Gość: Staszek Wiraszka Anglia czy Walia to zawsze by syf!!! IP: 209.105.212.* 05.03.08, 02:19 W Ameryce Polnocnej (USA, Kanada) to nie do pomyslenia zeby Polakow tak traktowali. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Anglia czy Walia to zawsze by syf!!! 05.03.08, 07:13 staszek, byles tam, gdy pierwsi imigranci z polski za wielka wode poplyneli (jakies 100 lat temu)??? zapewniam cie, mieli tak samo albo jeszcze gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 05.03.08, 03:01 No to już wiecie, jak się czuli Zydzi w Polsce, jak się czują geje i inni Polacy nieprzystający do katonazistowskiego modelu wszypolskich i glempowatej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gay_Is_OK_Friend Dziecko, czy ty jeszcze nie nauczyłaś się pisać IP: *.cable.ubr10.croy.blueyonder.co.uk 05.03.08, 07:13 polsku a starasz się obrażać emigrantów, czy też jesteś nowym nickiem-wytworem chorego niedoemigrowanegoAntka, który nie tylko mieszka w Polsce, ale na dodatek jest nieudacznikiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl gdzie Polacy nie pojada tam "nasraja"...... 05.03.08, 11:06 widze jak to katolickie spoleczenstwo polskie jest zespsute, pekne warcholow, pieniaczy etc. ale przyklad szedl i idzie "z gory"... Odpowiedz Link Zgłoś
rizan37 Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 05.03.08, 11:54 Jak dopuściliśmy do schamienia kraju, to co sie dziwić. Jakiekolwiek próby narzucenia dyscypliny są wyśmiewane przez piewców nieograniczonej wolności i w efekcie jesteśmy terroryzowani chamstwem i miernoctwem. Wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakdekibols Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.08, 13:32 Na lotniskach przed wylotem z Polski powinno się zawracać wszystkich kiboli i drecholi do domu. Przez tych palantów w adidaskach i dresikach cierpią wszyscy ludzie, którzy mają w głowie cokolwiek więcej od nich. Bywam często w Walii i Irlandii i za każdym razem cholera mnie bierze, kiedy widzę "rodaczków" opluwających cały autobus albo ku*wujących na Hindusów, Murzynów i wszystko dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 16:13 No wyjechali bo pewnie mieli wyroki w kraju i trzeba bylo spie....lac :P Co do rasistowskich textow to masz calkowita racje. Nienawidze chamstwa, brzydze sie takimi ludzmi ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny 10.03.08, 10:31 Calkowicie popieram. Ale na nich nie ma chyba sily... Ta choroba jest zbyt gleboko zakorzeniona. Najlepiej omijac z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 78.150.248.* 05.03.08, 13:54 Jak ktoś kto chce sie nazywać dziennikarzem mógł napisać taki stek bzdur i kto do cholery pozwolił na opublikowanie tego.Jakiś pismak przyjechał do Wrexham na 3 dni i myśli ,że wie już wszystko.Akurat tak sie składa ,że pracuję w jednej z opisanych fabryk i nie jest prawdą ,że wszyscy Polacy pracują jako robole a Walijczycy na stanowiskach kierowniczych.Ja pracuję na wyższym stanowisku wraz z innymi Polakami i potrafimy mówic po angielsku!!A nazwanie naszego głównego menadzera ,,brygadzistą'' zakrawa na kpiny.Ten człowiek zaufał wam i wpuścił do własnej fabryki a wy nawet nie okazaliście ochoty na poznanie prawdy. A czy autor tego szmatławca pytał o zgodę o zamieszczenie imion i wydarzeń z życia ludzi o których w nim mowa.Nie bo większośc z nich dowiedziała sie o tym dopiero z gazety nigdy nie widząc na oczy autora, tak jak osoby ze zdjęcia doznały szoku widząc sie na nim. Mam nadzieję ,że pan M dostał juz wypowiedzenie bo wstyd dla gazety trzymać takiego pismaka, który nie wie jak się pisze artykuł.Złamał pan chyba wszelkie prawa etyki swojego zawodu i jeżeli celem było rozpętanie burzy to osiągnął pan pełen sukces. Szczęście w nieszczęściu ,że większość lokalnych mieszkańców nie czyta po polsku , bo chyba doprowadziłby pan do niezłych zamieszek i dopiero miałby pan powód do pisania o bójkach na tle rasowym bo jak na razie to jest ich niewiele.A co do Radka ,który nie chce sprowadzić tu rodziny- któ cię do tego zmusza.Przyjechałes do obcego kraju , gdzie masz pracę i kasę i jeszcze ci źle.Jak tak tęsknisz za synem to samoloty latają do Polski codziennie.Nie zwalaj na ten kraj winy ,że nie mieszkasz w Polsce, bo to był twó j wybór. Gratuluję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupenshaft Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 12.21.30.* 05.03.08, 14:27 Jesli Polacy nie szanuja sie nawzajem to dlaczego wymagac by obcy to robil ? Jestem dymny z tego ze jestem Polakiem ! Problem w tym ze dla zarobienia pieniedzy Polacy daja z siebie robic niewolnikow. Polski bialy murzyn ma sie dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecWrexham Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-162.btcentralplus.com 05.03.08, 19:36 Wiecie co, szlak mnie trafia jak czytam te bzdury i półprawdy. Wstyd mi przyznać po tym co przeczytałem ale jestem mieszkańcem Wrexham od niespełna 2 lat a na dodatek pochodzę z Łodzi. Zawsze uważałem gazetę wyborczą za rzetelną i przekazującą czytelnikowi faktyczny stan rzeczy ale takich bzdur dawno nie czytałem. Nie wiem skąd pochodzą informacje ale są mocno przesadzone – to chyba ta dziennikarska fikcja. Współczuje autorowi , który się pod tym podpisał. Szkoda, że tak mało czasu poświęcił na rozmowę z Polakami zakładam że miał problemy ze spotkaniem kogokolwiek z rodaków bo jest nas tu tylko +/- 16 000 na 50 000 populacji. Przejdźmy do faktów: Nieprawdą jest iż w wymienionej w artykule firmie doszło do jakiejkolwiek bójki między kibicami, gdyż na pewno nikt z tych osób dalej by nie pracował. A menager o imieniu Garret nie istnieje – wiem bo tam pracuję. Hightown – paskudna dzielnica – to tak jakby osiedle Zielony Romanów nazwać slamsami. Co do zamordowanego Michała – uwierzcie miał w tym swój udział poniekąd prowokując sytuację, która zakończyła się tragicznie. Lokale – wejść można wszędzie wystarczy być stosownie ubranym i nie napitym jak bela i na pewno nikt nie będzie pytał o narodowość. Nie każdy kto tu pracuje stanowi najniższy poziom w łańcuchu firmy na awanse trzeba czasu. Poczekajmy więc kilka lat aż wszyscy zaczną swobodnie mówić w języku angielskim a wtedy zobaczymy. Polacy to naprawdę pracowity naród i to właśnie bardzo boli leniwych i nieudolnych walijczyków. Długo jeszcze mógłbym wymieniać różnice pomiędzy własną oceną a rzeczywistością ukazaną w artykule. Wniosek jaki mi się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu to iż Wrexham to getto a tak NIE JEST .To piękne miasto z olbrzymim zapleczem rynku pracy. Ale co może zrozumieć dziennikarz, który przylatuje tu na weekend i rozmawia z walijczykami po kilku piwkach. Nie kochaj nas to fakt ale nie mają wyboru. Ja na pewno sprowadzę tu swoją rodzinę Pozdrawiam – zwłaszcza mieszkańców Wrexham . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniecWrexham Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-162.btcentralplus.com 05.03.08, 19:40 Wiecie co, szlak mnie trafia jak czytam te bzdury i półprawdy. Wstyd mi przyznać po tym co przeczytałem ale jestem mieszkańcem Wrexham od niespełna 2 lat a na dodatek pochodzę z Łodzi. Zawsze uważałem gazetę wyborczą za rzetelną i przekazującą czytelnikowi faktyczny stan rzeczy ale takich bzdur dawno nie czytałem. Nie wiem skąd pochodzą informacje ale są mocno przesadzone – to chyba ta dziennikarska fikcja. Współczuje autorowi , który się pod tym podpisał. Szkoda, że tak mało czasu poświęcił na rozmowę z Polakami zakładam że miał problemy ze spotkaniem kogokolwiek z rodaków bo jest nas tu tylko +/- 16 000 na 50 000 populacji. Przejdźmy do faktów: Nieprawdą jest iż w wymienionej w artykule firmie doszło do jakiejkolwiek bójki między kibicami, gdyż na pewno nikt z tych osób dalej by nie pracował. A menager o imieniu Garret nie istnieje – wiem bo tam pracuję. Hightown – paskudna dzielnica – to tak jakby osiedle Zielony Romanów nazwać slamsami. Co do zamordowanego Michała – uwierzcie mi miał w tym swój udział poniekąd prowokując sytuację, która zakończyła się tragicznie. Lokale – wejść można wszędzie wystarczy być stosownie ubranym i nie napitym jak bela i na pewno nikt nie będzie pytał o narodowość. Nie każdy kto tu pracuje stanowi najniższy poziom w łańcuchu firmy na awanse trzeba czasu. Poczekajmy więc kilka lat aż wszyscy zaczną swobodnie mówić w języku angielskim a wtedy zobaczymy. Polacy to naprawdę pracowity naród i to właśnie bardzo boli leniwych i nieudolnych walijczyków. Długo jeszcze mógłbym wymieniać różnice pomiędzy własną oceną a rzeczywistością ukazaną w artykule. Wniosek jaki mi się nasuwa po przeczytaniu tego artykułu to iż Wrexham to getto a tak NIE JEST .To piękne miasto z olbrzymim zapleczem rynku pracy. Ale co może zrozumieć dziennikarz, który przylatuje tu na weekend i rozmawia z walijczykami po kilku piwkach. Nie kochaj nas to fakt ale nie mają wyboru. Ja na pewno sprowadzę tu swoją rodzinę Pozdrawiam – zwłaszcza mieszkańców Wrexham . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 83.141.106.* 05.03.08, 20:27 od dluzszego czasu odnosze wrazenie, ze artykuly o emigracji sa tendencyjnie negatywne.Albo placa dziennikarzom wiecej za takie bzdury albo to jest polityka poprzedniego i obecnego rzadu, ktory w obawie o wyraznie nizsze wplywy do zlobu stara sie za wszelka cene min. zastraszaniem (jak za Stalina)odwiesc Polakow o mysli o emigracji.z wlasnego doswiadczenia mowie WYJEZDZAJCIE . ten kraj jest przeklety rozbiory, dwie wojny, Niemcy, Ruscy,Komunisci,Kosciol i znak rownosci pomiedzy nimi.Bidny , ciemny kraj w sercu Europy. ten kraj jest chory i zawsze bedzie dopoki komunisci i kler nie wymra.A rzad sie przeciez sam wyzywi jak slusznie przepowiedzial pan Urban. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.03.08, 21:43 Heh artykul niezly:) Ale zapomnieliscie dodac, ze wielu Polakow bardzo chetnie zapisuje sie na angielski chociazby do Yale College we Wxm. Co do pracy na wyzszym stanowisku... Hmmm niekoniecznie trzeba znac angielski zeby dostac "full time`a" :))) Trzeba miec szczescie albo zmienic nazwisko na Hughes lub Jones hehehhe:D Jesli chodzi o mieszkania zapomnieliscie napisac o slynnej Tracey, ktora chyba kazdy z nas tutaj zna:) Wynajmuje mieszkania bez full time`a i w razie problemow pracuje u niej dziewczna rowniez z Lodzi, Dominika, wiec jesli tylko ktokolwiek ma jakis problem z mieszkaniem ona zawsze chetnie pomoze. Polskie sklepy.. Natalka jest spoko ale reszta sklepow to jak taki Polski sklep za czasow komuny. Kobiety z minami kotow srajacych na puszczy, jedna z nich nawet pracowala we wspomnianej przez Was Ambasadzie. Bardziej zajeta byla swoimi tipsami niz klientami. A w ogole to chcialabym skomentowac cytat "Dobrze, że ci ludzie wyjechali z Polski. Średni iloraz inteligencji w naszy kraju się podwyższył". No co za idiotyzm... Chyba Ci ludzie wiedzieli co robia skoro wyjechali, a wyjechali zeby zyc a w Polsce by zyli zeby pracowac. Polska piekny kraj, piekna kultura, tradycje, zwyczaje i obyczaje ale co z tego skoro ciagle w Polsce jest stereotyp np. podzial ubran na oryginalne i nieoryginalne, perfumy tak samo i wszystko inne tez. Zmiencie zarobki, podejscie do ludzi, politykow i polityke kraju i moze przestaniemy wyjezdzac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonom Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 05.03.08, 22:18 "Firma TDG. Tu rozładowuje się tiry, które zwożą do północnej Walii towary z całego świata. Garret, menedżer, Walijczyk: - Mam samych Polaków. Do pracy z agencji przyszedł nowy tragarz. I od razu pytają go, skąd jest. Z Łodzi. Oni też. Za kim jest? Za ŁKS. A my za Widzewem. No i szybka bójka za halą. I tak ciągle. Groziłem, prosiłem, ale jak bym miał za to zwalniać, to bym ludzi do pracy nie miał." No to juz bzdura... Ani slowa o pickingu i o biurach, w ktorych pracuja przemile przesliczne i przesympatyczne Polskie dziewczyny??????????????????????????? TDG rulezzzz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.k.ldz brak słów... IP: *.t-mobile.co.uk 05.03.08, 23:34 Wypowiedź Moniki Thomas tylko utwrierdziła mnie w przekonaniu, że to co napisał ten dziennikarzyna wzieło się z nikąd i NICZYM pozostanie... Mam tylko nadzieję, że nie wiele osób łyknęło tą tanią prowokacje i niepotrzebną negatywną szopkę wokół Wrexham... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Cos tu nie pasuje IP: *.range217-43.btcentralplus.com 06.03.08, 01:22 jedno malutkie pytanko????? kiedy ten artykul byl pisany????? niektore wiadomosci sa nieco przestarzale a niektore ponaciagane, niektore z podanych w artykule sytuacji to calkowita nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Radek IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.03.08, 13:08 Ten gość który wypowiadał się na temat cytuję:" Nigdy nie widziałem, jak mój syn jechał na rowerze. Nigdy nie widziałem, jak idzie do przedszkola. Nigdy nie widziałem, jak wypadają mu mleczaki. Nigdy nie byłem na przedstawieniu, w którym grał". Znam go i nie sądziłem że jest taki pusty przecież nikt tu na siłę nie kazał mu przyjechać i nikt tu go nie czyma na smyczy jeżeli nie widział jak synowi wypadają mleczaki to niech do Polski wraca a nie siedzi i zrzędzi.A tak prawdę mówiąc to tak nie dawno chciał tu rodzinę sprowadzić. A jeszcze jedno te pismaki które tu przyjechały do Ciebie to napisali stek bzdur. Wstyd za takich kolegów Radku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Radek IP: 78.144.186.* 06.03.08, 23:58 Nie wiem gościu kim jesteś, ale coś powiem gwoli wyjaśnienia. Moje rzekome "wypowiedzi" powstały jako zlepek kilku wypowiedzi na różne tematy, reszta to wymysł. Ja i ludzie których znam dobrze mocno się z tego usmialiśmy. Nikt Marcinowi nie dyktował co ma pisać, to jego fach. To, że w artykule przedstawiono mnie jako kibola postanowiłem najnaturalniej olać. Wali mnie to. Więc jedna mała prośba (mmmm,KK): proszę się odemnie odpixxxolić. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.ipt.aol.com 06.03.08, 22:25 Szkoda, że większość tych co wyjechała ma wyższą inteligencję od Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommy komentarz nt:Łodz we wrexham IP: 82.152.205.* 07.03.08, 00:28 chlopaki z wyborczej czy wy kiedykolwiek tu byliscie? zapraszam na zwiady i zobaczycie jak mieszka sztywna czesc lodzi,piszecie jak zwykle o czyms o czym pojecia nie macie i wszystko wyolbrzymiacie. pozdrawiam bajbek z chojen za to,że Łódż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant. Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.SA.netspace.net.au 07.03.08, 06:21 Mieszkam na emigracji od ponad 20 lat i faktycznie czasami wstyd sie przyznac do tego ze sie jest Polakiem. Mamy bardzo brzydkie nawyki i glupia dume narodowa. Jestesmy czupiorni i czesto nie potrafimy sie zachowac w obcokulturowym towarzystwie. Nabijanie sie z nawykow tubylcow, granie im na nosie i popisywanie sie kto wiecej wypije raczej nie prowadzi do niczego dobrego. Stawianie sie 'gospodarzom' terenu tez jest bezsensowne. NIKT CIE TU NIE ZAPRASZAL - jezeli podobaja Ci sie warunki w kraju A, B czy C to je zaakceptuj. Widocznie doszli do tego w jakis sposob. Jak Ci sie nie podoba to co sie dzieje w Polsce, to moze dlatego, ze wlasnie mamy takie a nie inne podejscie do wielu spraw. Sami pewnie pluja na tych co przyjezdzaja do Polski i wprowadzaja nowe porzadki. A sami jada do innych i robia takie samo bydlo. Trzeba umiec stworzyc i zyc w srodowisku wielokulturowym. Jest to mozliwe i bardzo dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 78.149.100.* 07.03.08, 12:26 Muszę stanowczo zaprotestować. Jak zawsze kij ma dwa końce.Mieszkam bardzo niedaleko opisanego regionu i w życiu nie spotkałam się z bójkami między Polakami a tymbardzej Anglikami a Polakami. Pracuje w fabryce gdzie również jest większość Polaków ale reszta pracowników jest bardzo przychylnie do nas nastawiona.Mało tego Polacy uważani są za najlepszych pracowników fabrycznych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 15:42 No ale bzdure napisalas.. Ja niestety widzialam niejedna taka bojke... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapers nie po to tu jestescie IP: 89.243.72.* 07.03.08, 19:43 nie taka jest idea emigracji !! ciezko pracuje nad wyrobieniem dobrej opinii wszystkim polakow w Wielkiej Brytanii, a sytuacja jaka jest w Wrexham i tym podobne wszystko psuja. jak nie umiecie sie zintegrowac z miejscowa spolecznoscia (nie mowie o stanie obecnym kiedy w Wrexham jest 18tys polakow, tylko o czasie kiedy zaczeliscie tu przyjezdzac) to moze nalezy to przemyslec i wrocic tam skad sie przyjechalo. codzienne ponizanie, mieszanie z blotem i przemoc jest tylko i wylacznie efektem waszej niezdolnosci do integracji. jesli godzicie sie na takie zycie to oznacza to ze jestescie bydlem - najwiekszymi nieudacznikami zyciowymi, nie nadajecie sie do zycia w spoleczenstwie cywilizowanym i czas zeby wrocic. mam nadzieje ze wszystkich was pozwalniaja predzej czy pozniej i nie bedziecie mieli sie gdzie podziac wiec wrocicie do Polski, bez grosza i bez domu. moze takie przezycie skloni was do zmiany swojej postawy albo znikniecie z tego swiata na dobre. a ta co dzis zostala skazana za zabojstwo staruszki, mam nadzieje ze zgnije w kiciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: nie po to tu jestescie IP: *.toya.net.pl 07.03.08, 23:53 and the same to you Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: nie po to tu jestescie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 15:55 Heh musisz byc naprawde glupi skoro uwierzyles w ten artykul:) Ja mieszkalm tutaj prawie dwa lata i fakt faktem mialam rozne doswiadczenie z Polakami ale Polacy to bardzo zaradny narod. Pracujemy tu i w szybkim czasie cos osiagamy. "jesli godzicie sie na takie zycie to oznacza to ze jestescie bydlem najwiekszymi nieudacznikami zyciowymi, nie nadajecie sie do zycia w spoleczenstwie cywilizowanym i czas zeby wrocic. mam nadzieje ze wszystkich was pozwalniaja predzej czy pozniej i nie bedziecie mieli sie gdzie podziac wiec wrocicie do Polski, bez grosza i bez domu. moze takie przezycie skloni was do zmiany swojej postawy albo znikniecie z tego swiata na dobre." Jak mozna napisac o kims takie rzeczy?? Jestes zwyklym chamem i sku..synem. Mam nadzieje, ze masz super prace, super zycie i w ogole. Ale zyczenie nam, zeby nas pozwalniali.. Hmmm... Najgorszemu wrogowi bym czegos takiego nie zyczyla. Mamy tu swoje prace czasem na nizszych czasem na wyzszych stanowiskach ale ciagle pniemy sie w gore. Cos osiagamy. A ty jedyne co mozesz osiagnac to tylko dno, chociazby ze wzgelu na slownictwo jakim sie poslugujesz. Swiadczy tylko o Twoim prostactwie, niezaradnosci, egoizmie i przede wszystkim zazdrosci. A tak w ogole o jakim ponizaniu, mieszaniu z blotem ty mowisz? Jak juz cos komentujesz to przynajmniej rozwin to w jakis sposob nie wiem podaj przyklady chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margarette Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.hsi2.kabelbw.de 07.03.08, 22:34 Zal mi tych mlodych ludzi.Mieszkam w Niemczech tu tez sa problemy ale nie az tak drastyczne. Polacy maja honor i nie daj Boze ktos im nadepnie na odcisk.Niemcy tez wola brac zasilek niz pracowac moim zdaniem zasilki w EU sa za wysokie.Pracowalam z niemka, ktora doszla do wniosku ze nie moze wykonywac pracy bo musi do swojego biura wchodzic na 4 pietro usilowala przekonac szefa ze nalezy zalozyc winde(stare budownictwo).Poniewaz szef doszedl do wniosku ze to absurd doszla do wniosku ze pojdzie na zasilek bo szukac pracy juz sie nie oplaca bo ma 58 lat .Pozdrawiam tych mlodych ludzi mam nadzieje n, ze cos sie zmieni w naszym kraju i beda mogli pracowac w Polsce.Za dwa lata ide na emeryture i wracam do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.03.08, 16:10 Prosze Pani, prosze nie pisac rzeczy w stylu, ze zal Pani nas itd. Wyjechalismy bo tego chcielismy. Ja przyjechalam tu na wakacje, siedze prawie 2 lata. Nie mialam na cale szczescie w domu rodzinnym sytuacji, ktora fakycznie zmusilaby mnie do wyjazdu. Ale chcialam tego. Chcialam poznac kulture tego kraju, podszlifowac jezyk, poznac nowych ludzi itd. W tym czasie osiagnelam tyle, ze ksiazke moglabym o tym napisac. Udalo mi sie przeniesc papiery z lodzkiej uczelni tutaj do Wrexham. Pokonczylam pelno kursow, poznalam fantastycznych brytyjczykow, z ktorymi sie przyjaznie. Mam tez mnostwo znajomych tutaj wsrod Polakow. Nigdy nawet przez sekunde nie zalowalam, ze tu przyjechalam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: 193.35.133.* 08.03.08, 21:05 troche autor tekstu po przekrecal fakty. Ja przyjechalem tu prawie 3 lata temu i brytyjczycy pracowali za 6.60 tak jak ja. Ciekawy jestem gdzie mieli tak dobre stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdak Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range86-149.btcentralplus.com 09.03.08, 22:52 to wszystko nie prawda ja tez mieszkam we Wrexham i bardzo mi sie ten artykuł nie podobał. musimy pogodzić sie z rola emigranta!!! a to ze niektórzy Polacy zachowują sie jak idioci to tylko kwestia wychowania!!! powinniśmy być dumni ze jesteśmy Polakami. Dlaczego wszyscy widza to co jest złe a nikt nie widzi tego co jest dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
krajka222 Czy naprawdę warto emigrować? 09.03.08, 23:01 Zobaczcie miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5004623.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Nigdy nie sprowadzę tu rodziny IP: *.range217-42.btcentralplus.com 09.03.08, 23:08 anuszka wlasnie udowodnilas wszystkim swoj iloraz inteligencji- ktorej, idiotko nieposiadasz! Odpowiedz Link Zgłoś