zalobanarodowa Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa.. 17.12.08, 15:40 Adolf Hitler to nic! Jakby dali Joachim Brudziński to to dziecko strzeliłoby sobie w łeb z korkowca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: 85.19.142.* 17.12.08, 15:50 no i bardzo dobrze zrobili ze nie zrobili im tego tortu, ja tez bym nie zrobil.....a swoja droga to ciezko mi zrozumiec jak wielkim przglupem trzeba byc zeby dac tak dzieciom na imie!! nawet jesli rodzice maja przekonania faszystowskie to po kiego diabla mieszac w to dzieci....... Aryan Nation - jestem pelen podziwu dla kreatywnosci rodzicow. do rodzicow tych biednych dzieci: nstepnemu dziecku dajcie na imie "Arbeit Macht Frei", cool, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aiutor Ale Wal-Mart na kase sie polaszczyl ... IP: *.cs.UMBC.EDU 17.12.08, 15:50 Wlasnie przeczytalem o tej sprawie w jednej z amerykanskich gazet i tam podali kilka dodatkowych faktow. Otoz rodzice (pochodzacy z Easton w Pennsylvanii) najpierw probowali zamowic ciasto w ShopRite w New Jersey. Kiedy ten sklep odmowil, to poszli do lokalnego Wal-Martu (juz w Pennsyvlanii), ktory nie mial z tym problemow. Jak wiec widac dla Wal-Martu kasa nie smierdzi (albo pracownicy nie wychwycili, kim Adolf byl). Przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś
juletide Re: Ale Wal-Mart na kase sie polaszczyl ... 17.12.08, 16:09 przykre, ze dla Amerykanów historia nie ma znaczenia... choc chyba nie do konca skoro jednak swastyke znają (czyżby :koncentroali sie na przeszłości"?)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POLAK Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:03 Również bym odmówił zrobienia tortu dla dziecka Lech albo Jarosław Kaczyński :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aż dziw bierze rodzice debilami. to daleko bardziej smutniejsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:13 nazwać dziecko nazwiskiem zbrodniarza i psychopaty. wyrazy najwyższego współczucia dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Tak Hitler psychopata, czubek, nienormalny 17.12.08, 16:43 ale rozumu mu starczyło na podbicie prawie pół świata. A co zastał jak obejmował rządy, jak rozruszał gospodarkę że mu starczyło na uzbrojenie i prowadzenie wojny. Dlaczego o tym się nie mówi, tylko uważa się go za czubka. I aby było jasne nie jestem jego wielbicielem, ale parę jego rozwiązań może warto wprowadzić, np. nacjonalizację banków. A bardzo trudno się dokopać albo wcale nie ma żródeł na temat jego polityki gospodarczej i kto mu udzielił pożyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euroboy no nie on podbijal IP: *.dyn.optonline.net 17.12.08, 16:54 tylko armia niemiecka. A jego zdolnosci ukazalay sie kiedy wystapil problem w Stalingradzie i wielu innych miejscach. Gdyby nie wojan to niemcy by byly niewplacalne i by zbankrutowaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fable Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.chello.pl 17.12.08, 16:14 jaki debil każe na torcie pisać "Wszystkiego najlepszego dla Adolfa Hitlera"! :/ skoro ta matka jest taka brzydka, to moglaby przynajmniej byc inteligentna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elkoguto11 Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: 79.97.59.* 17.12.08, 16:23 Skrzywdzili dzieciaka..puki nie pujdzie do szkoły,będzie w miarę cicho,ale z wiekiem zacznie rodziców za tę nazwę nienawidzieć.jak oni mogli mu to zrobić?Zafundowali mu miliony spojrzeń zdziwionychi niedowierzających ludzi,czy w urzędach,czy w szkołach do których pujdzie,wszędzie gdzie wymówi ja się nazywa,go wyśmieją.Prze...e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik GW zapomniała dodać że kochani rodzice to... IP: *.chello.pl 17.12.08, 16:24 członkowie KKK Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Współczuje temu dziecku 17.12.08, 16:27 Skoro mają na nazwisko Campbell, to po kiego uja dają dziecku na imię "Adolf Hitler"?? Życie im nie miłe?? Chcą się przekonać, jak to jest mieć w życiu "problemy"?? Nie mogą doczekać, aby zobaczyć ich dziecko pobite czy leżące w szpitalu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Współczuje temu dziecku IP: *.telecomputing.se 17.12.08, 16:46 Dokladnie! Musialo ich totalnie po....c skoro dali dzieciom takie imiona. Po co ta prowokacja?? Poki dzieci sa jeszcze male,to maly problem, ale co bedzie w przyszlosci??? Napewno jak tylko to bedzie mozliwe pozmieniaja sobie imiona, ktore im "kochajacy rodzice" nadali. To jest tragiczne jak przedmiotowo moga niektorzy traktowac swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: famouskruk Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: 195.245.213.* 17.12.08, 16:28 Szefostwo cukierni postąpiło słusznie - rasistów należy wytykać palcami, szczególnie takich którzy są obłudni jak cytowana matka Adolfa.. Za nazwanie drugiego dziecka Aryan Nation moim zdaniem powinna stracić prawo do opieki/wychowywania dzieci-rasistów.. Może wtedy coś by ta biedna kobieta zrozumiała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:33 W Polsce imię skreslone , raczej wstydliwe az tak bardzo , że mój ojciec gdy podawał po śmierci swojej matki imię jej ojca to albo nie wiedział albo skłamał . A było Adolf , na wiele lat zanim Adolf H zaistniał . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alpepe Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.pools.arcor-ip.net 17.12.08, 16:38 nieźle jebnięci rodzice, ciekawe, czy gwałcą te swoje dzieci, nie zdziwiłabym się niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 16:42 Aryan Nation <lol> amerykany maja niezle jebni*cie syn adolf hitler corka aryjska nacja, szkoda ze foty taty nie dali pewno burak ze swastykami :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roi Dlaczego GW obcielo zdjecie? Gdzie jest ojciec? IP: *.hrpc.uic.edu 17.12.08, 16:50 W innych serwisach jest to samo zdjecie z dwojka rodzicow. Na moje oko wyglada ze matka i ojciec sa kobietami. Takimi kobietami ktore maszeruja w paradach rownosci. W innych serwisach pisze tez ze na urodzinach Adolfa byly dziecie innych ras. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, 17.12.08, 16:46 ale rozumu mu starczyło na podbicie prawie pół świata. A co zastał jak obejmował rządy, jak rozruszał gospodarkę że mu starczyło na uzbrojenie i prowadzenie wojny. Dlaczego o tym się nie mówi, tylko uważa się go za czubka. I aby było jasne nie jestem jego wielbicielem, ale parę jego rozwiązań może warto wprowadzić, np. nacjonalizację banków. A bardzo trudno się dokopać albo wcale nie ma żródeł na temat jego polityki gospodarczej i kto Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nacjoinalizację bankówn narodowy socjalizm czyli 17.12.08, 17:08 kaczyzm. Ta propozycja już była, ale na szczęście Polacy ją odrzucili, bo byliśmy już na początku drogi do III Wojny Światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NB Ten bandyta jakby nie powiedziec przez 6 lat IP: 141.78.101.* 17.12.08, 17:17 postawil Niemcy na nogi. Ale na tort nie zasluguje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dent Re: Ten bandyta jakby nie powiedziec przez 6 lat IP: 77.79.228.* 19.12.08, 12:26 A potem w 5 zglebił na pysk, i nie tylko Niemcy ale "przy okazji" 90% Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slava Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 19:47 Chciałam rzec, że w istocie to nie Hitler był całym mózgiem, on jedynie prowadził agitacje i to trzeba mu przyznać, że był w tym genialny, nie jest ciężko coś znaleźć, może wystarczy ruszyć tyłek? Chcę też Cię myślący?szaryczłowieczku uświadomić, że to Hess stoi tak na prawdę za tym wszystkim, no niestety nie przewidział, jak to się może skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek.m Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: 195.90.102.* 17.12.08, 20:10 Mezczyzne poznaje sie nie po tym jak zaczyna, a jak konczy. A ten marnie skonczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drah Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: *.wro.vectranet.pl 17.12.08, 20:19 oczywiscie ze tak... gospodarka sie preznie rozwijala... twoi przodkowie sie do tego cudu przyczyniali... w obozach koncentracyjnych !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papa Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: *.ekspres.net.pl 17.12.08, 21:39 Albo wskrzesić ustawę o pięknie pracy.Dobrze piszesz ,też tak myślę i bynajmniej nie jestem antysemitą lub jakimś neo. Odpowiedz Link Zgłoś
mirq2k Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, 17.12.08, 22:28 Polska wyglądała lepiej zanim nas odwiedził. Ponadto facet dostał choroby psychicznej od nieleczonej choroby wenerycznej. Co do jego pomysłów to proponuję, abyś przetestował komorę gazową od wewnątrz. Będę pilnował włazu jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julian z Amberu Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: *.subscribers.sferia.net 18.12.08, 03:43 Informacje o polityce gospodarczej Hitlera są powszechnie dostępne. Stworzył on system niesamowystarczalny - wymagający stałego dostępu środków spoza systemu. W pierwszej kolejności były to środki z konfiskat (banki, niektóre firmy, własność Żydów), w następnej fazie, aby system nadal działał, konieczne były podboje. Dlatego możliwy był np. bardzo rozbudowany program socjalny. Podczas wojny Niemcy utrzymywał wyzysk podbitych krajów. Po zwycięskiej wojnie wysoki poziom życia miała utrzymywać praca niewolników, przede wszystkim na podbitych ziemiach na wschodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Hitlera przedstawia się jako czubka, wariata, IP: *.adsl.alicedsl.de 18.12.08, 12:00 musisz wziąć pod uwagę ze on konfiskował często ogromne majątki swoich wrogów politycznych Pierwsze ofiary obozów koncentracyjnych to Niemcy i niemieccy Żydzi, zamordowani w Dachau pod Monachium. Poza tym nie wiem czy słyszałeś o czymś takim jak gospodarka deficytowa, która się zadłuża na miliardy by inwestować, w tym przypadku w cele wojenne. Także zanim zaczniesz popierać totalitaryzm poczytaj trochę historii. Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz 17.12.08, 16:49 Czy naprawdę zdolność rozumienia tekstu - i tego, co nie jest w nim dane wprost - aż tak zanikła? Wszyscy piszą "jacy ci Hamerykanie pop***doleni", ale mało kto zauważy to, co jest ewidentne. Nie o to chodzi, że są potłuczeni w sensie bez wiedzy (taaak, biedactwa nie wiedzą, kto to był Hitler) czy pretensjonalni. Imiona reszty potomstwa bardzo wyraźnie sugerują, że rodzice są owszem potłuczeni - ale politycznie, krótko mówiąc są neonazistami. Biedne dzieci. Nie byłabym taka pewna, czy biedny Adolfek H. Campbell będzie się wstydził imienia - wyraźnie się narzucające poglądy rodziców sugerują, że w takim duchu będą też wychowywać dzieci. Mam tylko nadzieję, że im się to nie uda, że to, czego uczy "zakłamana syjonistyczna (tak mogliby ją nazwać rodzice tych dzieci) szkoła", przeważy nad propagandą otrzymywaną w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś_z_krakowa Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: *.89.68.201.static.crowley.pl 17.12.08, 17:32 Słuchaj a co to ma do rzeczy? Adolf to adolf i mam w dupie co ci ludzie myślą tym bardziej że ten ojciec ma racje bo to tylko imię i nie koniecznie dal mu imię od tego Adolf Hitlera. "Imiona reszty > potomstwa bardzo wyraźnie sugerują, że rodzice są owszem potłuczeni - > ale politycznie, krótko mówiąc są neonazistami." Mam nadzieje, że to żarty ? rodzice nie są potłuczeni j/w napisałem. A wy odrazu bierzecie do serca o rany jak nie ten potłuczony to tamten musi. Co to jakiś k...a wyścig szczurów ??!! Po ciul wam to ??!! Dziecko to dziecko bez względu na to jak ma na nazwisko i imię nie powinno się brać pod uwagę że ktoś w przeszłości miał podobne imię etc.. i, że się żle kojarzyło. Przyznam ze to dziecko może mieć problemy jak przyjdzie do szkoły i wszyscy możliwe będą go nazywać Adolfem i tu jest wlaśnie głupota no ale co poradzic to tylko dzieci... Pozdrawiam i życzę optymistycznego i irracionalnego podejścia do życia papa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrek Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: *.icpnet.pl 17.12.08, 17:42 Wg Ciebie to, że nazwali go Adolf Hitler to przypadek i nie ma związku z tym 'oryginalnym' Hitlerem?? A imię dziewczynki to tez przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek z krk Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: 195.90.102.* 17.12.08, 20:28 dziecko zostalo nazwane Adolf Hitler a nie Adolf. nastepny the bill co nie potrafi czytac i do tego z Krakowa. wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
1_jet To chore! 17.12.08, 16:51 Nie rozumiem w jakim celu dawac dzieciom imiona nazistow lub innych ludzi odpowiedzialnych za smierc wielu tysiecy istnien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: To chore! IP: *.dsV.agh.edu.pl 17.12.08, 17:39 Cel jest prosty - zawsze gdy dajmy na to cukiernia odmówi wykonania tortu z imionami pociech można powiedzieć, że "to tylko trzylatki" i mieć wszystko gdzieś. Biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Właściciele cukierni wyznania mojżeszowego 17.12.08, 16:53 ... są pewnie i to wszystko wyjaśnia. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Natomiast ty jesteś wyznania rydzykowego i to też 17.12.08, 17:11 wszystko wyjaśnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Natomiast ty jesteś wyznania rydzykowego i to 17.12.08, 17:35 Do wyznania rydzykowego jest mi tak samo daleko jak młodej k... do renty. 133? Takie chcesz mieć IQ? Niestety masz tylko 33. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marrek Re: Natomiast ty jesteś wyznania rydzykowego i to IP: *.icpnet.pl 17.12.08, 17:47 W pełni popieram decyzję tej cukierni. Czy to czyni mnie też wyznania mojżeszowego? Uważasz, że gloryfikacja imienia Adolf Hitler jest słuszna? Odpowiedz Link Zgłoś
sid_6.8 Re: Natomiast ty jesteś wyznania rydzykowego i to 17.12.08, 18:31 Właściciele cukierni i rodzice wybrali to co słuszne w ich mniemianiu. A.H. i jego ideologia to nie powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dentysta Re: Natomiast ty jesteś wyznania rydzykowego i to IP: 77.79.228.* 19.12.08, 12:29 wow ale mu nick rozszyfrowałeś :) znaczy się Ty masz IQ=6.8? To jaki to przedział, glony-porosty? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Natomiast ty moherowa babciu jesteś zapewne 17.12.08, 17:13 wyznania rydzykowego i to też wszystko wyjaśnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
optymista1000 a tu tatus na zdjeciu 17.12.08, 16:54 www.lehighvalleylive.com/today/index.ssf/2008/12/holland_township_family_angry.html ma coś w wyglądzie z niedorozwoja. jako terapię proponuję wystawić go nago na kilka godzin na ulicę i systematyczne oblewać zimną wodą. wtedy jest szansa że nie nazwie kolejnego dziecka auschwitz birkenau cambell. kretyn.a ci co zarejstrowali takie imiona również nie grzeszą inteligencją. Odpowiedz Link Zgłoś
polishcanuck Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... 17.12.08, 16:55 Dla mnie to tylko dzieci szkoda. Bowiem one sa male i nie wiedza co rodzice wyprawiaja z nimi, pozniej w czasie szkolnych beda mieli mnostwo klopotow z tymi imieniami, przede wszystkim w USA gdzie jest duzo innych narodowosci niz biali... Szkoda mi tych dzieciaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siekieratka Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.08, 21:50 Zgadzam sie. rodzice nie pomyśleli że skazują dzieci na szykany. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Brawo dla angielskich cukiernikow. Ciekaw jestem 17.12.08, 17:02 ilu polskich stac było by na takie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Brawo dla angielskich cukiernikow. Ciekaw jes IP: *.echostar.pl 20.12.08, 10:58 A skąd wiesz że to byli angielscy cukiernicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.alb2nxx9.dynamic.dsl.tele.dk 17.12.08, 17:09 sądząc po samym wyrazie twarzy tej matki można sie domyslać, że nie jest ona do końca sprawna umysłowo:D hehehe a swoją drogą ma ona typowo żydowskie imię: Debora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: 195.90.102.* 17.12.08, 20:16 Magdalena to tez bardzo popularne swego czasu zydowskie imie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: 85.128.30.* 17.12.08, 17:17 Popie...ni rodzice płacą za swoją głupotę, szkoda tylko dzieci mieć tak zrytych rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldik Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:23 Czasu za dużo, pieniędzy za dużo, wolności za dużo... Ech, demokracja to jednak pożywka dla swołoczy. A do PGR-u te hołotę wysłać, to im się torcików i neonazizmu odechce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldik Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.08, 17:28 A gdy ledwo na jabola starcza daje się imiona "Tradycja" i "Nadzieja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zee Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.mlyniec.gda.pl 17.12.08, 17:24 Tylko niskie straty w ludności cywilnej i wojsku Wielkiej Brytanii w II wojnie światowej usprawiedliwiają istnienie tak głupich i obrzydliwych zachowań jak nadawanie dzieciom imion na cześć zbrodniarzy niemieckich-w sumie jednak szkoda że nie zginęło ich więcej-może cokolwiek by poczuli i zrozumieli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rewers Re: Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka naz IP: 195.90.102.* 17.12.08, 20:21 a ty moze najpierw przeczytaj artykul a dopiero potem sie wymadrzaj. To , ze napisala o tym brytyjska gazeta, nie znaczy, ze musi tam sie dziac. Zdarzenie mialo miejsce w miejscowosci Holland w stanie New Jersey w USA. ales wnioski wyciagnal...zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skiba Cukiernia odmówiła tortu rodzicom dziecka nazwa... IP: *.icpnet.pl 17.12.08, 18:07 "moje dzieci są tylko dziećmi. Nikogo nie skrzywdzą" Tylko szkoda ze matka nie widzi ze sama krzywdzi swoje dzieci, jak dorosną myślicie ze bedą wdzięczni rodzicom za coś takiego... ? Odpowiedz Link Zgłoś