Dodaj do ulubionych

Góry - TRIGLAV - Słowenia

IP: *.ds.uj.edu.pl 05.05.03, 09:55
Poczytałem troche w sieci o tej górze. Wiem stąd np. ze ponoć brakuje tam
wody w schroniskach. Od kolegi słyszłem jednak ze wody dla zameldowanych w
schroniskach nie brakuje. Jak jest naprawde?
Szukam jakichkolwiek innych ciekawych i praktycznych rad dotyczących
zdobywania tej góry. Bede za nie bardzo bardzo wdzięczny!
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Góry - TRIGLAV - Słowenia IP: 217.96.211.* 05.05.03, 14:19
      Cześć.W zeszłym roku mój kolega był we wrześniu.Nie ma netu a wiec jeśli
      interesują cię jakieś sz
      czegóły mogę was skontaktować telefonicznie.Podpierał się przewodnikiem z
      wydawnictwa
      www.bezdroza.com/jest tam parę map i dość sporo info.
      oczywiście zaliczył Triglav.Co do cen i warunków noclegowych to tylko z nim.
    • Gość: sagi Re: Góry - TRIGLAV - Słowenia IP: proxy / 192.168.46.* 16.05.03, 02:39
      Faktycznie w górach brakuje wody, jest sucho i upalnie, wiec nie ma zadnych
      strumykow. Niestety nieprawdą jest, że zameldowani w schronisku mają wody pod
      dostatkiem. Na bieżącą wodę nie licz. Można jedynie kupić wodę mineralną, ale
      bynajmniej nie jest ona tania. Co jeszcze? Jest tam pięknie. Triglav ma
      to "coś" w sobie, mimo tego, że ludzi jest tam sporo. Szlaków też jest sporo, a
      wejście nie jest trudne.Jesli chodzi o noclegi polecam pola namiotowe w dolinie
      Socy.
    • Gość: renfree Re: Góry - TRIGLAV - Słowenia IP: *.pool.uni-leipzig.de 16.05.03, 13:07
      Jejku, ja nie wiem czy Triglav jest gora, ktora sie zdobywa, tam sie chyba
      raczej normalnie wchodzi....Wsrod Slowencow istnieje taka tradycja, ze kazdy
      raz w zyciu musi na Triglav wejsc, moze faktycznie nie sa to Trzy korony, ale
      bez przesady.Re

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka