym ludziom
      kawałka siebie za pieprzone nic.. szkoda
      i szkoda jeszcze, że zwraca się uwagę na pierdoły nie zwracając uwagi na to
      właśnie.. też szkoda
      ostatnią rzeczą byłaby z mojej strony krytyka - wbjałem wbijam i będę wbijał w
      krytyki jakiekolwiek i pochwały - tak mnie wychowano
      chciałem tylko zwrócić uwagę, czy o to chodzi?...bo jeśli nie o to,to o co???
      pozdrawiam wszystkich ciepło i tego faceta (czy dziewczynę - nie wiem) w
      czerwonym (Tebe)też - fajny gość ponieważ ma fajny sposób wyrażania myśli..
      ostatnią rzeczą o której bym pisał to jakieś tam logowanie.. poważnie

hejooooooooooooo

Maciek
    • cwi Re: Logować się trzeba 05.11.03, 00:00
      No dobra, przy takiej zmianie milczenie złotem nie jest.
      Otóż moja opinia jest natepująca. Zmiana ta ma bycmoże tu podkreślane plusy i
      minusy.
      Ale najbardziej rażące jawią mi się jej zupełnie neutralne i bezstronne
      płaszczyzny. Pradę mówiąc skłaniają mnie one nawet do stwierdzenia, ze jest to
      nieistotna zmiana. Mało szkodliwa i nie wiele wnoszaca plusów.
      Pozdrawiam!

Cwi
      • cwi Re: Logować się trzeba 05.11.03, 00:01
        Acha, jeszcze jedno. W Lochach nie trzeba się logować, a i tak mało tam się
        dzieje ostatnio :-)))))
        • orissa Re: Logować się trzeba 05.11.03, 00:19
          cwi napisał:

> W Lochach nie trzeba się logować

To nieprawda.
          • kleszczo Re: Logować się trzeba 05.11.03, 05:43
            orissa to co piszesz juz nawet nie jest smieszne ... to wywoluje politowanie.

K.
            • orissa Re: Logować się trzeba 05.11.03, 08:12
              Nie zniżę się do pańskiego poziomu, panie k., pańskie wywody z przedostatniego
              postu pozostawię otoczone gromkim śmiechem :)))))
              Dziękuję :)))

• cwi Re: Logować się trzeba 05.11.03, 11:11
            Faktycznie. I zmienia to postać rzeczy.
            To stanowi zatem złamanie umowy, której podstawą była
            oferta na założenie forum prywatengo. okazuje się, ze forum prywatnym nie jest.
            Trzeba będzie się zastanowić nad skasowaniem go w takim razie.

Cwi
            • tebe Re: Logować się trzeba 05.11.03, 11:24
              Not Found
              The requested URL /eoti.htm was not found on this server.
              Apache/1.3.27 Server at www.shibumi.org Port 80
              • orissa Re: Logować się trzeba 05.11.03, 12:10
                tebe napisał:

> Not Found
                > The requested URL /eoti.htm was not found on this server.
                > Apache/1.3.27 Server at www.shibumi.org Port 80

Tebe, a mógłbyś przetłumaczyć?:))
                • gepard1 Re: Logować się trzeba 05.11.03, 12:13
                  Też jestem ciekaw co tebe napisał :))))
                  • kriek Re: Logować się trzeba 05.11.03, 12:28
                    tebe wypomnial cwi, ze link w jego sygnaturce jest martwy. jakby to mialo cos
                    do rzeczy w tej dyskusji.
                    to mi przypomina klasyczna metode prowadzenia sporu: "a pana zona sie puszcza!"
                    • she1961_lodz Re: Logować się trzeba 05.11.03, 12:35
                      nie jest martwy
                    • toulaa Re: Logować się trzeba 05.11.03, 14:32
                      kriek napisał:

> tebe wypomnial cwi, ze link w jego sygnaturce jest martwy. jakby to mialo cos
                      > do rzeczy w tej dyskusji.
                      > to mi przypomina klasyczna metode prowadzenia sporu: "a pana zona sie
                      puszcza!"

...a puszcza????

:))
                    • pwrzes Re: Logować się trzeba 05.11.03, 15:15
                      zlamal netykiete tebe, czepia sie sygnaturki, zbanowac go[1]! ;-)

Mors
                      [1] na e-dziecko ;-)
                      MSPANC
                      • tebe [OT] link 05.11.03, 16:48
                        Nie działał ale już działa. Ta strona wiele wyjaśnia.
                        • kleszczo Koniec 06.11.03, 02:27
                          Dyskusja stracila sens. Aa co wypowiedzi orissy - "Gallus in suo sterquilinio
                          plurimum potest" pisze wiec co tylko chcesz.

Kleszczo
                        • cwi Re: [OT] link 06.11.03, 11:56
                          Cieszę się, że "wiele" dało się wyjaśnić
                          tak niewieloma stronami. To naprawde pocieszające.

Cwi
                          • doc_holiday Re: [OT] link 06.11.03, 19:18
                            Przeczytałem to wszystko za jednym posiedzeniem i jestem strasznie zmęczony.
                            Skończcie już, błagam. To jest spór o niczym, bo i tak nie mamy wpływu na tę
                            decyzję.
                            • cwi Re: [OT] link 07.11.03, 10:54

• wo_rk Re: [OT] link 14.11.03, 11:09
                                Chociaż tutaj mogę pisać po zalogowaniu, bo wszędzie ten nieznośny status
                                gościa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka