Gość: w IP: *.net.euron.pl 29.12.08, 11:42 Witam, Słyszałem, że podstawowe Chianti jest ok, natomiast reserva niewarta swojej ceny. Ktoś ma doświadczenie z innymi winami spod etykiety 'żywiec trade'?;] Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dave_gahan Re: Wina grupy żywiec? 29.12.08, 21:02 Witam. Kilka win from żywiec a raczej powinno się powiedzieć heineken piłem. Ocena jest jak najbardziej subiektywna i nieadekwatne do innych gustów :) Gato Negro - Merlot - ostre i płytkie Gato Nego - Sauvignon Blanc - Tragedia, kwas, kwas, kwas, Gato Blanco - Chardonnay - jeden z lepszych Chard jakie piłem Gato Rose - dobre, lekkie, można pić litrami Furia - Chardonnay - podobne do Gato, trochę więcej kwasu na języku Furia - Cab. Sauvignon - dobre, bez szału ale nie zawodzi za tą cenę Tcherga - Cab. Sauvignon - jak dla mnie najgorszy produkt from żywiec Oriachovitza - Merlot Reserve :):) taaa reserve - jak na cenę spokojnie można brać, bije na głowę Tcherge Chateau Menada - Muscat - bez wyrazu, wypić i zapomnieć Dwa droższe modele La Consulta - 33zety i wino 1865 za 69zet pytałem w innym wątku o nie i zostały gorąco polecone. Jak będzie kaska nie omieszkam spróbować. To chyba tyle jeśli chodzi o żywieckohainekenowskie importy. Jedne lepsze, drugie gorsze ale ogólnie jak dla mnie całkiem przyzwoite. Aha :) nie jestem pracownikiem żywca, znajomy przedst. handl. czasami coś podrzuci :) Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Wina grupy żywiec - @dave_gahan i nie tylko 30.12.08, 13:00 Witam, Krótko i na temat podsumował Pan wina Żywca. Czy nie zechciałby Pan dopisać podobnych komentarzy do win Żywca, które znajdują się na portalu sstarwines.pl? Podaję klika linków do Żywcowych win na sstarwines: Wino w paski Gato Consulta Pewno w bazie jest ich więcej, ale trzeba by poszukać:-) Pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
dave_gahan Re: Wina grupy żywiec - @dave_gahan i nie tylko 30.12.08, 17:34 Witam Gato i Tcherge piłem, napisałem co sądze o nich (tych szczepach które piłem). Wina które Pani pokazuje obok Tchergi nie piłem więc się nie wypowiadam. La Consulty tez nie, choc słyszałem że bardzo dobra. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janka.kl Re: Wina grupy żywiec? 12.01.09, 22:08 Tcherga, Oriachovitza, Chateau Menada to nie żywiec. Odpowiedz Link Zgłoś
sstar Re: Wina grupy żywiec? 12.01.09, 23:39 Zgadza si! Importerem jest Domain Menada Pzdr, sstar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Wina grupy żywiec? IP: 160.44.247.* 30.12.08, 10:13 polecam biale chablis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Wina grupy żywiec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 12:26 Chablis Premier białe - polecam bardzo ja wina nie piję ale żona zachwycona:) Odpowiedz Link Zgłoś