Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dobry sklep internetowy z winem

18.11.10, 02:04
    szukam dobrego sklepu internetowego z winem , możecie coś podpowiedzieć ?
    Obserwuj wątek
      • jacek1f co znaczy "dobry": 18.11.10, 08:15
        - taniocha?
        - kolo Twojego domu?
        - dowoz bezplatny po calej Polsce?
        - rzadkie wina?
        - masowka tansza niz w hipermarketach?
        - fachowo z porada?
        - z dobrymi opisami?
        - ze znizkami, z rabatamki, czyli prawie za darmo?
        - najdrozsze, najlepsze..?

Wujek Gugiel wypluwa setki - z roznymi winami, w roznych miastach.... wiec o co pytasz naprawde?
      • Gość: jack Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.56-79-r.retail.telecomitalia.it 18.11.10, 21:20
        nowy ale dobry www.winotoskanii.pl - to jak w medycynie nie można być dobrym dentysta a zarazem ginekologiem, dlatego warto zaufać tym co sie specjalizują w regionach - opłaca sie zwłaszcza ze Toskania to jakość i tradycja
        • jacek1f przebijam:-) podbijam:-) dodaje 18.11.10, 22:44
          niezly tez w porownaniu z podanym:
          www.cudatoskanii.pl/category/nowosci
          Przyjazne ceny, mily wybor, choc...

.... jak o Toskanii mowa - jednak lepiej tam pojechac samochodem - na 3-4 tygodnir;-)
          I nie zakladac potem winiarni:-), tylko spokojnie konsumowac setki dóbr zwiezionych z malego odcinka.

Polecam tez niewielki wybor ale świetny ŚWIETNY - w Kotłowni na Żoliborku.
        • Gość: Albert Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.kwidzyn.mm.pl 24.10.11, 10:53
          Faktycznie polecam Winotoskanii.pl. Trafiłem do tego sklepu za sprawą boxów, których także poszukiwałem w opinii forumowiczów. Poszukiwałem konkretnie win z Toskanii. Zakupiłem 2 boksy, polecono mi także wino słodkie (Rezzantino) - szukałem wina dla towarzystwa ;-) Po rozmowie telefonicznej z Panem ze sklepu nie mogłem doczekać się przesyłki - obdarzył mnie takim "klimatem" Toskanii. Nie zawiodłem się. Jestem zadowolony i zbieram na kolejny "większy" zakup. Na pewno przetestuję zestaw 6 butelek chianti, no i może coś do "skarbnicy", niechaj poczeka na okazję ;-) pozdrawiam.
        • Gość: Halina Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.icpnet.pl 28.11.14, 11:32
          Ja wina wyszukują w różnych miejscach od supermarketów zaczynając, po allegro i na stronie dekanter.pl kończąc gdzie wybór jest największy :) Wszystko zależy jakich win szukam.
          • Gość: mustafa Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.icpnet.pl 13.01.15, 10:03
            Od czasu do czasu zamawiam wina włoskie na stronie dekanter.pl Mają wina z całego świata także zawsze można znaleźć jakiś dobry rocznik do kolekcji :)
      • Gość: Daria Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 11:07
        Polecam Winezję.pl - to świetny sklep, co widać już po pierwszym rzucie oka na ich stronę www :) poza tym wybór win jest ogromny, dostawa bardzo szybka (w Warszawie już tego samego dnia), darmowa przy wydanych min. 200 zł, super rabaty i promocje.
      • Gość: Kryniu Re: dobry sklep internetowy z winem IP: 89.72.64.* 26.11.10, 13:09
        Polecam www.vinexus.pl
        Wybór win jest zdecydowanie największy, bo jest ich ponad 4000 z całego Świata. Ceny również są niskie, jeśli chodzi o Polski rynek. (choć nie zaprzeczę, zdarzają się różne przypadki, że cena jest wyższa niż w innych sklepach - najlepiej przed zakupem sobie sprawdzić ceny u konkurencji.) Szybka dostawa prosto z Niemiec, a przy zakupach powyżej 400 PLN brutto nawet darmowa. Dla firm sprzedających wino jest jeszcze taniej.
        Ideałów nie ma - ale staramy się do niego dążyć.

Pozdrawiam.
      • Gość: jammajka Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 13:35
        Strona Winezja.pl zachwyciła mnie wyszukiwarką win - można dobrać wino do okazji, potrawy i gustu oczywiście. Chętnie skorzystam z ich oferty.
      • Gość: Dorota Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.11, 11:35
        Polecam www.sztukawina.pl , sprawna obsługa, szeroki wybór win z całego świata.
      • Gość: Krakauer Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.domwina.net 19.10.11, 12:11
        Zanim zaczniesz kupować wino dowiedz się czegoś o nim, a wtedy będziesz wiedział czego szukasz. Jest masa kursów, książek.Jak nie masz czasu chodzić, kup sobie zestaw edukacyjny w Klubie Wina Rzeczpospolitej.
        • Gość: meduza Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.11, 17:07
          www.syrah.pl
        • Gość: gosc Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.11, 23:09
          Klub Wina Rzeczpospolitej? przecież to DOM WINA brr:)
      • Gość: Blackjack Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.11, 12:35
        Jesli szukacie hiszpańskich to polecam www.vinocamino.pl nowy sklep, jeszcze nie maja za dużo towaru, ale oferta jest ciekawa. Polecam Arocal albo Disco
        • Gość: Gromosław Che sklep internetowy z winem Vinocamino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:25
          Gość portalu: Blackjack napisał(a):

> polecam www.vinocamino.pl nowy sklep, jeszcze ni
          > e maja za dużo towaru, ale oferta jest ciekawa. Polecam Arocal albo Disco:

www.vinocamino.pl/arrocal-2009_/WIIACARROCAL2009/produkt/214/
          www.vinocamino.pl/disco-ribera-del-duero/WIIACDISCO/produkt/214/
          a tutaj:
          www.vinomia.com/f_producto.asp?id_producto=556
          www.santacecilia.es/disco_roble_2009
          Od siebie polecam jeszcze te na przykład Rua:
          www.vinocamino.pl/rua-2010/WIIABRUA2010/produkt/231/
          www.debarrica.com/tienda/product_info.php?products_id=494&language=en
          i wszystkie wina z nieudaną etykietą:
          www.cellersmonserrat.com/advanced_search_result.php?keywords=mariol&osCsid=ftmegqt5ckrk6fjs3d60v0m2a1&x=5&y=10
          a także znakomite:
          www.vinocamino.pl/castell-de-les-pinyeres-2007/WICDCCP2007/produkt/214/
          www.decantalo.com/es/vinos_c45/tinto_c11/montsant_c11do39/celler-el-masroig_c11do39b91/castell-de-les-pinyeres-2007_c11do39b91p2307/
          • Gość: seledynka Re: sklep internetowy z winem Vinocamino IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.11, 17:19
            syrah.nazwa.pl/sklep/?184,cuatro-pasos - Hiszpańia, ale w smaku zupełnie do hiszpanii niepodobne:)
            • Gość: Gromosław Che Świetne ceny mają w syrah.pl !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 18:36
              Gość portalu: seledynka napisał(a):

> rel="nofollow">syrah.nazwa.pl/sklep/?184,cuatro-pasos - Hiszpańia, ale w smaku zupełnie do hiszpanii niepodobne:)

Faktycznie bardzo fajne:

www.decantalo.com/es/vinos_c45/tinto_c11/bierzo_c11do6/martin-codax_c11do6b10/cuatro-pasos-2009_c11do6b10p2656/
              • Gość: cava Re: Świetne ceny mają w syrah.pl !!! IP: *.143.136.245.spray.net.pl 24.11.11, 20:15
                100% marży to standard, nie wnikam jakie są dodatkowe koszty, ale 1euro=10pln ca.
                • need Re: Świetne ceny mają w syrah.pl !!! 24.11.11, 23:20
                  Czy aby na pewno? Musi być 100% marży?
                  www.waldipol.pl/index.php?catid=1&pid=2221 Jakoś można za 36 a nie 56 zł.
                  Wino kosztujące 30 zł w cywilizowanej części Europy można u nas sprzedawać po 36 zł. I to powinien być standard.
                  Zresztą i tak nie płacili za nie więcej niż jakieś 4-5 eur, jak w detalu stoi 6,70, zakładając niższy kurs ~17-20 zł. To jednak jest 100% marży ;)
                  A w tym syrah.pl to jest 200%, jak nie lepiej, chociaż pewnie kupują od waldipolu po 28 zł i walą 100% narzutu :)
                  • Gość: Gromosław Cze mędrcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.11, 00:09
                    need napisał:

>To jednak jest 100% marży

Czyli za darmo dostają i nie mają kosztów? Ciekawe. Dlaczego ludzie używają słów których znaczenia nie pojmują? Marża, ćwoku... nie narzut.
                    • Gość: need Re: mędrcy IP: *.ctmpolonia.pl 25.11.11, 11:41
                      Używając twojej retoryki - Cieciu, definicji marży jest co najmniej kilka: www.findict.pl/slownik/marza, nie powołałem żadnej.
                      Nawet gdyby mój post zawierał nieścisłości w terminologii ekonomicznej nie było to w nim z pewnością najistotniejsze. Dyskusja dotyczy naciągactwa i cwaniactwa uprawianego przez reklamowany przez ciebie sklep.
                      O poziomie zaprezentowanej kultury osobistej nie wspomnę.
                      PS. Zaimki osobowe świadomie napisałem małą literą.
                      • Gość: seledynka Re: mędrcy IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 11:50
                        Wszystko pięknie Panowie, ale mam pytanie - ilu z Was kupuje wina w sklepach zachodnich, których linki podsyłacie?? Jak wyglądają koszty rzeczywiste (tzn. z transportem itd?)

I jeszcze jedna myśl mi się nasunęłą - w Wenezueli paliwo jest grubo poniżej złotówki, u nas dobija powoli do 6zł - ile to jest marży?? (narzutu??)
                        Nie wie ktoś jak paliwo z Wenezueli sprowadzać??
                        Bo z chęcią bym sobie sprowadziła...
                        • Gość: krakauer Re: mędrcy IP: *.domwina.net 25.11.11, 12:53
                          Chcecie kupić dobry Shiraz z Tempranillo z Hiszpanii to spróbujcie Volteo w zestawie kosztuje niecałe 14 pln/butelkę

klub-wina.pl//site/products/product/4-butelki-VOLTEO-TEMPRANILLOSHIRAZ-HVL01-,305,1,33/
                          • Gość: seledynka Re: mędrcy IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.11, 13:19
                            Cena faktycznie świetna, a wino niezłe. Mam tylko nadzieję, że to nie taka promocja jak z Beaujolais nouveau w czerwcu kilka lat temu w jednym z marketów...
                            • Gość: krakauer Re: mędrcy IP: *.domwina.net 25.11.11, 14:16
                              Na pewno promocja bo cena za niska ,aby wiecznie trwać.Ale wino naprawdę ok. Niestety takich okazji gdy ktoś sprzedaje dobre wino w niskiej cenie jest naprawdę mało.To kwestia ekonomii i nic na to nie poradzimy.Np w Anglii podatek od alkoholi w najbliższych 2 latach urośnie o 7 % .Kryzys i rządy doją konsumenta gdzie się da , a zwłaszcza na paliwie i alkoholu
                        • kissmygrass Re: mędrcy 25.11.11, 14:49
                          Gość portalu: seledynka napisał(a):

> Wszystko pięknie Panowie, ale mam pytanie - ilu z Was kupuje wina w sklepach za
                          > chodnich, których linki podsyłacie?? Jak wyglądają koszty rzeczywiste (tzn. z t
                          > ransportem itd?)

Pytanie podstawowe - czy to w ogóle jest legalne?

W
                        • Gość: need Re: mędrcy IP: *.ctmpolonia.pl 25.11.11, 14:55
                          Ja nie powołałem sklepów zagranicznych tylko Waldipol (36 zł) w opozycji do Shiraz.pl (56 zł - ta sama butelka)
      • dancone Re: dobry sklep internetowy z winem 29.11.11, 12:31
        Wino można kupić także w Allegro: Kategoria wino w Allegro
        --
        Wstawiłem ten link, gdyż zasugerowano mnie pytaniem (w innym poście tego forum) o zakup wina w Allegro. - Nie jestem związany z Allegro a jest to miejsce, w którym można w prosty sposób "porównywać" oferty z różnych sklepów. - w ilości sprzedanych w Allegro przoduje wspomniane tutaj WinoToskanii. Pozdrawiam
      • Gość: rybka Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 11:57
        polecam firmę k&m trendy z katowic maja świetne wina z całego świata, zamawiałam i rewelacja , kontakt do nich to 790205568
        po zamówieniu nie nagabują na dalsze zakupy, chcesz to sam zamawiasz dalej
        • Gość: Radca Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 12:11
          K&M Trendy to jest call-center zajmujące się nachalnym telemarketingiem a nie żaden sklep z winami. Zadzwoń tam to możesz już zmieniać numer telefonu, dzwonią bez przerwy nachalnie wciskając wszystko co im zleceniodawca każe.
          • Gość: Majka Re: dobry sklep internetowy z winem IP: 80.50.54.* 25.02.14, 13:45
            Szukam opinii na temat sklepu paletawin.pl z Katowic. Ceny niższe o ok 20-30 zł.
            Warto zamówić ?????
            Majka
            • Gość: tedi30 Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.14, 22:49
              Witam kupuje czasami w palecie win ze względu na cenę naprawdę dobrych win minus raz musia łem czekać 4 dni na dostawe ale ogólnie miło
      • piotrkowal1978 Re: dobry sklep internetowy z winem 27.02.14, 12:56
        Polecam dobry sklep internetowy z winem adres winouna.pl świetny dobór win w dodatku w super cenach
        • Gość: morela908 "piotrkowal1978" to jakis nowy spamer? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.14, 14:27
          piotrkowal1978 napisał(a):

> Polecam dobry sklep internetowy z winem adres winouna.pl świetny dobór win w do
          > datku w super cenach

Nie dość że nie jest to żaden sklep, tylko jakiś szemrany geszeft "hurtowy":

Tu zasady zakupu

...to sprzedają jakieś kuriozalne, nic nie warte zlewki które butelkują z etykietami których nawet nie wysilili się samemu zaprojektować:

Podróbka
          Oryginał

Podróbka2
          Oryginał2

Tu ukradli logo
          Logo oryginalne

Żałosna Żanetka.
          • piotrkowal1978 Re: "piotrkowal1978" to jakis nowy spamer? 27.02.14, 16:05
            A to ciekawe muszę rozeznać temat
        • Gość: Małgorzatka Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.icpnet.pl 27.11.14, 08:19
          Czasem w lidlu można znaleźć dobre wina, ale różnie z tym bywa. Na specjalne okazje czy też prezent kupuję wina w sklepie internetowym dekanter.pl Mają bardzo duży wybór win z różnych półek cenowych i często fajne promocje na dobre roczniki ;)
          • Gość: esmeralda Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.icpnet.pl 09.12.14, 15:52
            Dekanter ma dobry wybór. Oferują dużo win z górnej półki, w sam raz dla prawdziwych smakoszy tych trunków :) Czasem można 'upolować' dobre roczniki w lidlu ale różnie z nimi bywa...
      • Gość: degustatorka Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.wist.com.pl 23.04.14, 12:30
        ja mogę polecić tylko ten sklep www.slonecznawinnica.pl/ bardzo duży wybór i atrakcyjne ceny wina z każdego zakątka świata po prostu dla każdego coś dobrego pozdrawiam serdecznie

• kosmov Re: dobry sklep internetowy z winem 17.12.14, 15:03
        wine corner! najepszy bez dwóch zdań
      • cantinalublin25 Re: dobry sklep internetowy z winem 03.01.15, 20:53
        Witam,a ja zapraszam do małego sklepu na Chodźki 25,znajdziecie tu spory wybór wina-zapraszam:)
      • marikabrandmax Re: dobry sklep internetowy z winem 07.01.15, 11:54
        Witam,,,

Zapraszam do siebie.Reprezentujemy importerów typu M&P/Winoteka (mamy ceny hurt na ich produkty:P)Bezpłatna wysyłka już od 300 zł netto na cały kraj ubezpieczonym kurierem.Możliwość negocjacji cen przy większych zamówieniach.Profesjonalne doradztwo przy doborze win i alkoholi.Niemal nieograniczony wybór trunków.Zadzwoń/Napisz.Zapraszam:)

Marika Warszawa
        marika@brandmax.pl
        530203939

• marikabrandmax Re: dobry sklep internetowy z winem 07.01.15, 11:55
        Witam,,,

Zapraszam do siebie.Reprezentujemy importerów typu M&P/Winoteka (mamy ceny hurt na ich produkty:P)Bezpłatna wysyłka już od 300 zł netto na cały kraj ubezpieczonym kurierem.Możliwość negocjacji cen przy większych zamówieniach.Profesjonalne doradztwo przy doborze win i alkoholi.Niemal nieograniczony wybór trunków.Zadzwoń/Napisz.Zapraszam:)

Marika Warszawa
        marika@brandmax.pl
        530203939
      • squirk Re: dobry sklep internetowy z winem 09.03.15, 15:44
        Gość portalu: monica7 napisał(a):

> Dekanter.pl ma bardzo duży wybór win z całego świata.

Fora zalane spamem, co za żenada. Na szczęście dla dobrych firm które stać na uczciwą reklamę to u nich ludzie kupują, nie u spamerów.
      • aster159 Re: dobry sklep internetowy z winem 28.09.15, 12:49
        Ja wino zamawiam zawsze na www.dekanter.pl
        Mają na prawdę duży wybór i wina bardzo dobrej jakości.
      • cantinalublin25 Re: dobry sklep internetowy z winem 04.03.16, 23:17
        alkoholecantina.pl tu można dostać sporo "fajnego wina " dostawa gratis od 350
      • Gość: PLPolo Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.10.16, 15:47
        Nie ma to jak wybór dokladnie 4000 win prosto z Hiszpanii- dostarczają kurierem www.aporvino.com/pl/
      • pawelfracek Re: dobry sklep internetowy z winem 28.10.16, 05:34
        No to polecam www.aporvino.com/pl/ - do wyboru -do koloru. Dostawa szybkim kurierem prosto z Hiszpanii.
      • Gość: winosklep Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.play-internet.pl 29.10.16, 13:41
        Prosta nazwa winosklep.pl - wprawdzie nie jest to "typowy sklep internetowy" ale zamówienie mailem czy telefonicznie można złożyć i odebrać lub doślą :)
        • Gość: korba Re: dobry sklep internetowy z winem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.17, 23:47
          Wpadłam ostatnio na sklep winezja.pl/ Promocje niezłe szczególnie dla nowych klientwo i wybór duzy. Chce spróbować bo szykuje mi ise wesele i myśle czy od nich nie kupić zestawu win na wesele właśnie
      • pablowine Re: dobry sklep internetowy z winem 10.02.24, 13:50
        bluewine.pl Polecam, bardzo szybka realizacja zamówień i odbiór zamówienia niemal następnego dnia :)
        Mają też szeroki wybór win :)
      • klarasonstein Re: dobry sklep internetowy z winem 31.01.25, 15:13
        Proponuję sprawdzić vinoandmore.pl super włoskie wina wyjątkowa selekcja
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka