Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dobre francuskie wino, poradźcie.

15.01.16, 15:46
    Witam Was,

chcę dać wino w ramach wdzieczności, niestety nie moge dać czegoś taniego bo gość jest majętny...szkoda:) Normalnie dałabym cos z Lidla ale chyba nie wypada...
    Mówię o winach francuskich bo znajomi mają teraz przyjechać z Francji wiec w razie moga słuzyć pomocą i mi je przywieźć.
    Obserwuj wątek
      • madameblanka Re: Dobre francuskie wino, poradźcie. 17.01.16, 09:52
        budżet ok 150 - 200zł, pomóżcie cos bo w środe musze wręczyć:)
      • Gość: radros Re: Dobre francuskie wino, poradźcie. IP: *.213.216.91.ip4.netico.pl 01.02.16, 14:01
        Francuskie... Może ulubiony szampan Jamesa Bonda? ( z odpowiednim komentarzem :)
        Jak chodzi o francuskie to od razu to mi się kojarzy z najbardziej znanych
        Coś takiego winezja.pl/wino/bollinger-champagne-aoc-rose
        nawet w wyprzedaży :)
      • Gość: gość Re: Dobre francuskie wino, poradźcie. IP: *.play-internet.pl 29.10.16, 13:38
        Dobry Burgund czy Chablis, niestety nie z marketów...
      • Gość: Latour98 Re: Dobre francuskie wino, poradźcie. IP: 155.91.64.* 15.11.16, 16:41
        Pewnie juz po ptokach....
        Ale z bialych Chablis grand cru za ta cene da sie znalezc, klasyka, rocznik niewazny
        Z czerwonych raczej nie burgund - chyba ze bezposrednio od winiarza, ale trzeba sie znac i miec wejscia - najprosciej bordeaux - Grand cru classé, moze sie cos w ganicach 50€ znajdzie, nawet jak slabe to GCC
        A czemu nie sauternes albo alzackie vendandes tardives - bardziej oryginalne i slodkie
      • monika_f_s Re: Dobre francuskie wino, poradźcie. 05.12.16, 00:43
        Ja mogę polecić takie wino www.alkowiki.pl/wino/srebrna-gora-pinot-gris/, nie jest ono drogie ponieważ mieści się w przedziale 70-80zł w sklepach stacjonarnych ale jest naprawdę baardzo dobre. Kupuję je często dla siebie jak i właśnie na prezent

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka