Gość: asereje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 01:32 Radzę kierowac sie do Wloch/Chorwacji przez Wiener Neustadt lub Znojmo (ostatecznie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: Omijać Wiedeń - wykopki na drogach i zakazy 15.08.05, 11:21 a ja radze omijac znojmo, droga od znojma przez pipidowy do poczatku autostrady jest straszna a tamta autostrada jest rozkopana jedyna madra droga z polski do wiednia jest przez czechy, przejscie drasenhofen a potem, jadac dalej, wieden i kierunek chorwacja Odpowiedz Link Zgłoś
liloom alternatywne przejscia do austrii z polski 19.08.05, 19:58 fakt ze teraz mnostwo przebudowuja, ale bez przesady - w sumie najgorzej jest w godzinach szczytu. alternatywa to slowacja i bratyslawa. ja jechalam w ostatni weekend przez mikulov i drasenhofen i kolejka NAD RANEM byla na 2 godz. czekania, jak ktos lubi (?) wiec pojachalam przez znojmo bocznymi drogami, ktore o tej porze byly puste i mozna bylo troche czas nadgonic. aczkolwiek trala ma racje ze droga od znojma po austriackiej stronie jest nieco rozkopana i srednio sie jedzie. w dzien. w nocy jest pusto! sa liczne male przejscia ale czynne do 22-giej, i te sa najszybsze. np. breclav, laa a/d thaya etc. trala sprawdzali ci juz zolta kurteczke kiedys? niestety nie wiem czy cudzoziemcow to obowiazuje. chyba tez? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: alternatywne przejscia do austrii z polski 13.09.05, 22:18 liloom napisała: > trala sprawdzali ci juz zolta kurteczke kiedys? niestety nie wiem czy > cudzoziemcow to obowiazuje. chyba tez? wszystkich to obowiazuje, mnie jeszcze nie sprawdzali chociaz robie duzo kilometrow w wiedniui i austrii ogolnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joker37 Re: alternatywne przejscia do austrii z polski 02.11.05, 22:11 czy żółta kurteczka obowiązuje również w miastach austrii, czy tylko na autostradach ? Odpowiedz Link Zgłoś
pensionistka Re: alternatywne przejscia do austrii z polski 09.11.05, 20:30 Zölta lub pomaranczowa kamizelka jest obowiäzkowa, w calej Austrii. Za jej brak placi sie kare. Rozsädni kierowcy przewieszajä kamizelke przez oparcie siedzenia, jest widoczna i tym sposobem kierowcy unikajä zbednej kontroli. W kazdym razie kamizelke nalezy miec "pod rekä", nie w bagazniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Omijać Wiedeń - wykopki na drogach i zakazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 20:50 Z bratyslavy na kitsee i dalej lokalną drogą na Eisenstadt i potem dwupasmówką na wiener neustadt - najlepszy objazd wiednia. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Omijać Wiedeń - wykopki na drogach i zakazy 03.11.05, 12:29 nota bene w bratyslawie sa DWA przejscia, ale droga podana przez andy jest rzeczywiscie do polecenia. jesli ktos jedzie przez slowacje. jechalam w ostatni weekend znowu i kawalek autostrady za cieszynem znowu zrobiony. mile zaskoczenie. ale generalnie wole jezdzic na skroty i nie uzywam duzych przesc i wole przez czechy Odpowiedz Link Zgłoś