Dodaj do ulubionych

K&C Development - Zielone Siechnice

IP: *.devs.futuro.pl 19.02.10, 14:36
Witam,

chciałbym rozpocząć wątek na temat tej inwestycji. Poważnie zastanawiam się
nad zakupem tam mieszkania i chciałbym poznać opinie osób które również
myślały o tej inwestycji. A może ktoś już się zdecydował?
Sam deweloper ma pozytywne opinie i wydaje się być konkretny.
Zachęcam do dyskusji i wyrażania własnych opinii.

Pozdrawiam.
Łukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: Ignac Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 78.8.145.* 09.05.10, 21:18
      Ja właśnie kupiłem mieszkanie na Zielonych Siechnicach. Jak na razie ze strony
      developera jest ok. Zobaczymy jak dalej się będzie współpraca układać. Pozdrawiam.
      • Gość: Przemek Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.finemedia.pl 06.09.10, 19:40
        Witam.

Ja właśnie też zastanawiam się nad zakupem mieszkania na tym osiedlu.

Słyszałem od dewelopera że ogrzewanie ma być gazowe. Butla pod ziemią na ogrodzie. Gaz LPG. Jak zapatrujecie się na ten typ ogrzewania? Jak przebiegło podpisywanie umowy z deweloperem itp.

Dzięki wielkie za wskazówki....
    • Gość: lukasz Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.devs.futuro.pl 10.05.10, 08:30
      Już bałem się, że jako jedyny zdecydowałem się na zakup mieszkania w tej
      inwestycji. Póki co prace na budowie pomału ruszyły i czas pokaże jak to będzie
      wyglądało.
      Mam nadzieję, że ujawni się więcej sąsiadów i będziemy mogli tutaj wymieniać
      nasze opinie na temat tej inwestycji.

Pozdrawiam.
      Łukasz
      • Gość: Łukasz 2 Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.217.146.194.generacja.pl 17.05.10, 19:41
        Witam!

Ja również zdecydowałem się na mieszkanie przy ulicy Prawocińskiej. Jak na razie nie było problemów z developerem ( i mam nadzieję, że tak pozostanie). Proponuję założyć własne forum, gdzie będziemy mogli się porozumiewać ;)

Pozdrawiam
        • Gość: Łukasz2 Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.217.146.194.generacja.pl 19.05.10, 23:11
          Zapraszam na forum ;)

zielonesiechnice.nhit.pl/
      • Gość: przyszłamieszkanka Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.10, 17:46
        ja również nabyłam mieszkanko w Zielonych Siechnicach :) jak na razie nie narzekam na dewelopera i okolica wydaje się całkiem całkiem :) też troszke przeraża mnie ogrzewanie gazowe, ale podobno trwają rozmowy z ciepłownią :)
        • Gość: Bela Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 89.228.174.* 17.12.10, 00:04
          Przyszla Mieszkanka, hałda polimetaliczna i syfiaste powietrze ci nie przeszkadzają? Plus teren zalewowy?
    • Gość: lukasz Wielkość ogródka IP: 90.156.112.* 23.05.10, 16:06
      Witam.

podczas ostatniej wizyty na budowie zauważyłem że odległość mędzy wykopem a płotem istniejacych szeregówek jest niewielka. Wg projektu ma tam być prawie 7m, a w rzeczyistosci jest najwyzej 5m. Deweloper twierdzi, że mieszkancy szeregówek weszli z plotem ponad 1,5m na naszą dziełkę.
      Czy wiecie coś na ten temat?

Pozdrawiam,
      Łukasz
      • orion_5 Zaproszenie 27.05.10, 12:44
        Witam serdecznie przyszłych mieszkańców Siechnic!
        Zapraszam na forum mieszkańców gminy Siechnice (dawniej: gmina Święta Katarzyna), w której niedługo zamieszkacie!

Mamy dział poświęcony miastu Siechnice, w tym osobne podfora poszczególnych osiedli.
        Wy też możecie mieć swoje własne podforum.

Są też działy innych miejscowości i powstających osiedli, w których trwa wymiana doświadczeń, informacji i porad między nabywcami mieszkań. W gminie powstaje sporo nowych osiedli (zwłaszcza w Siechnicach), dlatego nie zabraknie Wam budowlano-remontowych tematów i rozmówców ;)

Forum bazuje na skrypcie php.bb, dlatego jest dużo wygodniejsze, niż to gazetowe:
        1) można zamieszczać zdjęcia z budowy,
        2) zamiast pisać wszystko "ciurkiem", można zakładać osobne wątki tematyczne,
        3) można używać emotek i zakładać ankiety,
        4) można komunikować się z innymi użytkownikami przez PW (prywatne wiadomości)
        5) można łatwo wyszukiwać informacje itp.

Jest dużo ważnych i ciekawych informacji o gminie i okolicy.
        Można zapoznać się z atrakcjami rekreacyjno-turystycznymi gminy, jej infrastrukturą, poznać mieszkańców.
        Na forum wypowiada się Burmistrz gminy, który odpowiada na pytania forumowiczów.

Link do forum jest w moim podpisie.
        Adres podforum Siechnic: forum.siechnice.pl/index.php?c=14

Gorąco zapraszam! :)
      • mieszkanie1982 Re: Wielkość ogródka 05.07.10, 09:24
        Witam,

do grona osób które zakupiły 2 mieszkania na Prawocińskiej dołącza
        moja rodzina. Rośniemy w siłe:))) Im więcej nas jest tym więcej
        pieniążków na budowę i co za tym idzie szybsza jej realizacja:)

Wczoraj byliśmy śledzić postępy i spotkało nas bardzo miłe
        zaskoczenie. Spora odległość między szeregami sprawi, że bedziemy
        mieli duuuużo miejsca na nasze autka, czym niestety nie mogą cieszyć
        się mieszkańcy wielu dzisiejszych osiedli. Równie pozytywnie
        zaskoczyła mnie wielkość ogródka. Jak się ma możliwość na nim stnąć,
        można się przekonać, iż jest on na prawdę spory.

Łukaszu, w którym szeregu kupiłeś mieszkanie? Prawy czy lewym?

Gunia
        • Gość: powodzenia Re: Wielkość ogródka IP: 79.110.194.* 08.07.10, 12:49
          "> Im więcej nas jest tym więcej
          > pieniążków na budowę i co za tym idzie szybsza jej realizacja:)
          > "

buahahaha
          • Gość: magik Re: Wielkość ogródka IP: 91.90.161.* 08.07.10, 13:17
            Zielone Siechnice. Hałda polimetaliczna z chromem, wanadem, ołowiem
            w sąsiedztwie, elektrownia w sąsiedztwie, 70 procent wiatrów w
            Polsce to wiatry zachodnie więc nawiewa spaliny i syf z całego
            Wrocławia, poza tym dojazd do miasta parszywą i wąską ulicą Opolską.
            Pogratulowac trafnego wyboru:)))
            • mieszkanie1982 Re: Wielkość ogródka 09.07.10, 09:42
              Serdecznie dziękujemy za gratulacje.

Gość portalu: magik napisał(a):

> Zielone Siechnice. Hałda polimetaliczna z chromem, wanadem,
              ołowiem
              > w sąsiedztwie, elektrownia w sąsiedztwie, 70 procent wiatrów w
              > Polsce to wiatry zachodnie więc nawiewa spaliny i syf z całego
              > Wrocławia, poza tym dojazd do miasta parszywą i wąską ulicą
              Opolską.
              > Pogratulowac trafnego wyboru:)))
              • Gość: Magik Re: Wielkość ogródka IP: 91.90.161.* 09.07.10, 10:51
                proszę, nie ma za co. Najbardziej nonsensowy wybór na zamieszkania.
                • Gość: zadowolony z życia Re: Wielkość ogródka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.10, 16:59
                  śledząc wypowiedzi z IP: 79.110.194 można stwierdzić, że to bardzo nieszczęśliwa osoba starająca się zatruć życie innym. może taka droga jest dobra? sam jestem ciekaw ile on dobrych wyborów w życiu dokonał, jak kroczy dumnie w dostatku przez życie... swoja drogą, nie znam życiowej marudy która jest szczęsliwa ale widać wyjątek się zawsze trafi...

generalnie masz racje... co za nieszczęście Państwa spotkało kupując mieszkanie na osiedlu Zielone Siechnice... a jakie nieszczęście spotkałoby Was kupując gdziekolwiek indziej! Przecież mogłyby tam być niewybuchy albo skład radioaktywny! A jakie nieszczęście, że macie niebieskie oczy! Albo brązowe jeszcze gorzej! I po co 2 ręce i 2 nogi- na ile złamań się narażacie...

kończyny opadają
                  Pozdrawiam mieszkańców ZS
                  • Gość: Tadziu Re: Wielkość ogródka IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.08.10, 18:31
                    popieram ludzi pozytywnie myślących:) od jakiegoś czasu widać na forach, że nie
                    kupcy mieszkań tam się wypowiadają tylko banda idiotów z konkurencji i
                    nieudacznicy, co nie mają żadnych innych zainteresowań, są samotni i
                    pokrzywdzeni przez los, bo oni mają a on nie...

Pozdrawiam
            • Gość: ruda Re: Wielkość ogródka IP: *.elektrosat.pl 18.08.10, 00:37
              a gdzie Ty mieszkasz?
              wydaje mi sie ze spalin i tak bedzie mniej niz w samym
              wroclawiu...miejsca na spokojne spacery bedzie wiecej... opolska
              wcale nie jest taka waska - wnioskuje ze Ty mieszkasz na lotnisku
              jezdziesz po pasach startowych skoro opolska jest dla Ciebie
              waziutka groga...
              i zadaj sobie pytanie ile chemii zjadasz lub wypijasz...no chyba ze
              zaopatrujesz sie w ekologicznych sklepach - jesli tak to
              rzeczywiscie moze Ci przeszkadzac ta hałda... wiec ciesz sie ze
              mieszkasz tam gdzie mieszkasz i zaloz sobie watek o swojej okolicy i
              ja wychwalaj a nie tutaj krytykujesz cos co nie dotyczy Ciebie.
              naprawde musisz sie nudzic skoro zagladasz w temat o nie swoim
              osiedlu...zazdrosc i tyle...
              ja gratuluje Ci odpowiedniego spedzania wolnego czasu...wylewasz
              nagromadzony jad zamiast cieszyc sie zyciem...no chyba ze nie masz
              sie z czego cieszyc...
              • Gość: Anna . IP: *.swidnica.mm.pl 18.08.10, 14:01
                Witajcie !
                Miałam okazję odwiedzić plac budowy w Siechnicach i muszę przyznać,
                że jestem miło zaskoczona. Biorąc pod uwagę fakt, że obydwoje z
                mężem dysponujemy samochodami dojazd około 10km do centrum nie
                wydaje się przeszkodą. W zamian za to dostajemy zieloną okolicę i
                przeprowadzka z ulicy Kamiennej gdzie „spokojne wieczory” zakłócają
                jeżdżące samochody, karetki na sygnale i rzesza „L”ek wydaje się być
                rozsądnym rozwiązaniem.

A co do rzekomych zanieczyszczeń ze strony miasta argument jest
                chyba dosyć śmieszny, uważam że drzewa i inna zieleń mimo wszystko
                jest zdrowszym otoczeniem niż betonowa dżungla.

Mam nadzieję tylko, że dalszy kontakt z deweloperem będzie tak
                sympatyczny jak do tej pory i że budowa nie stanie nagle w miejscu.

Pozdrawiam najprawdopodobniej nowych sąsiadów
                Anna
                • Gość: Rysia Re: . IP: 109.243.238.* 21.08.10, 20:58
                  myślę, ze ci co kupili tam mieszkania nie mają się o co martwić, bo budowa idzie
                  w oczach mimo takiej krytyki jaką słyszałam na temat inwestora:) dla tych, co
                  ostrzą sobie jęzory z zazdrości pozdrowienia :)
                  • Gość: klientka Re: . IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.08.10, 14:25
                    słyszałam wiele negatywnych opinii na temat dewelopera, jednak ilość
                    zalet osiedla zielone siechnice skłoniły mnie do zakupu i jak na
                    razie jestem zadowolona. Kontakt z działem sprzedaży jest bez
                    zarzutów, budowa w oczach idzie do przodu, więc na razie nie mam
                    zastrzeżeń. Mam nadzieję, ze to sie nie zmieni
    • Gość: brygadaRR Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.182.62.43.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.12.10, 19:23
      witam,
      czy wiecie coś na temat wolnych mieszkań tym osiedlu, bo na stronie developera już wszystko zajęte....
      • Gość: Bela Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 89.228.174.* 12.12.10, 12:00
        Fajnie się bedzie mieszkało koło hałdy pełnej polimetali i gazów oraz dwa kroki od elektrociepłowni? Plus dojazd do miasta przez parszywą ulicę Opolską a potem przez trójkąt na Traugutta?
        • Gość: Były klient Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 195.116.249.* 26.09.11, 07:38
          Deweloper kłamliwy nie konsekwetny nie rzetelny z licznymi wpisami w KRD. Problem z odzyskanie zaliczki po wycofaniu się. Problemy z kredytami w bankach z górnej półki. Zaciąga liczne hipoteki. Obecnie nie posiada ani jednej zakończonej inwestycji.
    • Gość: Siech Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.opera-mini.net 22.10.11, 21:07
      Co slychac na budowie Jest skonczona a moze jest jakies wolne mieszkanie ?
      • Gość: koniu Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.11, 08:07
        halo halo, ktoś już tam mieszka??
        • Gość: gosc Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.opera-mini.net 25.10.11, 08:17
          nikt tam nie mieszka jeszcze dlugo nie bedzie to bardzo nieuczciwy deweloper
          • Gość: sxc Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 195.116.249.* 13.12.11, 13:38
            Widziałem ostatnio, że na tym osiedlu już ktoś mieszka. Czyżby budowa dążyła do finiszu ? Może to nie taki zły deweloper jak piszą inni ?
            • Gość: MM Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.11, 20:03
              no co Ty ? Jest zajebistym developerem. Kupuj w ciemno :)
              • Gość: kłamliwy dev Re: K&C Development - Zielone Siechnice IP: 78.133.202.* 04.06.12, 14:33
                ludzie jesli sie zastanawiacie to ja wam podpowiem- omijajcie tego developera szerokim łukiem a to co wam opowiada cieplym fachowym optymistycznym glosikiem to bajka! uciekajcie i sie nie zastanawiajcie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka