Dodaj do ulubionych

Nigdy nie sprowadzę tu rodziny

• Gość: Staszek Wiraszka Anglia czy Walia to zawsze by syf!!! IP: 209.105.212.* 05.03.08, 02:19
      W Ameryce Polnocnej (USA, Kanada) to nie do pomyslenia zeby Polakow
      tak traktowali.
      • rooboy Re: Anglia czy Walia to zawsze by syf!!! 05.03.08, 07:13
        staszek, byles tam, gdy pierwsi imigranci z polski za wielka wode
        poplyneli (jakies 100 lat temu)??? zapewniam cie, mieli tak samo
        albo jeszcze gorzej....
    • mark.parker Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 05.03.08, 03:01
      No to już wiecie, jak się czuli Zydzi w Polsce, jak się czują geje i inni Polacy
      nieprzystający do katonazistowskiego modelu wszypolskich i glempowatej.
    • Gość: Gay_Is_OK_Friend Dziecko, czy ty jeszcze nie nauczyłaś się pisać IP: *.cable.ubr10.croy.blueyonder.co.uk 05.03.08, 07:13
      polsku a starasz się obrażać emigrantów, czy też jesteś nowym nickiem-wytworem chorego niedoemigrowanegoAntka, który nie tylko mieszka w Polsce, ale na dodatek jest nieudacznikiem ?
    • slawekpl gdzie Polacy nie pojada tam "nasraja"...... 05.03.08, 11:06
      widze jak to katolickie spoleczenstwo polskie jest zespsute, pekne
      warcholow, pieniaczy etc. ale przyklad szedl i idzie "z gory"...
    • rizan37 Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 05.03.08, 11:54
      Jak dopuściliśmy do schamienia kraju, to co sie dziwić. Jakiekolwiek próby
      narzucenia dyscypliny są wyśmiewane przez piewców nieograniczonej wolności i w
      efekcie jesteśmy terroryzowani chamstwem i miernoctwem. Wszędzie.
    • Gość: fakdekibols Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:32
      Na lotniskach przed wylotem z Polski powinno się zawracać wszystkich kiboli i
      drecholi do domu. Przez tych palantów w adidaskach i dresikach cierpią wszyscy
      ludzie, którzy mają w głowie cokolwiek więcej od nich. Bywam często w Walii i
      Irlandii i za każdym razem cholera mnie bierze, kiedy widzę "rodaczków"
      opluwających cały autobus albo ku*wujących na Hindusów, Murzynów i wszystko dookoła.
      • Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 16:13
        No wyjechali bo pewnie mieli wyroki w kraju i trzeba bylo spie....lac :P Co do
        rasistowskich textow to masz calkowita racje. Nienawidze chamstwa, brzydze sie
        takimi ludzmi ;/
      • raveness1 Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 10.03.08, 10:31
        Calkowicie popieram. Ale na nich nie ma chyba sily... Ta choroba
        jest zbyt gleboko zakorzeniona. Najlepiej omijac z daleka.
    • Gość: KK Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 78.150.248.* 05.03.08, 13:54
      Jak ktoś kto chce sie nazywać dziennikarzem mógł napisać taki stek
      bzdur i kto do cholery pozwolił na opublikowanie tego.Jakiś pismak
      przyjechał do Wrexham na 3 dni i myśli ,że wie już wszystko.Akurat
      tak sie składa ,że pracuję w jednej z opisanych fabryk i nie jest
      prawdą ,że wszyscy Polacy pracują jako robole a Walijczycy na
      stanowiskach kierowniczych.Ja pracuję na wyższym stanowisku wraz z
      innymi Polakami i potrafimy mówic po angielsku!!A nazwanie naszego
      głównego menadzera ,,brygadzistą'' zakrawa na kpiny.Ten człowiek
      zaufał wam i wpuścił do własnej fabryki a wy nawet nie okazaliście
      ochoty na poznanie prawdy.
      A czy autor tego szmatławca pytał o zgodę o zamieszczenie imion i
      wydarzeń z życia ludzi o których w nim mowa.Nie bo większośc z nich
      dowiedziała sie o tym dopiero z gazety nigdy nie widząc na oczy
      autora, tak jak osoby ze zdjęcia doznały szoku widząc sie na nim.
      Mam nadzieję ,że pan M dostał juz wypowiedzenie bo wstyd dla gazety
      trzymać takiego pismaka, który nie wie jak się pisze artykuł.Złamał
      pan chyba wszelkie prawa etyki swojego zawodu i jeżeli celem było
      rozpętanie burzy to osiągnął pan pełen sukces. Szczęście w
      nieszczęściu ,że większość lokalnych mieszkańców nie czyta po
      polsku , bo chyba doprowadziłby pan do niezłych zamieszek i dopiero
      miałby pan powód do pisania o bójkach na tle rasowym bo jak na razie
      to jest ich niewiele.A co do Radka ,który nie chce sprowadzić tu
      rodziny- któ cię do tego zmusza.Przyjechałes do obcego kraju , gdzie
      masz pracę i kasę i jeszcze ci źle.Jak tak tęsknisz za synem to
      samoloty latają do Polski codziennie.Nie zwalaj na ten kraj winy ,że
      nie mieszkasz w Polsce, bo to był twó j wybór.
      Gratuluję!!!
    • Gość: Pupenshaft Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 12.21.30.* 05.03.08, 14:27
      Jesli Polacy nie szanuja sie nawzajem to dlaczego wymagac by obcy to robil ?
      Jestem dymny z tego ze jestem Polakiem ! Problem w tym ze dla zarobienia
      pieniedzy Polacy daja z siebie robic niewolnikow.
      Polski bialy murzyn ma sie dobrze !

• Gość: mieszkaniecWrexham Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-162.btcentralplus.com 05.03.08, 19:36
      Wiecie co, szlak mnie trafia jak czytam te bzdury i półprawdy.
      Wstyd mi przyznać po tym co przeczytałem ale jestem mieszkańcem Wrexham od
      niespełna 2 lat a na dodatek pochodzę z Łodzi.
      Zawsze uważałem gazetę wyborczą za rzetelną i przekazującą czytelnikowi
      faktyczny stan rzeczy ale takich bzdur dawno nie czytałem. Nie wiem skąd
      pochodzą informacje ale są mocno przesadzone – to chyba ta dziennikarska fikcja.
      Współczuje autorowi , który się pod tym podpisał. Szkoda, że tak mało czasu
      poświęcił na rozmowę z Polakami zakładam że miał problemy ze spotkaniem
      kogokolwiek z rodaków bo jest nas tu tylko +/- 16 000 na 50 000 populacji.

Przejdźmy do faktów:

Nieprawdą jest iż w wymienionej w artykule firmie doszło do jakiejkolwiek bójki
      między kibicami, gdyż na pewno nikt z tych osób dalej by nie pracował. A menager
      o imieniu Garret nie istnieje – wiem bo tam pracuję.
      Hightown – paskudna dzielnica – to tak jakby osiedle Zielony Romanów nazwać
      slamsami.
      Co do zamordowanego Michała – uwierzcie miał w tym swój udział poniekąd
      prowokując sytuację, która zakończyła się tragicznie.
      Lokale – wejść można wszędzie wystarczy być stosownie ubranym i nie napitym jak
      bela i na pewno nikt nie będzie pytał o narodowość.
      Nie każdy kto tu pracuje stanowi najniższy poziom w łańcuchu firmy na awanse
      trzeba czasu. Poczekajmy więc kilka lat aż wszyscy zaczną swobodnie mówić w
      języku angielskim a wtedy zobaczymy. Polacy to naprawdę pracowity naród i to
      właśnie bardzo boli leniwych i nieudolnych walijczyków.
      Długo jeszcze mógłbym wymieniać różnice pomiędzy własną oceną a rzeczywistością
      ukazaną w artykule. Wniosek jaki mi się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu to
      iż Wrexham to getto a tak NIE JEST .To piękne miasto z olbrzymim zapleczem rynku
      pracy.
      Ale co może zrozumieć dziennikarz, który przylatuje tu na weekend i rozmawia z
      walijczykami po kilku piwkach. Nie kochaj nas to fakt ale nie mają wyboru.

Ja na pewno sprowadzę tu swoją rodzinę

Pozdrawiam – zwłaszcza mieszkańców Wrexham .

• Gość: mieszkaniecWrexham Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-162.btcentralplus.com 05.03.08, 19:40
      Wiecie co, szlak mnie trafia jak czytam te bzdury i półprawdy.
      Wstyd mi przyznać po tym co przeczytałem ale jestem mieszkańcem Wrexham od
      niespełna 2 lat a na dodatek pochodzę z Łodzi.
      Zawsze uważałem gazetę wyborczą za rzetelną i przekazującą czytelnikowi
      faktyczny stan rzeczy ale takich bzdur dawno nie czytałem. Nie wiem skąd
      pochodzą informacje ale są mocno przesadzone – to chyba ta dziennikarska fikcja.
      Współczuje autorowi , który się pod tym podpisał. Szkoda, że tak mało czasu
      poświęcił na rozmowę z Polakami zakładam że miał problemy ze spotkaniem
      kogokolwiek z rodaków bo jest nas tu tylko +/- 16 000 na 50 000 populacji.

Przejdźmy do faktów:

Nieprawdą jest iż w wymienionej w artykule firmie doszło do jakiejkolwiek
      bójki między kibicami, gdyż na pewno nikt z tych osób dalej by nie pracował. A
      menager o imieniu Garret nie istnieje – wiem bo tam pracuję.
      Hightown – paskudna dzielnica – to tak jakby osiedle Zielony Romanów nazwać
      slamsami.
      Co do zamordowanego Michała – uwierzcie mi miał w tym swój udział poniekąd
      prowokując sytuację, która zakończyła się tragicznie.
      Lokale – wejść można wszędzie wystarczy być stosownie ubranym i nie napitym
      jak bela i na pewno nikt nie będzie pytał o narodowość.
      Nie każdy kto tu pracuje stanowi najniższy poziom w łańcuchu firmy na awanse
      trzeba czasu. Poczekajmy więc kilka lat aż wszyscy zaczną swobodnie mówić w
      języku angielskim a wtedy zobaczymy. Polacy to naprawdę pracowity naród i to
      właśnie bardzo boli leniwych i nieudolnych walijczyków.
      Długo jeszcze mógłbym wymieniać różnice pomiędzy własną oceną a rzeczywistością
      ukazaną w artykule. Wniosek jaki mi się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu to
      iż Wrexham to getto a tak NIE JEST .To piękne miasto z olbrzymim zapleczem rynku
      pracy.
      Ale co może zrozumieć dziennikarz, który przylatuje tu na weekend i rozmawia z
      walijczykami po kilku piwkach. Nie kochaj nas to fakt ale nie mają wyboru.

Ja na pewno sprowadzę tu swoją rodzinę

Pozdrawiam – zwłaszcza mieszkańców Wrexham .

• Gość: ewa Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 83.141.106.* 05.03.08, 20:27
      od dluzszego czasu odnosze wrazenie, ze artykuly o emigracji sa tendencyjnie
      negatywne.Albo placa dziennikarzom wiecej za takie bzdury albo to jest polityka
      poprzedniego i obecnego rzadu, ktory w obawie o wyraznie nizsze wplywy do zlobu
      stara sie za wszelka cene min. zastraszaniem (jak za Stalina)odwiesc Polakow o
      mysli o emigracji.z wlasnego doswiadczenia mowie WYJEZDZAJCIE . ten kraj jest
      przeklety rozbiory, dwie wojny, Niemcy, Ruscy,Komunisci,Kosciol i znak rownosci
      pomiedzy nimi.Bidny , ciemny kraj w sercu Europy. ten kraj jest chory i zawsze
      bedzie dopoki komunisci i kler nie wymra.A rzad sie przeciez sam wyzywi jak
      slusznie przepowiedzial pan Urban.
      Pozdrawiam
    • Gość: anonim Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.03.08, 21:43
      Heh artykul niezly:) Ale zapomnieliscie dodac, ze wielu Polakow bardzo chetnie
      zapisuje sie na angielski chociazby do Yale College we Wxm. Co do pracy na
      wyzszym stanowisku... Hmmm niekoniecznie trzeba znac angielski zeby dostac "full
      time`a" :))) Trzeba miec szczescie albo zmienic nazwisko na Hughes lub Jones
      hehehhe:D Jesli chodzi o mieszkania zapomnieliscie napisac o slynnej Tracey,
      ktora chyba kazdy z nas tutaj zna:) Wynajmuje mieszkania bez full time`a i w
      razie problemow pracuje u niej dziewczna rowniez z Lodzi, Dominika, wiec jesli
      tylko ktokolwiek ma jakis problem z mieszkaniem ona zawsze chetnie pomoze.
      Polskie sklepy.. Natalka jest spoko ale reszta sklepow to jak taki Polski sklep
      za czasow komuny. Kobiety z minami kotow srajacych na puszczy, jedna z nich
      nawet pracowala we wspomnianej przez Was Ambasadzie. Bardziej zajeta byla swoimi
      tipsami niz klientami. A w ogole to chcialabym skomentowac cytat "Dobrze, że ci
      ludzie wyjechali z Polski. Średni iloraz inteligencji w naszy kraju się
      podwyższył". No co za idiotyzm... Chyba Ci ludzie wiedzieli co robia skoro
      wyjechali, a wyjechali zeby zyc a w Polsce by zyli zeby pracowac. Polska piekny
      kraj, piekna kultura, tradycje, zwyczaje i obyczaje ale co z tego skoro ciagle w
      Polsce jest stereotyp np. podzial ubran na oryginalne i nieoryginalne, perfumy
      tak samo i wszystko inne tez. Zmiencie zarobki, podejscie do ludzi, politykow i
      polityke kraju i moze przestaniemy wyjezdzac:)
      • Gość: anonom Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.03.08, 22:18

"Firma TDG. Tu rozładowuje się tiry, które zwożą do północnej Walii towary z
        całego świata.

Garret, menedżer, Walijczyk: - Mam samych Polaków. Do pracy z agencji przyszedł
        nowy tragarz. I od razu pytają go, skąd jest. Z Łodzi. Oni też. Za kim jest? Za
        ŁKS. A my za Widzewem. No i szybka bójka za halą. I tak ciągle. Groziłem,
        prosiłem, ale jak bym miał za to zwalniać, to bym ludzi do pracy nie miał."

No to juz bzdura... Ani slowa o pickingu i o biurach, w ktorych pracuja przemile
        przesliczne i przesympatyczne Polskie dziewczyny??????????????????????????? TDG
        rulezzzz!
    • Gość: m.k.ldz brak słów... IP: *.t-mobile.co.uk 05.03.08, 23:34
      Wypowiedź Moniki Thomas tylko utwrierdziła mnie w przekonaniu, że to
      co napisał ten dziennikarzyna wzieło się z nikąd i NICZYM
      pozostanie... Mam tylko nadzieję, że nie wiele osób łyknęło tą tanią
      prowokacje i niepotrzebną negatywną szopkę wokół Wrexham...

• Gość: Polka Cos tu nie pasuje IP: *.range217-43.btcentralplus.com 06.03.08, 01:22
      jedno malutkie pytanko????? kiedy ten artykul byl pisany?????
      niektore wiadomosci sa nieco przestarzale a niektore ponaciagane, niektore z podanych w artykule sytuacji to calkowita nieprawda.

• Gość: mmmm Radek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.03.08, 13:08
      Ten gość który wypowiadał się na temat cytuję:" Nigdy nie widziałem, jak mój syn
      jechał na rowerze. Nigdy nie widziałem, jak idzie do przedszkola. Nigdy nie
      widziałem, jak wypadają mu mleczaki. Nigdy nie byłem na przedstawieniu, w którym
      grał".
      Znam go i nie sądziłem że jest taki pusty przecież nikt tu na siłę nie kazał mu
      przyjechać i nikt tu go nie czyma na smyczy jeżeli nie widział jak synowi
      wypadają mleczaki to niech do Polski wraca a nie siedzi i zrzędzi.A tak prawdę
      mówiąc to tak nie dawno chciał tu rodzinę sprowadzić. A jeszcze jedno te pismaki
      które tu przyjechały do Ciebie to napisali stek bzdur. Wstyd za takich kolegów
      Radku.
      • Gość: Radek Re: Radek IP: 78.144.186.* 06.03.08, 23:58
        Nie wiem gościu kim jesteś, ale coś powiem gwoli wyjaśnienia. Moje
        rzekome "wypowiedzi" powstały jako zlepek kilku wypowiedzi na różne
        tematy, reszta to wymysł. Ja i ludzie których znam dobrze mocno się
        z tego usmialiśmy. Nikt Marcinowi nie dyktował co ma pisać, to jego
        fach. To, że w artykule przedstawiono mnie jako kibola postanowiłem
        najnaturalniej olać. Wali mnie to. Więc jedna mała prośba (mmmm,KK):
        proszę się odemnie odpixxxolić. Dzięki
    • Gość: Bartek Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.ipt.aol.com 06.03.08, 22:25
      Szkoda, że większość tych co wyjechała ma wyższą inteligencję od
      Ciebie :)
    • Gość: tommy komentarz nt:Łodz we wrexham IP: 82.152.205.* 07.03.08, 00:28
      chlopaki z wyborczej czy wy kiedykolwiek tu byliscie? zapraszam na zwiady i zobaczycie jak mieszka sztywna czesc lodzi,piszecie jak zwykle o czyms o czym pojecia nie macie i wszystko wyolbrzymiacie.
      pozdrawiam bajbek z chojen za to,że Łódż
    • Gość: emigrant. Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.SA.netspace.net.au 07.03.08, 06:21
      Mieszkam na emigracji od ponad 20 lat i faktycznie czasami wstyd sie przyznac do tego ze sie jest Polakiem. Mamy bardzo brzydkie nawyki i glupia dume narodowa. Jestesmy czupiorni i czesto nie potrafimy sie zachowac w obcokulturowym towarzystwie.

Nabijanie sie z nawykow tubylcow, granie im na nosie i popisywanie sie kto wiecej wypije raczej nie prowadzi do niczego dobrego. Stawianie sie 'gospodarzom' terenu tez jest bezsensowne.

NIKT CIE TU NIE ZAPRASZAL - jezeli podobaja Ci sie warunki w kraju A, B czy C to je zaakceptuj. Widocznie doszli do tego w jakis sposob. Jak Ci sie nie podoba to co sie dzieje w Polsce, to moze dlatego, ze wlasnie mamy takie a nie inne podejscie do wielu spraw. Sami pewnie pluja na tych co przyjezdzaja do Polski i wprowadzaja nowe porzadki. A sami jada do innych i robia takie samo bydlo.

Trzeba umiec stworzyc i zyc w srodowisku wielokulturowym. Jest to mozliwe i bardzo dobre.
    • Gość: Kasia Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 78.149.100.* 07.03.08, 12:26
      Muszę stanowczo zaprotestować. Jak zawsze kij ma dwa końce.Mieszkam
      bardzo niedaleko opisanego regionu i w życiu nie spotkałam się z
      bójkami między Polakami a tymbardzej Anglikami a Polakami. Pracuje w
      fabryce gdzie również jest większość Polaków ale reszta pracowników
      jest bardzo przychylnie do nas nastawiona.Mało tego Polacy uważani
      są za najlepszych pracowników fabrycznych!
      • Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 15:42
        No ale bzdure napisalas.. Ja niestety widzialam niejedna taka bojke...
    • Gość: kapers nie po to tu jestescie IP: 89.243.72.* 07.03.08, 19:43
      nie taka jest idea emigracji !! ciezko pracuje nad wyrobieniem
      dobrej opinii wszystkim polakow w Wielkiej Brytanii, a sytuacja jaka
      jest w Wrexham i tym podobne wszystko psuja. jak nie umiecie sie
      zintegrowac z miejscowa spolecznoscia (nie mowie o stanie obecnym
      kiedy w Wrexham jest 18tys polakow, tylko o czasie kiedy zaczeliscie
      tu przyjezdzac) to moze nalezy to przemyslec i wrocic tam skad sie
      przyjechalo. codzienne ponizanie, mieszanie z blotem i przemoc jest
      tylko i wylacznie efektem waszej niezdolnosci do integracji.

jesli godzicie sie na takie zycie to oznacza to ze jestescie bydlem -
      najwiekszymi nieudacznikami zyciowymi, nie nadajecie sie do zycia w
      spoleczenstwie cywilizowanym i czas zeby wrocic. mam nadzieje ze
      wszystkich was pozwalniaja predzej czy pozniej i nie bedziecie mieli
      sie gdzie podziac wiec wrocicie do Polski, bez grosza i bez domu.
      moze takie przezycie skloni was do zmiany swojej postawy albo
      znikniecie z tego swiata na dobre.
      a ta co dzis zostala skazana za zabojstwo staruszki, mam nadzieje ze
      zgnije w kiciu.
      • Gość: ... Re: nie po to tu jestescie IP: *.toya.net.pl 07.03.08, 23:53
        and the same to you
      • Gość: anonim Re: nie po to tu jestescie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 15:55
        Heh musisz byc naprawde glupi skoro uwierzyles w ten artykul:) Ja mieszkalm
        tutaj prawie dwa lata i fakt faktem mialam rozne doswiadczenie z Polakami ale
        Polacy to bardzo zaradny narod. Pracujemy tu i w szybkim czasie cos osiagamy.
        "jesli godzicie sie na takie zycie to oznacza to ze jestescie bydlem
        najwiekszymi nieudacznikami zyciowymi, nie nadajecie sie do zycia w
        spoleczenstwie cywilizowanym i czas zeby wrocic. mam nadzieje ze
        wszystkich was pozwalniaja predzej czy pozniej i nie bedziecie mieli
        sie gdzie podziac wiec wrocicie do Polski, bez grosza i bez domu.
        moze takie przezycie skloni was do zmiany swojej postawy albo
        znikniecie z tego swiata na dobre." Jak mozna napisac o kims takie rzeczy??
        Jestes zwyklym chamem i sku..synem. Mam nadzieje, ze masz super prace, super
        zycie i w ogole. Ale zyczenie nam, zeby nas pozwalniali.. Hmmm... Najgorszemu
        wrogowi bym czegos takiego nie zyczyla. Mamy tu swoje prace czasem na nizszych
        czasem na wyzszych stanowiskach ale ciagle pniemy sie w gore. Cos osiagamy. A ty
        jedyne co mozesz osiagnac to tylko dno, chociazby ze wzgelu na slownictwo
        jakim sie poslugujesz. Swiadczy tylko o Twoim prostactwie, niezaradnosci,
        egoizmie i przede wszystkim zazdrosci. A tak w ogole o jakim ponizaniu,
        mieszaniu z blotem ty mowisz? Jak juz cos komentujesz to przynajmniej rozwin to
        w jakis sposob nie wiem podaj przyklady chetnie poczytam.
    • Gość: margarette Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.hsi2.kabelbw.de 07.03.08, 22:34
      Zal mi tych mlodych ludzi.Mieszkam w Niemczech tu tez sa problemy ale nie az tak
      drastyczne. Polacy maja honor i nie daj Boze ktos im nadepnie na odcisk.Niemcy
      tez wola brac zasilek niz pracowac moim zdaniem zasilki w EU sa za
      wysokie.Pracowalam z niemka, ktora doszla do wniosku ze nie moze wykonywac
      pracy bo musi do swojego biura wchodzic na 4 pietro usilowala przekonac szefa
      ze nalezy zalozyc winde(stare budownictwo).Poniewaz szef doszedl do wniosku ze
      to absurd doszla do wniosku ze pojdzie na zasilek bo szukac pracy juz sie nie
      oplaca bo ma 58 lat .Pozdrawiam tych mlodych ludzi mam nadzieje n, ze cos sie
      zmieni w naszym kraju i beda mogli pracowac w Polsce.Za dwa lata ide na
      emeryture i wracam do Polski.
      • Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 16:10

Prosze Pani, prosze nie pisac rzeczy w stylu, ze zal Pani nas itd. Wyjechalismy
        bo tego chcielismy. Ja przyjechalam tu na wakacje, siedze prawie 2 lata. Nie
        mialam na cale szczescie w domu rodzinnym sytuacji, ktora fakycznie zmusilaby
        mnie do wyjazdu. Ale chcialam tego. Chcialam poznac kulture tego kraju,
        podszlifowac jezyk, poznac nowych ludzi itd. W tym czasie osiagnelam tyle, ze
        ksiazke moglabym o tym napisac. Udalo mi sie przeniesc papiery z lodzkiej
        uczelni tutaj do Wrexham. Pokonczylam pelno kursow, poznalam fantastycznych
        brytyjczykow, z ktorymi sie przyjaznie. Mam tez mnostwo znajomych tutaj wsrod
        Polakow. Nigdy nawet przez sekunde nie zalowalam, ze tu przyjechalam.
    • Gość: a Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 193.35.133.* 08.03.08, 21:05
      troche autor tekstu po przekrecal fakty. Ja przyjechalem tu prawie 3 lata temu i brytyjczycy pracowali za 6.60 tak jak ja. Ciekawy jestem gdzie mieli tak dobre stawki.
    • Gość: magdak Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-149.btcentralplus.com 09.03.08, 22:52
      to wszystko nie prawda ja tez mieszkam we Wrexham i bardzo mi sie ten artykuł
      nie podobał. musimy pogodzić sie z rola emigranta!!! a to ze niektórzy Polacy
      zachowują sie jak idioci to tylko kwestia wychowania!!! powinniśmy być dumni ze
      jesteśmy Polakami. Dlaczego wszyscy widza to co jest złe a nikt nie widzi tego
      co jest dobre?
    • krajka222 Czy naprawdę warto emigrować? 09.03.08, 23:01
      Zobaczcie
      miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5004623.html
    • Gość: jj Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range217-42.btcentralplus.com 09.03.08, 23:08
      anuszka wlasnie udowodnilas wszystkim swoj iloraz inteligencji-
      ktorej, idiotko nieposiadasz!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka